keskiviikko 7. lokakuuta 2015

viimeisiä viedään

Kotona on ollut hirmuinen kaaos ja rumba, ensin jo se yksi keittiön hyllyt tavaroineen aiheutti pienimuotoisen kaaoksen ja heti perään isoimman kaapin tyhjennys himpun verran isomman -odottelen astianpesukonetta saapuvaksi hetkenä minä hyvänsä, ja kaksi täyttä työpäivää meni siihen, että sai kaikki tavarat uusille paikoilleen, niin ettei niitä toivon mukaan tarvitse ainakaan ihan heti olla siirtämässä uudelleen. Samalla on tullut tehtyä inventaario kaikissa kaapeissa ja kellarivarastossa, tarpeetonta tavaraa -tai pikemminkin tässä tilanteessa sellaiseksi luokiteltua- on lähtenyt uusiin koteihin vauhdikkaasti.
Samaan aikaan kun on ollut omppushowta ja pelargonien pakkasten alta pelastamista, niin välillä olisi jo melkein ollut tilausta lukujärjestykselle, että pysyi kärryillä missä suunnassa on oltava mihinkin aikaan päivästä.

Eilen ehdin kuitenkin kameran kanssa tuonne kesäkotiin, pihalla on osin kesä ja osin syksy.
Osa kukista ja kasveista on nyykähtänyt vallan, osa sinnittelee ja osa ei ole moksiskaan. Tosin taitaa tuo alue alueenakin olla sellaisessa herrankukkarossa, että ei sinne ihan heti pikkupakkanen purase.
Omppushown luulin jo olevan loppusuoralla, mutta vieläpä noita näyttää riittävän.
Tomppeli on entinen ja muutama muukin, mutta sinnikkäimmät tekevät vielä nuppuja.
Lillassa on kylmä, täytynee viimein ottaa jääkaapinkin tyhjennys ohjelmaan, siivoilla muutenkin pikkuisen siihen malliin, että ei siellä ennen ensi kesää enää juuri muuten oleskella kuin satunnaisilla kahvikupposilla.

Ja jos joku päivitteleen, että herranen aika, missä sen sukat on...niin ei nyt vielä!
Paitsi kotona villasukat. Hanskoja meinas tosin tulla jo ikävä fillaroidessa.
 Moni jo varmaan odottelee toiveikkaana lausetta:
Eiköhän se sitten ollut tässä. 
Oliskohan se jo.

***
Ja hei lähitienoo ja lähitienoolla liikkuvat!
Lauantaina on Aleksis Kiven päivä ja saman nimisellä kadulla täällä Tampesterissa on tapahtumaa jos jonkinmoista. Kaikki liikkeet ovat auki ilta-kuuteen ja useat ovat huomioineet "merkkipäivän" tuote-esittelyillä ja erikoistarjouksilla. Kannattaa ottaa suunta tuonne Keskustorin ja Laukontorin välimaastoon - ei sitä tiedä keihin bloggareihinkin siellä törmää, meitä on taas jokunen silläkin suunnalla piipahtamassa....

Aurinkoa ♥

12 kommenttia:

 1. Pelkkä "kaaos"-sana saa mut nykyään ahdistumaan :D. Alan olla sen suhteen jotenkin hysteerinen vissiin. Vaikka koko ajan tiedän, kuinka paljon tavaraa on jo löytänyt tiensä ovista ulos ja kuinka paljon tilaa ja järjestystä oon jo saanut aikaiseksi, niin ei vaan helpota niin kauan kuin on yksikin kaappi kääntämättä. Ja voin sanoa, että niitä on p a l j o n..

  Lillassa tosiaan näyttää olevan osittain vielä täys kesä (kun ei ne lämpötilat onneksi välity kuvista..). Mulla heitti pelargoniat toissayönä veivinsä. JUST kun olin ajatellut, että seuraavana päivänä siirrän ne kellariin ja koitan, josko saisin ne talvehtimaan siellä. No ei tarvinnu koittaa. Död mikä död.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks hyvä puoli tämmöisessä pienessä huushollissa lienee myös kaappien vähyys, ei pääse määräänsä enempää tavaraa kertymään. Mutta meinas ihan oikeasti olla purjeissa keittiön kaappitilan kanssa...nyt mun "vuosikertaviinat"kin on työpöydän nurkassa. En yhtään tykkää, saisivat rauhassa vanheta piilossa, täytyy katsoa mihin ne sais hukattua.

   Saas nähdä kuinka on käynyt viimeisille pelargonioille, niitä jäi vielä Lillaan. Kahdeksan on nyt pelastettu kotiin ja rappukäytävän ikkunoille, loppujen kohtalo on arvailun varassa. No, eiköhän se vielä tänään selviä.

   Poista
 2. Uskomatonta! Ihan kuin kesä, kuin ei olisi pakkasia ollutkaan! Hämmentäviä kuvia lokakuussa, mutta ah, niin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan eipä ollut enää viime yön jälkeen. Oli pakkanen puraissut oikein kunnolla ja kaikki oli nyykähtänyt kertalaakista. Huomenna taitaa alkaa raivaus, viikate ja kesuri lähtee töihin. Näin nopeasti ne tilanteet ja maisemat muuttuu -ei voi mitään.
   Viimeiset pelargoniat jäi pelastamatta, mutta onneksi sentään kahdeksan nyt yrittää selvitä talvesta kerrostalossa, antaas katsoo kuin käy!

   Poista
 3. Vieläkin niin kesäistä!
  Sulle on haaste: http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2015/10/blogini-tarina.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole enää. On niin syksyistä, niin syksyistä.
   Tänks, juurikin tulin teiltä kylästä :D

   Poista
 4. Meillä on yläkerran aula ollut kun pommin jäljiltä. Siellä on kaivettu komeroista laukkua ja laatikkoa. Etsitty talvihanskaa ja lämpimämpää takkia. Huh. Mutta sitä en ymmärrä, että kuka vielä pystyy kulkemaan ilman sukkia!!! Mulla ollut sukat ja villasukat yhdistelmä jo kauan. Nyt myös talvikengät jo käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kotona kuljenkin kesät talvet villasukissa, niin jotenkin ne perussukat on mulle kirous! Sukkahousut vielä enemmän ja polvisukat ne kaikkein kauhein :D
   Säärystimet on sentään ollut jalassa tuolla ulkona, ettei muut säikähdä noita puoleensääreen ulottuvia leggareita. Kesäkengissä mennään, ei sentään enää muovisissa, nyt on kankaiset. Muka lämpimämmät?

   Poista
 5. Haaveilen inventaarion tekemisestä...ehkä saan aikaiseksi joskus! Hienoja kukkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks se vähän niin mene, että kaikki ajallaan, onventaarioitkin. Mulla tuli pakkorakonen :)
   Eilen ei olis enää saanut yhtään hyvää kukkakuvaa, tästä päivästä puhumattakaan, niin nopeasti se kuolema tulee.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Haikeana just katselin, maisema on nyt kovin erinäköinen. Vesuri on heilunut urakalla.

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥