keskiviikko 28. lokakuuta 2015

puutarhahommia ja pika-arvonta!

Tulppaaninsipulaatit on viimein maassa, just ehdin ennenkuin maa jäätyi -vaikka aioin kyllä katsoa jaksaako ne aiemmin istutetut vielä minkä verran tehdä kukkaa tulevana keväänä.
(pitäsi ehkä ne keväällä nyppiä maasta pois, mutta kun ei niin ei....ei sitä kaikkea jaksa)
Sitten iski paniikki, että jos ei ne vaikka? Periferian perennapenkkikin on osaltaan niin myllätty kun yrttysiä on siirretty sieltä pois ja uusia tilalle, että jos siellä ne sipulaatit on vaikka ihan mukkelismakkelis ja alkaa kasvaa alassuin...
Paree oli vaan pistää tilluutusta ja odotella uusia sipulaateja.
Keväällä sitten saa taas ihmetellä, että mitähän sieltä nyt nousee.
Toivottavasti ainakin mustaa tulppaania, oli meinaan mahdottoman upeita ainakin myyntikuvissa!
Eikä toivottavasti ainakaan omppuja -oli meinaan niin hämärähommia viimeisten kanssa, että huomasin jo tuuppaavani multaan puusta pudonneita pikkuomppujakin, pöh.
Fiskarsit on olleet viimeiset viikot vähän väliä nojallaan kuka mitäkin puuta tai kaidetta vasten, haravoitavaa on ollut ja olis edelleenkin kunhan vaan ehtis ja jaksais. Joku kummallinen puutarhaväsymys meinaa iskeä -tai sitten on vaan muuten niin kiirettä, että ei meinaa ehtiä. Eikä ne hommat sieltä mihinkään karkaa, nyt ollaan siinä vaiheessa, että edestään löytää...jos ei muuta, niin mätiä kuunliljanraatoja ja julmetun määrän syreenin- ja omppupuunlehtiä. Omput on onneksi muutamaa hullua puussa roikkuvaa vailla paketissa.
Niiden osalta sanee nyt pari vuotta huilata ennen seuraavaa rupeamaa.
Leikkuut puiden ja puskien osalta jäi miltei kokonaan kevääseen, tarkoitus oli nyt leikata, mutta meistä mökkiläisistä riippumattomista syistä oli vähän risulavan kanssa hakussa mihin ja milloin ja kuinka pitkän aikaa....ja niitä risukasoja ei viitsi kovin kauaa aikaa tontilla hilloamaan. Kotiloita tuppaa pesiytymään. Joten päätin minäkin pelata varman päälle ja siirtää sen koko homman keväälle.

Sen verran oli pakko kokeilla sahaushommia, että pääsin kokeilemaan uutta työkalua.
 Yhteen ja samaan teleskooppivarteen on nyt tullut Fiskarsilta rännienpuhdistaja, hedelmäpoimuri (joka osoittautui luumujen poimintaan erinomaiseksi välineeksi, kävin muutamaan otteeseen systerin luumupuilla rosvousreissulla) sekä nyt tämä saha. Eri epeli kaikkinensa ja erinomainen tämmöiselle mammalle, joka hyytyy tikkaiden yläpäässä - minusta ei ole siellä mihinkään muuhun hommaan kuin pitämään tikkaista kiinni. Joku puute minullakin...niiden kaikkien muiden lisäksi, siis.
Ja tuossa isosti pätkityssä kakkos-omppupuussa, jonka en anna enää ikinä tehdä ompun ommpua, on taas aika peevelisti leikattavaa! Keväällä sitten taas "kaljuksi", eipä ole lehdetkään tiellä -ja toivottavasti kevätaurinkokin lämmittää.

Vain yksi "moitteen sana" sahaan liittyen: terän suojana oli ilmeisesti kuljetusta silmällä pitäen muovisuoja. Se voisi olla samanlainen kuin normaalisahoissakin; naps, auki - naps, kiinni, eli sellainen, jonka saa pois ja takaisin suojaksi. Olis nimittäin säilyttämisen kannalta erinomainen asia.
Itse leikkasin sivuleikkureilla osan suojalistan toisesta reunasta pois, että sain sen takaisin, minulla ainakin kun sahat ja kirveet yms. roikkuu seinällä kaikki sulassa sovussa. Sinne kun hämärässä sohasee huolimattomasti kätensä, voi jälki olla aika ikävää ilman noita suojia. 
Että pieni parannus asiaan, kiitos :)

Fiskars on ollut mukava yhteistyökumppani, tuotteet on niin laadukkaita, että vanhat kehnot on saaneet matkata kaatopaikalle, ja aina kun matti kukkarossa on löysännyt nyörejä olen ostanutkin uusia, viimeksi näihin syyshommiin tilasin Clasulta kunnon oksaleikkurit ja vesurin.
 
Oksaleikkuritkin odottelee isompia hommia sattuneista syistä sinne keväälle, mutta vesuri on hintansa haukkunut jo nyt syksyllä. Sillä vetelin kaikki isot perennat lakoon, niin malvat kuin piiskut ja kultapallotkin. Ja hienosti katkesi, ne kolme senttiä halkaisjaltaan olevat malvanvarretkin.
Niin se vaan on, että hyvä laatu on hyvää laatua.
Isosti ilahduttaa siivota ja laittaa varasto kondikseen kun näkee, että pelit ja vehkeet on kunnon tavaraa. Ja vielä enemmän ilahduttaa kun saa huhkia kunnon työkalujen kanssa.

On sitä vähän pinoja syntynytkin -ja nyt ne on jo onnellisesti pois pihaltakin.
 Tänään (viimeinkin) oli ohjelmassa ne viimeiset hommelit, lähinnä isommat haravoinnit ja puutarhakalusteiden niputtaminen samaan läjään ja peittäminen pressuilla.  
Kiitos alakertaan avusta, se on niin kiva kun auttavaa kättä löytyy myös näin ihan yllättäin, hoitui hommat kertalaakista.
 Tavarat on varastossa, haravointia vielä riittää sikäli mikäli huvittaa...muuten on jäljellä lähinnä pintasilausta ja paristojen pois ottamista kelloista, sitten alkaakin se aika kun saa käydä vain päiväkävelyllä katsastamassa, että kaikki on Lillassa ja naapurustossa hyvin -ja välillä keittelemässä kupposen kahvia siinä kevättä odotellessaan.
Sitä ennen on talvi lusittavana.
Ja lumityöt.
Mutta ei mennä niihin vielä, eihän.
**********************************************************************************
Fiskarsin syyspaketissa tuli myös ränninpuhdistaja, mutta minulla kun tuo on jo vuoden takaisesta lähetyksestä käytössä, niin laitetaanpa pika-arpaisu tästä toisesta. Varren se siis vaatii, mutta jollei entuudestaan ole, niin tämä on jo yksistään hyvä syy se hommata. Ja sitten voikin kerätä niitä muita apuja samaan teleskooppivarteen...sahaa ym. ...

Jos haluat osallistua tämän arvontaan, niin ilmoita se kommentissa -arvon lauantai-iltana kuuden aikaan  johonkin aikaan iltapäivästä! (tuolloin neljä-vee halloweenprinsessa saa toimia onnettarena kunhan synttärikakku on saatu syötyä, pieni muutos siis aikaan) ja odotan ihan oikeasti voittajan ilmoittautuvan viimeistään sunnuntain aikana, haluan tämän postiin a.s.a.p niin että saajalle on vielä hyötyäkin tästä tänä syksynä!!!
Onnea arvontaan ja kiitos Fiskarsille jälleen kerran!
********************************************************************************** 
Ei muuta kuin syksynjatkoja kaikille ja antoisia hetkiä viimeisten puutarhatöiden parissa kaikille heille, joilla näitä hommeleita tehtävänä on! (ja ei, meillä ei ole enää noin lehtevää, kuvat on osin reilun viikon takaisia)
Jätetään Lilla uinumaan talviuntaan.

37 kommenttia:

 1. Fiskarssin tuotteet ovat parhaita. Ilman muuta arvonnassa mukana

  VastaaPoista
 2. Tulisi tarpeeseen, mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukaan :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mieluusti mukana, oispa tarpeellinen kapine.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Ilman muuta mukana, tuolle olisi kyllä käyttöä ja toaiaan, olispa kunnon syy hankkia tuo varsikin sekö tuo poimuri ja saha :)

  VastaaPoista
 6. Olisi tarpeellinen kapistus!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Olispa tarpeeseen ja Fiskarsseista olen minäkin tykännyt :)
  marianateljee@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Meille saa laittaa tulemaan :)

  VastaaPoista
 9. Tuollainen olisi tarpeeseen. Kesällä kaipasin kättä pitempää maalla rännejä putsatessa. En tiennyt tuollaisen olemassa olosta. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Juu! Lehtiä näyttää olevan ränneissä. Kukahan ne kiipeisi hakemaan pois..

  VastaaPoista
 11. Meille kelpaisi kyllä tämä :) olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 12. meiltäkin puuttuu vielä tämä oiva apuväline, siispä arpaonnea kokeilemaan. mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 13. No oli kyllä kiva kuulla että sultakin joku heikkous löytyy, muutenhan susta sitten onkin hommaan kuin hommaan kunhan se tapahtuu jos nyt ei ihan maantasolla niin ei kauhian korkealla sitten vissiin kuitenkaan :)
  Mulle kyllä kanssa kelpaisi tuollanen vekotin, ois yks joululahjapulma poissa sen siliän tien vaan jos ei arpaonni suosi niin kyllä kipasen kaupasta hakemassa :)

  VastaaPoista
 14. Meiltäkin puuttuu tämä apuväline ja rännit on puhdistamatta ties kuinka monelta vuodelta... Ups. :D

  xevex82(a)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Juu kyllä kiitos tarvitaan ränninputsaria, että ei muuta kuin peukut pystyssä tällä suunnalla. Ja saa mielellään laittaa jonkun komean putsaajan samaan pakettiin, kun ei oo sitä jatkovartta ;)

  VastaaPoista
 16. Just tuosta on tarve. Paremmalle puoliskolle voisin isänpäivä tai -nimpparilahjaksi antaa, hih.

  VastaaPoista
 17. Tarpeeseen tulis. Haravointia vielä tänään tuli tehtyä.
  -päivi-

  VastaaPoista
 18. Ilman muuta mukana kivassa arvonnassa :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kyllä olis tuolle käyttöä eli mukana arvonnassa!
  merja.hamalainen@pp2.inet.fi

  VastaaPoista
 20. Mullekkin kävis tollanen vempele. Siis mukana ollaan. T Riitta

  VastaaPoista
 21. Olen Fiskars-fani! =)
  Mukana arvonnassa. =)
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 22. meillä on kyllä jo lunta,mutta minun arpa onnella olen mukana...en ikinä voita! ja tuleehan uus kesä....tai ainaski pitäs!

  VastaaPoista
 23. Varsi löytyy jo, mut toi puhdistin puuttuu,ehkä se kohta saapuu meille ;)
  Satu

  VastaaPoista
 24. Mukana! Tälle olisi totisesti käyttöä, metsän laidassa kun asutaan :)

  VastaaPoista
 25. Yhdyn edelliseen kirjoitukseen, myös asun metsän laidassa ja niitä havun neulasia ym. lentävää roskaa tuhottomasti myös ränneissä. Varsikin on omasta takaa, joten osallistun tähän arvontaan.

  VastaaPoista
 26. Mukana ollaan, oksasaha ja poimuri olisi hankintalistalla ja tästä olisi hyvä aloittaa keräily ;)

  VastaaPoista
 27. Mukana arvonnassa. Tuota vempelettä olen jo pitempään kaivannut mutta empä ole raaskinut hankkia. Huimauksesta kärsivälle ihmiselle kivempi vaihtoehto kuin huterat tikapuut :)

  VastaaPoista
 28. Mukana! Tuollaista meilläkään ei ole, tosin kun on miehenä apina (siis apinan kiipeilytaidot...heh) niin ei tuo kiipeilykään ole koskaan ollut ongelma. Mutta vanhuus tulee ennen pitkää!

  VastaaPoista
 29. Juuri se mitä nyt tarttis, ettei harjanvarrella tarttis sohia räystäitä.

  VastaaPoista
 30. Mukana
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Mukaan, jos vielä ehtii =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukaan, jos vielä ehtii =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 33. NYT MENEE KIINNI :)

  Kiitos osallistujille, just heti kohta arpastaan ja voittaja tulee jonkun ajan kuluttua!

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥