maanantai 26. lokakuuta 2015

Jos tekis kerralla kunnolla...

...niin ei tarvitsis tehdä uudestaan.
Vähän nyt meni omalla kohdalla malliin "laita lapsi asialle ja tee itse perässä"

Ikkunan takana on touko-kesäkuusta asti myllätty oikein kunnolla. Puita ja pensaita on karsittu reilulla kädellä, lasten leikkikentät on uudistettu täysin, eli on multa ja hiekka pöllynnyt oikein kunnolla. Ja senhän tietää miltä ikkunat näyttää sen rumban jälkeen.
(Kerran kesähelteillä kotona käydessäni pistin huusholliin läpivedon ja unohdin lähtiessäni keittiön ikkunan rakoselleen - himpun verran taisi tulla ärräpäitä siinä vaiheessa kun -onneksi- parin päivän päästä tulin käymään kotona. Sitä hiekkapölyn määrää!!)

No, ikkunanpesu ei ole koskaan kuulunut lempihommiin, joten päätin pestä ikkunat aikaisintaan siinä vaiheessa kun puistohommat on tehty, eli syyskuussa. Olipa kuitenkin niin mukavia kelejä, että en juurikaan ollut kotosalla minkäänmoisia ikkunoita ihailemassa, huomasin toki aina välillä, että kyllä niille ihan oikeasti jotain vois tehdä.....mutta kun ei kiinnostanut pätkääkään...

Joskus sitten lokakuun puolella yks aamukahvihetki aurinko paistoi sellaisen kuravanarivistön läpi, että ei enää mikään selitys mennyt meikäläiselläkään läpi, joten kun en millään keksinyt kiireellisempääkään hommaa, niin huokaisten kaivelin ikkuna-avaimen ja tein urakan pois jaloista.
Vain sen keittiön ikkunan. Kuka sitä nyt makkarin ikkunasta katselee ulos. Yöllä.
(kuvassa ikkunassa on kyllä enemmän aamukosteutta -joku kun nukkuu ikkuna auki)

Tottamooses sitten tuli sekin päivä, että se makkarin ikkuna alkoi ottaa päähän, jotenkin katse harhautui sinne keittön ikkunasta. Piti sitten pesaista sekin, huoh.
Kiva homma kun on sänky ikkunan edessä. Mutta tulipa tehtyä.

Sen verran oli kiirusta aurinkoisina päivinä, että en ollut kätteni töitä juurikaan katselemassa ja ihastelemassa, ennenkuin eräänä laiskana aamuna......uuuups! Ne ikkunat on ihan harmaat!
Voihan rätti. Eli joku oli mennyt yli siitä mistä aita on matalin ja todellakin vain näköjään lääpäissyt ne pahimmat pskt sieltä klaseista. Apua. Melkein hävettäis jos yleensäkään hävettäis.
Ajattelin, että olkoon!!

Ja sitten sain yhden sähköpostin ja perässä tuli postipostia.
 
Että eikun pesemään uusiksi.
Nyt jo hieman valoisammalla mielellä, ihan oikein pesuainettakin, varta vasten ikkunanpesuun tarkoitettua, ja nyt meikäläisen käytössä (juu, mulla kun oli aiempi loppunut vuonna kivi ja kirves - peilikaappia putsaillessa- niin enhän minä uutta ikinä muistanut ostaa kun ei niitä suosikkihommia ole)  ja sujuihan se sukkelaan. Ja mikä oli erittäin positiivista se oli myös tuoksutonta!
Aikansa kun suihkii pullosta kuin pullosta, niin ainakin minä alan kyllästyä niihin tuoksuihin, meikäläisen nuppi on sen verran sekaisin ihan omasta takaa, että ei sitä enää juuri kemikaaleilla tarvitse avittaa.

Samassa paketissa tuli myös kylpyhuoneen puhdistukseen oma tuoksuton suihkepullonsa, erinomainen sekin. Minä kun suihkuttelen hiuslakan kylppärissä, niin sitähän on kaakelit ja altaan reunat aina täynnä, nyt sujuu putsaaminen joutuisaan kun ei enää tarvitse lakan ja muiden omien "tököttiensä" jälkeen haistella puhdistusainetta.

Kolmas tuote oli paras!! Ehdottomasti.
 Yleispuhdistusliinoja, näissä on apilankukantuoksua, mutta eipä se tuoksu näissä haittaa.
Olen jo mökkeröisen ensimmäisestä syksystä lähtien joka syksy ja kevät (kun vedet on poikki) käyttänyt lasten peppupyyhkeitä, niillä on putsattu niin pöydät ja muutkin tasot talven pölyistä, kuin myös pihahommissa likaantuneet kädet. Ja milloin mitäkin.
Ääneenkin olen varmaan todennut, että miksei kukaan tee samalla lailla pakattuja puhdistusliinoja!
Siis muutakin kuin niitä pikkupeppuja varten. No, nyt tekee. Ja nämä pysyvät kyllä ostoslistalla jatkossa. Käteviä nimittäin kotonakin. Kuka sitä aina jaksaa vesien ja rättien kanssa puljata kun on mukavampaakin tekemistä.

Jo kesällä sain muutaman tuotteen Kiillolta, silloin saaduista lähti nyt kylpyhuonesuihke ja vaniljantuoksuinen yleissuihke miniälle testiin, mitä minä päällekkäisillä.
Omaan käyttöön jäi näiden tuoksuttomien ja väriaineettomien Airi-sarjan suihkeiden lisäksi mangon tuoksuinen, aaah, tykkään siitä! sekä  keittiösuihke.
Hyviä tuotteita kaikki.
Olohuoneen ikkunako? Juu, en pessyt ☺
Kuka sitä nyt tuolta valoverhon takaa näkee. Pimeetäkin jo ulkona...
Pesen paljon mieluummin kylppärin peilejä sitä seuraavaa ikkunanpesuoperaatiota odotellessa.
Ja sitähän sitten odotellaankin minut tuntien...

On se nyt puhdas, on!

Tänään 26.10 muuten alkoi valtakunnallinen tuoksuton viikko!
Aihe tulee olemaan esillä eri medioissa.

Kiitos Kiilloolle tästä yhteistyömahdollisuudesta!

12 kommenttia:

  1. Kerrostalossa melkein koko ikäni asuneena, pääsi ikkunanpesussa vähällä. Nyt täälä maantasalla asuessa tilanne on toinen. Onnex 3 ikkunaa menee vaihtoon vielä nyt syksyllä. Ei tarvi niin montaa ikkuna luututa.
    Ei ole lempipuuhaa täälläkään.
    Ajeltiin tässä taannoin Tampesterin suunnalle, Kiillon ohi, mietittiin, että onko kuultu koskaan, että Kiilto irtisanois ketään. Pesuaineita tarvii aina ja puhdasta tulee.
    Ehdotin muuten ikkunan myyjälle, itsepuhdistuvien ikkunoiden keksimistä. Joissain korkeissa rakennuksissa kuulemma jo on. Jospa niitä joskus tavallisellekkin kuluttajalle. Mukavia maisemia puhtaista ikkunoista. t Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä itsepuhdistuvia on käsittääkseni jo omakotitaloissakin, muistelisin jossain messutaloissa olevan -eihän niitä jumalattoman korkeita maisemaikkunoita pese erkkikään. Syyssateista puhumattakaan.
      Lillan ikkunat on muuten pesty viimeksi reilu vuosi sitten....nyt ne valoverhot joka ikkunassa armahti mua :) -tosin kyllä kerran tuli letkulla lasketeltua vettä kaikkiin ikkunoihin, kai ne sitten tarpeeksi silloin putsaantui. Ainakin siitepölyistä.
      Kiilto taitaa tehdä ihan hemmetin paljon muutakin, taitaa pesuaineetkin valmistua jossain muualla kuin siinä Sääksjärvellä...tai mistä minä tiedän...
      Minäkin siitä ohi menen aina rinsessalandiaan mennessäni.

      Poista
    2. Kyllä muuten meidän Erkki pesee. :) :) !!!!!!!! Kiilto on aloittanut liiman valmistuksella ja taitaa valmistaa vieläkin.

      Poista
  2. Oih! Noi Kiillot on ihan parhaita! Mä sain kans niillä ikkunanpesuinspiksen ja toimi mahdottoman hyvänä itsekehun lähteenä. Taputtelin itteäni selkään varmaan viikon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en yleensä tykkää mnkään puhdistusaineen tuoksusta, mutta tuo mango on ihana. Tekee melkein mieli nuolasta puhdasta pintaa :)
      Kyllä kuule minäkin taputtelen tässä varmaan seuraavat kaksi viikkoa :D

      (Vielä kun sais silitettyä pyykitkin, siinä on toinen samanlainen homma)

      Poista
  3. Oonkohan mä vähemmistön edustaja kun mun mielestä ikkunanpesu on rentouttavaa puuhaa:) Tosin laatuvaatimukset on viimesen parin vuoden aikana laskenu kuin lehmän häntä,keittiön puoleiselle kadunpätkälle on rakennettu koko sen ajan ja se on noin viikko ikkunoiden pesun jälkeen kun ne on taas ihan pölyiset, ihan niin innokas mäkään en ole että viikottain viitsisin hommaan ryhtyä:)
    Mulla on Kiillon tuotteita säännöllisessä käytössä ja tykkään kovasti, nuo puhdistusliinat taidankin ottaa kokeiluun seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla miellä omat omituisuutemme, eiks juu :D
      Minä taisin saada ikkunanpesusta silloin kiintiön täyteen kun loftyksiöni ikkunoita pesin, yhteensä 120 ruutua. Ja osa kolme ja puolen metrin korkeudessa.....missä meikäläinen hyyty ihan täysin.
      Jotenkin sen jälkeen on luistellut hommasta niin hvyin kun voi, eli mielellään kerran vuodessa kiitos...jos silloinkaan :)

      Onneksi keväällä siihen ikkunanpesun aikaan alkaa jo Lilla kutsuhuudella siihen malliin, että sinne voi mennä unohtamaan moiset velvoitteet.

      Poista
  4. Huh. Minähän aloitin ikkunanpesun joskus keväällä. Se jäi kesken ja yläkerta jäi kokonaan pesemättä. Salaojien vuoksi alakerran pestyt ikkunat on taas pesua vaille. Ehkä sitten ensi kesänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on pihalla ollut samanlaista myllerrystä kuin minulla tuossa tien toisella puolella.
      Eikä se nyt maailmaa kaada jos joku ei-päivänpolttava homma vähän vuoroaan odotteleekin. Mulla vaan niin mukavasti paisteli aamuaurinko silmiin likaisten lasien läpi :)

      Poista
  5. Minulla kävi myös oudosti ikkunanpesun kanssa, ne likaantuivat. Muuten näyttävät kirkkailta, mutta auringon paistaessa niissä on jonkinlainen harmaa kelmu. No, onneksi aurinko ei paljon talvella näyttäydy. Liputan tuoksuttomien tuotteiden puolesta! Varsinkin pesuaineiden hajut ovat minusta kuvottavia, tarvitsen hengityssuojan kun lähestyn marketin pesuainehyllyä. Kuka haluaa sellaisia lemuja huusholliinsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samanlaisilta ne näytti minunkin ikkunat, vaan eipä näytä enää!
      Pesuainehyllyt on aina olleet kauhistus! En reagoi mitenkään allergisesti, mutta kammottava se hajukakofonia on. mahdollisimman mietoja kiitos, ainakin ne, joita käyttää usein tai pidemmän aikaa kerralla. Kiiinnitin itse ensimmäisen kerran kunnolla huomiota asiaan kun jotain suihkepulloainetta käytin kaappien siivamiseen vuosia sitten muuton yhteydessä. Oli meinaan nuppi sekaisin!

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥