tiistai 20. lokakuuta 2015

se oli joskus syyskuussa...

...kun Lady of the Mess heitti syliin kopin.
Haaste.

Kuulemma samoilla kysymyksillä jotka itsekin sai, mitäs niitä hyviä vaihtamaan.
Joten mennäänpä sitten.
 

1. lempiharrastuksesi (jos bloggaamista ei lasketa)
Just nyt ihan tällä hetkellä varmaan sukkien kutominen, piirakkasukkien. Pitäisi vissiin olla kaikkinainen liikunta jos peiliin katsoo, mutta enpä viitsi liiemmälti katsoa. Lukeminen, kirjoja on vinoissa pinoissa, joten olen kai lueskellut vain sisustuslehtiä ja muuta "hömppää" ja seikkaillut netissä lukemassa lisää kaikkea soopaa. Puutarhailu, voisi kai sanoa -silloin kun se on kivaa, eli kesällä. Just nyt ei paljon nappaa vaikka hommia olis kyllä.
Itse asiassa taidan harrastaa kaikenlaista mikä milloinkin sattuu mukavalta tuntumaan.

2. jos olisit ruoka-annos, mikä olisit ja miksi?
Janssoninkiusaus? Kuuma, pehmeä ja omituinen...yks tykkää, toinen ei?

3. paras piirteesi äitinä?
 Ai kamala. Kamala!...tuota.....jos hyvänä ja oikeana päivänä kysyttäis ainokaiselta, niin kaiketi se vastais että aina oon sanonut, että elämä kantaa. Että asioilla on tapana järjestyä.
Vääränä päivänä olisin ihan paska?

4. jos saisit kokonaan vapaan viikonlopun mitä tekisit?
 Tuota...ihan sitä mitä teen, eli mitä milloinkin. Noita "vapaita" viikonloppuja kun riittää.
Suunnitelmissa on kyllä ollut pitkään, että vois tuon pääästävedettävän testata vaikka päiväunien merkeissä, mutta kun en ole kerennyt. Sukat on tainneet lähteä lapasesta??

5. mitä haluaisit vielä opiskella?
 Espanjaa? Onkos hyvin suunniteltu puoliksi tehty? Että jos nyt suunnittelee opiskelevansa kieltä, että voi jossain hetkellisessä mielenhäiriössä vaikka karistaa nämä lumet ja rännät töppösistään, niin joku kaunis päivä voi vaikka löytää itsensä kielikurssilta. Vaikka kyllä mä turkkiakin opiskelin sängyssä maaten sanakirjan ja Tarkanin, Suat Sunan, Burak Kutin ja kumppanien kipaleitten kera.
Laulan edelleen turkiksi hyvin sujuvasti ja nuotin vierestä (siis ehdottomasti vain yksin), mutta enää en välttämäti muista mitä laulan.
Äkillinen dynastia vai mikä se oli...?

6. salainen taitosi?
 Jos on kuus vuotta blogannut ja tällainen räpäräti kuin meikäläinen on, niin onkos tässä nyt enää mitään salaista?? Jos on, niin pidetään se sellaisena...

7. oletko syys-, talvi-, kevät- vai kesäihminen?
Kesäihminen, inasesti kallellaan syksyyn päin jos syksyt on tällaisia ja vähän enemmän kallellaan kevääseen. Eli tyyppi täysin epätasapainossa. Yllätys jollekin?

8. seuraava itsellesi suunnittelema isompi hankinta?
Josko kaksteholasit? Tai jotain muuta kivempaa. Kun noilla vanhoillakin näkee vielä ja niitä on joka nurkalla... Kun en minä tartte mitään. Ennenkuin se tarve ilmoittaa itsestään.
Ilmoittaa se, älkää huolehtiko. 

9. turvavaate, johon pukeudut kun et keksi mitä laittaisit päällesi?
Siis...kotona vaiko jonnekin mennessä? Legginsit pelastaa aina. Ja aina joku paita/tunika/mekko löytyy niiden kanssa. Jos menee vaikeaksi, niin sen jälkeen kun on seitsemän sovittanut, se on yleensä se ensimmäinen. Tai sitten se on se "ei mua mihinkään huvittanutkaan lähteä"
Eli ei ole jotain tiettyä.

10. milloin aloitat jouluvalmistelut?
Mä tuosta joulusta niin kamalasti perusta.
Riippunee siitä tuleeko rinsessat joulupuurolle ja  milloin -kun ovat joulun yleensä toisessa mummulassa. Yleensä päivää ennen sitä. Ja tapaninpäivänä joulu on sitten niin last season kuin vain ikinä voi olla.
 Lahjoja saatan ostaa kyllä kaappiin ihan milloin vaan, en nyt ehkä ihan kesäkuussa kuitenkaan.
Tai sitten en.


Mitäh, joko ne loppui?
Just kun pääsin vauhtiin?

btw. kuvat on tampesterinkaupungista napsittuja kun sattui niin komia syyspäivä.
Juu, samassa kaupungissa ne on noi palargoniatkin.

Haluaakos joku haasteen? Ai ei?
No ei sitten. Saa kuitenkin ottaa matkaan samoilla kysymyksillä jos välttämäti haluaa, kyllä mä niin kamalan mielelläni lukisin. Ja joku muukin varmaan ☺

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!! Torni - kirkko yhdistelmä oli mielenkiintoinen ja erilainen - uutta ja vanhaa - uskonnollista ja päinvastaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks :)
   Tuo Torni ja kirkko oli se mikä sai ajatuksen lähteä Tamperetta fillaroimaan kameran kanssa, takit oli se mikä sai sen tekemään NYT. Ne on siellä kuulemma roikkuneet jo hyvän aikaa, mutta kun en minä tuolla keskustassa nykyisin juuri liiku, niin näin ne vasta sunnuntaina ensimmäisen kerran.

   Poista
 2. Sua pitäisi oikeen pommittaa kerro ittestäs -haasteilla, kun nämä vastaukset on joka kerta niin herkullista luettavaa ;) Sä olet jotenkin niin janssonin kiusaus! :D Tai mä sanon, että lanttulaatikko, koska en tykkää janssonin kiusauksesta yhtään, mutta tykkään lanttulaatikosta kauhian paljon.

  Jotta Sí señorita, es mui bien! Sanoo hän, joka ei osaa espanjaa kuin ehkä 10 lausetta, joista ehkä yksi on hyödyllinen - jos haluaa kahviinsa maitoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään näistä :D - joskus vaan kestää kamalan kauan saada se ryhtymiskynnys ylitettyä, nyt on tosin ollut vain ihan silkkaa kiirettä. Tai kutimet. Sitten kun teen, niin vastaukset tulee suoraan jostain selkäytimestä, minen mieti yhtään (milloinkas minä?)
   Lanttulaatikko.....yäääähhhhh! Se on se ainoa mihin en koske pitkällä tikullakaan, raaka lanttu uppaa kyllä raasteena. Vaan just näinhän tämä menee?

   Mulla turkinkielen opiskelu lähti siitä kun en osannut sanoa edes kiitos. Tai huomenta. Ja kävin siellä aika usein. Kai sitä jonkun muunkin kielen vanahakin oppis, ei noi aivot ihan niin korput vielä ole.

   Poista
 3. Kiva lukea aina vastauksia. Kivoja "helppoja" kysymyksiä, joihin jokainen vastaa eri tavoin, luonteensa mukaisesti. Lukiessa voi ajatella omia vastauksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on niin kivoja, että joskus menen lueskelemaan ihan outoon blogiin vain näitä jos on linkitykset :)
   Ja joskus sitten jään johonkin blogiin "asumaan".

   Poista
 4. Ounou. Älä oo Janssonin kiusaus. Pliis :D. (Jos pitäis nimetä maailmasta yksi ruokalaji, josta en tykkää, niin se on just toi. Tai no. Ehkä kansakouluaikainen tilliliha tai kanaviilokki olis samalla viivalla..)

  Ja juu. Mullakin nää espanjankielen taidot on aika rajalliset. Vaikka kyllähän näilläkin jonkun matkaa pötkii. Pescado = kala. Ja "No te preocupes" = ole huoleti :).

  Ei tullu nyt mulle mitään uutta näissä vastauksissa, koska aika hyvin vissiin on tässä jo opittu toisiamme tuntemaan, mutta kiva näitä on silti aina lukea. Ja joskus vastatakin, kun sille päälle sattuu ja ajatus kulkee. Aina ei kulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kuule ensimmäinen mikä tuli mieleen, ilmeisesti tarkoittaa sitä, että pitäis tehdä....minä en voinut aikanaan sietää yhtään janssonia, se oli ihan yäkyäkyäk, mutta sitten kerran yhdessä ravintolassa tarjotun illallisen jälkeen kysyin jostain pikkukipollisesta, että mitä se muuten oli, se oli ihanaa?! Ja kun kuulin, että janssonia, niin kävin siellä syömässä usein vain ja ainoastaan sen pikkukipollisen. Se oli rakkautta kertalaakista - ei siis tarvinut edes sitä seitsemäätoista :D

   (Minä muuten olen oppinut sietämään jopa kanaviillokkia ja sitä tillilihaakin jos ne on hyvin tehtyjä, inhokkeja oli mullekin - mutta juustokeittoa tai makaroonivelliä en kyllä suostu syömään edelleenkään)

   Nämä on siitä kivoja, että ei oikeastaan tarvi edes kulkea. Menee automaattiohjauksella :)

   Poista
 5. Kivat oli niin kysymykset ja vastauksetkin. MInä tykkään tehdä näitä, joten saatanpa vaikka tarttuakin, kun olen taas kuvissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä, olis kiva lueskella sinunkin vastaukset :)

   Poista
 6. Vai janssonin kiusaus? Onneksi et maksalaatikko - muuten en tykkäisi susta ollenkaan:)
  Ja kiitos illan piristyksestä - hekottelin sen minkä köhältäni pystyin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä olla maksalaatikkokin....nokareella voita ja puolukkasurvoksella :D
   Sullapa nyt flunssa kestää kauan!

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥