sunnuntai 3. tammikuuta 2016

yöllinen virtapiikki

Eikös se vähän niin ole, että ne parhaat(?) ideat tulee yöllä?
Ainakin meikäläisellä, koskapa sen sortin yöeläin olen, että aamupäivästä on yleensäkään ihan turha mitään kovin järkevää saada edes suusta ulos - saati sitten päästä.
Kesä onkin sitten ihan toinen juttu, silloin paristot latautuu aurinkovoimalla.

Eilen taistelin koko päivän itseni kanssa sarjassa kudonko vaiko enkö kudo. En sitten kutonut, mutta en kyllä oikein saanut aikaiseksi juuri muutakaan. Roikuin netissä ison osan päivästä, vielä iltamyöhäänkin, jolloin sitten alitajunta jossain missä-lie-sitten-sijaitseekaan oli saanut jonkun pienen projektihomman purkkiin ja tuuppasi sen suoraan mun silmieni taakse tyyliin "tuossa tuo olis".
Vilkaisin vain kelloa, vähän vailla yksitoista -vai oliko vähän yli?- ei hätää, hommiin vaan...mutta niin hiljaa kuin vain suinkin. (alakerta ei kuulemma kuullut mitään!)
Mööbleerausta.






Facen puolella jo tuumasinkin, että kun ei lompakko salli oikein minkäänlaista maailmamatkailua, niin täytyy edes siirtää huonekalujen järjestystä ja tuijottaa telkkaria eri kulmasta.
Ja samalla tuo maailman ihanin iso turhakkeeksi todettu vanha sänky muutti aiempaa parempaan paikkaan. Jääkö siihen...? No, sen näkee...

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämäkin.
Tänään näyttää tältä, antaas katsoa miltä huomenna.

No juu. Meikäläisen paristot on siis latautuneet ilmeisen hyvin, energiaa on kuin pienessä gallialalisessa kylässä, mutta mihin hiivattiin sen tuhlais?
Luntakaan ei tarvitse Lillassa luoda kun se hyväksi havaittu keino on käytössä: lumilapio valmiusasemissa (ja katolla uusi lumieste). Lumesta ei tietoakaan. Passaa mulle.

Sen verran vielä joulua sivuten, että taidan luopua vallan vanhoista kunnon tähtitortuista,
tein nimittäin nyt jämätaikinoista omenaviinereitä (jokusen toki luumustakin) ja nämä vaan maistui niiiiin paljon paremmilta!

Heikää taas hetkeksi, taidan palata jo pikapuoliin...
Nyt lähden kuitenkin potkimaan systerin omasta sunnuntaihorroksestaan liikkeelle.
Makutuomariksi.

CU♥

24 kommenttia:

  1. Tuo lukutuoli näyttää piironkin kanssa ikkunan edessä superhyvältä. Kiva nyt katsoa tätä eli näkee kuin enemmän kun on nähnyt livesti.

    Mukavaa alkanutta vuotta 2016 sinulle Pepi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunmasti jalat tuo aina yhden ja saman tuolin luo, mutta mukava tässä on istuskellakin, maisema on muuttunut ihan toiseksi ja oikein mukavaksikin kun tältä suunnalta katselee :)

      Odotas vaan kun pääset kesällä Lillan pikkuneliöihin :D

      Ja sitä samaa sulle ❤️

      Poista
  2. Juu mulla ainakin parhaat ajatukset tulee yöllä. Mies nukahtaa heti kun valo sammuu ja minä pyörin ajatuksineni siinä vielä puolesta tunnista tuntiin ennenkuin Nukkumatti tulee. Juku minulla olisi jo hieno kirjakin varmaan kirjotettu jos saisi ne lauseet ja ajatukset paperille suoraan päästä. Heh. En ole kyllä koskaan kokeillut kirjoittaa yöaikaan vaikka blogia -ehkä syntyisi paremmin tekstiä? Hei ihanaa ja luovaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ollut ikäni tuo pyöriskelijä ja tuumailija - ja kirjaa vaille minäkin :D
      Nykyisin teen muutaman oooikein syvän hengityksen ja nukahdan melkein ennenkuin huomaankaan - tosin se nukkumaanmenoaika onkin sitten jo ihan toinen juttu....

      Luovuutta toivon sinullekin :) -mistä tulikin mieleeni, että arvaapas mitkä kupit oli tänä vuonna glögimukeina...

      Poista
  3. Meidän vuorokausirytmi on heittänyt ihan häränpiippiä. Nukun 12 tuntia alkaen puolilta öin-02. Mies laittaa viimeiset varmuuskopiot väikkäristään noin klo. 1.50-4.50. Mitenhän meille mahtaa käydä torstaina, kun kello piipittää 6.45??? Ja illalla ajatus on niin kirkas ja ei nukuta yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mahoton tuota tulevaa herätysaikaa!! Mulla on kiepannut nukkumaenmeno ihan täysin tuonne aamukolmen ja viiden väliin :D - heräilen sitten hyvin nukkuneena tuolla yhdentoista pintaan. Ai kamala. Ei kehtaa ääneen sanoakaan kuinka hyvä on silloin herätä kun on jo valoisaa, ainakin valoisampaa hämärää :)
      Eikä kovin aikaisia aamuherätyksiä onneksi edes tiedossa!
      Mutta eiksös se ole vaan hyvä kun ajatus on edes joskus kirkas :D

      Poista
  4. On sinulla ihme huusholli, kun siellä voi aina vaihtaa järjestystä ;). Minä se vaan en osaa yhtään tuota taitoa, mutta muistan lapsuudesta, miten kivalta uusi järjestys huoneessa tuntui. Pitäisiköhän… No, minulta se ei ainakaan kävisi yhtä käden käänteessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pientä se on pyöritys näissä neliöissä, mutta näköjään aina jotain saa tehtyä. Jos oliskin neliöitä enemmän, niin taitais melkoinen valssi käydä :)
      Mutta täytyy tunnustaa, että kyllä se hyvälle tuntuu tämäkin, eikä mennyt kuin (se kuuluisa) vartti!

      Poista
  5. No johan taas on markkinat käynnissä:)
    Sänky sai siis lähteä. Sulla on kyllä liikaa energiaa! Nyt onneksi tupruttaa lunta, jos tulis lumitöitä sinne Lillaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vähän tämmöistä :)
      Kyllä se sänky vielä tuossa vieressä on, mutta jotenkin taitaa olla kyllä jo jalat kohti ulko-ovea...katsotaas kuinka nopeasti hipsii eteenpäin....

      Ja mulla? Energiaa vai? Juu, kesällä sitten taas. Tämä on joku virtapiikki tai mikälie oikosulku, todennäköisesti ihan ohimenevä juttu :D

      Poista
  6. Hyvää alkanutta Uutta Vuotta Sinulle näin jälkeenpäin :)
    Mull on asiat tuollei samalla lailla pimeys vie kaikki mehut musta, mut on sentään jotain virtapiikkei myös mulla. On varmaan kesänlapsilla tuollei noi jutut :)
    Sull ois varmaan kaunista vaikk miten sisustaisit ja ain katsoo kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidetaan mennä tämä talviaika vähän tyhjäkäynnillä :) -jotain elonmerkkiä on mutta mitään ei oikein tapahdu.
      Onneks ei kamalasti tarvi stressatakaan (tais siis yhtään) vaan voi ottaa just niin lunkisti kuin haluaa.
      Jos mä nyt tässä oikein hyvin suunnittelen, nin voi olla, että tässä viikon sisään voisin saada jo jonkun kirjankin napattua käsiini :D -ja itteni vaakatasoon lukemaan. Ans kattoo kuin ämmän käy.

      Poista
  7. Jaahans, minkäköhän sohvan sä olet tuon sängyn tilalle jo katsonut? Veikkaan, että se ainakin tulee sun luo jo heti huomenna! :D
    Kuulehan viinerinainen, mun täytyy nyt tunnustaa, etten ole ikinä tehnyt torttutaikinasta noita "viinereitä" vaan pelkkiä tähtitorttuja, mutta nyt "ihan pienen" manipuloinnin jälkeen menee kohta eka viinerisatsi uuniin. Meillä on jo monta vuotta sitten "omenakameli" syrjäyttänyt perinteisen luumuhillon. Tänä vuonna erehdyin ostamaan purkin luumuhilloa tai mitä lie marmeladia, mutta eihän se kellekään maistunut omenakanelihillon jälkeen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattapi olla, että huomenna, saattaapi olla, että ei :)
      Kävin kuitenkin suorittamassa muutamaan soffaan ikeassa pientä perstuntumaa systeri apunani ja päätös tuli tehtyä. Että voin tunnustaa: on katsottuna.
      Katsotaan nyt sitten kuinka mä nuo sinnetännekuljetukset saan huomenna puhuttua :D

      Mulla jää luumusosetta joka vuosi kun teen sen yhden pakollisen torttusatsin, itse syön yhden tai kaksi ja se riittää enemmän kuin hyvin. Mutta noi pannahisen "viinerit", voi ristus sentään! Pitäis vissiin käydä paistamassa ne muutama viimeinenkin levy pois niin vois taas aloittaa vähän (edes vähän!) askeettisemman elämän.

      Poista
  8. Taas oot pannut hösseliksi , hyvältä näyttää ! Mahtaakohan kauankin pysyä ...? Itse kun olen niiiin laiska tekemään muutoksia sisustuksessa , on tahtisi ihan hengästyttävä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko jos sanon, että melkein jo muakin hengästytti :O
      Rapakunto siis paikannettu tänne. Pitää vissiin jollain keinoin saada vipinää kinttuihin :)
      Tänään olin jo olevinani kamalankin reipas - ja askelia näyttäis tulleen vaivaiset 5300! (Tosin vain ne milloin kännykkä on ollut taskussa. *lohduttautuu*)

      Poista
  9. No onpahan nyt kuvat dokumenttina että tuommonenkin järjestys on ollu, nyt ei tartte olla kummonenkaan ennustaja että voi sanoa että tuskin montaa päivää :) Ai hiivatti ku alko ihan ääneen naurattaa kun tulla tupsahti mieleen ne sun järjestyksenvaihdot siellä edellisessä, vai oliko sitä edellinen koti, tais olla aikaa ennen Lillaa, just kun kerkes edelliseen postaukseen kommentoida että ai miten hyvältä näyttää niin johan läjähti taas uudet kuviot verkkokalvoille, oiskos Lillalla ollu suhun pikkusen rauhottava vaikutus kun saat puolet vuodesta siellä energiaasi kuluttaa ja samalla niitä akkuja ladata? Tai en mää tiedä,taidat vaan kanavoida energiat eri hommiin talvisin kuin ennen, niinkuin nyt vaikkapa maailman ihanimpiin sukkiin jotka on ollu jalassa koko ajan siitä asti kun luukusta putosivat, tai no, just ja just suihkun ajaks oon malttanu ottaa pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, vanhuus tuo muka viisautta ja rauhoittaa??? No, persaukisuutta se ainakin tuo...
      Eiköhän tuonne Lillaan o saanut aika hyvin purettua sitä pahinta tekemisen meininkiä, tosin edelleen kaipailen sitä kunnon höyläpenkkiä ja askarteluhuonetta. Aikaa olis. Tai ainakin pitäis olla?
      Mutta mikäs nyt viiraa kun en kahteen päivään ole saanut edes kudottua rivin riviä, pää kutois, mutta kädet ei nyt ole yhteistyöhalukkaita. Onks tää nyt taas sitä kaksosen oikee käsi ei tiedä mitä vasen käsi tekee vai tekeekö sekään mitään :D

      Poista
  10. Vuosi vaihtui vaan siellä ei mikään - siis sinussa - järjestys kylläkin;)
    Ja yöt ovat kyllä ihan parasta tuumausaikaa - ja esim. laatikoiden siivous- ja järjestelyaikaa - silloin ei isäntä ole häiritsemässä muuta kuin kuorsauksellaan;) Mutta jos jostain saisi vielä tuollaisen kyvyn laittaa kaikki kalusteetkin uusille paikoille - tuo tuoli tuossa ikkunan vieressä lähellä kirjahyllyä on unelmapaikka!
    Jossain jo toivottelinkin hyvät uudet vuodet sinulle, mutta eipä kai se toinenkaan kerta pahitteeksi ole: onnellista vuotta sinulle, Pepi <<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasin vallan tuossa yhdeksän aikaan nuupahtaa kun olin syönyt myöhäisen illallisen, mietin jo että mikäs nyt riivaa. Ohi meni kuitenkin, nyt jaksaa taas, joten kohta taas sarjan pariin. Tänä yönä ei rymsteerata :)
      Se on kyllä kumma miten jotkut on aamu- ja jotkut iltaihmisiä. Mulle ne valottomat harmaat aamut on ihan henkistä siirappia ja tervaa, mutta nämä yön pimeät tunnit mannaa.

      Oikein onnellista alkanutta vuotta sinullekin :D

      Poista
  11. Huippua! Inspiraatio iskee yöllä ja illalla täälläkin :D Tosin sinulla on jämptimpi ote saada asiat myös eteenpäin :)
    Kylläpä alkoi kuola valua kun näin nuo herkkuwiinerit.. :) Nojatuoli ikkunan alla on kyllä huippujuttu- näkee ulos, saa valoa ja muutenkin...sadesäällä se on hauska istua ikkunan vieressä. Laitoit mulle niin mahtavan viestin että kyllä ilahdutti! :) Tästä uuteen nousuun!
    Mahtavaa uutta vuotta blogiystäväiseni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vissiin tuo korvien välinen raksutus hoitaa hommansa niin, että yks kaks tulee valmista, ei sitten voi enää istuksia, pitää toimia, oli kello sitten mitä tahansa :D -enkä mä tuota kelloa juuri enää muutenkaan katsele.
      Sadesäästä puheen ollen, Lillan ruokapöytä on ikkunan vieressä juurikin siitä syystä, että siinä on kiva istuksia sateella, vetää verhot sivuun ja katsella ulos!
      Kerrostalossa se on vähän niin ja näin, mutta kyllä tässäkin eritavalla huomaa sen sateen ropinan parvekkeen lattilautoihin.

      Kävin just hetki sitten lukaisemassa vaustauksesi :D

      Poista
  12. Kevättä rinnassa? Eikö silloin sisustaminenkin tule taas mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan se on mielessä :) - ihan heti kesän loputtua! Keväällä tuskin nyt kuitenkaan muuta tekoa asian kanssa kuin tämä sitä edeltävä pitkää pimee, meinaan jumittua liikaa kotiin. Eikä mikään tuoli kestä pitkän päälle sitä, että yks laiska persus kuluttaa sitä alvariinsa, joten oli pakko alkaa järkeistämään.
      Huomiselle on rinsessojen lisäksi ohjelmassa vielä loppupyöritykset.....

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥