maanantai 25. tammikuuta 2016

hyväksi havaittu

Kummasti sitä antaa jonkun asian "häiritä" ennenkuin sille suostuu tekemään jotain.
Vaikka kuinka sanotaan, että pieni on kaunista, niin toimivaa se ei aina ole.
Tai ei ainkaan niin toimivaa kuin voisi olla -jos vähän pyörittelis.

Isoahan tässä huushollissa ei ole mikään. Jos siis niinkuin tilasta puhutaan.
Keittiöstä on nyt puhe.
Keittiön pöytä on ollut kohta vuoden juuri siinä mihin sen tänne muuttaessa ränttäsin;
keskellä keittiön lattiaa. Siinä on sen paikka. Piste.

Siinä sen paikka oli -kunnes joku viikko sitten siirsin sen ikkunan viereen...ihan ok, mutta kattolamppu tekikin sitten tenän, ei millään riittänyt piuhat pöydän päälle -ja vaikka kuinka teenkin pieniä ja sallittuja sähkärinhommia, niin päätin, että tuota lamppuahan mä en sitten ala jatkojohdottamaan. Piste. Siirsin pöydän takaisin keskelle köökkiä.

Noin viikko sitten eräänä iltana keittelin kahvia ja otin jo mukin ja kahvileivän käteen mennäkseni olohuoneeseen istumaan kun tuli se "eikun just nyt"-fiilis.
Laskin eväät tiskipöydälle, nousin pöydälle seisomaan ja nostin kattolampun niin katon rajaan kuin sen säällisesti sai, laskeuduin alas ja tuuppasin pöydän taas uudelleen ikkunan viereen, vaihdoin pikkupöydän uuteen paikkaansa, heivasin ylimääräisen tuolin eteiseen ja eteisen jakkaran olohuoneeseen.

Kahvikaan ei ehtinyt jäähtyä.
 Viikon verran olen nyt totutellut uuteen järjestykseen ja täytyy sanoa, että joka kerran keittiöön tullessani olen tyytyväinen tilantuntuun joka muutosta seurasi.
Ei tarvitse kiertää pöytää laittaakseen radion päälle tai valot pöytävalaisimeen, ei tarvitse varoa pöydänkulmia astianpesukonetta tyhjentäessään.
Toimii. Ei ehkä visuaalisesti se kaikkein kaunein ratkaisu, mutta pienissä tiloissa nyt vaan on jostain usein tingittävä.

 Ja kun yksi vieras kolautti päänsä pikkuhyllyn kulmaan (sori Anna), oli viisasta vaihtaa taulun ja hyllyn paikkoja keskenään. Ei tule syytteitä kenenkään pään halkaisemisesta.Olipahan tästä kaikesta sekin hyöty, että nyt kattovalaisin todella valaisee keittiössä, aiemmin se valaisi vain pöydän päälle -tykkään tuosta Hektar-valaisimesta, mutta alhaalla se ei todellakaan valaise muuta kuin alla olevan kohteen. Pöytälamppu riittää iltasellakin siihen mitä nyt pöydän äärellä valoa tarvitaan. Ihana kun ei enää tarvi räpsytellä isoa työvaloa tason päällä, en tykkää niistä yhtään!

Näistä viimeisistä kuvista näkee, että tämä keittiö ei todellakaan ole koolla pilattu, 
mutta kyllä täällä nyt mahtuu huseeraamaan. Yksin ja muutaman vieraankin kanssa.Tällaista tänne tällä erää.
Pieni muutos tuli tuonne yhden peilioven taaksekin, mutta palataan siihen vaikka seuraavaksi.
Sen jälkeen sitten vähän isompi muutos....odottelen tässä tänään saapuvaksi sellaista vaatimattomasti kolmenkymmenen kilon pakettia...palataan sen sisältöön pikapuoliin, siihenkin.

Mukavaa, lauhaa viikkoa!
Nyt taitaa tulla lumiukkokelit ♥

ps. kun tämä blogi päivittyy nykyisin huomattavasti harvemmin kuin "vanhaan hyvään aikaan" 
niin kurkatkaapa INSTAn puolelle, sinne tulee kuvaa ja lyhyttä tarinaakin vähän tiiviimmiin.
Nyt sain sen viimein linkitettyä tuohon sivupalkkiinkin. 

18 kommenttia:

 1. Hmmmm. Aattelin, että paketissa vois tulla vaikka ikioma sähkömies, mutta ei mahda kolkyt kiloa riittää :). Eikähän sille riittäis hommiakaan, joten jään odottelemaan, mitä sieltä paljastuu.

  PS. Joskus kyllä pakosti tuun kurkkaamaan sun kodikasta keittiötä ihan livenä. Nyt kun ei tarvi päätäkään varoa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ruipelo sähkäri olis :D - eikä kyllä tarvettakaan, oikeas olet!
   Katsotaas jos avataan ja suljetaan tuota makkarin ovea ennen "suurta" paljastusta ( joka sekin varmasti instaan ehtii ennenkuin tänne)

   Teretulemas vaan, kyllä mut täältä löytää. Vielä. :D

   Poista
 2. Näyttääpi oikein hyvältä ja toimivalta. Sä et todellakaan sammaloidu ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän välttää sammaloitumista, jos ruostuis vaikka :)
   Ja kiitti, toimii!

   Poista
 3. MATTO. Olkkariin.....jaa a hienosti sinne sun köökkiis on mahtunu monta ihaNAISTA ja yhtaikaa. paitti jos mä oisin sä mä oisin kokeillu sitä pöytää tuohon ison taulun alle. Hyvä se on tuollakin ei sillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedäks, kyllä mä siihen taulun allekin kokeilin, mutta ei pelittänyt. Pikkupöytä on ihan pakollinen köökissä, sillekään ei olis ollut silloin järkevää paikkaa. Ja tuost on niiiiiin kiva katsella pihalle :D

   Pitäis taas mahduttaa joskus...?

   Poista
 4. Minusta kotisi on yllättävän toimiva ja kaunis neliöt huomioiden <3 Minä tietysti pidän pöydästä kummallakin tavalla. Meillä on nyt menossa se vaihe, että keittiön ruoakapöytä on keskellä lattiaa.

  Mitä sää nyt olet tilannut?

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :)
   Jos mahdollista niin nyt on vielä toimivampi. Ja ainakin tällä hetkellä lopputulos jopa kauniimpi ( enkä puhu nyt keittiöstä) mutta katsotaan niitä kuvia tuossa hetken päästä. Paljastuu sitten se ostoskin kokonaisuudessaan. Instassa pääsee jo kurkkaamaan ( ja taisin mä sen faceenkin kavereille jakaa)

   Poista
 5. Niinhän se tuppaa olemaan että vain muutos on pysyvää:)Hyvältä näyttää ja jos enemmän on vieraita yhtäaikaa niin äkkiäkös sitä pöytää tarpeen vaatiessa siirtää, siinä ei kerkee kahvit jäähtyä tippumisesta puhumattakaan kun sinä tartut toimeen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa mennä! Mä en taida enää kuuna päivänä sanoa, että "tää on sitten tässä" :)
   Taidan jatkaa linjalla "kyllä tästä vielä hyvä tulee" :D

   Ja se on niin totta, että kaikki siirtyy tarvittaessa. Paitsi toi uus ostos...sissus stana mutta se painaa....

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kyllä! Ja siihen nähden, että olen ollut tosi paljon liikkeellä olen istunut yllättävän usein pöydän ääressä tuijottelemassa ulos!

   Poista
 7. Vauhtinainen! mä olisin kyllä juonu ne kaffeet ensin ihan rauhassa, mutta minähän en ole sinä :) t Riitta ps. mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sen näkee, että ei se aikaa eikä paikkaa katso kun se hulluus iskee :D
   Samoin sinulle :)

   Poista
 8. Pienet asiat ovat isoja, varsinkin kun toimivuudesta on kyse! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, joskus vaan kestää kauan tajuta se :D
   Muutama mustelma reidessä ei ihan tainnut riittää.

   Poista
 9. juu, ei ehtinyt kahvikaan jäähtyä :) Olen pari kuukautta tuijotellut kasvilampun koukulle paikkaa katossa, eikä vaan reikää synny vaikka kuinka tuijotan. Täytyy tehdä Pepit heti huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti sitä tuijottelemalla tosiaan mitään saa aikaiseksi, mutta kylle ne mun tekemisenikin siitä tuijottelusta taitaa alkunsa saada :D
   Etta aikans kutakin! Joko se koukku on katossa....?

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥