torstai 5. huhtikuuta 2018

sisäinen kello

Ei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa kun tuli taannoin tieto, että EU pistää työryhmän tutkimaan kesä- ja/tai talviajasta toiseen siirtymisen vaikutuksia, vaikka on jo todennettu kuinka paljon se tekee haittaa. Jokaiselle ei, mutta joillekin kyllä. Samalla lailla on todettu, että jokaiselle ei sovi esimerkiksi kolmivuorotyö, joku on aamuihminen, joku iltaihminen. Ja sitten me hullut yöeläjätkin, joilla vuorokausirytmi on pidempi kuin 24h, eli päivä päivältä se vuorokausi vaan venyy eteenpäin ja jossain kohden se vaan on "buutattava" kohilleen.

Mutta se siitä, ei sen enempää tässä kohden -tämä on niitä ikuisuuskysymyksiä, joista saa keskustelua aikaiseksi aina. Nyt ei ole aikaa tarkempaan ruotimiseen kun pitää lähteä kuuntelemaan jotain herrojen ja/tai narrien uutta(?) tietoa aktiivimallista sunmuusta. Työttömän arkea.

Piti vaan sanomani, että minun sisäinen kelloni on kesässä.
Tai ainakin keväässä.
Ulos kun katsoo, ei siltä näytä ollenkaan, lunta on jos vaikka muille jakaa ja sitä riittää talojen kulmilla tätä menoa juhannukseen asti, jollei kukaan kuskaa pois niitä puolen kerrostalon korkuisia kinoksia.

Kusti kuitenkin oli polkasemassa kotiin ison paketin, joten pakkohan se oli valmistautua.
Parveke putsplankkiin ja matot kellarista lattialle. 
Tuli tuoli. Lukupaikka.


Olin jo taannoin pistänyt Tammer Outletin kautta tilaukseen parveketuolin, tykästyin sata lasissa viime syksynä kun olin avajaiskierroksella, sanoin jo silloin, että tuommonen muuttaa ensi kesänä parvekkeelle... mutta sitten tulikin iso MUTTA...


Tutkin ottamaani kuvaa tarkemmin "sillä silmällä" ja pyörin mittanauhan kanssa talvisella parvekkeella -ja totesin, jotta eipäs olekaan niin hyvä juttu kuin kuvittelin.
 Jos kasaan tuolin sisällä, se ei välttämättä taivu kapoisesta ovesta ja jos jätän kasaamisen oven toiselle puolelle, niin naapurustokin kuulee ne kirosanat. Parveke nyt vaan on ihan liian pieni mihinkään kasaushommiin. Piste.

Piti kuukkeloida josko olisi joku muu vastaava vaihtoehto, ilman "sarvia ja hampaita".
Eräänä aamuna sitten tuli TammerOutletista viestiä, että tuoli on saapunut ja olisi noudettavissa, mutta jouduin ikäväkseni torppaamaan tarjouksen ja tunnustamaan tilanneeni toisaalta vastaavan, mutta sellaisen, joka ei tarvitse kuin osina nostaa paikalleen. 


Sopisi tuoli tuohonkin, sisätiloihin, mutta siinä se pönötti vain kuvauksen ajan ja siirtyi sitten parvekkeelle.
 

 Kuten näkyy, niin pienihän tuo parveke on, ei tuossa juurikaan mitään tuolin mekanismeja mahdu ruuvailemaan/kiristelemään. Hyvä kun sai systeemin mahtumaan noinkaan.


 Vaikka keli olikin keväisen (lue. talvisen) viileä oli ihan pakko kuitenkin hetkeksi istahtaa testaamaan miltä tuntuu. Tuntuuhan se.
Taisin juuri saada parhaan mahdollisen lukupaikan kesäpäiviksi.
Pikkuisen on matalalla, ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut istumakorkeudeltaan parempi, mutta puolensa kummassakin. Tämä on meikäläisen pienissä tiloissa parempi talvisäilytystäkin silmällä pitäen. 
Molempien tuolien halkaisija on sama 95cm, joten sikäli ei ollut eroa.

 Tämä ostamani tuoli on AADA-niminen (jos joku kuukkeloi), tuli Kajjjaanista rahtina, alkuperäisen suunnitelman mukainen tuoli on siis myynnissä Tampereen Tammer Outletissa ( ja hinta sillä edullisempi)
Jokos muilla on kesä henkisesti oven takana, vai talveako kärvistelet?

 


4 kommenttia:

 1. Meiltä löytyi Idurista myös tuollainen iso pyöreä korituoli ja täytyy sanoa, että ulkomitoiltaan isompaa kalustetta saa hakea ;). En ole vielä keksinyt sille oikein sopivaa käyttöpaikkaa, mutta erittäin mukava siinä on istua. Tuo sinun näyttää sopivan sirolta ja ihanan pehmeältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joskus ollut se iso Papasan-tuoli kotona, olisko ollut 90-lukua. Se oli ihan maailman paras luku- ja löhöilypaikka. Tyyny vaan meni ajan myötä niin surkeaan kuntoon, että oli luovuttava siitä. Silloin ei mistään löytynyt uutta (eikä ollut mitään nettikauppoja mistä hakea)
   Ehkäpä juuri sen vuoksi iskinkin silmäni tähän!
   Ja sen Papasaninkin huolisin ihan koska tahansa uudestaan jos olis tilaa sille! Voi olla, että jopa tekisin sille tilaa 🤔😄 Nyt nämä tuntuu tekevän uutta tulemistaan -saas nähdä kuinka tässä vielä käy!

   Poista
 2. Lasitettu parveke auttaa hyppäämään kesää kohden huomattavasti nopeammin, kun nämä meidän ulkoterassit. Viime kesä tosin oli niin kylmä, että harvat oli ne kerrat, kun siellä pystyi istumaan. Mutta tällä kertaa Suomen kesä varmasti yllättää positiivisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun oliskin lasitettu parveke! Tämäkin on niin auki joka suuntaan, ettei paremmasta väliä, mutta kovassa käytössä kuitenkin kun on sentään länsiparveke. Aamuauringon puoleisella ei olisi suurtakaan virkaa 😉
   Kesä on kesä kuitenkin, onneksi on puistot ja pihat!!

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥