tiistai 27. maaliskuuta 2018

tänään

Keli on mitä mainioin, aurinko paistaa ja sulattaa lumia, vaikka pakkasella ollaankin.
Järjettömän kokoisia lumivuoria vaan on vähän nurkalla jos toisellakin, tietää mitä siitä seuraa kun ne alkaa sulaa kulkuväylille ja on yöpakkasia...hiekoitussorat jää tosi liukkaan jääkerroksen alle.

Lähdin päviällä poikkeamaan Ideahuoneella ja napsin kulkeissani muutaman kuvan, ratikkatyömaa kun sivuaa kotikontuja parin korttelin päässä -ja toisessa päässä Ideahuoneen ikkunan takana.
Maisemat on siis silkkaa työmaata ja jo kaadettuja puustoja. Lähiteonoon valtaväylät on kaikki olleet näitä suurten puiden reunustamia vilkkaita puistokatuja, nyt ne on muisto vain.
Ei kovinkaan monta autoa liikenteessä kaupungin busseja lukuunottamatta, jalankulkijoita senkään vertaa. Liikenne on niin hiljaista, että voisi melkein ylittää kadut sokkona sivuilleen vilkuilematta.

  Tätä "iloa" meillä riittää kaupungin laidalta toiselle, koko ratikkareitin mitalta.
Valmista pitäisi olla ...öööö....muutaman vuoden kuluttua??

Jos ei kaupunki millään lailla saa kiitosta jalkakäytävien hoidosta tänä päivänä (lue: viime vuosiin) muutenkaan, niin ei kyllä ole saanut kuluvana talvenakaan. 
Loskapaskaa, lumipolkuja, kuraa, jäätä, perunapeltoa...vähän mitä milloinkin.

  
No, on niitä ilon aiheitakin, tottakai!
Trio oli taas viikonlopunvietossa mun luonani, poikettiin katsastamassa kaupunkimaisemat korkeuksista heidänkin kanssaan ja tytöthän tykkäsi kovasti!
Ja marakatti oli onnellinen uudesta piposta ja kaulaliinasta ♥ 


Eipä tässä muuta kuin aurinkoisia päiviä!!

8 kommenttia:

 1. Ei paljon kiinnosta ajella Tampereelle. Järkytyin, kun tulin Teiskontietä ja kaikki loputkin ihanat puistopuut oli kaadettu. Onkohan tuo ratikka iahan tarpeellinen enää nykyaikana. Taitaa olla yhtä turha kuin tuo rantatunneli. Sama määrä autoja mahtuu kulkeen kuin ennenkin, mutta nopeus on laskettu 60km/h. Naisen logiigalla ei oikein tahdo ymmärtää tätä kaikkea.
  Uuden kauppakeskuksen rakentaminen on jo sotkenut keskustaa ja nyt Hämeensilta on poissa käytöstä. Sitten vielä ruvetaan rakentamaan sitä areenaa ja hotellia siihen rautatien päälle, huh.
  Mitähän turistit ajattelevat kauniista Tampereesta, kun yrittävät jotenkin suunnistaa kaupungissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitkä turistit?? Mä luulen, että Särkänniemi vetää minkä vetää...
   Just sanoin systerillekin, että ei edes huvita mennä keskustaan muuta kuin silloin kun on pakko, hän taas tuumas, että keskustassa ihan julmetusti tyhjää liiketilaa. En ihmettele.
   Antaas katsoo mitä on jäljellä sitten joskus kun tuo kaikki on valmista...ihastellaanks me kaikki suureen ääneen, että voi kun on hienoo ja keveetä baanaa, mutta missä kaikki on....

   Poista
 2. Ikävä kyllä kamalan näköstä.:( En näe mitään hyvää.Sähköbussit pikkuhiljaa olis ollut huomattavasti parempi ratkasu. Ja eix ne olis ollu ekolookisia :D Hyvää pääsiäistä sulle. T RIITTA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, vaihtoehtoja luulis löytyvän tänä päivänä. Maailmalla on hyvillä tuloksilla testattu kaikenlaisia isoja megabusseja ym, olis luullut löytyvän jotain muutakin. Väistämättä käy mielessä, että kuinkas talvella kun junatkin myöhästelee lumen vuoksi -kuinka käy ratikoiden.
   Mä olen sitä mielipuolta, että ei paikalleen saa juuttua, mutta onhan tää aika mieletöntä.

   Pääsiäistä sinnekin suuntaan!

   Poista
 3. Onpa aika hurjan näköistä! En taida toivoa Turkuun sitä ratikkaa, jota pitkään ja hartaasti on milloin puuhattu, milloin torpattu;)
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on revitty/revitään kadut auki ja siirretään/uusitaan köytännössä koko putkisto (kaukolämpö, viemäröinti, mitä lie kaikkea) ja siinä sivussa sitten remontoidaan esimerkiksi Hämeensilta, mikä ei ilman remonttia kestä ratikkaa. On tää melkoinen työmaa koko kaupunki -oliskin helppoo jos vedettäis vain raiteet.

   Poista
 4. Toivottavasti lopussa sitten kiitos seisoo sitäkin suurempana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä. Kun K-ruokakauppa lopettaa myynnin pudottua yli puolet, kampaaja sanoo työntekijänsä irti, moni liike lopettaa kokonaan, useassa käy vain asiakas tai kaksi päivässä...toivottavasti tämä työmaa ei tapa ihan kaikkea. Olis aika tylyn näköistä tulevaisuudessa kun niiden uusien ratikkateittien varrella uusien istetettujen puiden katveessa olis vain rivit tyhjiä liikehuoneistoja. Yrittäjien fiiliksiä en uskalla edes mainita!!

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥