perjantai 2. maaliskuuta 2018

Tuttua touhua!


Jos joinakin päivinä onkin tunne, että sitä vaan jurnuttaa paikallaan tyhjäkäynnillä, niin joku päivä sitten taisin taas käynnistyä kunnolla.
Ja mistäkö kaikki lähti? No, nurkasta. Siitä nurkasta mikä ei edes kunnolla näy!! -mutta tietoisuus on kumma juttu, tiedät mitä siellä on ja kun olet jo jonniin aikaa puolihuomaamatta miettinyt, että pitäisikös asialle tehdä jotain, niin ....
Lopputuloksen voi varmaan arvata.
  
Se "the Nurkka" on tuo alemman kuvan vasemmassa reunassa oleva, eli käytännössä ikkunan oikeanpuoleinen kulmaus. Malm-laatikostot päättyy "mukavasti" reilu metri ennen ikkunaseinää alkujaankin siksi, että tuolla vapaaksi jäävällä osuudella on juutaksenmoinen rivi pistorasiaa, joten ihan mitä tahansa kalustetta ei saa eteen. Siellä on antennipistokkeet, netit, tavallisiakin rivi -ja vielä lisäksi jatkojohtokin. Kaikki jotenkuten piilossa pienen pöydän, lankasäkin ja torkkupeittokorin takana. Täällähän ei johdot näkösällä pyöri.  Mutta kun tiedän, että ne on siellä. Pölyä keräämässä...


 Viime viikonloppuna sitten ajattelin kokeilla vähän niinkuin niiden "maailman parhaiden tuolienkin" kanssa, että kuinkahan on, menisköhän nuo molemmat Malmit kaupaksi. Ettei jäis vain toinen käsiin.
Menihän ne. Tuli jonoakin, vaikkei hinta ihan ilmainen ollutkaan. Ostaja haki maanantai-iltana ja tuumasi, että kiva ostaa näin kun ei itse tarvitse kasata. Minä kasailen ihan mielelläni, olen jo varmaan aika maestro siinä hommassa.

Olin jo aamulla käynyt vähän shoppailemassa Ruåttalaisessa, sattui ainoa hetki viikosta kun poika ehti kuskaamaan ostoksia ennen kuin lähti rinsessojen kanssa viettämään päivää.
Viime viikolla poikkesin kaverin kanssa Ikeassa ja hiplailin silloin Bestå-kaappeja sillä silmällä, että sitten joskus kun saan tarmonpuuskan vaihdan näihin.  No, se Tarmohan tulee näköjään Innon kanssa ihan kutsusta, ihan kuin joskus ennenvanhaan.

Maanantaina oli jo homma hyvällä mallilla, Malmitkin oli pois tieltä eteisessä odottamassa noutajaa mukavasti pinossa. Laatikot makkarissa omissa pinoissaan.


Illalla oli jo ovetkin paikallaan, hyllyt ja ponnahdussalvat jäi odottelemaan tiistaille, ei viitsinyt enää illalla naapureita kiusata kolinalla ja ruuvivääntimen pörinällä.

Tästä nurkasta se ajatus siis lähti. Hyvä kun lähti 😉


Kukaan ei voi kuvitella sitä villakoirakenneliä mikä oli Malmien alla. Osa yritti jo kiivetä karkuun tapettia pitkin, osa oli tehnyt kavereineen pesän sinne, toisen tänne. Juutas sentään.
Imurillahan ei ollut mitään asiaa niiden laatikostojen alle eikä taakse, nyt pääsee joka nurkan putsaamaan.
Ja ensimmäisen kerran  i k i n ä  nämä Svaneforsin 2x3m matot on suorana! Aiemmin olivat tuolta sohvan takaa kaksinkerroin semmoisen parikymmentä senttiä, toisen pään hapsut kiinni Malmeissa.

 Se kirottu (ja pistorasiamäärältään kiitetty) kammotuskin on nyt kauniisti viimeisen kaapin takana kaikkine jatkojohtoineen (jäävät ihan lattiatasoon) -ja reititinkin pääsi somasti kukan taa puoliksi piilon, sekin roikkunut vähän missä sattuu -kun silmiin sattuu jos se on ihan siinä just näkösällä. Estetiikka ensin, u know!

 
Kurkataan nyt vielä toinenkin pää.
Pöytä on tässä vielä vanhaan malliin, vaikka olikin jo kääntynyt seinää vasten (ja tuolikin väärä, mutta haitenneeko). Nyt on tulostinkin kaapissa piilossa ja kaikki "romut" mun mielestä paremmin saatavilla kaapin hyllyillä kuin laatikon sekalaisista pinoista sekalaisen tavaroiden alta/takaa.

 
Makuasioita tietty, mutta nyt tätä rumbaa pyörittäessä kävi mielessä, että miksi yleensä alunperin valitsin Malmit enkä Beståta -no, siksi kun kuvitttelin, että kaikki ne säästettävät kirjat on parempi siellä laatikoissa selkämys ylöpäin. Saattoipa olla noinnii, mutta nyt kun niistä kirjahyllyn raakkauksesta jääneistä kirjoista on raakattu vielä pois iso osa niistäkin, on tämä ratkaisu kaikin puolin toimivampi. Eikäpä noissa kaapeissa enää kirjoja ole kuin matkakirjat (ja Asterixit/Lucky Luket odottamassa uusia lukijoita) joten toimii oikein hyvin. 
Kevyempää ilmettä ja kapeampaa profiilia tuskin kannattaa mainitakaan -tai mattojen suoristumista 😊

Jokos sitä rauhoittuisi?
Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin hetken voi olla vähän tyventä....

♥ Kivaa viikonloppua teille, jotka vielä täällä visiteeraatte ♥

edit.

Ai juu, jos laittais tännekin -jos vaikka joku lähitienoolla on kiinnostunut;
kuvan hylly on kaupan hintaan 60€ (norm 99€) ja lehtihylly 10€ (14,99)
Kumpikaan ei ole iällä pilattu, kuten tiedätte...

 

10 kommenttia:

 1. Olet reipas tekemään muutoksia ja aina parempaan suuntaan. Miten se on mahdollistakaan? Se, että kalusteiden alta pääsee imuroimaan on tärkeä juttu, villakoirat ovat tosiaan taitavia kiipeämään myös seinille kalusteiden takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa jopa tuntua, että aiempaakin reippaampi kun nyt on vain yksi osoite myllättävänä. Katselin just yks ilta vanhoja olohuoneita, eikä niistä mikään vallan "huono", mutta aina itselläkin se outo tunne, että nyt on parempi -taitaa vaan erilaisuus olla valttia 😁
   Elämä on valintoja. Ja minä teen niitä paljon 😉

   Poista
 2. Sekä Malmit että Beståt läpikäyneinä tykkään kyllä jälkimmäisten selkeydestä vielä enemmän. Vaikka välillä aina mietinkin, että voiskohan ne 11 pientä olkkaria (meillä) kiertävää Bestån kaappia korvata jotenkin fiksummin, olen tullut siihen tulokseen, että ei voi :)

  Hyvä muutos (tämäkin)!

  Leppoisaa viikendiä <3 toivottaa l o m a l a i n e n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11? No eihän sulla ole kuin kolme kaappia enemmän! Täytyy myöntää, että silmä on nauttinut tästä rivistä -ja silmien omistaja jopa imuroinnista kun kävi niin helposti 😉

   Ja kiitos! Viikonloppu on leppoisa ja rauhallinen, ei edes pikkulikat nyt täällä kun olivat alkuviikosta.
   Kivaa lomailua sulle 😘

   Poista
 3. Hienolta näyttää! On kyllä niin kaunista ja viihtyisää! On se jännä kun joskus jollain aika pienelläkin vaihdoksella voi saada ison muutoksen aikaan..meillä vaihtui joku aika sitten olohuoneen matot ja ihan kun ei olisi sama koti ollenkaan:) Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊
   Tässä on nyt tullut minta pientä muutista peräjälkeen ja hyvään suuntaan kaikki. Näitä nurkkia tulee kuitenkin niin paljon tuijotettua kun on kaiket päivät kotona, että paras tehdä sellaiseksi missä viihtyy 😉
   Mattojen vaihto vaaleampiin teki mullekin sen ison ahaa-elämylsen, että tummiin ei ole enää paluuta.
   Mukavaa kuluvaa kuuta sullekin!

   Poista
 4. Pepi, sää olet ihan pitelemätön:)

  Rrrrrakastan noita sun verhojasi<3 Olivatko ne samettia???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kun ei oo kukaan pitelemässä 😂

   Ja verhot on samettia, ne on ihanat!!
   Sain vihdoin ja viimein pätkästyä oikeaan mittaankin.

   Poista
 5. Satunnainen selailija tervehtii! Aivan mahtava tuo ensimmäinen kuva ja sen toteamus: olisin pysäyttämätön, jos vain lähtisin käyntiin. Sellainen olo on kieltämättä aika usein. Ja hei mahtava tuo kallotaulu.

  VastaaPoista
 6. Hei vaan ”satunnainen” 👋😄
  Mulla taisi käynnistyä kunnolla, mutta nyt (onneksi/toivottavasti?) jo alkaa kierrokset koneessa hyytyä.

  Juliste on edullinen löytö ja yksi niistä mitkä näköjään pitää paikkansa kaikkien muutosten keskellä 😊

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥