keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

aitoja ja porsaita

Mistä on Tampere tehty?

Ennenvanhaan olis voinut sanoa, että nupukivistä ja punatiilestä, ensimmäisistä sähkövaloista ja niitä seuraavasta teollisesta historiasta.

Toista on tänä päivänä.  Autoilijan painajainen, yhtälailla toki jalankulkijoiden.
Remppa-aitaa riittää kilometritolkulla, kaivantoa kaivannon vieressä, työkoneita rivissä ja heijastinliivijengiä siellä täällä. Kiitos ratikkatyömaan koko kaupunki on revitty rikki.
Nyt on Hämeensilta remontissa, pian aloitetaan Kansiareenan rakennustyömaa, kaiketi Tammelan vanhan pallokentänkin uudisrakentaminenkin pian edessä. Remonttiaidat siis eivät ainakaan vähenemään pääse.
Vanhat puut on kaadettu pääväylillä pois ratikan alta - toki uudet, joskin pienemmät, puut tulevat aikanaan, samoin tulee se ratikkakin. Sitten joskus.
Siihen asti kaunis kesäkaupunki tuskin on kaunis edes kesällä. 

Luojankiitos itse asun puiston kupeesssa ja muutenkin voin vähän valita reittejä, joita kuljen, sen verran lohduton on kaupunkikuva tänä päivänä. Haluatteko muuten, että otan kuvia miltä täällä näyttää??

No, on Tampere kaunis kaupunki kuitenkin kun oikeasta vinkkelistä katsoo.
Yksi mieleisiä paikkoja on Torni-hotellin näköalaravintola. Ei nyt viikottain, mutta kerran kuussa kuitenkin tulee poikettua tuolla kahvilla, ihan vain maisemien vuoksi.

Kuvat on noin kuukuden takaa, oli yksi niistä kuulaista pakkaspäivistä jolloin puutkin pukeutuivat kuuraan, oli ihan pakko päästä katsomaan valkoisella pehmustettua kotikaupunkia.
Jos olis mahdollista, niin katselisin kaupunki tuolta korkeudelta joka päivä.
Mutta ei oo lottovoittoa näkynyt 😉

Elämä on hyvin, hyvin rauhallista, sukkien tikuttamista ja kotoilua, mitä sitä ihminen muuta.
Kevättä odotellessa...

18 kommenttia:

 1. Kiitos kuvista. Mua kun ei tonne torniin saa kuin pyssyllä uhaten, jos sittenkään :). Hrrr. Mutta jos lottovoitto luvattais, niin voisin uskaltautua.

  Harmi homma se ratikkatyömaa todella. Musta tuntuu, että on kestänyt jo vuosia (niinkuin varmaan onkin), eikä mahda valmista olla näköpiirissä. Toivottavasti Ideahuoneen ovelle jo pääsee ilman ongelmia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, mä sanoin samaaa joskus silloin kun Näsinneula valmistui, "mä en tule tuonne"! No, siellä mä kävelin seinänvierustaa pitkin hetken kuluttua. Samana kesänä sitten korkeanpaikankammo jäi Eiffeltorniin. (nyt mä toivon sitä lottovoittoa -itselleni siis- oikein toden teolla, pääsisit elmäs tupareihin ☺☺☺)

   Paskat, Ideahuone(kin) on ihan yhtä motissa kuin aiemmin, aidat häviää vasta kesällä kuulemma. Tää hanke on kyllä sellainen tuho yrittäjille, ettei tottakaan!! Vapaata liiketilaa löytyy ja taitaa löytyä ihan liikaa siinä vaiheessa kun hanke on lopulta valmis. Ihan perseestä suoraan sanoen koko ratikka! Olis hommattu jotain superbusseja koko rahalla, sano!

   Poista
 2. Yläilmoista katsoen kaupunki näyttää siistiltä ja kauniilta. Mitenkähän turisti ollenkaan pärjää Tampereen liikennekaaoksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti kuulemma 😉 Liikenne on poikki milloin mistäkin, läpi ei saa ajaa, aidat on ja pysyy, jiskus vaan vaihtavat kaustalta toiselle. kääntyä saa vain jostain ja joskus...tää kaupunki on ihan remonttihelvetti!
   Onneks rinsessalandiasta tänne on hyvä ja suora reitti, kuljetukset toimii 😉

   Poista
 3. Ja kaiken huipuksi näiden mainittiin Hesarissa kestävän kaksi vuotta!!!

  Usko tai älä, tämä häiriö ulottuu meidän reitille eli Porin tielle asti. Millään ei viitsi ajaa Kihniön kautta, mutta siskoni taitaa ajaa meille ensi kuussa sitä tietä.

  Minusta alkoi Näsinneulassa tuntua, että se koko hökätys heilui eli korkeanpaikan kammoa on vaikka alppeja rakastankin.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaas katsoo pysytäänkö aikataulussa yhtä hyvin kuin tunnelin kanssa. Mutta onhan tästä ihan helvetillinen haitta monessakin suhteessa....joskus sitten pääsee ratikalla sujuvasti periferioista keskustaan, minkä ratikkatyömaa on tappanut ja tyhjentänyt....

   Kaikki nuo korkeat rakennelmat kai vähän heiluu, nä luulen. Mutta enemmän mua on Alpeilla aikoinaan pelottanut kuin missään rakennuksessa 🤭

   Poista
 4. Juuri eilen tuolla seikkailtiin... Oli tosiaan aitaa ja estettä vähän siellä sun täällä. Ja maisema muuttuu joka puolella. Mutta kyllä siellä liikkumaan pääsee, jos ei ole hirmu kiirettä. Aamulla oli vielä se tulipalokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki liikkumaan pääsee, haastetta vaan riittää noiden muuttuvien reittien kanssa. Kuulinkin sen tulipalon sotkeneen aika paljonkin lähitienoon liikennettä.
   Täytyy sanoa, että ihan kiva kun kulkee jalkamiehenä -vaikkei ne perunapeltoa muistuttavat jalkakäytävät suuremmin keskustaan houkutakaan, reuna-alueilla on tilanne parempi 😊

   Poista
 5. Kolmosen joukkue turnausreissullaan yöpyi Tornissa. Nyt tulemme huhtikussa sinne turnaukseen, mutta yövymme Nokian Edenissä. Miehen kanssa joskus aikanaan yövyttiin jossakin vanhassa viljasiilossa?
  Sekin oli aivan hurmaava hotelli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tornin kerroksissa en ole käynyt, mutta kuvista päätellen migreeniherkän painajainen 😉 Alakerran ravintolat on ok, samoin tuo huippu. Taidankin poiketa viikonlopulla pikkutyttöjen kanssa vaikka jätskillä.
   Se teidän yöpaikka taisi olla siinä Tullintorin takana, hyvin samoilla kulmilla, jos en ihan väärin muista.

   Poista
 6. Kyllä vaan Tampere kuvissasi kauniilta näyttää - ja niin se näyttää minun muistoissanikin; sieltä oli kotoisin nuoruuden kihlattuni ja silloin siellä tuli seikkailtua useammankin kerran. Nykyään siellä tulee käytyä oikeastaan vain keikoilla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee ihan tasapuolisuuden vuoksi ottaa jossain kohden niitä realistisiakin kuvia 😁
   Onhan tämä ihan nätti kaupunki normaalisti, mutta mutta...

   Poista
 7. Jep. Oikeessa olet. Ratikka ei tääläkään saa kiitosta. Kamala kaaos. Surullinen entisen kotikaupungin puolesta.
  On aikaa muuten, kun olen tuola Tornissä käynyt, pitäskin taas mennä. Miehen työ aikanaan liityi tuohon rakentamiseen ja heillä oli pikkujoulut sielä. Vaimot ja muut avecit pääsi mukaan ja silloin sielä yövyttiinkin. Näkymät tosi mahtavat. Laittappa vaan kuvia. Tiedän tosin miltä näyttää kun viikottain käyn. T RIITTA PS.viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy napsia kuvia kunhan pyörin ratikkareitillä!
   Torni on mulle niin kivan matkan päässä, että siellä tulee käytyä aika tasaisin välein -eikä ne kaffeet sen kalliimmat ole näköaloilla kuin ilmankaan 😉
   Viikonloppuja sullekin! (mä saan taas viettää itseäni paremmassa seurassa kun pikkuihmiset tulee taas huomenna tänne viikonlopuksi)

   Poista
 8. Eilen kävin pitkästä aikaa pikaisesti keskustassa. Oli kyllä Hämeenkatu kamalan näköinen. Muutama bussi/taksi, ihmisiäkin vain nimeksi. No, kelikin oli mitä oli. Mutta onneksi vielä jostain päin tuo syntymäkaupunkini ja kotikaupunkini 36 vuoden ajalta näyttää ihan kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siinä enää jatkossa muuta kuljekaan ratikan lisäksi kyin ne bussit ja taksit. Katsotaan sitten aikanaan missä ne ihmiset kulkee...tässä kun väkisin opetetaan uusia reittejä...
   Onneksi voi omia reittejään valita mieluusampien vaihtoehtojen välillä, ei tuo keskusta/läpiajoväylä mikään silmänilo tänä päivänä ole.

   Poista
 9. Tampereella syntyneenä ja kouluni käyneenä en voi tuota entistä kotikaupunkia kehua. Tommosta ratikkaa rupesivat pykäämään joka on 1800 luvun keksintö. <olkoon viimestä tekniikkaa mutta joustamaton ja kankea on varmasti. Kun vielä kova hinta matkalle lätkäsistään niin siinä sitä ollaan.
  Täys turhake se tunnelikin oli, täytyi rakennusmaata saada grynderille. Ihan hyvin olis maanpäällisetkin reitit perille vieneet. Ja sitä ratikkaa kun sinne vielä aletaan tuppaamaan niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kun vielä lisätänän, että ihmiset haluaa asua pienissä ja kompakteissa asunnoissa kerrostalossa, mielellään yksin, niin siinä sitä onkin tulevaisuudennäkymää. Kuskataan jengiä paikasta a paikkaan b tunnelissa poissa silmistä tai ratikalla läpi kuolleen kaupunhin 😂 no, karua kerrontaa, mutta totta toinen puoli. Ja olen kanssas niin samaa mieltä. Ainoa mikä saa mun kannatuksen on Kansiareena, mutta siitäkin olis riittänyt se areena!

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥