torstai 30. kesäkuuta 2016

Sadetta pidellessä

Elämä on ihanaa näin omaan tahtiin kulkiessa.
Eilen katselin sääennusteesta, että aamusta pitäisi alkaa sataa seitsemän pintaan ja kohta perään sitten ukkosta. Kuuntelin aamulla ko. aikaan, että ei kuulu kuin satunnaista linnun lirkutusta ja käänsin kylkeä -vain herätäkseni puoli kahdeksalta kun alkoi peltikattoon ropista oikein kunnolla. Eikun peiton alle tiiviimmin ja unta palloon. Unet oli vallan omituisia -sen muistan, mutta en muuta- ja sade kulki jollain tapaa siinä unen kyljessä kiinni.
Torkahteluksihan se lopulta meni, ja ylös nousin vasta kymmenen aikoihin. Oli vaan niin autuas olo siellä untuvien alla sadetta kuunnellessa.


Sen verran pieleen ennusteet taas kerran meni, että vaikka sateita on tullut kuuro silloin, toinen tällöin, niin ei siitä ukkosesta ole kyllä ollut edes helmanheilahdusta. Ja tuo sään "tuntumakin" on ollut kyllä ihan helletuntumissa.

Henkisesti kun oli asennoitunut siihen, että päivä menee kirjan ja/tai netflixin parissa, niin loppu aamupäivä menikin vallan haahuiluksi ennenkuin keksin, että eikun tien kimppuun.
Meillä kun on oman tontin kohdalta tie pidettävä kondiksessa puoleen väliin asti, niin tuumasta toimeen. Eipä ainakaan sora pölise kun on kosteaa.

Ei tarvinut kuin pari minuuttia touhuta teillä sen jälkeen kun oli saanut tavarat varastosta kun alkoi ensimmäinen kuuro. Siinä oli lipokkaat vinossa kun piti vauhdilla kurvata syreenien alta sisälle, tavarat jäi sadetta pitelemään siihen valmiiksi hollille.


Muutaman kerran kesässä tuo tie tulee putsattua, pysyy aika mallikkaassa kunnossa.
Tuppaa kasvamaan kaikenmoista pientä rikkaruohoa.

 
Se rikkaruohojen käsinnyppiminen on aiemmin ollut mun terapiaistunto -lasten muovijakkara persuksen alle, rikkaruohosaavi viereen ja tuumasta toimeen- jossa menee yleensä noileesti tunti-pari. Naapurustokin on jo oppinut, että "ai, sulla on terapiaistunto menossa" -siinä kun on hyvää aikaa mietiskellä syntyjä syviä kun ei viitsi radiotakaan pihassa huudattaa niin, että tielle kuuluisi.

 Nyt meni terapiat sitten ihan läskiksi.
Terapiaistunnot on peruutettu. Pysyvästi.
Toivottavasti pää pysyy kasassa kuitenkin...

Fiskarsilta tuli testiin nimittäin taannoin rikkaruohorauta, aika peli!
On mulla vastaava ollut edellisten omistajien jäljiltä, mallia mikälie ja vuodelta kivijakirves.
Annoin johonkin eteenpäin kun en sillä mitään tehnyt, ei vaan tuntunut toimivalta.

 Nyt pistelin raudan kanssa soran uuteen uskoon alta aikayksikön...


 ...ja sitten vaan lehtiharavalla perässä


 - ja rikkaruohot kerääjään ja siitä kompostiin.
Olipa se helppoo. Ja nopeeta!
Ei siinä ehtinyt edes pikaterapoida!


Ja vot. Tiesouutta kelpaa taas astella ja katsella. 


Ja kelpaa muuten katsella sitä alkuun jo kuolleeksi luultua villiviiniäkin.
Sieltä se vaan on pungertanut juuresta uutta versoa, nyt kasvaa oikein vauhdilla. 


Kaaren toisella puolella toinen villiviini on juuri tavoittamassa kaaren, sillä on hieman pidempi matka tultavana kun juurakko on metrin päässä, mutta hengissä siis sekin.
Ja minähän iloitsen ☺

Niin, niitä sateita ehti muutama pikkukuuro tulla päivän mittaan, välissä on aurinko paistanut ihan kunnolla. Ei vaan voi valittaa. Pari kertaa on paita kastunut, mutta haittaaks se.
Kyllä kesä kuivaa.

Ja eikun takaisin haravan ja lapion varteen, ei työt tekevältä lopu!

(ja juu, yhteistyöpostaus, kuten arvannettekin. Kiitos Fiskars)

10 kommenttia:

 1. Ja just kun olin tulossa kommentoimaan sitä ihastuttavaa karvaturria täällä ollaan ukkosen ja sateiden parissa ;D Täällä tavalliseen tapaan ei ennusteista ole tuo sääherra piitannut. Ei sada, ei tuule, eikä jyrise kuin maha nälkäänsä ;D Yöllä tuli vettä kuin sieltä esterin soittimesta noin 5 minuuttia ja se oli siinä. Noh, saatiinpas sadevesitönteröt täyteen, joten piisasi sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei tarvitse kamalasti noista säätiedotuksista välittää, yleensä riittää kun katsoo pihalle 😎 -Ja sateen sattuessa koittaa päästä edes vähän johonkin suojaan. Välillä onnistuu, välillä ei. Pääasia, että on kesä!! Ja välillä vaikka noita vierailevia karvaturrieita 😉

   Poista
 2. Täälläkin satoi yöllä mut nyt tänään päivällä kaunis aurinkoinen keli.
  Mä kans päivänä eräänä suoritin tuon hiekan putsauksen rappujen edestä samaisella raudalla ja haravalla. On se vaan niin hyvä keksintö ei tartte selkävaivaisen kyykkiä.Mua kans nyppii nuo ruohot hiekan joukossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätti positiivisesti tuo(kin) vempele! Kyl se vaan on niin totta, että kunnon välineet tekee työskentelemisestä huomattavasti mukavampaa -vaikka ei sitä terapiaistuntoakaan voi moittia 😊

   Poista
 3. Onpas näppärän kuuloinen tuo rikkaruohot nyppijä, täytyisi varmaan hankkia kun meilläkin tuota kiveyksen reunaa nypittäväksi riittää. Kuulostaa muuten ihan sadulle kertomuksesi sateenropinasta aamulla. Toivotan perjantaille aurinkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuossa soratiellä pelittää vallan mainiosti. Niin hyvin, että min tarvii vissiin kehitellä joku muu terapiatuokio....vai tarttenks mää sellasta ylipäätään 😉
   Tuntuu olevan aurinkoa just passelisti 🌤⛅️🌥☀️

   Poista
 4. Meillä tarvittais joko tuollaista vempelettä tai terapiaistuntoja. Meinaa rikkaruohoa pukkaamaantuolla soran seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terapiaistunnot on terapeuttisia, mutta jollei aika riitä, niin suosittelen kyllä tuota rautaa lämpimästi 😊
   Tai lapsityövoimaa? 😉

   Poista
 5. Onpas kätevän näköinen rauta...! Meillä sataa ja paistaa välillä, ja itikoita on ihan kamalasti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on näppärä vehje! Meinasin jo pihapolulle ottaa toisen rikkaruohonpoistajan kun siinä on ratamoa ja voikukkaa aika tiukassa, mutta muistin, että osassa polkua on pohjakangas aika pinnassa, joten täytyy samaa rautaa testata siihenkin 😉
   Kelit on nyt vähän vaihtelevaiset, eilinen oli ihana kun tuuli sen verran, että ne bähätkin itikat pysyi poissa -lämmintä oli yötä myöten!!

   Tuosta raudasta on sen verran kyselty, että laitetaas yks linkki tähän väliin:
   http://www.bauhaus.fi/rikkaruohohara-fiskars-light.html

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥