Ettei vaan laihtumaan pääse...
Liikaa tomppeleita (eli siis niitä oman tomaattiamppelin tuotoksia), niitä olen napostellut jo kyllästymiseen asti, niin hyviä kun ovatkin. Eikä ne vieläkään lopu.
Piti miettiä hetki, että mitäs sitten seuraavaksi tekis.
Pistin tämän satsin pöydälle
...ja kohta mulla oli nämä ☺
Pekonibruchettaa ja puolukkarahkaa, nammm!
Basilikan mä unohdin joten ilman sitä mentiin.
Jos joku nyt miettii, että mitä wattua...niin kokeilepa!
Ihan esimmäisenä patonginpalat uuniin ja sitten...
Pekonit saksitaan pannulle, paistetaan rapeiksi, otetaan pois ja heitetään pannulle sipulisilppu, perään vähän sokeria (joo-o, sopii kaikkiin vihanneksiin!) ja valkosipulia, kuullotetaan ja sitten tomaattikuuttiot hetkeksi perään. Sekotetaan keskenään.
Ja loput kaikki osaakin...eiks juu :D
Puolukkarahka sattuu joillakin jo takahampaisiin pelkkä ajatuskin, mutta suosittelen kokeilemaan sitäkin, on peijoonin hyvää! Eikä ollenkaan niin hapanta kuin voisi kuvitella.
Rahkaa, survottuja puolukoita, sokeria tai makeutusainetta, vaniljasokeria.
Sekoitetaan.
Ja ääntä kohti.
Kuppi rahkaa on tuossa odottamassa, joten...
_☺/
-enkä todellakaan aio alkaa miksikään ruokabloggariksi, en-
NAM
VastaaPoistaOli vallan namnam :)
PoistaPuolukkarahka on herkkujen herkku! Harmi, etten tullut ostaneeksi rahkaa, täytyy hipsiä jääkaapille sekoittelemaan maustamatonta jogurttia ja puolukoita - eikä sokeria ollenkaan;)
VastaaPoistaMulla on melkeinpä aina rahkaa, menee läpi talven marjarahkaa ja usein kesälläkin :)
PoistaAamupalaksi varsinkin !
Mielenvikast! Miten mää oon unohtanu bruchettat??? Huomenna alkupalaks, se on varmaa ;)
VastaaPoistaEli sinä et illalla tehnyt, vaikka sulle vinkkasin omassa blogissasi :)
PoistaNo, tänään sitten!
Kylläpä kelpaisi tännekin.Jääkaapissa näkyy olevan maksalaatikkoa...noh,lohdutukseksi kävin äidin "lihapatojen" ääressä: Lohivoileipäkakkua ja oman maan marjoista tehtyä täytekakkua.
VastaaPoistaJatkan saneerauslaastin kanssa läträämistä..
Mitä ihmettä sä siellä nyt oikein touhuat??
PoistaNam, kelpaisi kyllä minullekkin, Puoilukkarahka oli ennen maidän perheen herkkujälkiruoka sunnuntaisin.
VastaaPoistaNo, mihinkäs se nyt on jäänyt? Unohtunut matkan varrella?
PoistaTäällä yksi rahkan suurkuluttaja. Mutta ei puolukalla vaan greipillä. Lähdenkin taas tekemään..
VastaaPoistaTuo täytyy kokeillä, mä rakastan greippiä, mutta niitä tulee syötyä aika harvoin kuitenkin.
PoistaVois ollakin järkevää tehdä kerralla iso satsi, niin ei tarvi olla koko ajan olla greipin kanssa sotkemassa :)
Minä kyllä allekirjoitan nuo molemmat: bruschettaa erilaisin päällisin tulee tehtyä aika ajoin ja juuri eilen tuli tehtyä puolukkarahkaa!! Hyvää ja terveellistä samalla.
VastaaPoistaMinä en edes muista koska olen viimeksi tehnyt bruchettoja, siitä on aikaa, mutta eilen alkoi noi tomppelit kyllästyttää jo sellaisenaan, niitä on nimittäin riittänyt! Tuottoisa tomppeli taas kerran :)
PoistaOletkos tehnyt talkkunahyvettä?
VastaaPoistaSun reseptistä jäin kaipaamaan sen juoman ohjetta, jota oli siinä lasissa. Heh! t Riitta
En, enkä tee, yääääk! :) talkkuna ei vaan ole mun juttu!
PoistaAi toi nallejuoma? Salainen resepti :D
Tulee muuten kermaa ja rahkaa ja hiukkasen vaan talkkunajauhoja, kannattas kokeilla!
PoistaMaailmas on niin paljon muutakin hyvää, että taidan jättää väliin :D
PoistaJa sitäpaitsi, mitä mä tekisin sillä lopulla pussillisella....
Herkulliset ratot siellä on löördaagina ollut. Ruokabloggaus siis vastustuksesta huolimatta alkakoot ;D
VastaaPoistaMä taidan olla ihan liian laiska ruuanlaittaja edes satunnaiseksi ruokabloggariksi, Amiga hoitaa niin usein mun muonituksen tai yksi kiinalaisravintola :D
PoistaNampskin näköistä! Pekoni ei ole mun juttu, mutta senhän voi korvata millä vaan. Puolukkakin on vähän iik -mutta uskon, että tykkäisin tuosta rahkasta. Ja mies ainaskin olis hulluna siihen :)
VastaaPoistaMä olen vuosikausia lykännyt rahkaan melkein mitä tahansa, mutta puolukka -vaikka mulla sitä aina onkin- on jostain syystä jäänyt väliin. Kunnes maistoin vanhemmilla sitä ja olin koukussa heti! Mansikat taitaa saada odotella pakkasessa kauan, tämä on niin paljon parempaa!
PoistaIhan terveellistä naposteltavaa. Puolukkarahka taitaa olla kaikkien mieleen, tapasleipiä teen aika usein illanistujaisnaposteltavaksi, ne ovat nopeita ja päälle voi laittaa mitä kaapista löytyy. Herkullista sunnuntaita!
VastaaPoistaSunnuntai onkin herkuteltu rinsessojen toiveen mukaan ranskiksilla ja uunimakkaralla :D
PoistaKelpo evästä sekin aina aika ajoin!
ihanata vallan,molemmat kelpais kyllä...taidan ottaa vinkistä vaarin ja tehdä rahkaa tänään.Ja kyllä susta olis ruokabloggaajaksikin,uskon näin :D Lämmin kiitos omppuloisista,muksut on pistelly niitä mennen tullen ja Josefiina 11 v kehuu,että nää on parempia kuin kaupan ompot,no tietty ;)
VastaaPoistaHyviä ne omput onkin, luojan kiitos, muuten olisin ollutkin sen määrän kanssa ihan purjeissa?
PoistaMä olisin maailman huonoin ruokablokkaaja: ota vähän sitä ja tätä ja hötkötä sekaisin, lisää pikkuisen tuota ja jollei ole niin sitten jotain muuta....tee siinä sitten perässä jotain :D
Saksitaan pekonit? niinku saksilla? Mul on pakko kans kokeilla!!!
VastaaPoistaSaksitaan! Ehdottomasti fiskarsin muumisaksilla :D - tai no, ei niin ehdottomasti, muutkin käy, mielellään puhtaat kuitenkin ;)
PoistaOijoijoi, mun ei pitäis lukee näitä ruoka-aiheisia postauksia :)
VastaaPoistaPuolukka on suurta herkkua, varsinkin survoksena!
Ei minunkaan pitäis ja kuitenkin luen....pistin vahingon kiertämään :)
PoistaKuola täällä valuu! (Blackiella) kun on niiin hyvän näköistä! Mä olen ihan surkea kokki, eikä Blackiekaan osaa hiiriä pyytää, joten nälkäisenä kuola valuen (siis vain Blackiellä valuu) katotaan SUN iltapalaa. Puolukkarahka on parasta mitä tiedän.
VastaaPoista-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-
Puolukkarahka on näköjään kaikkien kuolasuitten yhteinen herkku :)
PoistaJuu, ihan varmasti tötteröturpakin siellä kuolaa :D
COUCOuuu-uu pitkästä aikaa!Hengissä ollaan,lomat vietetty ja rutiini alkanut.Älä kysy,mihin aikani on vierähtänyt,sanon vaan ,etten tiedä:EI OLE VANHAKSI TULEMISTA.
VastaaPoistaResepti sama kuin täälläkin,mutta lisään muutaman parmesaanilastun vielä päälle ja salaatti vierelle lautaselle sanomaan,että diettiruokaa salaatteineen.Minulla on aina (näköjään) omantunnon tuskia,kun on kysymys ruokalusta,mutta olen sellainen HERKKUSUU,mutta onneksi en niin kovin makean ystävä tai no joo hum hum.
Jatkan nyt postauksien lukemista.Olenko ymmärtänyt,että olet indiedaysien sivuilla myös.
Kivaa syssyä,täällä jatkuu kesä.
No kukkuu vaan ihan kotimaista käkeä imitoiden :D
PoistaKiiretä pitää, minäkin täällä vastailen bussissa istuen - matkalla kotiin rinsessalandiasta.
Välillä noteeraan, että on mua Ranskassakin lueskeltu, ajattelin että kyllä sä jossain kohden olmoittaudut :)
Indiessä mukana juu... Nyt tulee mun pysäkki, jään pois!!
Cu!
PS.Puolukkarahkaa ei,kun täällä ei ole puolukoita,joten ei jälkiruokaa.STOP!
VastaaPoistaNoihin omantunnontuskiin palatakseni..... SULLA ei ole mitään hätää!
PoistaMinä vanha possu tulin just kotiin, istahdin lukemaan blogeja - ja siirryin heti jälkiruokaan :) lautasella puolukkapiirakkaa ja vaniljakastiketta!! Hyi mua!
ai nami nami nam..ihanaa ois tuommonen rahka.
VastaaPoistase naminami vaan tuppaa loppumaan yleensä kesken! niin nytkin :(
PoistaVoi kun saisi rahkaa....se on ehkäpä mun ykkös-ikävänaihe Suomesta. Puolukkarahka, mansikkarahka, mustikkarahka, vadelmarahka... mikä vaan katoais mun suuhun samoin tein. Myös bruschetat näyttävät herkullisilta!
VastaaPoistaRahka on kummallista tavaraa, vaikka söisi joka päivä ei kiintiö tule täyteen :)
PoistaTänään on pakko taas käydä täydentämässä rahkavarastot!