tiistai 26. toukokuuta 2020

Erinomainen systeemi

Uskoisin, etten ole ollut yksin tämän ongelman kanssa, joten vinkiksi nyt muillekin - käytössä tämä on kuulemma mm. asuntoautoissa...

Ötökät. Kissa. Tuuli. 
Siinäpä muutama asia minkä haluaa mielellään pitää siellä missä ovat. Kissan sisällä, ötökät ulkona ja tuulen mielellään pyörittämässä jotain muuta kuin verhoja.

Kun Jaska oli tulossa taloon oli päivänselvää, että parvekkeen oveen oli pakko saada joku ratkaisu mikä sallisi vaivattoman kulun, mutta pitäisi Jaskan sisällä. Tiesin, että ne jokusen kesän palvelleet valoverhot oven edessä eivät ole ratkaisu kun eivät tähän astikaan ole olleet kuin vähän pitkäksi venähtänyt väliaikainen... Että eikun kuukkeloimaan.

En edes muista mikä oli se hakusana millä ratkaisu löytyi, sen verran laidasta laitaan tuli tuloksetta kokeiltua vaikka mitä!

Hyönteisovi!
Löytyi Eurokankaan nettisivuilta. 
Kokoja jos vaikka minkä kokoiseen oveen, pientä viilausta (lue: rautasahalla sahaamista) toki tarvittiin, mutta on pienen vaivannäön väärti.


Ovi on kätevä haitariovi, yläreunassa metallikouru (ruuvattava, se mittaansahattava), alareunassa muovikisko ja tässä tapauksessa vasemmassa seinässä kiinnikepalat (tarra- ja ruuvikiinnitys) mihin itse ovi kiinnittyy. 


Parvekkeenoven ollessa kiinni painuu haitariovi nätisti kasaan toiselle sivulle. 


Näkyvyys ulos on vallan hyvä, koska verkko on musta. 


Jaska saa nyt haistella tuulia turvallisesti joko lattialta


.. tai ikkunalaudalta. 


Parvekkeella voi olla turvallisin mielin kun ei tarvitse vahtia kissan liikkeitä, samoin tuuletus hoituu hienosti. Nyt lämpiminä päivinä ulko-ovi on ollutkin levällään puoli vuorokautta ja Jaska aina aika ajoin tsekkaa tilanteen. Fiksu kissa ei ole yrittänyt tulla verkon läpi, eikä avata ovea itse, vaikka näkee minun kulkevan siitä, vaan tyytyy hienosti osaansa (kop kop, koputtaa puupäätään 😉) 


Täällä nautitaan nyt turvallisesta kotoilusta ja yhtä turvallisesta parveke-elämästä ❤️

Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos, ihan olen omalla rahalla oven ostanut, ajattelin vaan vinkata muillekin - oli nimittäin mulle ensimmäinen kerta kun moiseen törmäsin ja onneksi törmäsin! 
On ollut enemmän kuin hintansa (n 200€) väärti ja asennuskin sujui ihan omin neuvoin, vaikka ulospäin viistotut ovenkamanat pientä haastetta antoikin! 


Eipä muuta kuin turvallista kesää teillekin 👋😁

6 kommenttia:

 1. Tuo on näppärä ja turvallinen valinta :) Aurinkoista viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä, sekä että! Viime kesänä jo meni hermot huonoon kuntoon kun ne hulmuavat verhot tarttui talon karheisiin ulkoseiniin mennen tullen. Jotain muuta olisi ollut hakusassa ilman kissaakin 😊
  Sitäpä samaa toivotan sinullekin! ☀️

  VastaaPoista
 3. Oho, oletpa kätevä! Ja sen tiesinkin, että viitseliäs :). Suloiset kuvat kissasta ja vitsit, mikä kukkaloisto sinulla on parvekkeellasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nikertäminen ja näkertäminen on se asia mitä oikeastaan kaipaan "edesmenneestä" mökkeilystä eniten 😉 siellähän rakentelin niin saarekkeita, seinämiä kuin uusia kuistin aitojakin, pienempiä mainitsemattakaan. Joka talossa pitäis olla askarteluhuone...
   Täytyy keksiä näissä oloissa muuta ajanvietettä 😁

   Poista
 4. Tämäpä hyvä vinkki! Täytyy käydä tutustumassa. Ötökät pitäisi saada pysymääm ulkona, mutta helteellä olisi kiva pitää saunatuvanovea auki. Kiitos infosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt käytössä hyväksi havaittu 👌 - ja ovi itsessään on helppo tarvittaessa nostaa pois vaikka talvisäilöön.

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥