keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Pikkureissu kuitenkin

Vietettiin aurinkoinen viikonloppu kesäisessä Turussa, ohjelmassa keskiaikaiset markkinat ja muuta mukavaa. 

Hotellihuoneeseen päästiin jo heti puolilta päivin, joten oli helppoa lähteä heti kiertelemään kohti jokirantaa ja markkina-aluetta.

Sen verran paljon on kaikenmaailman kauppiasta levittäytynyt jo Aurajoen rannoille molemmin puolin, että aikaa sai menemään kiitettävästi - varsinkin kun loikattiin pois hulinasta ja ihan melkein vahingossa löydettiin itsemme Vartiovuorelta! Siinä onkin Luostarinmäen museoalue ihan nurkalla, joten sinne siis.

Aivan mahtavan hieno paikka!Ihan jokaista alueen rakennusta ei tutkittu, mutta likipitäen. Yhdestä talosta löytyi huikean hienoja koruja ja lyhtyjä, sinne jututtiin pitkäksi toviksi ja tokihan kauppojakin tehtiin, mutta niistä myöhemmin...

Päästiin sitten loppujen lopuksi sinne keskiaikaisille markkinoillekin.
Kuvia on jokunen, mutta näköjään vain yksi tähän hätään (läppäri on sanonut työsuhteen irti näköjään kokonaan ja tämä kännykällä postailu asettaa omat rajoitteensa ja kommervenkkinsä) joten tyydytään siis tähän sikamaiseen kuvaan:
Väkeä oli liikkeellä varmaan puolen läänin verran, tuoksuja riitti joka lähtöön - ja ruuhkaa!

Kun päästiin selvemmille vesille käytiin syömässä ja suunnattiin sitten oikeasti vesille.

Puolitoista tuntia hujahti nopesti upeita maisemia katsellessa - ja upeita lukaaleja! Oli meinaan toinen toistaan hienompia rakennuksia, niin uusia lasipalatseja kuin vanhoja huviloitakin. Ja ne veneet...Illalla kömmittiin pitkän päivän päätteeksi hotellille ja aamulla reilun aamiaisen jälkeen pistettiin töppöstä toisen eteen ja otettiin suunta Turun linnaan. Viimekesäinen reissu ei ajallisesti sallinut sen kummempaa tutkimista, mitä nyt pihassa pyörähdettiin. Nyt menikin sitten useampi tunti. Lämmin suositus, mikäli et ole käynyt. Oli nimittäin todella positiivinen yllätys!
Tässä reiluhko kuvakattaus siltäkin, ollos hyvä.

Olisi ollut mukava jakaa nämä useampaan postaukseen, kertoa enemmänkin ja valkata kuvatkin vähän paremmin, mutta tämä kännykällä postaaminen repii hermot riekaleiksi, joten tällä nyt mennään.

Ne muutamat shoppailut jätän toiseen postaukseen kuitenkin, nyt alkaa mennä kuppi nurin...mutta ei voi kuin todeta, että Turku on kyllä nätti ja kiva kaupunki.

Ei muuta kuin hyvät yöt ja huomenet, mikä ajankohta nyt kenelläkin. 

4 kommenttia:

 1. Turkuun pitäisi joskus päästä katsomaan tuo Luostarinmäen museoalue. Pihkura vaan kun se on niin kallista tämä kotimaanmatkailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tuppaa olemaan, mutta lyhyelläkin lomalla näkee kummasti. Kaikkine shoppailuineen tuollakin rahalla olisi käynyt vaikka Lontoossa, mutta sinne tuskin olisi yhdeksi yöksi tullut lähdettyä 😉
   Onneksi kuitenkin kotimaassa riittää näitä yhden yön kohteita - kunhan saa taas matkakassaan täytettä...
   Luostarinmäki on kyllä ihan ainullaatuinen paikka!!

   Poista
 2. Oltiinkin samaan aikaa Turussa, mutta me kurvattiin yöksi laivaan. Jäi näistä kivoista paikoista tällä kertaa suurin osa kiertämättä.
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, muru 😘
   Eihän sitä tuollakaan määräänsä enempää päivässä eikä parissa ehdi, vaikkei iso kaupunki olekaan - mekin ajateltiin jatkaa kierrosta ens kesänä 😉

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥