keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

asioilla on tapana järjestyä

Vaikka tuossa joku päivä takaperin ottikin päähän tuo epämääräinen kaupankäynti, niin päätin, että eihän se mun murheeni ole jos joku on törppö. Elämä jatkuu, ja minä päätän millaisena se jatkuu.
Eli niin hyvänä kuin vain mahdollista niissä rajoissa kuin se on meikäläisen hanskassa.

Joten päätin tehdä tilan sille lipastolle, jota ei ollut.
Yöpöydät myyntiin sekä toriin, että paikalliseen facen vaihtorinkiin -eikä tarvinut kuin viisi minuuttia odotella kun sai ilmoitukset poistaa, kaupat tehty! Ja puoli tuntia lisään niin ne oli haettukin.
Peräänkyselijöitä oli vielä ilmoituksen poiston jälkeenkin, että siinä kysyntä ja tarjonta kohtasi heti.
Ja ensimmäinen ostaja sai. Ilman mitään kilpajuoksuja.

No, eipä siinä mitään -soitto pojalle josko ehtis jossain töittensä lomassa kuljetusavuksi hakemaan ruottalaisesta sen perushyvän ja tilavan Malm-lipaston. Mä mittään enää ala torista tällä erää etsiskelemään...
Kävi niin hyvä säkä, että oli iltapäivällä lähdössä hakemaan vanhimman rinsessan kotoa taidekouluun, joten hoitui siinä samalla, Ikea oli sopivasti matkan varrella.

Nyt alkaa makkari olla passelissa kunnossa.
Joku aika takaperin sain nimittäin miniältä vallan mahdottoman laadukkaan helmalakanan ja sehän pääsi ihan toiseen virkaan. Päiväpeitoksi.
Facessa ja Instassa on jo kuvia ollut vähän mennen tullen, että joillekin tuttua kauraa, mutta tässä nyt vähän sitä sun tätä muutosta.Instassa ja facessa jo huutelin apuja, että mikä tuoli kolmesta tuohon lipaston kupeeseen.
Iski ihan totaalinen ympäristösokeus, nimittäin.
No, yksi tuoli muuttaa keskimmäiselle rinsessalle tulevan koulupöydän kaveriksi, toinen täytynee tsekata josko vaihtuiskin yhden lillan tuolin kanssa ja kolmas...no, se nyt vaan seikkailee jossain.
Katsotaan mikä -jos mikään- tuohon lopulta jää. Jotenkin se kaipais tuolia, minä kun en tykkää heitellä sängyltä tyynyjä lattialle -vaikka kyllä ne sinnekin tietty vois...

Eilen olikin sitten vallan mielettömän ihana kevätpäivä. Hilpaisin jo hyvissä ajoin Lillaan tarkoituksena leikellä syyshortensiat (kesken jäi) ja unkarinsyreeni (kerrankin oikeaan aikaan!), mutta sitten hommat vähän laajenikin. Yhdellä mökkiläisellä oli arboristi hommissa (kiitos vaan Sirpa, hyvä ajoitus!) ja kun oltiin juuri paikalle pölähtäneen naapurin kanssa juteltu, että pitäis ottaa leikkuut ohjelmaan kun on jo alustavasti parin tyypin kanssa siitä viime syksynä puhuttu, niin hän tuumas, että mikset kysy tuolta, joka jo on täällä - ja minähän huikkasin, että ehtisitkös mullekin pari oksaa poistamaan....
Lähti ne pari isoa ja jokunen pienempikin ja muutenkin tuli puuta siistittyä, helpotti hemmetisti omia hommia, sitä kun vielä riittää. Samalla käytiin sitten systerinkin puut tsekkaamassa ja sovittiin niidenkin leikkuu. Täytyy sanoa, että se käy kun sen osaa! Pätevä nainen!


Naapurikin pääsi hommiin hänkin, pistettin oksia palasiksi ja pinoon oikein urakalla -tässä vain pieni osa. Tämä homma jatkuu heti kun vaan Lillaan ehdin, kivaa hommaa kun on kunnon työkalut. Ei voi kun taas kerran kehua, että Fiskarsit on kyllä vehkeet paikallaan, leikkureissa riittää voimaa vääntää, ei mene solmuun niinkuin viime vuonna ne jotkut halpisversiot, joiden kahvat sojotti parin paksumman oksan leikkaamisen jälkeen vallan eri suuntiin.
(Juuri joku päivä sitten tuli viestiä, että Fiskarsilta on tulossa parit leikkurit keväthommiin, JEE, ne on niin odotettuja, nyt on tarvettakin! Ja nyt saa kaverillekin käteen kunnon vehkeet! Odotan kovasti!)


Tätä hommaa sitten riittääkin, toinen omppupuu saa luopua taas kaikista oksistaan ja tässä nyt leikatussakin on vielä vähän harventamista. Sekä poistettavaa vesioksaa. Ei ne työt tekevältä topu.
Nyt oli kiva hommailla kun maa on jäässä ja pieni lumikerros päällä, ei ole pelko siitä, että tilsisi nurmikon soossiksi. Ja lumelta on helppo haravoida kaikki roskasilppu pois. Joten pysyköön mun puolestani vielä viikon verran sopivat pakkaset.

Voi että tämä on ihanaa aikaa! Aurinko tuo niin merkkejä kesästä, lumet häviää silmissä, linnut karjuu ihan hulluina puissa ja keväthommat maistuu oikein hyvälle.
Yhtä hyvälle kuin kahvit Lillassa -tai kuistilla kelien salliessa!
Yksi kahvipaketti on jo tuhottu, täytyykin muistaa viedä uusi seuraavalla kerralla.

Mitenkäs teidän keväthommat, onko jo mallillaan vaiko vasta "pitäsi tehdä"-asteella?
Nautitaan, ihmiset!

14 kommenttia:

 1. Ihanat ilmat onkin olleet! Meidän pitäis kanssa omppupuu leikata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiliseen ne näytti taas ihanat kelit loppuvankin toistaiseksi. Lunta tullut koko päivän taivaan täydeltä, en tykkää yhtään 😡
   Niin kauan kun kelit pysyy tällaisina on hyvä aika leikellä, mullakin homma jatkuu heti kun vaan taas ehtii Lillan suuntaan!

   Poista
 2. Mulla sama työpöydän ja on kyllä lemppari! Paras noin ilman tuolia, vaikka ymmärrän pointin tyynyjä suhteen. Puutarhahommat hädintuskin suunnitteluasteella täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle nuo Malmit on tuttuja rinsessalandiasta, olleet vahva suosikki koko ajan, mutta se sivu suun mennyt vanha lipasto olis ollut niiiiiin mun juttu!

   Mä vaan elän niin kevättä 🌸 -tänään on ollut multaa sormissa kun olen vaihtanut pelargoniat uusiin multiin ja ruukkuihin 😊

   Poista
 3. Kyllä kevät on ihanaa. Virkoaa niin luonto kuin Paluumuuttajatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan ei ole päivätkään veljiä keskenään, masentava tämänpäiväinen räntäsade. Eikä näyttäis aurinkoa reiluun viikkoon juuri olevan luvassa pilkahdusta enempää. Onneksi on kuitenkin valoisaa 🌥

   Poista
 4. Reipasta! Siellä sitä vaan toivotaan pakkasten jatkuvan, mikä tietää tänne päähän pelkkä odottelua, että varopas vähän sanojasi ;). Keksin yhden hyvän puolen tällä hetkellä pikkupakkasissa: koira ei tuo sisään kuraisia tassunjälkiä :D. Siinä se, eli sais jo vetinen kevät alkaa, kestäisin kyllä kurajäljetkin, jos vain päästäis hommiin Idurissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta olihan mulla tuo aikaraja, viikko! Ehtis pahimmat sotkut saada slta pois 😉
   Vaan yllätys, yllätys, lunta on tullut ihan reippaasti, joten hommat venyy.
   (Miniä ainakin taitaa olla kolmen partiksen omistajana ihan tyytyväinen niin kauan kun lunta riittää, nyt ei kulje mukana kuin risut ja männynkävyt 😂)

   Poista
 5. Tulipa kiva päiväpeitto. Siellähän sujuu kaikki kuin elokuvissa :) Elämä jatkuu sellaisena kuin itse järjestää, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa muistuttaa jo parodiaa oikeasta elämästä?😂
   Niinpä, itsehän me tästä elämästämme pitkälti sellainen tehdään mitä se on. Mahdollisimman hyvä!

   Poista
 6. Siemeniä ostettu pussikaupalla. Siinä meikäläisen keväthommat. Mukavaa Pääsiäisen aikaa. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaikki siemenet vielä kaupassa. Mutta ei niillä kiirus olekaan, kun hommaan vain niitä, jotka saa roiskia suoraan maahan. Mulla ei hermo kestä mitään esikasvatuksia eikä muita systeemejä. Helpolla vaan!
   Sitä samaan ☺

   Poista
 7. Jotain on jo kylvetty esikasvatukseen, vähän vaan näyttää olevan osan kanssa ongelmia, kun eivät jostain syystä suostu itämään. Mökillä on ollut vielä niin kylmä, että siellä keväthommat ovat vielä ihan jäässä! Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin nostan hattua kaikille esikasvattajille, mulla ei riitä hermot eikä tila siihen. Mitä nyt nuo pelargoniat saa olla mun "esikasvatusta", niille kun ei juuri mitään tarvinut tehdä ja pysyivät jopa (siellä poissa silmistä) siedettävän näköisinäkin talven yli.
   Tetetkin sai kyydin Lillan kusitille, mahtoivat ottaa nokkiinsa kun heti tuli lunta perään.

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥