maanantai 2. kesäkuuta 2014

Lauantai - sunnuntai

Kukaan ei o niin fiksu kuin ihminen!
Paitsi nainen :)
Peeveli, jos kuvien laitto onkin hankalaa, niin mikäpäs mua estää kirjoittelmasta teille !

Joten, rakkaat ystävät:

Lauantaina tosiaan saavuttiin hirrrrrrrveän lentokentällä jonottamisen jälkeen (siellä oli ihan muutama muukin turisti tulossa) pikkuisen muutenkin myöhässä, lento lun lähti Hesastakin puolisen tuntia viiveellä. Onneksi olin ottanut lentokenttäkuljetuksen valmiikis, joten siinä kohden ei enää suuremmin tarvinut odotella - ja saatiin pikkuisen normaalia henkilöautoa korkeammalta ihastella maisemia.
Istanbul on muuten varmaan viehättävimmästä päästä kaupunkeja tulla "sisään", 
täällä on satsattu puitoihin ja istutuksiin. Näkisittepä ne kaikki sadat kukkalaatikot, jotka vieri vieressä koristavat vaikkapa siltojen kaiteita! Siis todellakin, koko mitalta laatikko laatikon kupeessa kukkivia kukkia, vau!

Hotelliin saapuminen meni ihan normaalissa järjestyksessä, huoneet eri kerroksissa -ei mitään väliä- mutta voi ziisus, mun naama ihan pikkuisen tais venähtää kun näin oman huoneeni!
Ensimmäisessä kerroksessa, takanurkassa, ruskean (lapsenpaskanruskean) eri sävyinen ahdistava, hämärä huone, jossa toki parisänky, mutta sillä aikaa kun odottelin laukkuani, kurkkasin ikkunaverhon taa kun näytti niin omituiselta...
Noooh, jos oli aikanaan omituista se, että New Yorkissa saattoi olla saman tai eri rakennuksen ulkoseinää ikkunan takana parin metrin päässä, niin tämä se vasta omituista oli!!
Seinä oli kolmenkymmenen sentin päässä!
Ei nyt ahdistaa alkanut, mutta ei paljon muutakaan :/
Minähän en sitten ihan mihin tahansa tyydy, joten eikun puhetta peliin, sanoin, että ei tämä nyt ihan sitä ole mitä odotin, varsinkin kun huone on kuitenkin varattu jo kuukausia sitten (ei siis mikään viime hetken jämävaraus) ja että mielellään huone, jossa on ikkuna, kiitos! -uusi huone luvattiin 
seuraavana päivänä - eli eiliseksi. Ja se sitten järjestyikin pikavauhdilla. Nopea muutto yläkerrokseen (laukku oli purkamatta, tottamooses), eikä valittamista: näkymä Sultaahmetin aukiolle, vilaus Sinistä moskeijaa ja Hagia Sofiaa, välistä pilkahdus merta. Vanhukset on samassa kerroksessa, yksi huone välissä. Ei haittaa sekään :)

Eilen sitten tulikin vettä kun aisaa heti aamusta asti, hotellista juoksi (omistaja?) kadun yli ostamaan meille sateenvarjoja -arvatkaas kuka unohti ottaa mukaan itse, vaikka mutsia muistuttikin- ja sitten menoksi. Aamiaisen jälkeen siis heti Yerebatan Sarayi, päästiin jonottamatta, ja sen jälkeen lähdettiin kiertelemään jalan pitkin ja poikin, tehtiin pieniä ostoksia.
Keli selkeni puolilta päivin ihan kuten säätiedotus olikin luvannut, joten kun oli aikamme ulkoiltu, pistin vanhukset parin tunnin turistikierrokselle bussiin, ne on nyt tullut hyviksi havaituiksi monessakin kaupungissa. Itse kävin vähän shoppailemassa ja kiertelemässä kameran kanssa. Ja 
juttelemassa paikallisten kanssa :) - kuka pyysi ottamaan kuvaa (turkkilainen pariskunta), kuka kysyi voisinko auttaa video(koulu)tehtävän kanssa (kolme opiskelijanuorukaista) -tästä kieltäydyin 
kohteliaasti, kuka kyseli muuten vaan mihin olen menossa tai mistä olen tulossa tai "wau, kuinka paljon nuo tatuoinnit on maksaneet?" 
Kumma kuinka paljon on niitä, jotka tulevat juttelemaan kun on yksin liikkeellä!
Vaan turkkilaisetpa ovatkin sosiaalista porukkaa :)
(Ei sentään ihan vielä ainakaan häiritse tällaista sosiaalista erakkoa!)

Kierroksen jälkeen kysäisin respasta onko kattoterassi auki, oli, joten sinne siis.
Se on tuossa kerrosta ylempänä meidän huoneista.
Vois ne näkymät huonommatkin olla, ei paha ollenkaan katsella syödessään jo edellämainittuja nähtävyyksiä - kuvia saatte sitten joskus! Kattoterassi oli mun hotellin valinnassa aika tärkeä kriteeri, varsinkin kun alun alkaen olin yksin lähdössä reissuun. 
Ajattelin, että siellä on kiva illan päätteeksi vaikka ottaa iltaolunen ja katsella maisemia.
Olihan siellä. Varsinkin kun ruokalistaa tuotiin nenän eteen ja kysäisin, että oliskos mitenkään mahdollista saada (edellisessä postauksessa kuva) menemeniä, mun kun niin tekis sitä mieli.

Lupasi kysäistä keittiöstä kun ei ole listalla, onnistuihan se!
Iltaa kohden tosin viileni niin paljon, että mikään kattoterassi ei enää houkutellut pätkääkään!

Saas nähdä kuinka tänään...illalla pitäis tavata Mine varmaankin Sultanahmetin parhailla näköaloilla varustetulla kattoterassilla. Säävarauksella mennään :)

Nyt on vanhukset Sinisessä moskeijassa, minä kirjoittelen huoneessa, keli selkenee koko ajan 
(eli nyt heittää ennustukset häränpyllyä, piti olla ukkosta ja rankkaa sadetta!!) ja suunta on kohta...
Jonnekin!

Katsotaan myöhemmin minne!

10 kommenttia:

  1. Hiukan tuli matkakuumetta - vaikka ei ollut edes kuvia tässä sun reportaashissa! Eikä tietenkään mitään reissua näkösälläkään. Ääh ja voih... No, jatkakaa :D

    VastaaPoista
  2. Mukavaa päästä postauksesi myötä edes virtuaalisesti tuohon epäilemättä upeaan kaupunkiin!
    Hienosti puhuttu se huoneenvaihto :) Ihanaa lomanjatkoa teille!

    VastaaPoista
  3. Kivalta kuulostaa :). Ja vaikkei kuvia ollutkaan, niin ihan pystyn kuvittelemaan kaiken. Kaikkein parhaiten ehkä sen 30 sentin päässä olevan seinän.. (Mulle tuli samanlainen ahdistus moskovalaisessa metrossa, joka pysähtyi keskelle ei mitään ja kun katsoin ikkunasta ulos, niin sen maanalaisen tunnelin seinät oli muutaman sentin päässä. Heti tuli pakokauhu, että mitä jos se metro vaikka alkais palamaan tai siellä olis pommiuhka tai jotain ja pitäis päästä ulos... Jonkunsortin ahtaanpaikankammo siis)

    Kivaa lomaa!

    VastaaPoista
  4. Täällä ainakin tällä hetkellä selkeää. Katsotaan kuinka monesti ehtii vielä keli muuttua ennen iltaa:).

    VastaaPoista
  5. No, ehkäpä sä laitat ne kuvat myöhemmin. Haluan nähdä sen lapsenpaskanvärisen huoneen maisemanäkymineen. :D Kyllä kannatti käydä puhumassa. :)

    VastaaPoista
  6. No olipa hyvä että sait suusi auki heti ensimmäisenä päivänä ja parempi huone järjestyi. Ei mene loma pilalle sen huoneen takia. Teillä on paljon nähtävää ja saatte nauttia monia herkkuja.

    VastaaPoista
  7. Huone oli tosiaan kuin New Yorkilaisesta hotellista :) Että sellaista tarjosivat, vankilastakin on paremmat näköalat. No, Pepiä ei sellaiseen sullota. Mukavaa lomaa, nauti!

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa sitä, että olet LOMALLA! Huikean mainioita päiviä sinne Turkkiin. Pidä hauskaa!

    VastaaPoista
  9. KUKKUU KAIKILLE!!!
    täällä on nyt sitten maailmasta huonoimmat wifit käytössä, kolme masiiinaa joilla saa yhteyden, yleensä yksi pelaa vähintään, mutta näköjään ei päde sekään! Tai riippuu vähän ilmeisesti vuorokauden ajastakin :/
    Aamulla ei pelittänyt yksikään, nyt kokeilin ja pelaa kaikki (ipad, puhelin ja kamera) mutta jalat vie muualle :)
    Että taitaa mennä niin, että palataan astialle....joskus....

    VastaaPoista
  10. Pidä hauskaa , me täällä kyllä ootellaan kuvia ja kuulumisia , kunhan taas kerkiät :)

    VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥