torstai 27. helmikuuta 2014

Kaikenlaista sitä...

Joskus aikaa, aikaa sitten olen varmaan jo osan esitellytkin näistä.
Mutta nyt kun Naukulan mamma toisessa blogissaan esitteli karkkirasioitaan,
ja tulin maininneeksi, että minullakin...
On vähän muitakin keräilyeriä kyllä...
Kuten lentolipun kantoja, iso osa on näköjään hävinnyt, tosin kohta vanhaksi menevän passin välissäkin varmasti on läjä, mutta en viitsinyt etsiä missä passi luuraa kun ei sillä enää mitään virkaa.
  ...ja hotellien avainkortteja....ovat varmaan mielissään kun saavat aina kaivaa uusia...
Minä tiedän, etten ole ainoa :)
 Näkee, että Luxorissa on oltu useamman kerran samassa hotellissa, ne oli niitä Niilin risteilyjä, ne. Alkoi ja loppui aina samassa hotellissa.
Lentoliput seuraa vähän samaa sarjaa, isoin osa näyttäää olevan NYkin lennoilta.
 Tämä oli kyllä yksi mielenkiintoisimmista lennoista ikinä.
Egyptiläinen paikallislento (ja nehän on ihan huippuluokkaa turvallisuuden puolesta, eiks vaan)
Assuanista Abu Simbeliin ja takaisin.
 Mielenkiintoista siksikin, että lähtö laivalta oli ennenkuin kukotkaan oli ehtineet kiekaista.
Meikäläinen tunnetusti hyvä nukkuja ja menee aina ajoissa potslojelleen, joopa joo!
Koneessa menikin puolinukuksissa kun tähtäin oli kuitenkin se Abu Simbel (käykää joskus jos mahdollista, se on aika huikea paikka, ihan kuten koko faaraoiden ajan muutkin kohteet)

Ja ne karkkirasiat!
Näistä se alkoi! Washingtonin rautatieasemalta ostettuja - ja naurettiin systerin kanssa melkein pissat housussa noita Bushin rasioita! Myyjäkin ymmärsi meidän kohtaukset oikein hyvin!!
 Näitä on sitten matkojen varrella tullut vähän sieltä täältä.
Italialaisissa karkeissa ei ole kehumista, pari sinetöityjä edelleenkin.
 Osassa (Ranskan Disneylandista systerin tuomisia) on hedelmäkarkkeja.
 Isossa osassa on raikkaita minttupastilleja, hengityksen raikastajia.
 Isoista tämä on mun suosikki, tais olla jotain toffeeta jollen väärin muista.
Mutta rasia itsessään on NYkistä Bubba Gumpista (kaikkihan muistaa leffan Forrest Gump)
 Isoja ja pieniä. Isot kaikki tyhjiä.
Näiden keräämistä aion jatkaakin jos missä matkustelen ja vastaan tulee.
(Jääkaappimagneetit on jossain laatikoissa, ja pysysvät, vain muutama rakas on ovessa, hyvä näin)
Saas vaan nähdä koska tulee passi uusittua, Lillan kutsuhuuto on kuitenkin sen verran vahva.
Olisko vanhan reissunaisen veri laimentunut....

Mitäs teillä löytyy laatikoista ja  kaapeista jos lähtee penkaamaan?
- muutakin kuin luurankoja ☺ -

40 kommenttia:

 1. Askartelutarvikkeita! Niitä löytyy mun laatikoista. Tosin parivuotta sitten kun täytin sen" 25", niin pyörittiin ympäri Eurooppaa, niin silloin keräsin, metrolippuja, ravintolalippuja,yms. Pariisista osti syntymäpäiväni lehden. Nyt ne on koostettuna kultakehyksiin kollaasiksi, joka on nytkin tossa selkäni takana seinällä. Mies kerää meillä enemmän tuota lippulappusysteemiä. Hänellä on jo usealtavuodelta sääpäiväkirja johon on myös talletettu monta muistoa. Voi perikuntaa, kun meistä aika jättää. Nuo rasiat muuten on kivoja, pitäsköhän alkaa keräämään, niissä vois säilyttää vaikka jotain askarteluun sopivaa.
  Mukavaa viikonloppua. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että vähän jokaiselta jotain jemmoja löytyy. Yhdellä nappia ja nippeliä, toisella vanhoja valokuvia, yhdellä lankoja, toisella vanhoja nukkeja :)
   Kaiken näköistä lippua ja lappua löyti mullakin, oli Broadwaylta musikaalien ohjelmalehtis ja ties mitä pääsylippuja, kaikki meni muutossa roskiin!

   Poista
 2. Ei uskalla alkaa tutkimaan , mitä löytyy , vaikka mitä ! Mukavia muistoja reissuista , hassuja ja hauskoja , yleensä tarpeettomia , mutta tuovat elävästi matkakohteet mieleen . Nuo Bushit on aika hupaisat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että reissuista eniten monille kertyykin kaikkea "silppua"

   Poista
 3. Täällä kans karkkilaatikoita, nappeja, lentolippuja, kuitteja ylipäätään kaikkea mihin liittyy jokin muisto. No, oon mä parikertaa heittänyt niitä posikin kun alkoi kertyä..mut joistakin ei vaan halua luopua vaikka eihän niillä oikeesti mitään varsinaisesti tee :) paitsi karkkirasioissa voi säilyttää purkkaa, tai vaikka mausteita, postimerkkejä.. mulla on tehokäytössä neki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla löytyi yhdestä rasiasta kolme kasisatasta buranaa :D
   Olleet varmaan joskus reissulaukussa mukana!
   Taitaa pari rasiaa minttupastilleja nytkin pyöriä jonkun takin ja laukun uumenissa!

   Poista
 4. Nyt ihmettelen jotta miski nuo namut on edelleen rasioissaan??tyhjien rasioiden keräilyn ymmärrän hyvin, mutta että täysien??kärsitkö ikinä makeannälästä??karkinhimosta?? :D ihailtavaa kurinalaisuutta sanosinko..hyvä sinä.

  Mitä keräämiseen tulee niin en kerää mitään. valehtelin..kerään villakoiria sänkyjeni alle. kasassa jo noin tusinan verran isompia ja vähän pienempiä karvapalloja. taidankin laittaa kennelin pystyyn. Sit kerään viiden euron seteleitä. kaksi on kasassa. :D heehe..

  todellisuudessa olen vähä kateellinen näiden ihmisten keräilyille. olis kiva himoita itekkin jotain erikoista reissuiltansa mukaan, mutta en mie sit jaksa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa minä? Makeannälästä? Perhana, kroonisena kärsin! Ja tiedän miljoona parempaa herkkua kuin nuo pastillit :D
   Jotain kertonee sekin, että "karkit" on syöty, jäljellä on noi raikkaat pikkupastillit....
   Harvoin noitakaan etsittyä tulee, jääkaappimagneetteja tuli joskus haettuakin, mutta ei enää niitäkään.

   Poista
 5. No ompa rasia poikineen ! Siis apuva, mitä meillä kaapeissa...Lasten leluja, pelejä, kirjoja. Isännän kalavehkeitä huoneellinen. Minä en oikiasti taija kerätä mittään, joskus aikonaan postimerkkejä. Jaa taitaa muutama vanaha hellustelukirje olla tallella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on mukavia keräilykohteita, ei vie tilaa juuri mitään :)
   Mulla ne nyt kipossa takan päällä.
   Joskus tuli muuten "kerättyä" kenkiä ja laukkujakin, niitä tuppas olemaan joka lähtöön ja vähän ylikin. Se on rauhottinut. Melkein... :)

   Poista
 6. Huh huh Upeat kokoelmat ! Minä likka pahainen olen kovin tuntemani poisheittäjä :/ Joskus saattaa riipaista. Tosin isot peltiloorat ovat hyötykäytössä, ruuvit, kahvat, tiivisteet ym pienrauta sikin sokin. Haaveeni eli pelkistetty minitalous ei toteudu. Jostain pursuaa laavana uutta krääsää. Mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krääsä on uusiutuva luonnonvara :)
   Ihan niinkuin kärttyisät mummutkin....(sori kaikki kärttyisät mummut, mutta niin se vaan on)
   Kumma vaikka kuinka luopuu tavarasta jos jonkinlaisesta, niin ei se kyllä yhtään vähentynyt ole. Ainakin siltä tuntuu!

   Poista
 7. Minullakin on heikko kohta peltirasioiden kohdalla. En ole kyllä kerännyt niitä, enkä oikeastaan mitään muutakaan tietoisesti. Meidän kaappeihin kamat jotenkin vain valuu vahingossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhimillistä! Tarkkaan kun ajattelen (eikä niin kovin tarkkaankaan tarvitse) niin noita heikkoja kohtia on ainakin meikäläisellä vähän enemmänkin :)
   Astiat on olleet (kenkien ja laukkujen rinnalla) yksi, meinas paniikki iskeä kun huomasin, että niille kesällä tuleville ihanille kipoille ei ole tilaa missään!! ...kun en laittanutkaan sitä yhtä seinähyllyä...mutta sekin ratkesi tässä yks päivä - paljastuu piakkoin :)

   Poista
 8. Aika huikea kokoelma sinulla! Minulla vain niitä kissafiguureja...Kerrohan reissunainen, mikä on suosikkimatkakohteesi? No ainakin NYK ja Niilin risteilyt selvästikin, mutta onko vielä joku muu lemppari? Minen oo käyny Niilin risteilyllä sen enempää kuin NYKissäkään edes yhtä ainutta kertaa, mutta jos vaikka lotossa voittaisin, niin oishan se mukava kuulla, minne sitä sitten kannattaisi suunnata! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun IHANNEMATKA - se mikä on tekemättä ja jää tekemättä, olis (jos se olis mahdollista ja turvallista) matkustaa Alexandriasta maitse aina Abu Simbeliin asti ja käydä tutkimassa kaikki faaraoiden aikaan liittyvät kohteet matkan varrelta :D ja usko pois, niitä on paljon!!!
   Mutta paljon on muutakin näkemättä ja kokematta. Ja j o t e n k i n se käymisen ja näkemisen ilo on vähän latistunut, nykyään kun voit virtuaalisesti matkustaa jo käytännössä mihin tahansa. Tai sit minusta vaan on tullut vanha, ei vaan jaksa enää niin huvittaa. Vaan eikös se niin mene, että aika aikaa kutakin.
   New york on se, mihin mieli vetää aina ja ikuisesti. Jos olis rahaa, niin lähtisin aina kun mahdollista. Siinä kaupungissa vaan on niin paljon kaikkea :) ja jos sitä paikallista valuutta olis, niin kyllä Washingtonkin ansaitsisi pidemmän kuin päivän reissun. Ja Niagaran putouksillekin sieltä pääsis mukavasti....
   Eli sinne! Ja sitten Istanbul. Ei voi kun suositella. Ehdottomasti!! Sinne ai tarvitse edes sitä lottovoittoa... :D

   Poista
  2. Sinua kiehtovat sitten faaraot ilmeisesti!
   Tänks, Pepi! Laitetaanpa korvan taakse :)

   Poista
  3. Jep. On kiehtoneet aina ja paheni vaan kun pääsi näkemään :)

   Poista
 9. Et varmaankaan haluu tietää :),kaikenlaista. Esim.just noita peltipurkkeja ja laatikoita on kertynyt vuosien varrella, osan sisätilat hyödynnetty. Peltipurkit vaan on niin ihania, määrätynlaiset....
  Viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai haluan, en kai muuten kysyis :D
   Peltipurkeissa on sitä jotakin - ja varsinkin jos on tilaa mihin laittaa! Mulla tuppaa astiat syömään tilan minelta muulta :)
   Ja kiitos, rinsessalnadiaan piiiiiitkästä aikaa, eli on kiva viikonloppu tiedossa! Samaa sinulle!

   Poista
 10. Ammattilainen! Sähän olet mun rinnalla ihan karkkiaskikeräilyn ammattilainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sen näkee kuinka helposti asiat lähtee lapasesta. Ostat pari hulvatonta bushia, yks kaks niitä onkin vähän enemmän! Kun sattui niin kivoja tulemaan vastaan :)
   Siinä vaiheessa kun alkaa miettiä että mihis peeveliin nämä oikein laitan, siinä vaiheessa TÄYTYY lopettaa. Muuten on kuin pian kuin ne tyypit, jotka esittelee guinnesissa miljoonaa täytekynäänsä....
   Että se muutama rasia on paljon parempi vaihtoehto, eiks vaan :D

   Poista
 11. Mulla on enemmän niitä luurankoja :) Pienet rasiat kiehtovat ja varmaan niitäkin on pienoinen kokoelma, tosin sisällöttömiä. Kaikenkokoisia peltirasioita, puurasioita..... joissa säilytetään kiiltokuvia, rukouskuvia, nupeja ja nappeja... huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuule huokaile yhtään :D
   Sulla on niin hurmaavia juttuja, että sinähän saat niitä meille esitellä vielä pitkään! Hyvä vaan jos ei varastot ihan heti lopu!!

   Poista
 12. Mukava kokoelma jo, eikun lisää keräämään: noita peltirasioita ja purkkeja! Mullakin tulee ostettua pastillirasioita, kun eteen tulee ihania :)

  Muuten keräilystäni, köhköh...Sammakoita! ...minul on blogikin siitä. Taitaa olla yli kuudensadan kappaleen jo. Ollenkaan kaikki ei ole vielä blogissa näytillä: http://kikansammakot.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo avaamassa sivun valmiiksi ja näin heti ihanat pöytäliinapainot :)
   Mun jo aikaa sitten edesmenneen SanttuIlona-kissan "äiti" keräsi sammakoita ja niitä oli aikamoinen määrä hänelläkin. Tykästyin silloin posliinisammakoihin, jokunen tuli itsekin hommattua, mutta kaikki ei oikein tajunneet että sokeripalat piti ottaa sammakon nielusta yms....aikansa ne kulki matkassa ja lopulta hyppivät johonkin muihin koloihin, paremmille ja ymmärtäväisemmille apajille :)

   Poista
 13. Oi mitä ihanuuksia nuo pikkupeltirasiat! Minulla ei ole kuin yksi. Tykkään ihailla yleensäkin peltipurkkeja aina kaupoissa ja kirppiksillä mutta harvoin ostan -mietin liian käytännöllisesti (ja nuukailen) että mihin tämänkin laitan...Mutta noita pieniä voisikin keräillä itsekin! Niistähän saa vaikka upean taulun, ajattele!
  Muuten minulla on "vain" se norsujen keräilyvimma -niitä tulee vielä nykyäänkin napattua joskus mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän se minullakin nykyään menee siisen tarvitsenko ( ja mihin laitan) tyyliin. Kun on paljon ksikkea eikä mitään määräänsä enempää tarvitse, niin ei oikeastaan paljon silmäilekään sillä lailla. Nuo pikkurasiat on siita mukavia, ettei ne vie tilaa - ja niistä voisi vaikka tehdä jonkun kollaasin. Katsotaan nyt jos ja kun ne lisääntyvät :)

   Poista
 14. Ei ole totta;) Ihmettelen, miksi minuun ei puraise keräilykärpänen, vai onko se niin, että kasvit ja kirjat riittiävät.

  Minulla on ollut eräs kova lento: Lensimme pienkoneella Dublinista Shannoniin ja koneessa mukana sellaisia jalkapallohuligaaneja, olisitpa nähnyt eli ei ilo silmälle. Kun lasekuduimme, mun laukut laitettiin nurin ja mut ivetiin sitten erilleen R:sta, sillä laukkuni täynnä vitamiineja, jotka olin kipannut yhteen purkkiin tilan säästämiseksi. Luulivat huumeiksi. Olin raskaana, mutta sannut luvan tuohon 2 viikon Irlannin reissuun. R. pisti ison hälyn päälle, sillä olihan se outoa. Selitys löytyi: Tulli kävi kuumana, sillä samalla kentällä oli tehty kaksi viikkoa aiemmin kaikkien aikojen huumelöytö!

  Noissa sun peltirasioissa on jotain kivaa ja niissä voi säilyttää vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi tullikokemukset on aika hauskoja, on Jenkkeihin mennessä kyselty vaikkka ja mitä, mutta hyvin on aina päästy joka seurueella. Mun passi on tietty joskus aiheuttanut tilanteita kun hiusten pituus/väri/silmälasit yms on aiheuttaneet vähän päänvaivaa.
   Mielenkiintoista oli joskus kun systerin kanssa laivareissattiin ja rantauduttiin Israeliin - oli kai outoa, että kaksi naista reissaa yhdessä kun valtaosa on pariskuntia. Meidäthän otettiin erikseen aseistettujen vartioiden kanssa, kysyttiin tarvitsetteko tulkkeja - no ei - ja sitten alkois rankat kyselyt! Ketä ollaan, mistä tullaan, minne mennään, onko joku antanut vietäväksi/tuotavaksi jotain, kuka tuo matkakumppani on, mitä tekee teyökseen, mitä sinä teen jne jne....kun oli kyselty, sen jälkeen mentiin kysymään samat ristiin toiselta! Saatiin siinä hetken katkaa selitellä :)
   Muu jengi odotteli, että daamit pääsee bussiin ja matkalle Jerusalemiin.
   Monia kokemuksia on, laidasta laitaan, mutta tuo on painunut mieliin!

   Poista
 15. Olen peltipurkkifriikki ja siksi tämä oli tosi kiva postaus, bongasin joitakin tuttuja, joita olen tuonut ulkomailta ja nauratti, kun et kehunut sisältöjä - ne ovat usein aika pahoja... Mutta paljon sulla olikin hienoja, joita en ole ennen nähnyt. Nuo Bushit ovat kyllä huippuja. Mulla tarttuu mukaan isot ja pienet purkit, tosin olen vähän oppinut hillitsemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei nuo sisällöt kamalan kaksisia ole. Jenkkilässä näköjään niitä piparminttuja, Ranskassa hedelmäpastilleja, Italiassa pahaa lakrisaa...ne hyvät on kyllä kaikki syötykin :D
   Superpahaa taitaa muuten olla tuossa sydämen muotoisessa Elviksessä, jotain inkivääripastillia :/ yääääk!
   Aika harvassa maassa noita tuntuu vastaan tulevan, kyllä niitä aika alitajuisesti taitaa jo katsella!

   Poista
 16. Hauskaa, kun tällainen uusi puoli paljastui sinusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika! Jotain uutta? :D
   Minä kun oon jo kuvitellut lätisseeni tänne kaiken, että tämä jo alkaa olla vanhan kertausta ja kohta kaikki kyllästyy ja pysyy omissa huusholleissaan ja mää jään tänne yksin lätisemään...hyvä jos ei ihan niin vielä olekaan :)

   Poista
 17. Toi "National Embarrassmints" on ihan paras!! :D Tässäpä yksi legendaarinen Bushismi: "I'll be long gone before some smart person ever figures out what happened inside this Oval Office." --Washington, D.C., May 12, 2008

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks näistä ole tehty kirjakin :)
   Mulla on magneetti jotakuinkin näin ( toimttajaa kysyy Bushilta): if you were a tree what kind of tree would you be? I'm not a tree, I'm a bush!
   Ja kuvana se juurikin hölmistynyt naama

   Poista
 18. Keräily on kyllä ihan jees. Mekin äiskän kanssa kerätään monenmoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hienoo Myrtti, sie keräät ainakin huikeita elämyksiä :)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥