perjantai 3. maaliskuuta 2017

Pieni takautuma

Harpataanpa takaisin viime vuoden puolelle, jouluun.
Lahjoin itseäni ihan varteenotettavan harkinnan jälkeen uusilla kahvimukeilla.
Siis tarvitsenko, enkö tarvitse, onko nyt viisasta ja niin edelleen. Totesin, että tarvitsen, silloisista osa oli käytössä (on edelleen) ja osa sellaisia, joiden käsituntumasta en suuremmin välittänyt -vähän niinkuin liian paksun mukin suuntunuma ei ole mieleinen, ei ollut puolen tusinan mukin korva mun käteeni jotenkin hollillaan.
Joten siirsin mukit jo henkisesti sivuun ja menin tilaussivulle...ja avasin pakettini vasta aattoiltana 😊


Itsenäisyyden juhlavuoden mukit, tämä satsi sieltä alkuvuosikymmeniltä.
Myynnissä oli toki myös toiset viisi, myöhäisemmät, mutta tykkään näistä enemmän -ja täytyypä sanoa, että ensimmäinen kerta kun tykkään Myrnasta! Niin suosittu keräilysarja kuin se on ollutkin monelle, niin ei koskaan minun makuuni.


Tämä on se kolmikko, josta muki tarttuu useimmin käteen. Täytyy sanoa, että ihan jees.
Toki, kun on juhlavuodesta kyse ja kotimaisesta muotoilusta, olisi ollut myös suotavaa, että nämä mukit olisi Thaimaan sijasta valmistettu Suomessa!!! Hyi hyi, tästä en tykännyt yhtään.
Onko asiat jo niin surkeassa jamassa, että kaikki kotimainen osaaminen on hylätty ja hommat ulkoistettu halpatuontimaihin? Olisin paljon mieluummin maksanut mukien suht korkean hinnan kotimaisesta tuotteesta, nyt jäi se hymy puuttumaan kuvasta, suomenlipusta puhumattakaan.
Arabiahan on lopettanut kaiken tuotannon Suomessa, vaikka suunnittelu toki vielä täällä tapahtuukin.
Valitettava tosiasia alalla kuin alalla, mutta ei siitä nyt sen enempää -kaikki me tiedämme muutenkin missä mennään. (...paitsi jotkut päättäjät...??) 


Vuoden vaihteessa mukit tulivat myös yksittäin myyntiin, monessa paikassa näyttää tilanne tällä hetkellä nollasaldoa, tilapäisesti lopussa myös Iittalan sivuilla monet näistä. Hyvää aikaa siis miettiä minunkin, että tarvitsenko vielä sen yhden, että olis puolen tusinaa täynnä. Tekis mieli vielä Pastoraalia...tai Huvilaa...tai... Onkos muut yhtään "hurahtaneet" näihin tai muihin satavuotisjuttuihin, niitähän nyt näyttää tulevan vastaan siellä sun täälllä, apteekkia myöten.
Jokainen vetää omasta narustaan.

Flunssa on ja pysyy, kaffeen ja pullan voimalla etiäpäin sano mummu käheellä kurkulla 😉
Että eikun viikonlopun viettoon vaan!
Pitäkää kivaa. Ja pysykää kunnossa!

12 kommenttia:

 1. Noista Pastoraali just nimenomaan on mun lemppari, on melkein samalta vuodeltakin kuin meitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävä kyllä minä olen mieltynyt tuohon Myrnaan mikä on ollut jos ei nyt ihan inhokki, niin ei paljon muutakaan. Näin se kuvio muuttuu kupin mukana! Pastoraali on ihana, mun on vaan vaikea enää selitellä itselleni miksi muka tarvitsen sen kun nykyiset kupit riittää ihan mainiosti.

   Poista
 2. Tämän sarjan nähdessäni mietin itsekin, että voisiko sitä vaan hankkia, vaikka ei oikeasti tarvitse. Tuolla lailla sekoitutettuna setti on mielestäni kaunein / hauskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään sekoitettuna. Tiedä sitten olisiko valinnut toisin jos olisi lähtenyt ostamaan yksittäiskappaleita...vaikka 2+2+1+1? Hyvä näin!

   Poista
 3. Minussa on vähän astiahamsterin vikaa. Toisaalta nyt on sellainen tilanne, että esim. ruokalautasille olisi oikeaa tarvetta. Niin moni on mennyt rikki. Miehelle ei varmasti menisi kyllä läpi tämä selostus. Lapsille olen kerännyt astiastoja. Esikoiselle Teemaa ja kakkoselle Taikaa. Mies on saanut monta Muumi-mukia, niitä säästän kolmoselle. Neloselle on ihan omat jutut, tai se on vähän työn alla, että pidänkö itse vai annanko eteenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta 😄 -hirvittää ajatuskin, että pitäis omissa kaapeissa jemmailla jälkipolville astioita (joita ei voisi käyttää?) Nytkin on useampi vuosikymmen sitten Pariisista ostettuja kahvikuppeja joista EI voi luopua, isoja Ölkkyjä, joita on useammalle kuin tarve ikinä vaatii, skumppalaseja vähän turhankin monta (se tarve oli enemmän aina mökillä, mutta sinne jäi omansa) ja mitä kaikkea onkaan! Kummasti niitä vaan minullakin, vaikka aika ajoin yritänkin vähentää 😉 Tosin ei siihen muuta tarvita kuin rinsessat tänne muutamaksi päiväksi, niin tuntuu astiat olevan koko ajan loppumassa vaikka kone pyörii joka päivä!

   Poista
 4. Ovat nuo kyllä tosi kauniit - valmistusmaasta huolimatta. On se niin väärin. Kauniit kuvat olit myös ottanut, kupit pääsivät niin edukseen esille :). Ihana kahvihetki ja tuo pöytäliinakin… huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se väärin 🙁 -mutta silti tyytyväinen ostokseen.
   Ostin tuon pöytäliinan n 25 vuotta sitten Turkista, majaili äidilläni pitkään kun omat pöydät oli isoja, onneksi pari vuotta sitten köysi tiensä mulle takaisin (en nimittäin löytänyt enää vastaavia, vaikka Istanbulin basaareista etsinkin)

   Poista
 5. Katselin noita taannoin Iittalan Shopissa Iittalassa, aivan ihania!
  Tykkään Myrnasta, koska mummulassa ne olivat "juhlakuppeina", nostalgiaa... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisivat olla juhlakuppeina yhdessä jos toisessakin kodissa aikoinaan, mutta mun silmääni se on kaunis vasta nyt 😄 (En tykkää niistä vanhoista kupeista edelleenkään 😳)

   Poista
 6. Mun on pakko sanoa, että en ihan oikeasti-oikeasti tykännyt mistään sarjan mukista, mutta jotenkin mulla oli sellainen tunne, että pakkohan se nyt on ihan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi joku niistä valita ja päädyin sinivalkoiseen Esteriin. (Pastoraali olis mun syntymävuoden muki, mutta siitä en tykännyt). Mutta siis onko ne oikeasti tehty Thaimaassa?? Tai siis mitä sitä kyselen. Kai maar ne on, jos niin kerran sanot. Onpa kyllä aika tylsää, eikä käynyt mulla mielessäkään edes tarkistaa asiaa. Ois saattanut jäädä muki kauppaan.

  MUtta toi pyöreä rasia on hieno! Näyttää sen verran tukevalta, että siellä voi säilöä jotain. En tosin tiedä, mitä säilöisin :). Ehkä piparkakkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettymys oli melkoinen tuon valmistusmaan vuoksi, mutta päätin ostaa kuitenkin ( koska olin päättänyt mukeille olevan tarvetta 😉)
   Muistelisin, että silloin kun näitä ensimmäisiä kertoja Iittalan verkkokaupan sivuilla katselin oli mukien yhteydessä mainintakin thaimaanvalmistuksesta, nyt ei ole. Nyt saa tietoa hakea! Jos en väärin muista, niin oliskohan peräti ollut vuosi sitten kun suomentuotanto ajettiin alas lopullisesti -vähän niinkuin juhlavuoden aattona.

   Rasia on todellakin tukeva, pistin jemmaan, mutta tyhjillään se vielä on kaapissa 😄

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥