lauantai 5. marraskuuta 2016

Viimeinen aamu ja yhteenveto

Nyt tiesin aamulla päässeeni kunnolla jenkkilän rytmiin, heräsin puoli kahdeksalta ja tajusin nähneeni unta. Ei siis mitään puolijauhoista kello viiden herätystä, vaan ihan kunnolla nukuttu yö.
Ja oli kotiinlähdön päivä. Voi jee.

Aamiaisella meinasin tehdä poikkeuksen ja tilata joko vohvelia tai pannukakkua sen joka aamuisen muffinin (toki erilainen joka aamu) tilalle viimeisen kahvikupillisen kanssa.
Muuten pysyttelin hyvin vakiokamassa: munakokkelia, pekonia, paistettuja perunoita, paahtoleipä ja tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti. Pari isoa kuppia kahvia. Tuoremehu.
Mutta missä lienee kokki lusmuillut nurkan takana, ei näkynyt levyjensä ja ja pannujensa takana, joten niinpä sitten päädyin taas muffiniin. Ei vaan malttanut jäädä odottelmaan.
Ulos, puistoihin teki matkalaisen mieli.

Eteläkärkeen. Kohti Battery Parkia.









 


 Vielä takaisin hotellin naapurikorttelin kautta, siinä on paloaseman seinässä muistomerkki WTC:n iskussa kuolleitten palomiesten muistoksi. Pari kertaa kävelin ohikin, ennenkuin tajusin, että sehän on tässä se asema -joskus aiemmin on nimittäin käynyt mielessä mihin se sijoittuu.

  Toisessa lähikortttelissa on Trinity Church, Broadwayn varrella, se selvisi myös WTCn iskusta käytännössä vahingoittumattomana, vaikka aivan kupeessa sijaitseekin. 
Alkaa olla kierros täysi.
Vielä muutama kuva hotellista?
 Kattoterassille on käynti oikeassa reunassa näkyvästä lasiovesta, sieltä siin näkymä suoraan WTC:lle - samassa kerroksessa toisella puolella on toinen terassi, josta näkymät kaukana siintävälle Verrazano Bridgelle 
 Alakerrassa oli hotellivieraiden käytössä lounge,
 jossa ilmaisia naposteltavia ja juomia, valikoima vähän vaihteli.
 Ja vielä kuva hotellihuoneesta sängyltä kuvattuna. Kyllä tuolla mainiosti pitkän viikonlopun asusteli.

 Jotakuta kuitenkin kiinnostaa tietyt faktat, eikäpä ne mitään salaisuuksia ole.
Kyllä, tämä oli kuudes kerta New Yorkissa, siinä vaan on se jokin mikä minua miellyttää.
Siellä on kaikkea, ihan kaikkea, siellä voit olla vapaasti juuri niin ekstrovertti tai introvertti kuin olet. Sinne mahtuu hiivatisti ihmisiä pieneen tilaan, mutta siellä on myös tilaa hengittää!

Kaikilla aiemmilla reissuilla on hotelli ollut mahdollisimman lähellä Times Square´a, ihan jo siitäkin syystä, että sen liepeille sijoittuu suurin osa Broadway-musikaaleista. Ja niitä on tullut käytyä katsomassa ihan kiitettävän monta kertaa, parhaimmillaan useampia yhden reissun aikaan.
Liikkuminen sieltä on myös ääretömän helppoa ja niin nopeaa kuin nyt miljoonakaupungissa voi olla, koska suurimmat metroasemat ovat pienen alueen lähti sitten mihin suuntaan tahansa.
Valtaisa osa must-see-nähtävyyksistä on myös kohtuullisen säteen sisällä. Lähellä on myös ääretön määrä hyviä shoppailupaikkoja tavarataloista pikkuputiikkeihin.
Ja koskapa hotelliaamiainen ei koskaan kuulu huoneen hintaan, on Middtownin alueella myös kattava valikoima kippolaa ja kuppilaa ja kovin suosittuja Deli-liikkeitä. Niitä on tullut suosittua itsekin aiemmin.

Nyt halusin pois hulinasta ja vilinästä. Halusin hotellilta muutakin kuin nukkumapaikan, koska tiesin, että kävelykilometreja tulee paljon, ja tiesin, että määräänsä enempää ei enää illalla tule liikuttua koskapa ei ollut ohjelmassa ainuttakaan musikaalia tai muuta vastaavaa.
Halusin aamiaisen. En halunnut rynnätä etsimään auki olevia paikkoja -oletin aivan oikein, että Financial Distric, jossa hotelli nyt sijaitsi, ei ole se osa Manhattania, jossa vain astelet hotellin ovesta ulos ja ensimmäinen kahvila on naapurissa. 
Ah autuutta, käy rauhassa suihkussa, istahda rauhassa aamiaiselle satoi tai paistoi, mieti rauhassa päivän ohjelma...juo vaikka viides kahvikupponen ja hae lisää mitä ikinä mielitkin...

Tykkäsin valinnastani. Tykkäsin maisemista. Sijainnista. Aamiaisesta. Isosta sängystä. TV-kanavavalikoimasta (sekään ei ole itsestäänselvyys, monessa hotellissa pyörii vain muutama mainoskanava) 
Tykkäsin niistä pienistä plussista, pikkusuolaisista loungessa -vaikka käytinkin vain pari kertaa koko aikana- ja varsinkin tykkäsin hotellikäytävällä olleesta vesipullosysteemistä. Eipä tarvinut kulkiessaan miettiä vesipullon ostamista,sitä menee aina yllättävänkin paljon.
Joku muukin ilmeisesti arvostaa samoja asioita, Finnairin lentomiehistä majailee nimittäin samaisessa hotellissa. Ensimmäinen tervehtijä ja vastaantulija ovella ensimmäisenä iltana oli lentoemo, jonka kanssa juttelin koneessa tatuoinneista ☺

Ja kyllä, taaloja ja euroja palaa aina. Ei siis ole niitä halvimpia matkakohteita.
Suorat lennot saa parhaimmillaan +- 400€ vähän ajankohdasta riippuen, sekä siitä kuinka ajoissa varaa matkan. Nyt en saanut ihan noin edulliseen hintaan, koska päätin matkasta vasta pari viikkoa aiemmin. Hotelliyö maksaa normisti paristasadasta eurosta ylöspäin, täysin riippuen sijainnista ja vuodenajasta. Keskimäärin sopuhintaiseksi voi sanoa kaiketi 250/yö. Paljon kalliimpiakin on helppo löytää, hyvin helppo. Halvempia saakin sitten jo metsästää.
Ja kaksin on aina edullisempaa täälläkin kuten poikkeuksetta muuallakin.
Hotellin hintaan lisätään aina vasta paikan päällä osavaltion ja kaupungin verot, ne ei siis ole ikinä hotellivarauksessa mukana, varsinkaan jollet tilaa huonetta suoraan hotellin sivuilta vaan käytät jotain kolmatta osapuolta. Minulla verot teki nyt noin 150$ lisää hintaa yhteenlaskettuna.
Hotelliaamiaisen hinta on aika yleisesti n 25$/kerta, siihen tietty tipit päälle! Kuten myös aina kaikkiin ravintolaskuihin, joihin verot lasketaan valmiiksi -tipit vain harvoin, joskus toki nekin (ilmeisesti ilmiselville turisteille joissakin ravintoloissa)
Sama verotus koskee käytännössä kaikkea. Helikopterilennon hinta oli netin kautta tilattuna 180€. Plus paikan päällä maksettava vero 35$. Kaupassa lisätään ostoksiin vero vasta kassalla maksun yhteydessä, poikkeuksena oikeastaan vain alle sadan taalan hintaiset vaatteet. 

Että kyllä tuolle reissulle aina hintansa tulee.
Onko se sitten sen väärti?
On, joka helvatan taalan ja euron. Ehdottomasti. Aina.

Oli nytkin. Kävin heittämässä NEw Yorkille hyvästit!
Ehkä, toivottavasti, vielä kuitenkin joskus, jonain kauniina päivänä voin käydä katsastamassa mitä tuolle rakkalle, ihanalle kaupungille kuuluu ♥
Tällä erää tämä oli kuitenkin nyt tässä.

(Sikäli myös erilainen reissu kuin edelliset, että en siis nyt käynyt yhdessäkään musikaalissa, en myöskään ajanut metrolla kertaakaan -enkä syönyt ensimmäistäkään hodaria!)

6 kommenttia:

  1. En ole ikinä ollu kiinnostunu matkustaan Amerikkaan , NewYorkiin. Mutta sun kuvien ja kirjoituksien jälkeen : miksei ? :) (mun suosikki on Barcelona)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko jos sanon, että en ollut minäkään ennen ensimmäistä reissuani suuremmin ollut. Ja sitten se olikin menoa kertalaakista. 😄
      Tiedän, että kaipuu on ja pysyy, mutta jos taas pärjäis hetken aikaa!

      Ja katsotaas kuinka talvinen Barcelona onnistuu hurmaamaan...😉

      Poista
  2. Jännää lukea näitä New York -tarinoitasi ja ennen kaikkea sitä miten hehkutat kaupunkia. Ja monet muut samoin! Olisi kiva päästä itse kokemaan se. Jenkkimuffinssit olen jo niin herkuiksi todennut, ja muutenkin jenkkimeininki on vaan niin kivan rentoa että voin kuvitella että tuollakin viihtyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä ihan suotta hehkuteta 😉
      Paras vaan itse mennä tsekkaamaan...

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥