keskiviikko 19. elokuuta 2015

ei kukan kukkaa!

Nyt pysytään pois Lillasta ja puutarhasta ainakin tämän postauksen ajan.
Piti yksi naamarasva poiketa hakemaan kotoa ja muistinpas ottaa kamerankin mukaan.
Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
Sen verran taustaa ensin, että jo viime talvena kun ostin Bikkeltä Lillaan päästävedettävän sängyn
alkoi mielen perukoilla kaihertaa, että tuommoinen olis aika kiva kotonakin.
Rinsessat on Lillassa yökylässä useammin kuin kotona, mutta silloin kun ovat, on aina melkoiset järjestelyt nukkumapaikkojen kanssa. Ei ne marakatit ihan pienen sänkyyn mahdu. 
Ainoa järkevä ratkaisu on laittaa likat mun isoon sänkyyn ja itse nukun sitten...jossain.
Ja vaikka Ektorpissa voi nukkua, niin ei se vaan meikäläisen selälle ole siihen tarkoitukseen passeli, 
se on nähty sen verran monta kertaa.
No, Ektorpit lähti ja minä jatkoin ostospalstojen tsekkailua.
Ja mitämitämitä....torissa on päästävedettävä, joka on kuin mulle tarkoitettu, 
miksen minä tätä ennen ole muka huomannut!!
Se oli nimittäin ollut siellä myynnissä jo viime syyskuusta asti! Varovaisesti kyselin, että josko se vielä olisi kaupan - vai onko mahdollisesti ilmoitus vain unohtunut sinne...
Oli se kaupan! Ja sain vieläpä kotiinkuljetuksenkin. Ihan melkein naapurissakin oli.
Pari kiinnostunutta oli matkan varrella kuulemma ollut, mutta asia oli sitten aina jäänyt syystä tai toisesta. Nyt ei jäänyt, vaikka vähän viivästyikin myyjän kesälomareissujen vuoksi.
Vaan eipä tässä hengenhätää ollutkaan.
Siellä se nyt sitten on uudessa asussaan kotosalla.
Hetken mietin, että josko vaikka sillä vaaleanharmaalla kalkkimaalilla mikä odottelee yhä kaapissa,
vaan sen maalin pinta on sen verran karhea, että ajattelin sen sopivan johonkin muuhun käyttöön paremmin, joten Helmiin taas kerran sitten päädyin.
Väri vähän ensivedoilla hirvitti, melkoisen valkkaamisen ja funtsaamisen jälkeen päädyin Graniittiin,
mutta se näyttikin aika hurjalta sitten pintaan vedettynä. No syteen tai saveen!
 Sen mitä minä olen noita vanhoja sänkyjä katsellut olen huomannut, että pituutta niissä kyllä riittää, mutta leveys onkin toinen juttu. Tuppaavat venymään tuonne liki pariin metriin poikkeuksetta, mutta se yleisin sängynleveys pyörii siinä +-70cm, ihan kuten Lillan sängyssäkin. Nukkuuhan siinäkin tarvittaessa, mutta ei se mitään luksusta ole.
Tämä sänky onkin sitten omassa sarjassaan sen suhteen: leveys 90cm, pituus 2metriä.
Eli normisänkyä leveämpi. Kelpaa mummun nukkua siinä sitten kun rinsessat valloittaa ison sängyn.
 Korkeus onkin mielenkiintoista. Tietäääkö kukaan miksi nuo vanhat päästä- ja sivustavedettävät on yleensä niin jumalattoman korkeita? Ihmiset on kuitenkin olleet lyhyempiä kuin nykyisin.
Tästäkin tosiaan sahasin jaloista hyvinkin sen viisitoista senttiä pois, ja nyt se on sopivan korkuinen.
 Nyt sänky on pedattu 160cm:n mittaiseksi, kaksi patjaa päällekkäin ja molempien jatkopalat kaapissa jemmassa - eli sitten kun tarve vaatii on helppo vetää sänky pidemmäksi ja sujauttaa pari palaa patjaa lakanan alle. Päiväunipaikkana uskoisin olevan vallan passeli just noin.
Olikos täällä muka joskus jotain ektorpia :)
 Vanha lukulamppu siirtyi sängyn päätyyn virkaansa hoitamaan ja joku viikko takaperin ruåttalesta tuli uusi tilalle. Ihastuin tuohon jo taannoin kaverin luona, mutta katsoin, että ektorpien kanssa se olis ollut ihan hullun näköinen, selkeästi se vaati tuon korkeaselkäisen tuolin kaverikseen.
Kelpaa tästä nyt sitten (joskus kun kotiutuu) katsella leffoja!
 Sen verran kuva "valehtelee", että tuo korituoli muuttaa uuteen kotiin torstaina.
Tilalle tulee mustaa. Sellainen tuoli, joka on näkynyt jo edellisen blogin alkupäässä.
Back to basic?
Vaan eipä mennä asioiden edelle.

20 kommenttia:

  1. No eipä ole mitään käryä siitä sänkyjen ennenvanhaisesta korkeudesta, mutta voisin kuvitella, että oisko sillä jotain tekoa vaikka sen kanssa, että ei tulis lattianrajasta vetoa sänkyyn. Tai elukoita...

    Mutta siis kyllähän tossa kelpaa tosiaan koisia, eikä ole mikään tilapäinen rumilus vaan päinvastoin. Ja kiva nähdä välillä kotikuviakin. Kai tästä joskus taas joutuu sinne sisätiloihin siirtymään, mutta nautitaan nyt niinkauan kuin voidaan. Edes toimiston ikkunasta näkyvästä sinisestä taivaasta, kun ei täällä just nyt muutakaan voi ennenkuin taas vapaus koittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sinäpä sen sanoit! Kyllä mä nyt tunnen itseni tyhmäksi (onneks ei ole ekä kerta) -ihan järkeenkäypiä syitä molemmat! Jos Lillassakin tuppaa lattianrajass olemaan viileä, niin mitä se onkaan ollut ennenvanhaan.

      Pakko se on kotia pistää siihen malliin kuntoon, että sitten kun yöt kylmenee liiaksi pääsee suoraan asettautumaan telkkarin ääreen samaan aikaan kun kone pyörittää pyykkejä. Sillä niinhän siinä tulee käymään. Kaapit huutaa tyhjyttään niin vaatteista kuin ruuastakin...on siinä taas roudaamista, mutta ei ajatella sitä vielä!

      Poista
  2. Vau miten ihana sänky minusta tuo sävy sängyssä on just passeli.
    Niin nykyajan sängyt joissa on pääty ei käy meille sillä isännän jalat ottaa päätyyn kiinni joten olisikin parempi jos nykyajan sängyt olisi vähän pidemmät, riittäisi varmaan tuo 2m pituutta sitten meillekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sänky on kaikin puolin parempi kuin odotin ja toivoin! Minä en ikinä o tykännyt nukkua sängyssä jossa on pääty, tuppaan nukkumaan niin leveästi ja pitkänä, että aina kolisee :)
      Mutta yö silloin, toinen tällöin menee kyllä!

      Poista
  3. Ihanan näköistä, ihan kuin olisit taas muuttanut kaiken totaalisesti viime näkemästä! Tuo puna-musta taulukin on aivan upea, -onko itse maalaamasi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunmasti muuttuu ilme kun muutama asia menee uusiksi :)
      Ja samalla vähän järjestyskin. Taulu on systeriltä mulla hoidossa, toivottavasti kauan! Siitä on varmaan noin ziljoona vuotta kun bongattiin se yhdeltä kirpparilta - ja systerillä oli sen verran rahaa, että palasi kassalta sen vielä hakemaan :D

      Poista
  4. Värivalinta oli ainakin kuvien perusteella erinomainen! Kyl sää sit osaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että kun tänään katselin lopputulosta, tulin samaan tulokseen.
      Se oli sittenkin ihan nappi :)

      Poista
  5. Sänkysi on upea ja väri aivan täydellinen, kelpaa tuossa köllötellä. Vanhat sängyt ovat korkeita, mutta kyllä minun moderni sänkynikin on aika korkea. Sopii hyvin tälläiseen lattiakylmään lukaaliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkeita on minunkin sänkyni olleet, tosin lähinnä jenkkipatjoista johtuen :D
      Ja mitä enemmän katselen tuota sänkyä väreineen sitä tyytyväisempi olen!
      (Ne matot onkin sitten ihan toinen juttu...)

      Poista
  6. sitten kuvia ja paljon siitä näyttely hommasta!! Kiitos.Nyt alkaa illat pimetä,niin kerkee joskus lukea...ja puolukat on vielä valkosia tai ne kaks mitkä oon nähny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antaas katsoo kuin käy :)
      Kamera tuppaa kummasti lojumaan paikallaan, monesti on tullut todettua, että olispa ollut mukana. Puhelimen kamera on niin oma juttunsa, että sen toimivuuteenkaan ei voi luottaa...

      Poista
  7. Hieno tuli tuon värisenä. Vaikka kaluste onkin kookas, se sulahtaa niin sopivasti muuhun sisustukseen. Ihan kuin olisi ollut tuossa aina! Taitaa olla ihan samanlainen muuten kuin meillä - mitat ovat samat ja heti katsoin päädyistä, että tutulta näyttää. Meillä pojat alkoivat hiljattain kitistä, etteivät halua enää nukkua talonpoikaissängyissä. Aaargh, koko ajan teinien mieli muuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sopii niin kokonsa kuin värinsä puolesta :)
      Täytyykin mennä kaivamaan ne sinun kuvasi, muistan sen suloisen tunnelman sinikeltaisine väreineen!
      (Ilmankos tuo sänky oli jotenkin niin tutun oloinen heti, yhtään ei vaan raksuttanut mistä se oli tuttu :D)

      Poista
  8. Sänky on kauneimpia näkemiäni ja väri minkä aikaansait siihen on just eikä melkein paras mahdollinen. Siis kertakaikkisen hieno kokonaisuus! Näkisipä nyt tämän aikaisempi omistaja, niin kyllä silmät muljahtaisivat selälleen ja suu loksahtaisi paikoiltaan! Wautsi hyvä ostos! Pidän täysillä<3
    Edellisen postauksesi kukat Lillanissa vein täysillä sydämeeni<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin ensin laittaa myyjälle kuvan ja kiitokset kaupasta - vaan enpä sitten viitsinyt kääntää veistä haavassa. Olis voinut tulla katumapäälle :)
      Mutta olen minä niin kovin tyytyväinen siihen. Ja väriin.
      Sattui kaikki kohilleen: sijainti, malli, koko ja hinta. Että ei voi valittaa :)

      Poista
  9. No voihan hitsinvimpula, siitä tuli kyllä tosi komee...väri aivan just eikä melekein!!! Ennen taisi olla kodeissa aika viileää, etenkin aamuisin. Sängyt on olleet korkeita ja joskus ne on olleet jopa jonkinlaisella korokkeella, joten siinä saattaisi olla vastaus tähän outoon mittasuhteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vimpulanpimpula, jos se olis yhtään komeempi niin se olis jo liian komee :D
      Ihan vahongossa ylitin itseni?

      Ja just näin se varmasti on ollutkin, sängyt on olleet syystä pitkäjalkaisia - mutta on siinä ollut lyhyillä persjalkasilla miekäläisillä kiipeemistä :D

      Poista
  10. Onko tuo siis sellainen mihin saa ihan normikokoisen patjan? Itse oon nukkunut vuosia mummun vanhassa antiikkisängyssä (matala btw), jossa ihmevaahtomuovipatja, koska sängyn leveys niin kummallinen. Sinänsä ei haittaa, koska nukun vaikka seisaaltani, mutta ehkäpä olis aika hankkia uusi mukavampi bunkka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normikokoinen! Tais siis kymmenen senttiä leveämpi jos se 80 on se normi :)
      Onneksi Jyskissä on ollut saatavilla, ja mun onnekseni jopa tarjoushinnalla!
      Minä taasen olen tosi kranttu nukkuja, pitää olla leveyttä ja pituutta ja sopivasti pehmeyttäkin...saas nähdä kuinka tuossa nukuttaa, milloin se sitten ajankohtaiseksi tuleekaan.
      lillan päästävedettävässä en meinaa osata nukkua edes päikkäreitä kun se on niin kapea!

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥