sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

soraa, lisää soraa

 Jassåå...mä olen täällä taas alvariinsa.
Sori kamalasti paljon hjirveesti :)
 
Kelit teki sen sortin kuperkeikan, että tänään oli pakko lähteä jo hyvissä ajoin liikkeelle mikäli aikoi saada jotain aikaiseksikin. Ettei ihan pelkästään ihmettelyksi mene.
Onneksi jo aamupäivästä oli lämmintä, Lillassa tarkeni touhuta pihalla paitahihasillaan aina siihen hetkeen kun hommat alkoi olla voiton puolella.

Sisällä olin vain sen mitä vaati muutaman kuvan napsiminen.
Se kamera kun ei edelleenkään aina kulje matkassa. 
Erinäisen vuoden kun hilloaa mieleisiä tavaroita kaapissa, niin kyllä ne paikkansa hakee.
Niin nytkin. Jotenkin tuo renkipojan kääntäminen sai aikaan sen, että kulmaus tarvitsi pientä ryhtiliikettä. (Joku muukin vois tarvita kun katsoo edellisenkin postauksen kuvia...)
 Tai oikeastaan tasapainotusta, tuo korkea pääty näytti yksinään liian massiiviselta. 
Ensin suunnittelin, että hyllyt vaihtuu tummiin (voi ne vaihtua edelleenkin, mutta nyt ei ole mitään hoppua -ja voi olla yhtä hyvin, että ne vaihtuu uusiin valkoisiin, nuo hyllylevyt ei ole nimittäin ihan priimakunnossa) mutta kun muistin, että kaapissa on kaksi verhoa, jotka voisi sopiakin tänne, niin ei se sitten muuta vaatinutkaan. Hörsöt sai väistyä.
 Siinä vielä lähikuva verhosta sekä vanha ohut verho.
Aika lailla ilme muuttui, vai mitä.
Samaa verhoa, joka on jo vuosia palvellut milloin olohuoneessa, milloin makuuhuoneessa.
Nyt on neljä kotona keittiössä - onneksi muistin, että kaksi on vielä jossain.
Käytössä ne eivät ihan hetkeen ole olleetkaan.

 Ja äkkiä pihalle! Soraa!!
Joka kevät on saman ongelma edessa; omenapuun vieressä nurmikko on ihan lillua vaikkei siinä kulkisikaan, se vaan jotenkin on sellainen kohta, joka on melkein mullalla jonnekin toukokuun puolelle. Aina koittaa kiertää milloin mistäkin, mutta kuitenkin olis kiva kulkea siitä missä se normaali ja järkevin kulkureitti on.
Aikansa kun tuijottelin ongelmakohtaa, niin tulin siihen tulokseen, että eikun nurmikko kokonaan pois siitä ja sorakäytävä tilalle. Laattoja oli kolme jäljellä syksyiseltä operaatiolta, kaksi otin mökin ja varaston välisen polun molemmistä päistä, siellä oli pari vierekkäin aivan suotta.
Eikäpähän tuohon enempää tarvitsekaan? Jos tarvii niin se on sitten sen ajan murhe...
Vielä kun löytyisi uusi simppeli kaari humalalle, ne tuntuu nyt olevan kiven alla, eikä tuo vanha taida enää kestää tätä kesää. Tai pakkohan sen on, jos tarve vaatii eli humala alkaa kasvaa vauhdilla.
Kaaren juurelta lähti kaikki se nurmikko minkä sain humalan juuria vahingoittamatta, tilalle levitän tuota vuorenkilpeä. Eipä ole enää jatkossa siinäkään hankalaa kohtaa nurmikonleikkuussa.
On meinaan erinäinen humalanverso mennyt koneeseen.
Tarkoitus olisi levittää vuorenkilpi vielä kaaren toisenkin jalan ympärille, samaa hankalaa nurmikonturparointia sielläkin, ei meinaa koneen kanssa mahtua kunnolla.
Laiska emäntähän ei montaa kertaa kesässä kyyki minkäänlaisten saksien kanssa siellä kun voi pihakeinussakin istua kirjan kanssa...vai... :)

No, malttaa tai ei, niin tänään malttoi heilua lapion ja haravan kanssa.
Oli pieni pakko. Soran kanssa pelaaminenhan alkoi tästä ja jatkui täällä monen yrityksen jälkeen.
Ja nyt oli ihan pakko korjata tekemiään virheitä.
Silloin kun laitoin soran pari vuotta sitten tuonne periferiaan, niin laitoin alle aimo kerroksen sanomalehteä paremman puutteessa - kas kun ei malttanut lähteä kaupoille hakemaan katekangasta!
Viime kesän sitten tappelin kaiken sen  pskan kanssa mitä sieltä sanomalehden ja soran läpi alkoi tunkea. Jos jonkun sortin rikkaruhoa - ja vattua!! Sitä varsinkin.
No, nyt siellä on katekangas alla ja uusi kerros soraa.
 Vatulla on sitten aavistuksen pidempi matka maan alla ujutella uusia kasvustojaan.
Mutta ei hätää, on se jo tiensä löytänyt mun perennapenkkiini, kutale.
Potun kaveriksi. (luulin kaivaneeni ylös kaikki edellisen omistajan potut, mutta kai sinne joku siemenperuna jäi, se on sitten ilmeisesti tehnyt uuden siemenperunan koskapa joka kesä mun minttujen ja malvojen keskelle pölähtää yks potunvarsi kukkimaan)
 On tämänkin pläntin sisään ja ympärille erinäinen sorakuorma kuskattu.
Samoin kuin pari vuotta sitten soitin nytkin entisen naapurin teinipojan pientä korvausta vastaan sorakuskiksi.  (Nyt en sentään hakenut ensin itse kahtakymmentä kottikärryllistä, hain vai kolme. Sitten aloin nojailemaan lapioon) Sanoi lähtiessään, että soittele taas jos tarvit apua. 
Minähän soittelen.
 Kamalan hjarmaata, sanoisin.
Pikkirikkiriikkisen jossain alkaa nurmikko vihertää ja ne sanonkomämitkäsaatananketaleet eli mukulaleinikit %"#¤%"&"##!!! - ne alkaa ottaa kupoliin kuten joka kevät.
Ne kyllä alkaa jo vihertää!!
Ikuinen taistelu jatkukoon, ei niistä eroonkaan pääse, mutta tapan ja riivin ja raastan mä edelleenkin niin monta kuin vain suinkin viitsin ja jaksan.
Jos ne vaikka kertois ennen kuolemaansa kavereilleen, että tuolle tontille ei kyllä kannata mennä...että se häijy ämmä siellä on kuolemaksi.

 Sinnikkäästi sieltä maasta vaan alkaa muutakin yrttystä nousta.
 Mutta tähän sais nousta joku sellainen maanpeitekasvi, joka peittäisi mullan ikivihreänä
 (kuten näette, sateet roiskii kaikki paskat lippakiostkin aitaan -ja loput rakosista aidan taa) ja antaisi perennojen nousta kasvustonsa läpi, eläisi siellä varjoissammassa sujuvassa yhteiselossa eikä keräisi kotiloita majailemaan. Ehdottomasti ei keräisi kotiloita!! Mahtaako sellaista ollakaan??? Help!
 (oikein kivaa kun meillä ei ole vielä vesi auki, ei pääse pesemäänkään paikkoja)
 Mahtaako kahvinporot toimia??? Ylläolevat on nousseet tuosta allaolevasta...toki iso osa on taidettu jyrsiä niin matalaksi, ettei sieltä paljon kannata kukkia enää odotella.
 Vuorenkilvet alkaa olla kaikki nousseet talviunosiltaan, pääsee kohta jakamaan!
 Ja tieosuuskin on putsattu ja vedettu uusi sora pintaan.
 Sisäänkäynnin puolelta löytyi pieni ilahduttava mätäs :)

Kyllä se tästä!
Kunhan vielä pari viikkoa mennään, niin maisema on ihan toisenmoinen.
Sitä ennen täytyis kyllä keksiä paikka muutamalla kukkasipulille, gladiolukset pitäis saada maahan.

Oi tätä autuutta♥
Paitsi huomenna, luvattiin aste tai pari lämmintä.
Lämmintä???

25 kommenttia:

 1. Myöhäisillan terveiset kammarista! Täällä ei vielä pääse haravoimaan ja pihalle hämmentämmään kovin vaan tuo sinun lause jossa arvelet ettei humalan kaari ennää kestä TÄTÄ kessää kuulostaa ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä niiin kesän korvalla aletaan olla :D
   Kummasti sai rohkaisua noista aiemmista kevätkuvista, kyllä se sieltä tulee!!

   Poista
 2. Saas nähdä kuin sun humalas nyt käy kun vanha juoppo ei oo siellä enää hörppimässä, no pianhan tuo selviää :) Niin ihanaa aikaa tämä kun harmaasta maasta alkaa putkahdella vaikka ja mitä, tai no jätetään ne mukulaleinikit ja vääriin paikkoihin leviävät vatut pois laskuista kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkas mulla nyt oikein tulikaan mieleen, että mitähän sinne mun salapullopiiloon kuuluu näin talven jälkeen :D
   Humalalla ja vanhalla juopolla jotain tekoo asian kanssa??

   Poista
 3. Kyllä siinä yleensä tuppaa käymään niin, että jos jossain oikaisee, joutuu myöhemmin sen kuitenkin korjaamaan ja tekemään kunnolla. Tämän minäkin oon oppinut kantapään kautta. Mutta nyt on hieno ja mahtavaa, että löytyy naapurista apuri!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapään kautta ja omasta selkänahasta, näinhän se menee! Jotenkin vaan silloin kun on oikein täpinöissään hommissa ei vaan malta...ja tietää samalla, että edestään löytää!

   Poista
 4. Sinulla on energistä kevätmeininkiä. Näyttääkin tosi keväiseltä. Minulla keväthommat alkavat huomenna, kun olemme menossa maalle. Saa nähdä, mitä siellä pihassa on edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, mun vastaukseni ei meinaa millään tulla :(

   Sitä minä vaan yritin sanoa, että pakko jotain "lämpimikseen" tehdä :) - rikkaruohot odottelee kyllä vuoroaan...sinne seuraavaksi!

   Poista
 5. Hienot verhot ja voi elämä sulla tota virtaa riittää kun välillä teet ns, mallin hommia mutta ihan huippu ihania vaatteita sis alemmassa postauksessa..onneksi tehdään hyvän näkösiä vaatteita isompi kokoisillekkin kuten minä olen..yleensä vaatteet on toisissa kaupoissa kamalia telttoja..mutta tuon putiikin vaatteet on tosi ihania :)
  Mun sisko muutens eilen sanoi et nyt on tulu ihana lehti, (näki mainoksen telkasta) ja sinä on ihania puutarha juttuja, ja joku ihanan ruusu juttukin vilahti kuvissa....no mie hymyilin ja sanoin siis unelmien talo&kotilehtihän se ja se minkään uusi lehti ole tulee jo mullekkin tilattuna, mainitsin sinut että kannattaa joo tilata lehti ja se ruusula on tuttu minulle siis villa lillahan se..Innolla odotan seuraavaa numeroa :) Niin siis mun sisko laittaa lehden tilaukseen omistani en raatsi yhtään numeroa luovuttaa eteenpäin, joita onkin jo iso kasa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on koko pimeän ajan istunut persiillään niin kyllä tässä on jo virtaa latautunut :D

   Mulla itsellänikin tilaus päättyy kesälle, eilen vasta ehdin viimeisintä numeroa itsekin lueskella ja ajattelin, että eiköhän tuo täydy jatkossa tilata edelleen.
   Jotenkin siihen on tottunut :)

   Poista
 6. Tässä oli niin paljon nyt jotain, että jo unohdin mitä piti sanomani... mutta - kiva, kun nurmikko vihertää, niin se tekee jo täälläkin, missä lunta ole *hiphei*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankos sitä nyt jotain unohtaa...mä unohdan jo sillä aikaa kun tää masiina lataa sivua auki :(
   Kolme minuuttia/blogi ja sitten kuvista aukeaa noin puolet, päivitä sivu, sama homma.
   Nyt on jotain dnalla, pakko olla, koska ihan sama millä laitteella olen!!
   Menee hermo huonoon kuntoon :/

   Poista
 7. Siellä sitä taas ollaan täys touhu päällä, mutta niin olisin minäkin jos omistaisin tuollaisen paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enempi tai vähempi :)
   Ei mitään vikaa kuule sinunkaan paikassas !

   Poista
 8. Meidän sorahommat ei taida kottikärryillä hoitua. Mietin, että kuinka monta kuorma-autollista sitä oikein tullaan tähän pihaan tarviamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jovelan talopäiväkirjassa (löytyy tyosta mun blogilistalta) juuri tehtiin sorahommia vähän isommalla kädellä, Johanna mainitsi, että sen pystyy laskemaan aika tarkalleen - ainakin heidän toimittajallaan. Kurkkaapa sinne, mulla lataa nyt sivut niiiiiiin hitaasti auki, muuten menisin itse etsimään tiedon.

   Poista
 9. Verhot sopivat tuohon tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaisen hyvin :) - eikä yhtään riitele pellavaverhojen kanssa joita löytyy muista ikkunoista!

   Poista
 10. Soraa! Soraa! Eiku LUNTA ja lisää LUNTA! Ainakin täällä.... Hyvä idea poistaa jokakeväinen murheen kryyni pihasta! Näyttää hyvältä jotenka ei paha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta, yäk! Sitä oli aikaisin aamulla autojen katoilla ja konepelleillä :/
   Onneks ei eää jää maaha, eihän....että pääsis istutushommeleihinkin.
   Juu, tuo oli kurja kohta, onneks on taas soraa :)

   Poista
 11. Voi kun saisin itsenikin usutettua pihapuuhiin! Ei vaan iske, tarvitsen isomman auringon ja tyvenempää keliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ei kyllä kelit ole kovin suotuisat, vähiin meinaa jäädä meikäläiselläkin käymiset tällä hetkellä.
   Tekemisistä puhumattakaan :)

   Poista
 12. Eilen kuuntelin Ylen radiolähetystä täällä töistä kotiin ajaessa, ja luvattiin LUNTA tai vettä koko maahan...phuuh. Meilläkin kyllä oli vuorenhuiput lumessa vielä eilenaamulla, mutta eilinen liki 20 asteen päivä sitten sulatti ja samalla tänäaamuna huomattiin, että kaikenlaista kukkaa ja vihreää puskee jo maasta ulos. Kyllä se kevät vielä tulee, ihan varmasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis tarkoitin, että kuuntelin Suomen lähetystä ja kauhistelin, että Suomeen koko maahan luvattiin vielä jotain lunta/räntää, yööh. Mutta kyllä se siitä, eikö :)

   Poista
  2. Kyllä se tästä! Eilen oli aamulla maa valkoisena, mutta onneksi vain hetken! Nyt sataa jotain räpäskää, just sen verran, että ei tunnu kivalta mutta ei viitsi avata sateenvarjoakaan. Taitaa sitä luntakin vielä ehtiä tulla, ei kyllä olis väliksi.
   No, hyvä päivä tehdä vierailu blogikaverille :)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥