sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ja sitten....aaaaarrrr....

No, eipäs nyt hötkyillä kuitenkaan!

Meinas jo kelit lämmetä, mutta ei sitten kuitenkaan, mutta kun varasto oli siivottu ja kaikki löytyi paikoiltaan, niin hommiinhan se oli ruvettava.
 *
Uudet Fiskarsit esille ja testiin.
Haravan jo kerkesin testata aiemmin, se on niin herkullisen iso, että jollei kaikki kuitenkin käsittäis väärin, niin tekis melkein mieli sanoa, että odotan syksyn lehtiä.
Mutta kun kaikki kuitenkin luulis, että hulluksi (siis hullummaksi) se on tullut, 
niin en sano! Katsokaa itse kuvasta, se on h u i k e e.
Sanoisin, että jopas sujui lehtivalssi, ne viimeisetkin puskien alustat tuli koluttua ihan mielikseen,
tähän asti ne oli vähän jääneet tyylin no-mä-sitten-joskus...
Ja aikas hulppee tuo lehtisäkkikin, olin kerran jo naapurikateellisena ostamassa viime syksynä, mutta olivat joka paikasta silloin loppuneet. Kumma juttu. Kaikki muutkin tykästyneet.
Nyt se kulki kevyesti mukana tontin kulmalta toiselle, puskalta toiseen.
Päätin samalla saksia vuorenkilpien huonot lehdet,
ne kun alkaa kerätä kotiloita aika herkästi. Ja vuorenkilpiä riittää siellä sun täällä.
Olipa hyvät saksimisvehkeetkin, oksasakset oikeasti, mutta kun jotkut vanhat lehdet on kuin vanhaa saapasnahkaa, niin ei niihin ihan mikä tahansa tehoakaan.
Nämäkin testissä. Noh, hyvä rautaharava on aina hyvä olla olemassa, sille on aina käyttöä, mutta ei juuri tänään. Tuo toinen vei huomion: möyhennyskuokka!
Ikinä sellaisesta aiemmin kuullutkaan, (ihan noviisi puutarhurinplanttu) mutta oiva peli.
 Pääsi perennapenkit möyhentämään -jopa sitäkin, jossa on katteet päällä.Toimii.
Mutta tämäkin vielä: sillä sai muutamat sinnikkäät rikkaruohot juhannusruusupuskasta!
Sinne muuten mitään asiaa ilman avaruuspukua tai jotain muuta suojausta kun se suorastaan kietoutuu piikkilonkero-käsi-oksineen ympärille. Ihan varmasti tekee just niin.
 Ai juu - ne vuorenkilvet.
Sanoinko jo, että niissä o n  kotiloita!
 Varaston viereisestä penkistä löytyi useampi kymmenen, onneksi kaksi kolmasosaa oli tyhjiä kuoria (eli ferramol toimii) mutta ...
kun viimeisestä keräilyerästä meinas yksi lähteä karkuun, niin  oli uskottava, että se on kuulkaa kesä alkamassa. Nuokin peevelit alkaa olla talven jälkeen hereillä.
 No, samalla tuli sitten jaettuakin niitä vuorenkilpiä vähän.
 Lisää pitäis vielä, tuo toinenkin puoli tarvitsis, mutta ensin pitäis tutkia onko kompostit sulaneet.
Multaa pitäis saada.
Lopputulemaksi rutistuksesta sain melkein puoli lehtisäkillistä kompostoitavaa.
Hyvä kun oli säkki käsillä, nyt on nimittäin kaikki kolme kompostoria ääriään myöten täynnä, eikä sinne mitään voi laittaa ennenkuin pinta alenee sulamisen ja kompostoinnin käynnistymisen myötä.
Joten saavat nyt hetken aikaa odotellakin tuossa.
 Noita lehtisäkkejä on pienempääkin mallia olemassa, semmoinen 50-litrainen, mutta sille on niiiiin selkeä funktio kesälle tieosuuden perkuuseen rikkaruohoista, että en ole vielä edes avannut paketista!
(tai mistä sitä tietää mitä kivaa käyttö sille keksii -se on aika kätevän kokoinen vaikka mihin)
*
Mitäs muuta mä tänään touhusin...ai juu, ne maitokärryt.
Ne on odotelleet kasaamattomina parvekkeella jo hyvän aikaa, mutta on ollut ihan liian kalsat kelit keskittyä mihinkään noin kesäiseen juttuun.
Eilen vasta kasasin, ja siinäpä ne sitten hetken olikin tientukkona kotona eteisessä...
 ...siihen asti kunnes kurvasin Lillasta takaisin kotiin ja otettiin alakerran naapurin parvekkeelta maitokärryjen kyytiin vanha singer ja tuotiin Lillan kuistille. Vanha kansi oli vanha huono kansi ja se sai kyytiä, mutta uuden kannen raakileet on tuossa nojallaan. Parvekelaat oli vähän isot (vaikka pienet olikin) nykyiselle pikkuparvekeelle, joten kun niitä muuton jälkeen sahailin sopiviksi otin jämät talteen.
 Tarvikelaatikot pelastin, ne on sympaattisia kapistuksia ja onneksi hyvässä kunnossakin.
 Ja ennen kotiinlähtöä otin sitten työkalut esille ja rakentelin väliaikaisen tason.
Se huono keskeneräisyydensietokyky, you know.
Katsotaan kuinka ikuinen tuosta väliaikaisesta tulee, kestopuuta kun on ja vielä kun liinan saa päälle...
 Ja loppuviimeksi kun kaksi viikkoa on muistuttanut itseään lopulta muistaa ottaa paristotkin mukaan kotoa. Eli kellot ja palovaroittimet on taas tässä maailmassa.
Eikös tämä ole jo sen  merkki, että kyllä se kesä on jo nurkan takana...?
 Jouluruusu tosin sinnittelee siellä sisällä edelleen, se vaan on unohtunut siihen.

Nonnii, onks täällä enää ketään??
Minä kun sen arpasun lupasin.
Fiskars on erittäin kiva yhteistyökumppani, ja kun nyt sattui pakettiin mukaan sellaista mitä itse en tarvitse, eli pensassakset, niin eivätpä nuo huonoa tykänneet kun kysäisin saisinko pistää ne arvontapalkinnoksi. Ja kun minäkin tietysti olen niin kamalan kiva ja mukava, niin pistin sitten itse siihen kaveriksi tuon uuden just ilmestyneen Laiturilla-kirjan.
Kun ei niitä pensaita vielä ihan just nyt varmaan leikellä (tai mistä minä sen tiedän) niin voi vaikka lueskella odotelleessaan ☺
Laitetaanko samat vanhat säännöt?
*
1. arpa kun kerrot mikä on lempipuuhasi puutarhassa
2. arpa kun olet lukijani (saa liittyä nytkin, mutta älä nyt ihan arvonnan takia pelkästään, ethän)
3. arpa kun linkität ylläolevalla kuvalla oman blogisi palkkiin tai facessa
Muista kertoa kommentissasi kuinka monta arpaa!!!
Facen kautta voi myös osallistua tykkäämällä sivusta ja kommentoimalla sinne.
Jos joku anonyymi haluaa osallistua, niin laitapa selkeä nimelläsi varustettu viesti tuosta sähköpostilinkin kautta (oikeassa palkissa)
*
Johonkin aikaan 2.5 suoritan arvonnan ja voittajalla on aikaa ilmoittautua 5.5. iltaan mennessä (jollei saa blogin tai meilin kautta kiinni) jonka jälkeen arpasen uudestaan!
*
Onnea kaikille arvontaan tasapuolisesti!
Ja kiitos jälleen kerran 
http://www.fiskars.fi/

41 kommenttia:

 1. Lempipuuhaa on tällä hetkellä kierrellä pitkin pihaa ja tutkia, mitä kaikkea ihanaa alkaa nousta mullasta ja mitä jo kukkii! Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 2. Puutarhassa mieluiten hoidan kukkamaata; nypin rikkaruohoja ja ihailen kukkia. Pensassakset olisivat huiput ja laituri löytyy mökiltä ;) Olen lukija ja blogin palkista löytyy linkki! Eli kolmisen arpaa tuo taitaa tehdä :D

  VastaaPoista
 3. Lempipuuhaa on vahata, milloin pionit alkaa kasvaa ja tekeekö miten paljon kukkia . Ja aina uuden suunnittelu ja istutus ja leikkely ja ja ja . Se on vaan niiin kivaa katsoa uuden alkua.
  Kahdella mukana.
  -päivi-

  VastaaPoista
 4. KAKS ARPAA, mulle ja Blackielle. Lempipuuhaa on ruuan kasvatus eli se kun tuntee itsensä hetkittäin omavaraiseksi ja riippumattomaksi maailmanmenosta.
  OMpa sulla pelit ja vehkeet, ihan kateeksi käy. Oksasaksilla voi leikellä esim. maaliskuussa lepotilassa olevia jutskia ja sit taas elokuussa niitä mitä ei keväällä ehtinny.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 5. Blackie lisää vielä oman lepihommansa joka on tietennii lannoitus.

  VastaaPoista
 6. Möyrin kukkapenkissä,takapuoli kohti taivasa! Onneksi toi terroristi lauma ei ole enää täällä,kun lumi on sulanu.Pane vaikka pari arpaa,mä ootan täällä,että noi metriset kinokset katoaa...

  VastaaPoista
 7. Lempipuuhaa on seurata keväällä kasvun ihmettä ja kylvää sekä istuttaa uusia kasveja niin kukkapenkkeihin, kuin kasvimaallekin. Loppukesästä voi sitten nauttia aikaansaannoksistaan koko perheen kanssa :) Kahdella mukaan arvontaan.

  VastaaPoista
 8. Kahdella arvalla mukana. Lempipuuhaa on kukkapenkkien laitto. Tosin tänä kesänä on edessä myös pensasaidan istutus rajalle, joka kuuluu suururakkaan vuosikymmeniä asumattomana olleen lapsuuden kotini pihan kunnostukseen.

  VastaaPoista
 9. öö.. no beibe, sä tiiät mun mun puutarha innostuksen. ;) Mielipuuhaa olisi makoilla riippukeinussa ihanan vehreässä ruusupuutarhassa jonka joku muu olisi mulle kukoistavaksi kuopsuttanut. :D Mutta koska tuota pihaa on, olisi tuollaiset Fiskarssit tuikitarpeelliset täälläkin! Ja kyllä mä vielä joskus opin!
  Jaon Kotomon facessa eli 3 arpaa.
  Kiitos esittelystä muutenkin, hyvillä työkailuilla olisi varmasti motivoivampaa opetalla puutarhahommeleista tykkäämään. :)

  VastaaPoista
 10. Kahdella arvalla mukaan :)
  Mielipuuhaa on kukkien istutus ja rauhan tyyssijassa vapaiden viettäminen...

  pia1972 at luukku.com

  VastaaPoista
 11. Voi jukolauta mikä harava!! Olisipa minullakin tuollainen kun on reippaat 1000-1500m² haravoitavaa alaa joka syksy ja kevät... Joka päivä saa olla raapimassa ja nyt kun pari päivää tunnollisesti lehtiä pistin kasaan (viemättä niitä heti pois) iski kaamea myrskytuuli illalla. Saas nähdä pitääkö huomenna aloittaa kaikki taas alusta :/

  Toki myös arvonnassa mukana kahdella lipulla. Lempipuuhaa on olla pihalla haravoimatta yhtikäs mitään :D

  VastaaPoista
 12. Kahdella mukana arvonnassa. Lempipuuhaa on ilmanmuuta uusien projektien suunnittelu ja toteutus. Nyt on piirustukset kissahäkin peruskorjauksesta jo odottamassa. Mitään en oo vielä puutarhassani tänä vuonna tehnyt, en oo jaksanut enkä ehtinyt.
  Vihdoinkin kunnon harava, oon aina kummastellut miksi täällä kotosuomessa ei ole isoja haravia kuten muualla löytyy. Tosin meillä paras harava on pikkuinen sellainen, kivikoihin passeli lehtipuhallinta avittamaan.

  VastaaPoista
 13. Lempipuuhaani on istua mukavasti, kahvikuppi käden ulottuvilla ja hyvää kirjaa lueskellen..:)
  Kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 14. Woohoo, mikä energiapiikki sulla on siellä! Varastot ja piha ruotuun, maitokärryä ja tuunattua pöytää. Fantastico! Toi harava näyttää muuten oikeasti kätevältä, tukevalta ja napakalta. Menee hankintalistalle kyllä!

  Mun lempipuuhaa puutarhassa on rytölätaistojen jälkipuolisko, eli se, kun ollaan menty työn alla olevan projektin puolivälirajapyykin ohi. Siitä tulee ihan euforinen innostus ja voittajafiilis. Edes se finessevaihe ei yllä samaan euforiaan. Tai sitten paljussa istuminen. Ei kun se rytölähomma, palju, rytölä, palju.. ;D Kahden arvan edestä päättämättömyyttä. Jos arpaonni suosii, luen kirjaa paljussa ja kurkin, kuinka isäntä leikkaa syreeniaitaa :D

  VastaaPoista
 15. Se pihainnostus kun edelleen loistaa poissaolollaan, sanoisin että puutarhan ihailu on lempipuuhaa. Tosin ei tämän hetkisessä puutarhassa paljon ihailtavaa ole...

  Kaksi arpaa ja facessakin käyn osallistumassa.

  Koskas Huusholli löytyy Instasta?

  VastaaPoista
 16. Mukana ainakin kahdella arvalla,jaoin kyllä kuvankin fb:n.
  Lempipuuhaa on seurailla miten istutukset kasvavat.

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Itse en oo niin kauhea viherpeukola, mutta tykkään laittaa kukkapenkkejä.
  Oon jo jokin aika sitten liittynyt tähän lukijaksi, joten kahdella arvalla mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 18. Lempipuuhaa on seurata lasten leikkejä =). Mukaan kahdella arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Lempparipuuhaani on istua pihakeinussa kahvilla :) Yhdellä arvalla mukana.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 20. Kahdella arvalla mukana. Lempipuuhaani on seurata istuttamieni ja kylvämieni kukkien ja vihannesten kasvun seuraaminen.

  VastaaPoista
 21. istutus, leikkeily, nähdä väriloisto ja miten sommittelut on onnistuneet! :). kahdella osallistun. mariestrange(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Kahdella arvalla mukana. Lempipuuhaa kesä-heinäkuussa köllötellä keinussa terassilla ja ihailla kukkaloistoa penkeissä. Siihen mennessä on aina suurimmat kitkemis yms hommat tehty ja voi nauttia työn tuloksista

  VastaaPoista
 23. Kahdella mukana! Lempipuuhaa on tehdä sopivan pieniä puutarhahommia ihanassa aurinkoisessa säässä <3

  VastaaPoista
 24. Kahdella mukana.
  Minun lempipuuhaani puutarhassa on kahvin siemailu ;)

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 25. Kukkien istutuksesta tykkään :) Kahdella arvalla mukana.
  jaksaviela@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kahdella arvalla mukana :))
  Mun mielipuuhat voi lukea blogista viimeisimmästä tekstistä, mutta lyhykäisyydessään ei oikeastaan mikään.
  Ehkä mieluisinta on vadelmien ja omenien poimiminen. Lasketaanko se? :D

  VastaaPoista
 27. Kahdella arvalla mukana,
  Hikipäässä kun on saanut taas uuden jutun puutarhassa valmiiksi, sen jälkeen kahvikupponen kädessä on mukava nauttia ja katsella aikaansaannoksiaan..

  VastaaPoista
 28. Mieluisin puutarhassa on nyt, eli tarkastella päivittäin onko talvi säästänyt syksyllä istutetut uudet kasvit ja muutenkin seurata kasvun edistymistä. Kolmella arvalla mukana!

  VastaaPoista
 29. Ahneesti käyttöön kaikki kolme arpaa. Lempipuuhaa on ottaa tsiljoona kuvaa omenapuun kukista, on ne vaan niin ihania.

  VastaaPoista
 30. Heh! Lempipuuha puutarhassa on filtin päällä makoilu ja lukeminen. Mielellään vieressä joku raikas juoma ja mansikoita. Tuollainen harava kyllä saattaisi hyvinkin innostaa haravointiin. Leikkaaminen on myös koukuttavaa, viimeksi teki mieli leikata Manskun varrella olevien puiden rungoista pois pieniä oksia! Juu, ja olen lukija. Eli kaksi arpaa!

  VastaaPoista
 31. Tykkään touhuilla puutarhassa koko ajan,näen aina jonkun asian jonka voisi tehdä.
  Mukana kahdella.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Tällä hetkellä kiertelen ja ihastelen jokaista uutta kukkaa ja kasvia joka maasta nousee. Myös pienet lehdet marjapuskissa ja puissa saavat sydämeni sykkimään, kevät kohta kesä on täällä! Toki puuhailen yhtä ja toista kierrellessäni. Kahdella arvalla mukana. Nämä arvonnat on mukavia, kun löytää uusia kivoja blogeja luettavaksi :)

  VastaaPoista
 33. Miten just nyt tuntuu, ettei mielipuuhaa olekaan, kun kaikki on niin rempallaan - eikä oikein mihinkään huvittaisi tarttuakaan... Mutta yksi on kyllä ylitse muiden: oksien silppuaminen hakkeeksi somalla oranssilla Husqvarnan silppurillani - oksasaksilla saisi vielä näpsästi lisää työstettävää materiaala! :o)
  Vanha mukana 2 arvalla.

  VastaaPoista
 34. Heti orvokeitten istuttamisen jäläkeen ja ylleisen sipostelun ja kukkapurkin kääntelyn jäläkeen se on lasillinen kukkapenkkiviiniä naapurin frouvan kanssa. Vaikka se aitojaoikia kukkapenkkiviini on poistunut Alakon valikoimista. Se pitkäkaulanen pullo missä on eessä kaarisilta ja takana talo, huokaus ...Ja kolmella arvalla täältä kammarista :)

  VastaaPoista
 35. Lempipuuhani: käyskennellä pienessä pihassamme ja katsella mistä mitäkin nousee ja ihmetellä, miten huonolla hoidollakin selviää niin moni kukka:) Plus haaveilla isommasta pihasta ja ahkerasta puutarhurista!
  Osallistun tuikitarpeellisten oksasaksien arvontaan kahdella onnen arvalla :)

  VastaaPoista
 36. Hyvä että muistutit - meinasi mennä ohi koko arvonta;)
  Minun lempipuuhaani puutarhassa on istua pihakeinussa kirjan kanssa ja sitten kellahtaa siihen pötkölleen päivätorkuille; kirja on siinä vaiheessa jo tipahtanut keinun viereen;)
  2 arvalla lähden kokeilemaan, josko onnetar suosisi.

  VastaaPoista
 37. Meinasi ohi mennä minullakin -kahdella lähden mukaan onnea kokeilemaan. Ihan mieletön muuten tuo harava, sellainen pitäisikin hommata! Minusta kivointa puutarhassa on istuttaa uusia kukkia ja taimia ja seurata niiden kasvamista.

  VastaaPoista
 38. Hei! Meinasi mennä ihan ohi... :)
  Mun lempipuuhia on oikeastaan kaksi: Ekaksi parasta on odotella että milloin kukat aukeavat ja erityisesti tähän vuodenaikaan ihmetellä, että mitä sipuleja tulikaan istutettua syksyllä! Toinen kiva juttu on kun saa ensimmäiset maistiaiset marjapensaista :)
  Ainakin kahdella arvalla...sillä linkin laitoin, mutta kuvaa en, joten se ei taida..
  Pikaista paranemista flunssasta...sama tauti täälläkin!

  VastaaPoista
 39. kaikenlaiset pihatouhut on kivoja! Ehkä kivointa uusien istutelu ja kasvun seuranta näin keväällä. Ainakin yhdellä mukana. t Riitta

  VastaaPoista
 40. Lempipuuhaa on kukkien kastelu. Inhokkini on rikkaruohojen kitkeminen. Kevät on mielestäni paras vuodenaika :)

  Mukana kahdella arvalla ihanassa arvonnassa.

  mintunhelminauha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 41. ARVONTA ON NYT SULJETTU!
  Kiitos kaikille osallistumisesta :)

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥