maanantai 29. joulukuuta 2014

Sanat hukassa

Melkein on kuvatkin.
Sen sortin hiljaiseloa, ettei paremmasta väliä.
Riviäkään en ole kirjoja lukenut, paria tosin pyöritellyt käsissäni, 
sama juttu puolen metrin lehtinivaskan kanssa.
Vaikka niiiiiin piti!
Ei nyt vaan sattunut huvittamaan.
On ollut muita huvituksia.

Juurikin joulun alla sanoi tallentava digiboxi työsuhteensa irti, ja siitähän meinas tulla kunnon katastrofi! Ei siellä kamalan paljon ollut leffoja jemmassa, mutta olipa nyt jokunen kuitenkin -ja sellaisia ohjelmia laidasta laitaan, joita ajattelin joulunpyhinä viimeinkin katselevani.
No, se suunnitelma meni boxin mukana.
Eikun nettiin ja tutustumaan boxien vaihtoehtoihin, heti aamulla kauppaan:
- "haluaisin XXX-merkkisen tallentavan digiboxin, kiitos"
- jaa-a....katsotaas...kuule, just sitä ei ole, se on vaan nettikaupan puolella...mutta käviskös joku vastaaava, tässä olis tällainen ja....*jne jne jne*
- no, tuota, juu, ei tässä nyt oikein ehdi tilailemaankaan kun pitäis saada masiina paikalleen mielellään heti eilen!

Tein sitten selväksi, että mulla on DVD, jossa on skartti valmiina odottelemassa uutta boxia.
Että ne pitäis saada linkitettyä toisiinsa -ja kuten ennenkin antenni digiboksiin jne jne...
Tehtiin sitten kaupat yhdestä laitteesta - ja yhdestä tarvittavasta piuhasta.
Erinäisten kiroiluiden, manailuiden, puhelinsoittojen ja henk.koht. kaupassa uudelleenkäynnin jälkeen masiina oli viimein paikoillaan - samoin huonekalut, joita oli johtojen uudelleenjärjestelyn vuoksi vähän pitänyt siirrellä. Saattoi huokaista ja istahtaa telkkarin ääreen.
Kaikki hyvin! Telkkari toimi.

Tai siis, niiinhän sitä luulis, että kaikki hyvin.
Oli yks DVD, leffa jolla oli vähän kiire.
Pistin sen omaan masiinaansa.
Ei pihahdustakaan...tein sitä ja tätä ja yritin uudestaan.
Soitin kauppaan ja taisin jo ihan vähän olla pahalla tuulellakin. Kaveri oli ihan vasenkätinen puhelimessakin, joten mulla alkoi keittää hihna kiinni....
Ei mitään! Loppuviimeksi otin suunnan takaisin kauppaan kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa ja hain vielä yhden piuhan jolla sain DVD:n suoraan telkkariin kiinni.
Ja kas, kaikki pelitti, jeeee! Sain leffan katsottua.

Menin sitten ja vaidoin kanavaa.
Naks.
Kaikki kanavat hävisi!
*sensuroitu*

Se, mitä tuossa tapahtui, jääköön hirstorian havinaan, mutta se digiboxi meni aamusella kauppaan takaisin kuin leppäkeihäs! Ja siinä vaiheessa viimeistään osastonhoitajallekin selvisi, että minä tiesin enemmän mitä oli ollut ostamassa kuin masiinan mulle myynyt kaveri siitä mitä mulle myi! Ei ihan into ja taito kohdanneet vaatimuksia. Tuli vähän sama olo kuin joskus naisena autokaupassa.
Ja siinä vaiheessa minä jo haistatin paskat koko tallentavalle bogille, telkkarin vuoksi sitä kun ei tarvita, prkle....
Mutta, mutta.....mitä mää nyt sitten telkkarista katson?? Suoria ohjelmia, vai?
Ihan silloin kun ne tulee, vai?? Ja jos samaan aikaan tulee katsottavaa joltain muultakin kanavalta??
Tai kolmelta muulta??
 - jaa niinkuin, Suomen telkkarissa, vai....

No, ei siihen hätään oikein muuta voinut kuin istahtaa soffalle, ottaa kaukosäädin käteen, ja hakea telkkarin manuaali valmiiksi toisen käden ulottuville, juu-u, kuulkaa.  Että josko vaikka alkais tutustua mihin kaikkeen tuo mun telkkarini oikein taipuu!
Ostin nimittäin vuosi takaperin SMART-teeveen.....ei edes emäntä ole tällä kohden ollut järin smartti,
täytyy myöntää. (tai onhan se, mutta sillä on vaan ollu niin muka-kiire...) Mutta jos nyt sitten viimein olosuhteiden pakosta...

Ensin piti kyllä katsastaa Game of Thronesin neljäs tuotantokausi, ettei vahingossakaan mene ohi!
Sen jälkeen kello olikin puoli kolme. Aamulla siis. 
Oikein passeli aika seurustella kaken ja manuaalin kanssa.

Eikä aikaakaan kun telkkariin oli asennettu facebookki, netflixi ja katsomo ja areena ja ja ja mitä lie kaikkea - HBO harkinnassa ....ja kamalasti kaikkea vielä takatasskussa!!
Siinä mä sitten kuulkaa telkkarin ääressä olinkin kuin tatti paskassa monta herran päivää.
Etten sanois yötäpäivää.
Meni Marco Polon kaikki jaksot melkein putkeen ja jokunen leffa, erinäinen piirretty...
Ja samalla on syntynyt kai kahdeksan paria villasukkia. Lyhyitä. Pitkiä. Pitsillä. Ilman.
 Mokkula ei ihan aina jaksa pyörittää telkkarissa, joten onneks on hätäapu lähellä.
....täytyykin jatkaa ne kaksi viimeistä jaksoa vielä Missingiä, tuos tuo vieressä "laukasuvalmiina"
 Kävin mie Lillassakin. Lapiohommissa.
 ♥♥♥
 Helkkari!
Sanat tais löytyä.  Kuvat on vähän hukassa vielä.

Jaa joulu? Tuli ja meni ja on jo riisuttu. Joulu siis.
Voi taas huokasta. Lasten juhla ☺

Että näkymisiin vaan...kunhan eläviltä kuvilta kerkee.

36 kommenttia:

  1. Meillä ei ole moneen vuoteen ollut tv-kanavia, kun antenni otti ja meni mäsäksi - ei olla saatu aikaiseksi hankkia uutta. Kaikki aina ihmettelee, että miten me oikein pärjätään! :D Minä en oikeastaan ikinä katsonut televisiota, joten en jäänyt yhtään kaipaamaan. Nyt sitten onkin Netflix joka katsellaan telkkarin kautta, joten ei ole tullut enää mieleenkään kaivata telkkarikanavia. Netflixissa on niin hirmuiset määrät katsottavaa ja saa katsella juuri silloin kun huvittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin niin tottunut tallentavaan boxiin, että se oli "itsestäänselvyys" -pääs mainoksetkin ohittamaan sujuvasti kun melkein kaiken katsoi sen kautta.
      Ja netflixistä ja kumppaneista mä olen vallan kamalan hämmästynyt :D
      Toki tiesin, mutta en sen kummemmin ollut perehtynyt. Ja voi kun menee nyt noileesti illat...täytyy vaan pitää huoli, että langat ei lopu kesken :)

      Poista
  2. Olihan noit sanoi tuossa :) ja paljon sukkia on tekeytynyt.
    Viel tarttis muutama päivä pitää jouluu mutt ajattelin sit kanss siivota pois itsekkin.
    Talven jatkoi vaan sinnekkin täällä ainakin on talvi niin p***** kylmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy vissiin opetella kaiken maailman kuviot uusiksi kun ot taas kutomisesta jyvälle päässyt :)
      Ja voi kun oli ihana tänään saada joulu pois, jo se täällä olikin kun rinsessat jo itsenäisyyspäivänä koristeli mulle kuusen! Pari hyasinttia ja yks valo ikkunalla (se saa kuluttaa paristonsa loppuun) ja se on siinä.

      Poista
  3. On nämä hauskaa luettavaa nämä sun jutut. Tulee hymy huulille, vaikka asia ei naurettava oliskaan.(Enkä tällä vähättele yhtään sun harmistusta digiboxin kanssa).
    Mukavaa ja rentoa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on vähän tämmöistä, sattumien summaa, täytyy yrittää vaan ottaa ilo irti :)
      Välillä hampaat irvessä....

      .....digiboxi....mikä digiboxi...... :D

      Poista
  4. No kyllähän tuosta sanoja löytyi; voi vain kuvitella sen myyjäpolon ja päällikkönsä ilmeitä, kun sinä olet antanut täyslaidallisen;)
    Mutta valitettavan totta on, että välillä ovat myyjän tiedot laitteista hukassa - tai sitten ollaan niin ylimielisiä, että kuvitellaan, että tuohan ostaa mitä vaan; sen tähden meidän isännällä on ostokielto - se kun uskoo kaiken, mitä myyjät lupailee - mun pitää olla mukana tarkistamassa;)
    Smarttitv meilläkin on - pitäisköhän niitä manuaaleja alkaa tutkimaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooooh....aika rauhallista täyslaidallista, valituin sanoin :)
      Mä niin odotan tuon telkkarin kanssa, että saan jossain vaiheessa sen kiinteänettiyhteyden päähän, silloin se alkaa pelittää kunnolla, nyt mulla on kaikki mokkulan varassa kun sen saa mukaan mökkeröiseenkin, se vaan ei oikein jaksa telkkarissa pyörittää. Välillä menee hyvin, mutta välillä pätkii.
      Onneks näkyy ipadillakin :)

      Sen verran kyllä pitäis tietää, että on perustiedot - harvassa paikassa niitä masiinoita määräänsä enempää on myynnissä. Nyt meni niiin pieleen kun voi mennä....ehkä hyvä niin...

      Poista
  5. Et ole tumpelo tekniikan suhteen, mutta pitääkö kaiken olla niin monimutkaista ja yhteensopimatonta, jos ostaa uuden laitteen pitää vuokrata insinööri asennuspuuhiin. Minulla ei ole telkkaria, katselen tietokoneelta tai iPadilta joitakin ohjelmia, mitään en ole mihinkään tallentanut sitten videoaikakauden. Manuaaleista on monenlaista hyötyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos myyjällä olis ostotilanteessa edes tieto voiko yhdistää kaksi masiina vai tarviiko kiertää yksi laite...se olis jo helpottanut hemmetisti. Mutta kun ollaan kuin jossain nimeltämainitsemattomassa maassa, nyökytellään ja ollaan tietävinään, niin eihän siitä kiitosta tule!
      Jestas, videot...ne ne olikin vempeleitä :D
      Tuskin kamalasti kaipaa tallennusvälinettä, ainakaan jos opettaa itsensä siihen, ettei ihan jokaista dekkarisarjaa ole ihan pakkko katsoa....
      ( manuaalit....tuota...juu... :D )

      Poista
  6. Taisin joskus ehdotella sulle rautakaupantädin hommaa vaan mainiosti menisit kyllä tuolla "kodinkone"puolellakin,enemmän tiiät kuin nyökyttelijä :)
    Mä en edelleenkään tajua miten joku voi kutoa ja katsoa telkkaria yhtäaikaa,tai siis ainakaan niin että pysyy kärryillä katsomastaan,ei onnistu täällä moinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisitpa ehdotella :)
      Ja "tuolla kodinkonepuolella" olen joskus ollutkin, radio ja tv-osastolla itseasiassa. Tosin ne(kin) vempeleet oli aika peijoonisti yksinkertaisempia kuin nykyiset vastaavat. Mutta jos masiinat jotenkin eros toisistaan, niin kyllä mä sen eron tiesin.
      Ensimmäiset sukat kun tein, niin ohjelmasta en kyllä olis voinut jälkeenpäin juurikaan sanoa mitään, sukissakin taisi olla virheitä - mutta kyl se siitä pikkuhiljaa. Enemmän eilen taisi "häiritä" kun meitin ryhmäRämä innostui taas viestittelemään ja mese paukutti luettavaa koko ajan :D

      Poista
  7. 8 paria? Siis 8 paria?? Huomaa, mikä kohta laiteteknistä avautumistasi selvästi aiheutti mussa suurimman puhinan ;D (siis 8 paria, omg!)

    Vaan tulin toivottamaan uutta parempaa tulevaa vuotta ja vinkkaamaan sulle katselun arvoisesta. Jos et ole katsonut, Netflixaa Orphan Black. Se aiheutti mulle melkein yhden dead linen missaamisen ;D Need I say more? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti tehdä inventaario. Valehtelin. Jos eilen illalla valmistuneet otetaan mukaan, niin kymmenen paria.
      Tosin parit on alamittasia (pikkurinsessoille) mutta on niissä kuitenkin pitsireunat :)
      Nyt täytyykin jo lähteä lankakaupoille - tai vaihtoehtoisesti keskittyä lukemiseen välillä.
      Jaaa.....taitaa lankakauppa viedä voiton, jos mä taas johonkin sarjaan koukutun :D

      Poista
    2. Huomio kaikki lankakauppiaanksi havittelevat! Pepin suunnalla ois liikevaihtotakaaja ;D

      Poista
    3. :D
      Suklaata ja lankoja! Niitä on kulunut...jälkimmäistä hain lisää, edellistä on vähän jäljellä - ja ne kun loppuu, niin sitten saa loppua sen pupeltaminenkin :)

      Poista
  8. Voinen arvata millanen puhina siellä kotona on ollut kun varmaankin kaikki mahdolliset kirosanat on käyty läpitte ja uusia ilmenny..no loppu hyvin kaikki hyvin...
    Onneksi tuo joulu on ohi..sisso minkä ryöpyn sain yhdeltä facen jouluhullut sivustosolta kun kerroin heti pyhein mentyä ohitte et purkasin koko joulun pois..siinäpä se ryöppy oli et nuutinpäivänä vasta tai paha tuomas sen pois viepi..tai toiset ei ymmärrä jos joulua laittaa jo marraskuun puolella ja on saanut niin tarpeekseen joulusta et haluaa valkoista ja valkoista ja keveyttä kotiin..että mä en aina jaksa ymmärtää toisten ajatusmaailmaa..huohhhhh sama se, laitoinkin sinne et pitäkää joulua mun puolesta vaikka juhannukseen..se kun ei ole mun päänvaiva.
    telkkaa on tullut täälläkin katottua tonne yö myöhään tosin samoja elokuvia on nähty moneen kertaan kuten eilenkin tuli joku pimeän uhkä..oon mie sen nähny piti vaan kattoo..ja mullakin palaisi hermot jos joutuisin noiden piuhojen kanssa pelaamaan.miksi ei keksitä langattomia piuhoja kun on muutenkin langattomia sydeemejä..kuten hiiret, näppäimistöt ja kaiuttimet..niin just..jatkojohditinkin voisi olla langattomia..
    Oikein hyvää uuttavuotta ja idea rikasta sellaista en tee uudenvuoden lupauksi ei ne oo ennenkään pitäny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooh, muutama perkele tais päästä ilmoille :D
      Nyt onkin ihana kun ei tarvi joulua tai muutakaan vastaava ennen ens vuoden loppua ajatella. Mä yhtä vähän (täi vähemmän) perustan jostain pääsiäisistä ja vapuista. Arki on parasta!!
      Mie kerran lupasin, ei pitänyt, joten mitä niistä. Parempi pitää arkipäivän lupauksensa :)

      Poista
  9. Anna mä arvaan, sä kävit Gigantissa, Kalevan Gigantissa? Meidän ryhmässä (koulussa) yhdet teki jopa havaintotutkimusta siitä miten Kalevan Gigantissa palvellaan ihmisiä. Tulos ei ollut kovin mairitteleva, eipä yllättänyt, minähän heidät sinne usutin. ;)

    terv. yksi tallentavan digiboksin palauttanut (onneksi uusi oli parempi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollunna gigantti, ei. Sen kummemmin ketään tai mitään mainostamatta sanonpahan vaan, että tuon kaupan kanssa en o oikein sinuiksi päässyt koskaan :)
      Mulla on digiboxit kestäneet aika tarkalleen kaksi vuotta, joten totesin aika turhauttavaksi sijoitukseksi....taitaa loppuviimeksi tulla halvemmaksi ottaa sekä netflix että HBO. Ja voi kattella vaikka kesällä Lillassa Renkipojan sylissä. Juu, älä kysy :D (selviää sitten joskus aikanaan...)

      Poista
    2. Oho! Gigantti on lähes legendaarinen surkean palvelun suhteen, etenkin naisten palvelemisen. Tyyli on heillä lähinnä "tässä nää nyt on" tai pakkomyyntiä, kun miehille selitetään ummet ja lammet.

      Mulla on vasta toka boksi menossa, vaikka ekan hankin 2006 ja se toiminee vieläkin, tuossa se nököttää josko katsoisin vielä vikat leffat joskus pois (vaatisi kiinnittelyä, joten tuskin). Uuden boksin ostin 1½v sitten. Sinäsä olisi kyllä mukavampi jos ohjelmat saisi jonnekin muualle talteen kuin fyysiselle boksille, joka periaatteessa voi laueta koska vain. Minulla vain on netti talon puolesta (opiskelijatalo), enkä siksi en viitsi mitään pilvipalveluja hankkia elisoilta tms. Enkä kyllä osaa niitä käyttääkään. ;) Netflixiä moni on kehunut, mutta näkeekös sitä kautta ihan kaikki samat ohjelmat kun television?

      Poista
    3. Ei, mutta siinä on leffoja ja sarjoja vaikka kuinka.
      Mulla kun puuttuu se "taloyhteys" niin en pääse täysillä hyödyntämään, mutta se ja HBO yhdessä, samoin katsomo ja areena - siinä on jo sellainen paketti ettei paremmasta väliä.
      Nyt mä katselen noita lähinnä ipadin kautta, se pelittää katkeamatta.
      Ainakaan en ole viikkoon kaivannut yhtään koko boxia :)

      Poista
  10. Vähänkö kadehdin sun tietotaitoa teknisten vekottimien kanssa. Itsellä kaamea kynnys mennä kysymään konekaupoille yhtikäs mitään, kun en edes tiedä mistä ne puhuu :). Kommunikointi kiinankielisen kanssa voisi olla yhtä helppoa. Voitko vinkata tuon sun ihanan villasukkien pitsireunan ohjeen. Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle!
    anne.jrvinen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin viisas (tai yksinkertainen) että älyän kysyä kun tulee mutka matkaan...niinkuin että niin mistä hemmetin kaapelista nyt oikein puhutaan tms.... :D
      Herramunjee, mä koitan piirtää jonkulaisen ohjeen sulle ja meilailen...en kyllä takaa ymmärrätkö siitä mitään, mutta kun tuo ei ole mikään valmisohje....

      Poista
  11. Ai Game of Thornesia sinäkin? Yksi kaveripariskunta oli herännyt viiime yöllä kesken unien sitä seuraamaan, on kuulemma niin hyvä! Kai sitä minunkin täytyy jostain hommata katsottavaksi. (Ja: keksiskin joskus noin pitkän blogikirjoituksen, tuntuu että vuosi vuodelta pää on tyhjempi. Nuorena kirjoittelin vielä päiväkirjoja -niitä on varastossa laatikoittain ja suunnittelin joskus kirjoittavani kirjankin. Nyt ei meinaa blogiin keksiä tarinoita enää millään...) Onnellista uutta vuotta sinulle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan sairaan hyvä!!! Syksyllä tilaisin kolme ensimmäistä tuotantokautta ja katsoin melkein putkeen!
      Miniä sen mulle kehui maasta taivaaseen, eikä suotta :) ...nyt se kehui True detectivs- sarjan, joten pakkohan se on sekin katsoa. Jollen väärin muista, niin molemmat löytyy HBOn puolella, täytynee sekin ladata koekäyttöön (ja jatkaa sitten tilausta, itseni tuntien)

      Mulla on ollut pöytälaatikot aikoinaan täynnä kaikenlaisia kynäntuotoksia, iso osa onneksi siivottu roskiin :) - ja aika tyhjäpäistä touhua nykyään(kin?) nämä mun jutustelut, aloittaminen oli ihan helvetin vaikeaa, varsinkin kun piti vähän paussia. Tuntuu, ettei ole mitään sanottavaa, jostain tuokin höpötys tuohon vaan tupsahti. Vaikka olikin sanat hukassa :)

      Poista
  12. Hyvää Uutta Vuotta! Taas kommentit katos johonkin. t Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös!
      Ai, hukkuu taas? Mulla on olit vain sen uuden sanavahvistuksen kanssa ongelmia välillä.
      Siksi itseltänikin otin sen taas pois.

      Poista
  13. Ai hiivatti, Pepi, sä oot mun idoli. Osaat kaikkea, neuloa, nikkaroida, sisustaa ja sit viel asentaa noita tv-jutskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen tekee mitä on tehtävä. Ja oppii sitä mitä haluaa :D - eiks se vähän niin mene!

      Poista
  14. Mä varmaan sekoisin, jos dihiboxi tilttais:-D On van kertyny niin paljo katottavaa - molempiin.... Mitenkähän mun kävis Netflixin kanssa...varmaan perhe ei näkis mua kuin aamuisin ;-)
    Bättre Nytt År, muru ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks on jo niin hullu, ettei pieni sekoominen paljon haittaa! Nyt on mennyt kaksi digiboxia just samalla lailla, paaaaaaljon hyvää jemmassa! Onneks paljon ja enemmänkin löytyy netin kautta. Mutta arvaa vaan tuleeko luettua! Noup. Sukkia syntyy niin että pistän kohta kaupan pystyyn :)
      Nyt poikkeuksellinen päivä, en vielä ole ehtinyt mitään masiina avata katselun merkeissä, mutta langat ja puikot on jo esillä....

      Kuin myös muru, koko jengille! Ja kisuille!!

      Poista
  15. Mikään ei niin raivostuta kuin jos vehkeet ei pelitä silloin kun pitäisi!
    Meitsillä kärähtä'ä pinna välittömästi, Mies on onneksi vähän pitkämielisempi - vaikka ei häneltäkään onnistunut Risto Räppääjän boxille tallennus...
    *
    Ilon ja onnentäyteistä alkanutta uutta vuotta 2015!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta!!
      Nyt on ollut hermojen menetys lähellä ipadien kanssa...pieniä teknisiä ongelmia kirjautumisten kanssa, mutta nyt ei enää herjaa kuin iphone...voiton puolella olaan, toivottavasti!
      Onneks nämä(kin) on nyt sattuneet samaan syssyyn, menee melkein samoilla manaamisilla :)

      Kiitos :)

      Poista
  16. Tv-kaista on kanssa hyvä palvelu. Etenkin mulle ulkosuomalaiselle, mutta miksei ihan suomensuomalaisellekin, jos haluaa siis katsoa suomalaisia telkkuohjelmia. Esim. salkkareita... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohonpa ei olekaan tullut tutustuttua. Vaan kyllä noita vaihtoehtoja taitaa tänäpäivänä ollakin jo ihan kiitettävästi. Tänään juuri yhden kaverin kanssa juttelin aiheesta, ja totesin, että yhtään en ole tallentaavaa boxia kaivannut!

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥