lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sahanpurua ja puutaheinää

Aurinkoinen Lilla-päivä takana!
Miljoona asiaa mitä pitää tehdä, mutta ei mitään paniikkia,
sehän sopii meikäläiselle.
Oikeastaan eilen jo alkoi tämä hauskuus, oli pakko purkaa kaikki paketit, eli päästää kalusteet taas talven jälkeen haistelemaan raitista ilmaa. Ja keitellä ensimmäiset pihakaffeet!
Eilen sai katoskin räystäskourun, eipä mahdolliset(?) tulevat sateet enää valu suoraan maahan roiskinmaan multaa pitkin valkosia seinämiä -tulee nimittäin ruokottoman rumaa jälkeä.
 Tänään meni ensimmäinen tunti haahuiluksi, oli vaan ihan pakko nautiskella ja ihmetellä, 
että onko tämä tottakaan, tästäkö tämä herkku taas alkaa!!
Piti jopa käydä ostamassa jätski ja istahtaa aurinkoon hetkeksi - on tää kivaa kun on niin mukavasti maalla, että kauppakin on melkein kulman takana. Ja koti parin kulman.
 Ja eikun hommiin.
 Hetken olin jo sahan kanssa heilunut ennekuin muistin, että se kamera!
Se on mukana. Joten todistusaineistoa omppujen hukkaamisesta...ei tuu tästä puusta enää, meinaan.
Näitä tuli karsittua jokunen, nyt on vielä pätkiminen edessä...täytynee vissiin huomenna kasata viimein se moottorisahakin, menee vähän noileemmin.
Oksittu ne on jo. Oksat odottaa silppuria.

Välillä oli pakko pitää lakisääteistä paussia ja ihan vaan ihmetellä.
(yksi niitä harvoja päiviä, että mulla on jalassa jotain muuta kuin villasukat)
Ja napsia muutama kuva!
 Ensimmäiset kukkijat - katsotaas kuinka kauan saavat tänä vuonna olla ennenkuin ne rusakonperkeleet pistää ne poskeensa :/
 Tulppaaneja nousee sinne tänne, ja osuu kuvaan näköjään "koristeitakin"  -tuo on ihan tyhjä kotilonkuori, on tosin vastaan tullut jo pari ei-niin-tyhjääkin kuorta. 
 Näitä en muista mitä nämä ovat, mutta malvassa on alkuja, samoin pionit punastelevat jo.
Ei kuulkaa yhtään hassumpaa! Kunhan nyt ei ihan oikeesti enää mitään takatalvea tuppaa, 
sit mie saisin hepulin. Pahan hepulin.
 Vuorenkilvet  on muuten tänään nousseet, eilen olivat vielä ihan maata vasten,
että kyllä tämä jo on yhtä hyvä kevään merkki kuin leskenlehdet ja sinivuokot, eiks vaan.
 Muuten ei niin kamalan ihmeelliseltä näytä...
 ...paitsi jos vertaa vuodentakaiseen ☺
 Ei paljon istuskeltu ulkona kaffeella, ylempi kuva on otettu pari päivää ennen Istanbuliin lähtöä maaliskuun lopulla, alempi huhtikuun puolella kun oli palattu Istanbulista!
 Ja takaisin tähän päivään.
Tältä näyttää omppupuu nyt! Toivottavasti se ei tee enää ikinä ompun omppua.
Vesiheinää se saa kasvaa rauhassa, muuten yritän pitää sen kasvun kurissa, saa olla kasvualustana nyt köynnöshortensialle (joka toivottavasti viimein malttaa lähtä kunnolla kasvuun) ja jollekin, mitä  nyt sitten keksinkään laittaa juurelle kasvamaan.
 Että tällaista Lillaan.
Ei huono päivä ollenkaan.
Huomenna ohjelmassa toisen omppupuun pientä siistimistä.
Ai että kuinka selkä? Noooh...kasassa. Dropit kohillaan :)
Toivottavasti teilläkin oli kivaa, mulla meinaan oli!

CU!

30 kommenttia:

  1. Ihanan keväistä tuolla Lillassa! Hyvin pystyi aistimaan fiilistelysi, varmasti on ihanaa pitkän talven jälkeen puuhastella siellä ;) Minulla oli kiva ja puuhakas päivä myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari päivää oli tosi keväisiä, tänään sitten näyttääkin tasaisen harmaalta :(
      Uskon sen, että sinullakin kivaa riittää !!

      Poista
  2. Kiva, että Lillassakin on päässyt jo kevättyöt vauhtiin. On kyllä ollut vähän eri näkymät viime vuonna samaan aikaan, tykkään satasella enemmän näistä tämänvuotisista :) Olin itse mökillä eilen ja bongasin ekat leskenlehdet, sinivuokot ja peipot, sää oli lämmin ja melko tuuleton. Tänään keli oli jotain ihan muuta, aurinkoinen, mutta hyytävän kylmä ja sääennustetta huomattavasti navakampi tuuli meni luihin ja ytimiin, vieläkin hytisyttää, vaikka on ollut jo tovin kotona lämpimässä. Kurkkua kivistää...kääk, en halua kipeäksi, ensi viikolla pitää päästä vielä Hesan puutarhamessuille. Kivaa ja luonnikasta viikonvaihteen jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätpäivistä täytyy nauttia koko rahan edestä! Ne on sitä eliksiiriä millä jaksaa kummasti eteenpäin :)
      Nyt houkuttelee paljon enemmän telkkarin ääreen lojahtaminen kutimen kanssa kuin mikään ulkoilu, mutta pakko se on viimeistään iltapäivästä mennä - jos ei muuta niin siivoamaan kaikki mitä levälleen jäi....

      Poista
  3. IIk, mä en ala!! Paljonko oli lämpöasteita?!

    Siitä se alkaa, maan möyriminen ☺ Teilläpäin, siis....☺ Mähän en kuokkaile, tulis vain pahaa jälkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan ollut kymmenen asteen huitteilla, silkka veikkaus....hyvin tarkeni kuitenkin, välillä tuli jopa turhankin lämmin touhutessa.
      Mä mitään maata möyri :D - se on kuin perunapeltoa muutenkin! Kunhan saa talven jäljet ja vanhan juopon roippeet siivottua pois, niin sitten voi alkaakin kesää odotella.....haluaisiks muuttaa Lillaan kesäkuun eka viikoksi...?

      Poista
    2. Mitä tapahtuu kesäkuun eka viikolla ?! Oon suunnitellut lomaa alkavaksi 9.6. eteenpäin....

      Poista
    3. Mä olen sen viikon pois itse, tulen taas 7pv sinne, mä ajattelin että jos siellä joku vaikka haluais majailla sen aikaa :)

      Poista
    4. Ok. Mä oon vielä duunissa sen viikon *plääh*

      Poista
  4. Samaa täällä lounaan suunnalla tänään :) Lämpöä ja lorvailua, ihanaa! Hyvältä näyttää Lillassa :) Ei sitten vorot tullu uusiks, onneks! Aijai, alkoi tehdä mieli kuivakakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi ole rosmoja näkynyt, olisko taas jättäneet alueen rauhaan! Toivottavasti!
      Tänään näyttääkin lämpö taas karanneen, mutta jos siellä hommissa tarkenis....hrrr....viileä viikko luvassa :(

      Poista
  5. Ihania ilmoja on pidellyt, ihanaa et Lilla-kausi on alkanut. Oot taas pannu tuulemaan siellä, huh. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olis taas tälläinen pöllähdys touhuamista :)
      Pakkorakonen kun keli suosi! Nyt otetaan taas lunkisti vähän aikaa...

      Poista
  6. Jee, tästä se alkaa! Ja joo, ei sitten sitä takatalvea enää, eikä mitään hepuleita, kiitos :) Mut mitä mitä, mistäs mä nyt saan omppuloisia, kysyn vaan??? =)
    Minen sitten saanut vielä pihalla mitään aikaiseksi. En edes niitä tuoleja ja pöytiä varastosta. Tänään eksyin pihakirppiksen kautta H-linnan kirpuille ja Tiirinkosken Tehtaan kautta kotiin. Että siinähän se päivä vierähtikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, ystäväni :D -kyllä sä omppuloisissa pysyt jos ja kun niiitä tulee! Se puu, mikä tekee niitä hyviä omppuja, se voi hyvin, pientä oksiston karsimista vain, ettei tule ihan sitä ziljoonaa kiloa....
      Tuo karsittu puu oli se, mikä teki jotain kovin myöhäistä ja rupista lajiketta.
      Ei noita tuoleja yms vielä taideta kovasti tarvita jos katsoo sääennustetta! Mulla ne vaan oli niin somasti ja sopivasti katoksen alla valmiina paketissa, että oli ihan pakko avata ne --ja samalla tyhjentää vähän varastosta tavaraa, että pääsi hakemaan työkaluja!
      Mutta kesää kohti mennään, se on pääasia!!

      Poista
  7. Ihanalta näyttää Lillassa. Takatalvea ei enää tule, ollaan optimistisia ja nautitaan kun viimeinkin on aikainen kevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, optimisteina nautitaan joka hetkestä :D
      Ja toivotaan oikein, oikein pitkää kesää!

      Poista
  8. Eilinen olikin oikein loistopäivä puutarhahommiin! Tästä eteenpäin onkin taas vähän viileämpiä ilmoja, mutta pääasia, että puutarhakausi on jo avattu! :) Tulkoon oikein pitkä kuuma kesä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kuulemma pistää vähän takapakkia kesän tulo, mutta kunhan ei enää lunta lykkää!
      Hyvät päivät oli touhuta, vaikka kaikki tuolla aina kesken jääkin :D

      Poista
  9. mahtavaa että kevät on aikaisessa,kivasti Lillassa jo kasvit on aluillaan...me piipahdettiin myös mökillä,piti vähän haravoida viime syksyisiä,mutta enempi se meni kyllä kuistilla istumiseksi ja kahvitteluksi ;) nyt on hyvä mennä sinne,kun ei ole montaa metriä lunta autopaikalla tai pihassa katosta pudonnutta saati mitään muutakaan,ollenkaan,jes :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin on aluillaan kaikki, mutta elämää on!
      Mielenkiinnolla odotan nyt minkälainen mun omppupuustani tulee kun karsittiin noin rangaksi....ja tekeekö toinen omppuja kun sekin vähän sai taas leikkuria...
      Ihan kiva se on lillä istuskella ja ihmetellä, mutta minä en kyl malta ksuhean kauaa istuskella - ja pyllykin siinä paleltuu ;)

      Poista
  10. Kevät on saapunut Lillaan, ihanaa!

    VastaaPoista
  11. Toivotaan nyt oikein joukolla, ettei takatalvea tulisi. Perjantaina karsin koivunoksia, toukokuussa on yhdellä ystävällä risu ja betoniaskartelupäivät. Meillä kaatoi joku alihankkijan alihankkija, kunnanpuolesta tuosta tontinrajalta, linjojen alta puita ja roippeet jäi siihen. Ollut rinteessä syksystä saakka, nyt viikonloppuna Isäntä "hermostu" lopullisesti ja siivosi rinteen, otettiin rungot talteen ja lahjotetaan sukulaisille. Kun kukaan ei tee mittään, ja mikään ei kuulu kenellekkään. Niin sitten tehtiin näin. Siis, joo asiasta on ilmoitettu eteenpäin. Täälä on koko kunnan alueella, yhtä siivotonta. ...kele! sanon minä. t Riitta
    ps. oikein mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle ja mukavia Lilla ilmoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas siellä on touhua! Kumma kun ei nykyään mitään tapahdu niinkuin pitäis :/
      Me viime kesänä suunniteltiin, että jos saatais vaikka betoniporukka kasaan alueella, olis kiva katsoa mitä sais aikaiseksi...
      Tais "kelit" loppua tältä erää :( - ja mulla olis aika hemmetinmoinen risusavotta tehtävänä, silppuri sais hetken ikaa laulaa tosissaan, mutt ei sinne kylmällä ilmalla...

      Poista
  12. Onpas kevät tosiaan edellä. Ja samalla tuntuu, että vuosiko siitä teidän täällä olostanne jo on? Täällä oli kaunis ja aurinkoinen päivä. Käytiin tulppaaneja ihmettelemässä vieraan kanssa. Tuuli vain on tosi raaka ja kylmä. Mutta ensi viikolla pitäisi päästä taas lähemmäs 20 astetta. Ah, kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun ajattelee, niin ihan älyttömän nopeasti on vuosi mennyt!
      Kevät on hyvin etuajassa, toivottavasti pysyykin, olis erittäin kiva päästä nauttimaan pitkästä kesästä, on se sen verran harvinaista herkkua kuitenkin näillä leveysasteilla :)
      Meillä tulppaanit on just ja just puskeneet maanpinnalle kuten kuvissa näkyy, narsissit pienenpieniä tiittejä, mutta eiköhän ne siitä :)

      Poista
  13. Siellä on annettu sahan laulaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kunnolla :D
      Joku kun vielä pätkis ja hakettais....mulla on veto pois...

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥