lauantai 24. marraskuuta 2012

Joulukukka?

Minähän vallan ihmeellinen viherpeukalo olen!
En ole tiennytkään ☺
Toin silloin taannoin muutaman yrttysen kotiin Lillasta, ajattelin että ovat ilona just niin kauan kuin ovat, skippaan sitten biojätteeseen kun alkavat osoittaa ränsistymisen merkkejä...ja nehän eivät ala!!
Tuolla ne kukoistaa ikkunoilla ilman mitään hätäpäivää, nuppujakin kummasti - ei tietenkään mitä sellaisia kuin kesäaikaan, mutta kuitenkin!
 Ja yllättävä kyllä, ne kaksi muutakin vinkuheinää mitkä täällä majailee, osoittaa kummasti elpymisen merkkejä kesän heitteillejätön jälkeen (vaikka toisella on multaakin vain nimeksi!) - taitavat tykätä kun mä olen kotona, vaikken hoitaa sen kummemmin muistaisikaan ☺
 
Minä en ole se naapuruston ensimmäinen, joka lykkää joulua näkyville, mutta jotenkin nyt oli vaan ihan pakko! Tykkäisin kovasti paljon niistä ihanista isoista valkoisista tähdistä, mutta kun nuo mun ikkunat on niin peevelin kapostet, niin se kaiketi näyttäis vallan hoopolta - ulos ainakin, joten mä nyt sitten ränttäsin tommottisen pienen ikkunaan.
Ja ihan tarpeeksi sekin tuntuu kyllä valoa ja tunnelmaa antavan. 
 Mä tuos yks päivä tilasin PellePelottomalta (isältäni siis) pari lootaa, kun niille on aina käyttöä
- ja se on semmoinen mies, joka tyykkää näperrellä kaikenlaista- ja tuossa ne odotteli jälkikäsittelyä jokusen päivän. On meinaan ollut jostain syystä vähän kiirusta.
(meneeks tämä aika jotenkin ihan eri tahtiin näin vanhemmiten??)
 Tuo pienempi on niille latureille sunmuille, just niille, joille just keksin oivan paikan siitä Singerin vetolaatikosta. Ei se niin oiva ollutkaan kuin luulin - ja sillekin on sitäpaitsi uusi virka.
Isompi lokerollinen oli tarkoitettu ompelukoneen viereen kaikenlaisille nauhoille yms. mutta se muuttikin kylppäriin. Kammat, nipsut, renksut, rasvatuubit - you name it!
 Pitää vissiin tehdä lisätilaus...
Ei ne tietenkään ihan tuon näköisiksi jääneet, valkoisiksi piti maalata, mutta ensimmäisen kerran ikinä tässä huushollissa ei ole valkoista maalia!!!
Joten ne ovat nyt sitten vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä!
Ei sitä hommaa enää silloin voi siirtää kun inspis iskee, eihän! 
(ja noihin sopis niiiiin hyvin ne Sadun jutut, mutta kun en mä jaksa/halua alkaa opettelemaan)
 
Asiasta viidenteen....ensimmäisen kerran pienensin valokuvieni kokoa, vaikka vannoin, etten sitä hommaa ala tekemään - mulla oli nimittäin puolet kuvatilasta käytetty tässä muutamassa kuukaudessa, minkä tämä blogi on ollut hengissä!!
Joten joulun jälkeenhän olisin ollut ns. nesteessä kuvatilan kanssa, nyt täytyy kokeilla tätä keinoa.
Se kuukausiveloitus ei nimittäin mua houkuttele ollenkaan, vaikkei se nyt tätä konkurssia varmaan heilauta sen kummemmin....mutta ihan periaatteesta!
Saas nähdä kuinka kauan muistan/maltan pienennellä...
 
Tämä ilta on vielä aikaa osallistua arvontaan - ja te, jotka olette linkitelleet, voitte poistaa niitä....ensi viikolla voipi taas alkaa uusi jouluarvonta - katsellaas nyt ☺
 
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille, mä otan tästä suunnan tuonne puolen kilsan päähän PellePelottoman kanssa setvimään yhtä lautakasaa - jos siitä vaikka sais jotain hyvää, halpaa ja hyödyllistä aikaiseksi!
 
Palataan TIKTAKIN voittajan merkeissä alkuviikosta!
C♥U!
Muistakaa olla kiltisti, tontut on liikkeellä!
 

23 kommenttia:

  1. Kivat tulivat laatikoista ;-D, kätevää kun sinulla on tuollainen pelle peloton omasta takaa.
    Joulutähdet on meilläkin jo ikkunoissa.

    VastaaPoista
  2. Kauniit laatikot, maalasitko sisältäkin?
    Täällä jo kovasti jännitetään kuinka arvonnassa käy...

    VastaaPoista
  3. Tunnelma tiivistyy ja kovasti mietitään mitähän kello on joko arvotaan :) Nuo laatikot ovat tarpeellisia, kaikelle pikkukrääsälle pitää olla oma koti. Pelle Pelottomia pitäisi olla enemmän. Pelakuuthan voi säilyttää kevääseen asti jos noin hyvin viihtyvät, minä unohdin kuistille kun tuli pakkasyö ja se oli good bye.

    VastaaPoista
  4. Apua. Mistä sinä näet paljonko kuvatilaa on jäljellä? Monella tuntuu tulevan rajat vastaan, joten eiköhän se päivä joskus tule minullekin...

    Yritetään olla kltisti ja hillitä vielä halua laittaa jotakin jouluista esille. Olen näet kahden vaiheilla, että kannattaako laittaa oikein mitään, kun kuitenkin olemme joulun sitten Suomessa.

    VastaaPoista
  5. Olet sinä melkoinen viherpeukalo! Ei mulla elä kohta kuin kaktus, kesäisistä puhumattakaan...ne ovat jo suurin osa mullan alla ja kellarin kaunokkeja katsotaan taas ensi kesänä sitten, mitä sieltä selviää elossa.

    Laitetaan tekstit sitten kesällä, sikäli mikäli sulla on lootat tallessa ;D

    Mun oli pakko ostaa kuvatilaa, sillä muuten en olisi saanut uusia postauksia enää ollenkaan aikaiseksi.

    Mäpä poistelen linkin samantien.

    Ai niin, yritän olla kiltti *kamala miten mä sen muistan jouluun asti ;D*

    VastaaPoista
  6. Kivat loorat. Tuollainen Pellepeloton on kallisarvoinen. Mä muuten jo tsuumailin kohtaa, mihin sen kellon laittaisin, joten jännitys on tosiaan katossa!

    VastaaPoista
  7. Hienon herkistyneen näkösiä ovat pelakuusi ja lootat kyllä nuppineepäivineen kerrassaan ihanat :)

    VastaaPoista
  8. Mä olen nyt niin putunen ja pölynen, hikinen ja vähän maalissakin, että vastailen vain pikaisesti kaikille yhteisesti :)

    Arvonta suoritetaan maanantaina iltäpäivällä, käyn töistä tullessa Casamonicassa hakemassa seuraavaan arvontaan jotain kivaa joulujuttua ja Monika saa samalla toimia onnettarena!

    Tuon kuvatilan näkee näi: klikkaa hallintapaneelissa sitä oman kuva yhteydessä olevaa tilitiedot-linkkiä, seuraavalla aukeavalla sivulla tuootteet(tai products joillakin) ja sitten aukeaaki sivu, jossa paljon pikulaatikoissa, yhdessä lukee Picasa, sinne vaan klikkailemaan. Ihan sivun alalaidassa on tieto minkä verran olet käyttänyt omasta 1024mt: tilasta - ja mulla se on melkein 60% jo tässä ajassa!

    Pelakuut on ja pysyy ja jos hyvin jaksavat olla, niin pääsevät vielä Lillaan takaisinkin :)

    Ai juu, laatikot on maalattu sisältäkin!

    Nyt suihkuun ja syömään, mulla on kiljuva nälkä :)
    On meinaan vähän hinkattu, rapsutettu, porattu ja sahattu ja ruuvattu ja maalattu....ja jatkuu huomenna!

    VastaaPoista
  9. nyt on kyllä pakko kysyä mikä juttu tuos mun blogin blogi luettolossa on kun suakaan ei siel näy?? Millä mä ne lisään sinne ? luulin et ne on automaattisesti näkyvillä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli tuos alla jo vastailikin, mä lisään yleensä tuohon sivupalkkiini samantien kun klikkailen itseni johonkin lukijaksi - mä kun en juurikaan siellä hallintapaneelissa piipahtele.

      Poista
  10. Heippa!

    Muakin kiinnosti että mistä sen tilan loppumisen oikein näkee. Kävin kattoo ja mulla on käytettynä nyt jotain 21%. En edes tajunnut aiemmin katella mikä tilanne on, mutta kun äskettäin poistin aiemmat blogitekstini näkyviltä ja oikeastaan kokonaan pois, niin poistin samalla ne kuvakansiotkin. Nyt mulla on tuolla koirablogini kuvakansiot, olen miettiny laittaisinko ne vanhat koirajututkin jo kokonaan pois.. ja samalla myös poistaisin ne kuvakansiot. Siitä sitä kuvatilaa kyllä saisin huimasti lisää.

    Sitä ihmettelen, että mä sentään kirjoitin sitä vanhaa blogiani melkein kolme vuotta ja noi koirajututkin koko ajan tuolla oli, mutta koskaan mulle ei tullut eteen tilannetta, että tila olis täyttynyt. Ja tosi monella bloggaajalla ne tilat täyttyy huimaa vauhtia. Mä kuitenkin oon aina kuvannu isoimmalla mahdollisella kuvakoollakin. En sit tiiä pienentääkö Picasa jotenkin automaattisesti koon kun sinne siirtää..??

    Bikkelle: blogiluetteloon pitää vissiin lisätä kaikki siinä näkyvät blogit ihan ite sieltä asetusten kautta. Meet sinne luettelosi kohdalla olevan "Muokkaa"-jutun kautta ja lisäät. Mäkin luulin, että sinne putkahtaa vaan kaikki mut ei näköjään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen koko ajan käyttänyt suurinpiirtein 1,5 megaisia kuvia kun en jaksa niitä muokkailla. Edellsitä blogia sai kkirjoitella ihan rauhassa siihen asti kunnes ränttäsin sen yhden videonpätkän sinne, se taisi olla nin kookas, että hörppäs loput tilat. Silloin ostin lisätilaa ja olisin selvinnyt vuosimaksulla jatkossakin, mutta kun mä menin idiootti lopettamaan sen koko login :/

      No, kai se on nykyään niin että bisnes on bisnestä, blogistaniassakin. Jostainhan tähänkin kai rahat on raavittava :)

      Poista
  11. Löytyihän sinun uusi blogisi ... ;)
    Onnea uudelle blogille....

    VastaaPoista
  12. Wau, pelakuu nupuilla :) Kesää talven keskelle, tai loskan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Viime vuonna tähän aikaan heitin raaskut pois, mutta silloin olikin kaikki ikkunat pohjoisen puolelle :)

      Poista
  13. Moi :) Näin ammattipuutarhurina tiedän, että kasvit ne yllättää :) JA reagoi kun niille juttelee tai muuten hellittelee :P
    Mutta olipas hyvä tietää tuo kuvatila-asia!
    Ja ihanan jouluista ;) Käy ihan kateeks, kun meillä ei tänä vuonna nimittäin ehditä "jouluilemaan", me vaan rempataan ja rempataan.
    -Helena ja Blackie-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo satunnainen juttelu on hyväksi havaittu moneen kertaan, yleensä kun uhkaan biojätteellä, alkaa kukoistus :D
      Vanhassa flamingonkukassa oli tasan kolme ruotoisen näköistä lehteä kun nostin sen tiskipöydän kulmalle ja tuumasin, että taidat päästä kompostin komistukseksi....tuolla se nyt on pikkupöydällä oikein pöyheänä!!

      E täällä vielä tuon kummemmin jouluista ole, mutta suunnitelmia on, peräti A ja B...

      Poista
  14. Kasvit tosiaan yllättää. Mullakin alkoi nyt tuppaamaan nuppuja hortensia, joka kesällä lehtensä pudotti. Halusin kokeilla voiko sen talvettaa. Toinen hortensia vaipui talvitilaan ja toinen innostui vallan kasvamaan. Hienoja nuo sun rasiat muuten. Vaneri taipuu kaikkeen kivaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtä yllätyksellisiä kuin ihmisetkin, näköjään!

      Minä hilpasen tästä taas tuon vanerintaivuttelijan kanssa hommiin - saadaan eilen aloitettu projekti kohta valmiiksi :D

      Poista
  15. Kiva kun on tuollainen isä miltä voi aina tilailla kaikenmoista:)
    Kauniit niistä laatikoista tuli maalilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja hän on hyvä hanslankari - näet kohta :D

      Poista
  16. Mä luulin kans, et mun pelakuut ois menny talviteloille, mutta ne rupes vääntää uusii kukkii ja lehtii :) ja mulle niin sanottiin, että kukkaset kuolee ku muutat sähkölämmitteisee torppaan ja pyhpah sanon minä.. ne tekee kokoaja uutta lehtee ja vartta :)

    VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥