tiistai 28. toukokuuta 2019

Pikkuhiljaa paranneltu

Pari kuukautta sitten tuli neljä vuotta täyteen tässä kodissa.
Koti on pienkerrostalossa, puiston laidalla, reilun kilometrin päässä keskustasta, vajaa kilometri rautatieasemalta, saman verran Tampere-talosta, vähän vähemmän lähisukulaisista.
Täällä on leveät ikkunalaudat, jotensakin omituinen värimaailma (mitä on paranneltu mm. eteisen maalaamisella ja taannoisella keittiön fiksauksella ja muutamilla muilla arkea siedettävämmiksi tekevillä pikkujutuilla), mukavia naapureita (ja tottakai niitäkin, joiden ei pitäisi asua kerrostalossa 😉) - kaikenkaikkiaan sellainen paketti, että en ole lähdössä tästä mihinkään. Paitsi jos tulee iso lottovoitto, mikä sinänsä on aika kaukaa haettu ajatus varsinkin meikäläisen lottoamistahdilla...

Joten päätin tehdä vielä yhden vähän isomman parannuksen asumismukavuuteeni.
Se lähti käyntiin reilu kuukausi sitten tilauksella, jonka toimitus ja asennus oli eilen. Sitä ennen piti uusia pari pikkujuttua.

Tässä kuitenkin lähtötilanne.
Eteinen.


Puolipyöreä pöytä muutti vastapäiselle naapurille, koska se ei enää jatkossa mahtuisi tuohon -ja totta puhuen halusin muutenkin siistiä tuota romuläjää, lipasto on ollut hakusassa jo hyvän aikaa, mutta kuvassakin näkyvä pistorasian sijainti on ollut lievää isompi hidaste.
Penkki taaseen on ollut enemmän kuin mieluisa, mutta se on koko ajan pituudellaan estänyt välioven avautumisen kokonaan, joten sekin löysi tiensä uuteen kotiin. Siinä ne pienemmät muutokset.

Tässä vähän vahingossa Ikeasta löytynyt lipasto, jossa jalkojen korkeus riitti siihen, että pistorasiat eivät tulleet tielle ja niitä voi edelleen käyttää. Tärkeä pointti!
Korkeus muutenkin vallan passeli tuon pyöreän peilin kanssa, parempi kuin pöydällä oli.


Ja sitten siihen isompaan muutokseen.
Eteisen naulakkoseinä on ollut aina varsinainen suunnittelun kukkanen.
Naulakkosyvennys, hyllykaappi ja niiden jatkeena vielä iso sähkökaappi. Väri se maalarinteipinväri mikä oli koko eteisen alkuperäisväri. Seinässä itsessäänkin kolme eri syvyyttä, ei edes mennä suoralla seinällä.


Otin naapurista mallia (ja käytin hänen suhteitaan) ja pistin tilaten siistin liukuovisysteemin tuon kokonaisuuden siistimiseksi.
Kaapin oven irroitin pois alta ja kuskasin kellariin säilytykseen, muuten  kaikki on "ennallaan" ovien takana.
Nyt on kuulkaa tunne kuin olisi muuttanut uuteen kotiin -ilman muuttorumbaa!
Eteinen siistiytyi kertalaakista oikein isolla kädellä.

Tässä kodissa asuu nyt aika tyytyväinen tyyppi ☺
*
*
*
Pienen etsinnän jälkeen löytyi kuva siltä ajalta kun muutin tähän.
Hiukan on muuttunut...muutamaankin kertaan, kai.... 

6 kommenttia:

 1. Pepi, paljon parempi nyt♥ Taisit käydä ruotsalaisessa, sillä meillä on samaisen kaapin tarvetta ja kävimme Luvialla käydessä mennen tullen Ikeassa. Kyllä pienelläkin saa suurta muutosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, tässä ei ole kaappia, vaan päätylevy toisessä päässä ja mittatilausovet kiskoilla. Eteisessä kun on mataloitettu katto, niin mikään valmiina myytävä perusmitta ei käy. Onneksi naapurilla on suhteita, ei tarvinut ihan mansikoita maksaa. Hintansa väörti kuitenkin 👌😊

   Poista
 2. Fiini! Jos ihan rehellinen olen, niin aavistus tuossa ekassa kommenttisanassa on kateutta ja iso kourallinen ihailua ...ihan vaan koska minen viissis noin usein tehä remppaa ;)
  Mutta mistä on nuo harmaa-valkoraidalliset matot? Onko ne vähän tavallista leveämmät ja saiskohan niitä peräti kolmimetrisenä? Tahtoisin - ja siihen mun aktiiviteetti-indeksi just nyt yltäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Keekis! Tästä rempasta selvisin ihan vaan lehteä lukemalla olohuoneessa sillä aikaa kun eteisessä tehtiin töitä 😊
   Nuo matot ostin täkäläisestä mattoliikkeestä vuosi sitten, koko on 120x180.
   Kotimaisia mattoja, mutta sen enempää en osaa auttaa, valitettavasti.

   Poista
 3. Huh, mikä muutos! Ihan huikeasti yleisilme siistiytyi ja on nyt taatusti myös käytettävämpi ja ovien takana kai jopa paremmin säilytystilaakin. En yhtään ihmettele, että on olo kuin olisi uuteen asuntoon muuttanut. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuota katselee koko ajan ajatuksella "onneksi naapurilla oli, ei olis tämä ikinä tullut mieleen" vaikka mielessään on yrittänyt nähdä jos jonkinlaista pelastavaa viritystä. Säilytystila itsessään ei muuttunut oikeastaan mitenkään, mutta tulipa kaikki kolot ja nurkat siivottua. Ja kaappi tyhjennettyä turhasta tavarasta 😉

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥