sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

ihan paras kesäjuoma ♥

Miniä tuossa taannoin antoi juomamaistiaisia ja kohta sen jälkeen tajusin, että hei, tämähän on sitä samaa mistä systeri jo puhui jossain vaiheessa aiemmin.
Oli sen verran suun mukaista, että päätin heti pistää tulemaan -oli vaan probleema, että mistäs pulloja juomalle, mulla kun ei ole mitään jemmassa.


Tulin systerille maininneeksi, että täytyy varmaan käydä ruåttalaisessa hakemassa muutama patenttikorkkipullo, eikä aikaakaan kun hän laittaa mulle kuvaa (kirppiskierrokseltaan, oli se kansallinen kirppispäivä), että kelpaiskos tällaiset.


No tottamooses kelpasi ♥

Ei muuta kuin kauppaan hakemaan tarvikkeet, kuvasta puuttuu vain hunaja, joka oli kaapissa.

Tänään lähtee neljäs kerta kun pistän juomaa pulloihin, kolme litraa teen kerrallaan, silloin on aina pari pulloa valmista juomaa kylmässä kun kuusi pulloa on tyhjänä uutta satsia varten.

Ja tässä ohje ihanaan ja ah, niin terveelliseen INKIVÄÄRIJUOMAAN:

Kolme litraa vettä kiehumaan kattilaan,  sekaan pieni mötikkä (ks. kuvassa oleva viipaloitu määrä) inkivääriä vaikka viipaloituna, annetaan kiehua jonkun minuutin verran. Jäähdytellään ja lisätään sitten kahden-kolmen sitruuna mehu (jos luomusitruunaa, niin voi raastaa kuortakin mukaan) ja lorautetaan vielä hunajaa mukaan. En ole sen tarkemmin mittaillut hunajan määrää, mutta veikkailisin ruokalusikallinen/litra. Ainakin sinnepäin.
Jäähtynyt juoma sitten siivilän kautta pulloihin ja kylmänä ääntä kohden!
Nam!!!

On meinaan ihan paras janojuoma, eikä nimenomaan inkiväärin terveysvaikutuksia voi vähätellä, TÄSTÄ löytyy yksi linkki, josta voi lukaista. Yksi kokonainen inkiväärinjuuri riittää siis useampaankin satsiin, säilyy hyvin varsinkin jääkaapissa, omani tosin on ollut koko ajan kipossa sitruunpiden kanssa. Ei ole huonoksi mennyt siinäkään.

Minulla menee tuo kolmen litran satsi kahdessa-kolmessa päivässä, vähän riippuen siitä olenko kuinka kotona vai menokenkä jalassa. Nyt pitäis kokeilla josko saisi tehtyä vähän tujusamman juomauutteen, jonka voisi sitten lantrata kuplavedellä -vielä en ole ehtinyt testaamaan...

Onkos sulle tuttu juoma -ja jollei, niin kokeiletko?

8 kommenttia:

  1. Olen ihan vakuuttunut inkiväärin terveysvaikutuksista. Ihmettelenkin, miksen ole tajunnutkaan, että voisi tehdä tällaista juomaa siitä itse. Kiitos siis tästä, tosi hyvä vinkki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihan koukussa tähän, helppo valmistaa, hyvän makuista ja niveletkin kiittää 😄
      Kerrohan sitten mitä tykkäät.

      Poista
  2. Pepi, olen niin ihastunut Tampereen Ikeaan, että tuski Vantaan Ikeassa meikäläistä enää näkyykään. Ei ehditty poiketa, sillä oli vasta 3 viikkoa s:ta ja Luvialla hirveästi tapaamisia. Hoidot veivät osansa, mutta että pääsi edes jonnekin!!!!

    ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hyvä kauppa 👌😊 -joskus tuntuu, että taidan käydä yhtä usein kuin ruokakaupassa 🙈
      Poiketkaa ihmeessä joku reissu, vipinää on mullakin täällä riittänyt kun on ollut niin tyttöjä kuin koiruuttakin vierailulla ja kaikkea muutakin kivaa. Mutta niinhän se on, että aikans kutakin!

      Poista
  3. En ole kokeillut. Pitäsköhan koittaa. Vois auttaa isännän niveliin. Mukavaa alkavaa viikkoa. t RIITTA :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ei ainakaan huonommaks mene 😄
      Ja onhan tuo ihana hellepäivien janojuoma!
      Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  4. Flunssaan tein kerran ja helpotti oloa. Täytyykin taas tehdä ihan janojuomaksi.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehokas juoma moneen lähtöön! 👌
      Viikko alkoi paskimmalla mahdollisella uutisella, mutta eiköhän tämä tästä kunhan saa päänsä järjestykseeen.
      Laitan sulle viestiä kohta.

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥