torstai 7. huhtikuuta 2016

kadonneet säät

Nyt on kyllä kadonneensäänmetsästäjät menneet pöpelikköön ennusteissaan monena päivänä, 
juuri kun on tehnyt suunnitelmat valmiiksi tulevalle päivälle -noin kello yksi yöllä kun on tsekannut tulevan sään ja loistavan hyväksi todennut- ja valmiina siirtämään itsensä siis pihahommiin, niin eikös perkules sen vähintäänkin vain puolipilviseksi luvatun päivän tilalle avaudukin pilvinen ja sateinen päivä. Aamu on kyllä voinut olla mitä parhain, mutta kuka sitä nyt innoissaan sinne vielä muutamassa asteessa kellottelevaan keliin...

Ja niinkin voi käydä, että just kun olet kertaalleen kastunut -kuten tänään- ja istahdat lehden kanssa syvälle tuoliin ajatellen viettäväsi sadepäivän sitten vaikka näin, niin kuinka ollakaan, puolen tunnin kuluttua havahdut kun ei kuulukaan mitään ropinaa....kas, sade onkin lakannut.
Jos vetäis kengät jalkaan ja hilpasis ihan vaikka pikaisesti Lillaan nimimerkillä vie mennessäs, tuo tullessas, tavaraa kun kulkee kummasti molempiin suuntiin.
Noh, vilkaisu täsmäsäähän näyttäis, että puolen tunnin kuluttua sataa taas...

Tulis nyt kerralla eikä tipotellen, kunnolla ja mielellään yöllä kiitos!
...pesis kivetkin...mutta ei. Kasvua on havaittavaissa kuitenkin, sen verran on aurinko ja lämpö tehnyt tehtäviään. 
Tulppaanien ja narsissien tiittejä näkyy siellä täällä, mutta tuo pääsi hämmästyttämään, että pionikin puskee jo ensimmäisiä alkujaan. Kohta siis varmaan jo särkynyt sydänkin...ja kun se tulee pintaan, niin sitten mennäänkin jo vauhdilla kohti kesää ☺

Niin, ne edellä mainitut kivet. Pesua odottavat.
Tienoolla on tehty isoja putkitöitä ja meidän tie käännetty nurinniskoin, naapurin kanssa kärrättiin pari kottikuormallista tienposkesta hyviä kiviä odottamaan jakosijoitusta.
Viime kesänä kun pääsi alkuun, mutta kivet loppui kesken. Nyt pääsee tekemään homman loppuun.Sen sortin hommaa kuitenkin, että mielellään odottelee sateen puhdistavan noita kuraisia kiviä edes vähän. Vettä kun meille ei tule ennenkuin maa on sulaa. Ja vesiputket.

Vaan kivapa tuolla Lillassa on ihan vaan höhhäillä muutenkin, se mikä on ollut tehtävissä on suurinpiirtein tehtynäkin, vähän jotain saksittavaa on, mutta sen suhteen olen ihan pikkuisen ns. odottavalla kannalla.  Vähän enemmän väääntöä vehkeisiin pitäis löytyä.

Vaan menee se aika kotonakin. Itse asiassa juuri taannoin yhden kaverin kanssa taas juteltiin onko tullut aika pitkäksi missään vaiheessa -minähän olen nyt ollut pois työelämästä aika tarkalleen puolitoista vuotta. Täytyy sanoa, että ei sitten niin yhtenäkään päivänä. Enemmän edelleenkin tuntuu vuorokauden tunnit loppuvan kesken. Vai onks minust tullut huono organisoija kun ei ole enää mitään valmista aikataulua...? Tekemistä on aina, jonoksi asti. Aina ei vaan ole huvitusta ihan kaikkeen.
Se kolmen tuolin kyselykään ei  tuottanut tulosta taannoin, se sama vähiten makkariin sopiva siellä on edelleenkin, mutta uutta maalia odottelee - ei vaan saa sudituksi! Minä!!
Aina noita muitakin projekteja ja hommia on.
Olen maininnutkin ohimennen, että on yks projekti...juu, vilautetaan tämän verran, kerron sitten joskus lisää jos tästä jotain tulee. Tai tulee siis jotain, mutta sen nyt aika näyttää, että mitä.
Piirustelua kuitenkin. Enemmän vielä käden totuttamista siihen mitä pää näkee.
Ja mitä miniä sanoo. Yhteistyötä siis.

 -se siitä vilauttelusta, ei tuosta tietty mitään irti saa, mutta kun ei enempää oikein voi "stripata"
*totistettavasti en o ihan vaan laiskana*

Ääh, ei se sade alkanutkaan!
Taidan kuitenkin kurvata Lillaan keittelemään kaffeet, ne vaan maistuu siellä niiiiiin hyvälle!
Kastumisenkin uhalla ulos! Nyt. Tsau.

16 kommenttia:

 1. Ei täällä vielä pilkistä maasta oikein mitään :( Ja tänäänkin on aamupäivän pientä hetkeä lukuun ottamatta satanut ihan koko päivän.

  Surffailen sitten täällä sohvalla puutarhajuttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä taukos hetkeksi, mutta onneksi kurkkasin ikkunasta ennen kuin lähdin: sataa taas! No, maistui ne kahvit kotonakin.
   Mulla on hyvää alkua kultapallossa ja maksaruohossa ainakin, yks imikkä on jo ihan "pihalla" -täytynee napsia viikonlopulla kuvia 😉

   Poista
 2. Tänään Helsingin matkalla paistoi, satoi, paistoi, satoi, paistoi, satoi...kevät keikkuen tulevi, vai miten se menikään. Viime viikonloppuna mökillä näin, kun valkoisen särkynyt sydämeni jo kurkisteli mullasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista enemmän tai vähemmän joka puolella kai. Paitsi ettei täällä enää aamun jälkeen ole paistanut.
   Jos viikonloppu on likikään niin aurinkoinen kuin luvataan, niin taitaa alkaa yks sun toinen kurkkimaan mitä kevääseen kuuluu 😊

   Poista
 3. Pepi, minusta koko viikoksi luvattiin sadetta ja olen niin pettynyt, kun se taas kiertää saaremme eli vain muutama pisara vettä!

  Minullakin myyrät sallivat muutaman lumikellon, sinulla enemmän<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on säätilat muuttuneet kuin vaihtelunhaluisen naisen mieli. Vielä nayttää perjantai-maanantai suht hyvältä, mutta antaas katsoo kuin käy.
   Myyriä ei ole täällä näkynyt (kop kop) mutta kaksi kotiloa kyllä -en jäänyt tutkimaan ovatko (luvatusti?) paleltuneet alkuvuoden pakkasissa vai vieläkö henki pihisi. No, enää ei kuitenkaan pihise 😉

   Poista
 4. Meillä sataa ja sataa. Takapiha on vielä hankien alla. Muutama pieni pälvi on nyt ilmestynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se sade vie lunta pois!! Vaan niin se nyt sataa täälläkin - ja on kylmä. Mutta eiköhän tää tästä, ainakin päivä pitenee koko ajan 😉

   Poista
 5. Oon kateellinen noista kivistä. Ite oon iltahämärissä käynyt pöllimässä kaupungin montulta ja omatunto on soimannu, vaikka on niitä varmaan pahempiakin rikoksia :). Ja vannon, että sinne on jäänyt vielä paaaaljon matskua.

  Meidän pihalla ei kasva vielä mikään. Ekat elävät on varmaan kasvien sijaan kotiloita.. Keräilypihdit on jo nurkalla valmiina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vaan reppu selässä montulle 😄
   Tuskin siitä kukaan sen kummemin välittää jollei nyt minkään peräkärryn kanssa niitä mene hakemaan!
   Huomenna vois yrittää noita kiviä jo paikalleenkin, likasia tai ei! Ei oikein auta tuossakaan pitää, maa kun sulaa niin tulee ylimääräsiä hommia jos menee meitin puulaatat ihan vituralleen!

   Toivotaan, että ne kotilot on kuollu pakkasiin!!!

   Poista
  2. Mutta kun se on just peräkärry, jolla oon niitä hakenu :D. Vaan toivotaan, että rikokset on vanhentunut jo. Ja jos joku kaipaa, niin saa tulla hakeen pois. Täällä ne on kaikki talonvierustoilla. Siinä missä vanhat kiuaskivetkin. En keksiny niille parempaakaan sijotuspaikkaa.

   Puuhakasta viikonloppua! Huomenna (kai) sataa ja sunnuntaina (kai) paistaa. Tai kattoo ny...

   Poista
  3. 😂😂😂 no toivotaan sinakin ettei kukaan nihkre asianomistaja satu lukemaan tätä ja keksimään, että sinnekö hiivattiin ne kaikki kivet on mennyt!
   Toivottavasti huomenna sataa vasta iltapäivästä, olis oikeesti tarkoitus viettää puuhakasta päivää !

   Poista
 6. Täällä on nyt justiinsa kelit niin niin kohdillaan. Toivottavasti huomennakin jatkuu sama paiste, sillä haluaisin siivota auton, möyhiä kasvilavat, haravoida enimmät oksat pihalta ja juoda pihakahvit. Sellaista voi toki tehdä pilviselläkin, mutta silloin voi unohtaa tuon sanan haluaisin. Aurinkoisella ilmalla asioita tekee mielellään, pilvisellä kylmällä kelillä on pakko kaikkea muuta kuin sängyn pohjalla makailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jo hyvin jos pääset kasvilavat möyhimään, mulla ne on vielä umpijäässä. Pintamultaa olen saanut raavittua vähän sinne missä multaa on tarvinut -routa kun on nostellut joitakin sipuleita turhan ylös.
   Mutta hommiin pääsyä minäkin odotan, tänään ei ole kelit olleet ollenkaan kohillaan. Päivä on mennytkin ompeluhommussa -ja makkarin tuolin sutimisessa.

   Poista
 7. Sataa ja ei sada tälläkin suunnalla. Täälä ei vielä oikein mikään kasva vaikka "etelämmässä" ollaan. Lunta ei onneksi ole. Mukavaa viikonloppua. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaihtelevaa on. Just tidettiin äsken systerin(kin) tiluksilla, että kasvaa ne! Särkyneen sydämenkin alut 😊

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥