tiistai 8. joulukuuta 2015

jos ei jouluna ole lunta...

...niin mitä sitten...?

Ei maar, jostain syystä vaan pyörii tuo joulurallatus päässä, liekö syynä lumenpuute vaiko lähestyvä joulu. Toki minä toivoisin ihan kuten ennenkin jokaiselle lapselle sen pari kuutiota lunta takapihalle, mutta en nyt edelleenkään sitä fanita sen kummemmin, siedän lumen kyllä sitten kun se tulee ja pysyy. Lumena!
Tässä tilanne täällä tänään, ei paha...

Vaan tulipa siitä lumesta ja rallatuksesta mieleen yksi erinomaisen hyvä joululahjavinkki.
Postipoika toi tuossa kuukausi takaperin FISKARSin talvipaketin, vallan mainio setti.
Testaamaankin olen päässyt ja hyväksi havainnut, sen verran sitä tunta tännekin tuli taannoin.
 Paketissa oli erittäin pitkävartinen lumentyönnin sekä autoilijoille suunnattu setti.
Kaikki uutta  SnowXpert -sarjaa. Autoilijan setti on mielestäni erittäin onnistunut kaikin puolin:
Pienikokoinen, mutta tukeva lumilapio sekä harja/skrapa.
Lapio on samaa materiaalia kuin Fiskarsin kirveet, eli taatusti kestää käytössä.
 Meikäläinen kun on ollut jo pitkään autoton, niin alkuperäiseen tarkoitukseensa ei kaikki pääse: pikkulapio on mitä tarpeellisin kotiparvekkeella, sieltäkin kun tarvitsee lumet putsata pois talven mittaan useammankin kerran (ja tähän asti se on tullut tehtyä rikkalapiolla!)

 Skrapa kotiutui miniän katumaasturiin; ahkera koiraharrastaja kun ajelee kelissä kuin kelissä, niin käyttöä on varmasti. Ja jos tarve vaatiin niin voi vaikka kaveri putsata lumia ja itse srapata, tuo kun mukavasti muuttuu kahdeksi työkaluksi. Skrapa on kaikenlisäksi kaksipuoleinen, joten putsaa mennen tullen, eikä varmasti naarmuta lasia.
 Meillä kun ei ole satanut vielä juurikaan vettä kummempaa, niin en sen kummemmin ole palautetta kysellytkään, mutta uskoisin senkin olevan käteensopiva.

Vuosien mittaan on tullut huomatuksi kuinka monen auton varusteisiin kuuluu jos jonkulainen skrapa, mutta joku skrapaa vaikka parkkikiekolla tarvittaessa, mutta sen lapion puutteen olen sitäkin selvemmin huomioinut. 
Kuinkas on, onkos sitä sinun kulkuneuvossasi?
Sen puutteen kun huomaa yleensä vasta silloin kun joutuu syystä tai toisesta käsin kaivelemaan lumikinosta pyörän edestä tai kourakaupalla heittelemään soraa....kuten itselleni joskus kävi vuonna kivi ja kirves.
Sen jälkeen se lapio sitten kyllä kulkikin matkassa.

Tämä FISKARSin SnowXpert -sarja hivelee suuremmankin luokan esteetikon silmää, eli kelpaa varmasti kuskin kuin kuskin takaloosteriin. Ja nyt kun jouluun on enää pieni hetki, niin mikäs sen parempi kuin hilpasta jouluostoksille ja pistää autoilijalle pukinkonttiin.
Varsin hyvä lahja siis kun tämmöinen autoton mummukin suosittelee ☺
(eikä omistaankaan raaskinut luopua kuin skrapan verran...)

 Ergonomisesti suunniteltu lumentyönnin pääsi jo hyvään testiin ensilumen tultua.
Lunta ei ollut kinoskaupalla, mutta se mikä oli, oli vetistä ja raskasta.
 Ja kun meikäläisen selkä on se mikä on, niin pistin kädet kyynärpäitä myöten ristiin kun sain homman tehtyä!! Kerrankin lumityöt oli nimittäin suorastaan kivaa!
Nyt riitti kun vain työnteli lumet sujuvasti kuistin reunalta alas, vaan sitten kun lunta on pihakin kinoksilla sen joutuu heittelemään hyvänkin matkaa - koeheittelin osan lumista, ja täytyy sanoa, että pelittää! Vartta on niin pitkälti, että siitä saa todella hyvän otteen.

Ihan melkein jo aloin odotella lunta.
Melkein, vaan en ihan ☺

Fiilistellään nyt vielä ihan muuten ♥

*yhteistyöpostaus Fiskarsin kanssa*

12 kommenttia:

 1. Mä ostin viimeisen työrupeamalla autoon kunnon lapion ja skrapan, vaikka auto ei mun olekaan. Minä sillä kuitenkin ajoin ja ne on vaan niin pakolliset varusteet. Saapa nyt mieskin putsailla kunnon välinein ;)
  Mukavaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne vaan tärkeitä välineitä. Eikä lasten lapiolla kamaln pitkälle pötkitä, sekin tuli testattua kun oli ensimmäinen mikä silloin aikoinaan tuli vastaan kaupassa :D

   Sitä samaa toivottelen sinulle!

   Poista
 2. Skrapa ja harja löytyy autosta, lapiota ei - mutta mulla onkin neliveto ;).

  Toivon kans, että lumi tulee kunnollisena, ei märkänä floskana. Mutta eipä juuri viitteitä lumentuloon ole ilmassa ja kyllä sekin sopii ihan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kun autossa on poweria :)

   Jos joukolla toivottais, että ne loskat tuli ja meni, jos ihan kunnon lunta seuraavaksi. Vaikka kyllä on ollut edelleen kamalan kiva harva se päivä hakea fillari varastosta, kelit on siinäkin mielessä olleet suosiollisia. Eli en valita.

   Poista
 3. Tuota skrapaa olen kuullut kehuttavan ja se on tulossa pukinkonttiin - eikä vain yhtenä kappaleena vaan saajia on useampi;)
  Ja vaikka en lumen ystävä olekaan, on pakko myöntää, että kyllähän se valoa tuo ja maiseman kaunistaa, joten ehkä minäkin jouluna sitä hetken sietäisin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona kun virtuaaliskrapasin, niin tuntui mukavalta käteen - ja tuo kaksipuoleisuus oli plussaa. Vaikka en itse yhtään kaipaile niitä aikoja kun piti ensin kaivaa auto kinoksesta ja sitten harjata ja skrapata....

   Saas nähdä kuinka käy kun valkoista joulua vähän ennustellaan....olishan se somaa...

   Poista
 4. Kiitos erittäin hyvästä vinkistä!
  En löytänyt tuotteita verkkokaupasta eikä niitä asiakaspalvelun mukaan siellä olekaan. Kannattaa kysyä esimerkiksi K-raudasta, oli asiakaspalvelun neuvo.

  VastaaPoista
 5. Jos ei kohta tule lunta, pää hajoaa tähän pimeään. Joten antaa kuule sataa ja nopeasti. Ja paljon! Niin että riittää kevääseen asti, eikä tässä talvessa olisi enää mitään mustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ohhoh, nyt tuntuu ottavan koville! taitaa ottaa aikansa ennenkuin tähän tottuu, ei ne talvet täällä enää ole samanlaisia kuin "silloin ennen" :D
   - ja ainahan asioilla on puolensa ja puolensa...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että nuo autotarvikkeet on vähän lapsipuolen asemassa monessa huushollissa - näillä saa ainakin vähän parannusta asiaan :)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥