keskiviikko 27. elokuuta 2014

Hiljaiseloa

Tässä on mennyt toista viikkoa mukavasti(?) flunssan parissa.
Ei jäänyt ihan pelkkään kaktustarhailuun, onneksi alkaa olla viimein voiton puolella
- kuumetta ei ole enää, mutta kurkku on sen verran käheä,
että kotosalla olen sohvaperunan mallina. Jos joku tarttee, mallia siis.
Ajattelin jo meneväni tänään töihin, mutta...
 ...eilen soi puhelin..."oleks kuullut uutiset?"  En ollut, ei ollut kukaan muukaan, mutta kuten muutkin, näin sitten nettiuutisissa. Julkistettiin duunissakin pienellä viiveellä.
Ja pomokin illalla kyllä soitteli. Alkaa sitten yyteet. Meilläkin.
 Fakta on se, että toimipisteen lähtölaskenta alkoi.
Lokakuun jälkeen ei ole edes vuokrasopimusta. Toiminnot keskitetään, Tampere jää ulkopuolelle.
 Sanoinpa sitten pomollekin, että olin kyllä tulossa, mutta taidankin nyt parannella itseni ihan rauhassa. Mitä mä ääntäni rääkkäämään tällaisen vuoksi. Ehtii sinne vielä.
Sanoi vaan, että paras vaan huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan, kaikin tavoin.
 Vanhaks pitää elää, että kaiken kokee.
Tätäkö se  tarkoitti kun joskus sanottiin, että ei sitä pienenä tiedä kuin kivaa on isona?
 Noh, ei täällä hätää mitään.
On vaan vähän outo olo.
 Päivällä poikkesin duunissa ja juttelin lähimmän esimieheni kanssa.
Minä kuulemma pääsisin suoraan eläkeputkeen (k a m a l a  sana!), ja kun olen kerran ollut talossa yli kaksitoista vuotta, niin talo maksaa puolen vuoden palkan ja siitä eteenpäin sitten olis eloa putkessa.
 Tässä iässä ne muut vaihtoehdot taitaa olla aika vähissä.
Vaikka hallitus kuinka on nostamassa eläkeikärajaa, niin totuushan on se, että kyllä työmarkkinoilla jyllää sen sortin ikärasismi, että hävettää!
 Ja mää, tämmöi tatuoitu mummu....vois tulla joku muukin syrjintä jo vastaan :D
 Pitääks tässä nyt alkaa ajatella, että työt lusittu.
Että lokakuussa alkaa piiiiiiitkä kesäloma. Ja enemmän tai vähemmän persaukinen sellainen.
Että vois Lillassa ens kesänä vaan venytellä ja keitellä kaffeet, lukaista lehden ja miettiä, että mitäs sitä sitten tekis vai olisko ihan vallan tekemättä. Ruuvata kellot irti...
Mun faija, PellePeloton siis, oli muuten tämän ikäinen kun minä nyt kun jäi ennenaikaselle eläkkeelle..liki kolmekymmentä vuotta sitten!
No mutta, mitäpä näitä murehtimaan, ei täällä suinkaan olla tuhkaa päälle ripottelemassa!
Kunhan nyt ääneen funtsailin.

Sori kamalasti, ne viimeiset mukiloiset on edelleen Lillassa!
Jostain syystä mä olen juuttunut telkkarin ääreen.
Sopivasti tuli postista maanantaina 3 tuotantokautta Games of Thronesia, miniä suositteli.
Ja minähän oon ihan koukussa. 
Siellä ne pojjaat odottelee pysäytyskuvana ruudulla, joten se on tsau!

Ai juu, kuvat ei liity mitenkään tapaukseen, mutta eteisen pyöritys tuli ja meni.
Kukat kuolee ja uudet tulee tilalle.
Ja on paikka kasvattaa lehtipinoakin.

51 kommenttia:

 1. Mäkin odottelen, että milloinhan meidän puljussa yt:t alkaa, tulossa on, se on varmaa... mä en ikävä kyllä pääse vielä putkeen, mielellään kyllä jäisin :) Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli duunissa viime keväänä sellainen henkinen "rasti ruutuun jollei ole yyteitä"-fiilis kun firma toisensa jälkeen ilmoitteli niistä. Oltiin salaa melkeinpä onnellisia kun oman talon yt:t tuli ja meni ja me oltiin niiden ulkopuolella. No, selvispä syykin miksi oltiin.

   Poista
 2. Game of Thrones on huippu, vedettiin kausi toisensa perään melkoista putkee. Mutta sun eläkeputki, hmm. Tietysti puolensa siinäkin, mutta tuntuu varsin aikaselta. Mun vanhemmat muuten jäi myös aikoinaan 30 vee sitten 55 maissa eläkkeelle. Mutta sä oot kyllä liian nuori. Ainakin aikas saisit kuluun, siitä ei oo epäilystä. No ei ole kiva juttu, harmittaa sun puolesta. Hö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on melkein kaksi kautta katsottuna :D - eli aika putkeen mennyt täälläkin.
   Taidan tuos syssymmällä ottaa satsin uudestaan alusta, on sen verran moninainen juonenkulku!
   Taitaa olla aikaa katsella :)

   Hei, mä olen NYT 58! Vaikkei yhtään tunnukaan siltä....

   Poista
 3. Tsemppiä. Kaksi edellistä työtä on lähtenyt yt:ssä ja vaikea tuntuu olevan uutta löytää. Olen jo ajatellut tuota ikärasismiakin. Onhan 48 kuitenkin eri kuin 28.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan enemmän tai vähemmän julkinen salaisuus, että monet firmat ei palkkaa yli nelikymppisiä! Että se siitä kokemuksen hyödyntämisestä!
   Ja kuule, 58 on vielä eri juttu kuin 48 - vaikka se tuskin tässä kohden yhtään lohduttaa!

   Poista
 4. Taitaa olla tämän päivän trendi joka puolella...
  Ikärasismia on taatusti, sitä on turha työnantajienkaan kieltää.

  Mä olisin silti valmis jo pois tai ainakin tauolle ☺ Tekisin ihan jotain muuta, jos ei ois muuta ☺ Pitäisköhä alkaa huutelee: "Mikä se enter on?! Missä se on ?!" Välillä risoo niin pirkuleesti, miten toisten selkänahasta revitään, toiset vain lepää laakereillaan...jne. Mutta, ei auta kuin tuulta päin tarpoa ☺

  Tsemppiä ja vähän aikaa, kun annat ajatusten rullata, eiköhän se pahin jo helpota ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja isojen herrojen on niin helppo sivuuttaa monta tosi elämän faktaa kun heillä tuo "hyvä veli"-verkosto pelittää. Ja palkatkin nousee ihan toiseen malliin kuin työtä tekevillä (siis NORMAALIA työtä tekevillä )

   Sitä aina välillä,on haaveillut vuorotteluvapaasta, mutta tajunnut sen olevan rahallisesti ihan mahdoton juttu yksin elävälle! No, taitaa alkaa vähän pitempi vapaa...

   Poista
 5. Stemppiä sinne! Ikä on vaan numeroita, paitsi työmarkkinoilla. Syrjintää tai ei, elossa on Mollakin vielä....valitettavasti. Kyllä me mummot pärjätään, mennään rämmitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Joskus kun joku kysyy, että minkäs ikäinen sä muuten olet, niin tulee välillä sanottua, että odotas vähän...pitää ihan miettiä :D
   Etipäin, sano mumm lumessa!!

   Poista
 6. Onpa kurjaa! Tsemppiä sulle :)
  Joo, tosta ikärasismista tiedän minäkin jotain. Minä olin kaksivuotta työttömyysputkessa. No, nyt vuoden eläkkeellä. Tekemistä on riittänyt ja uskon,että sitä sinullakin riittää. Ainakin blogin perusteella olet touhun nainen. Ikäviä asioita kuitenkin. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonomminkin vois olla :)
   Ei ole kun parisen viikkoa kun mökkinaapurille tuumasin tekeväni vielä pari vuotta eläkeiän jälkeenkin duunia....juupa juu, tee tässä nyt sitten!
   Tottapa turiset, tuskinpa mulla vapaa-ajan ongelmia tulis!

   Poista
 7. Tätä tuntuu olevan liikkeellä joka puolella, ei ole varmaa työtä enään kellään...aika rankaa tällainen elämänmeno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan helvetin lyhytnäköistä touhua!!
   Elämä on mennyt monessa firmassa täysin saneeraamiseksi, ei enää sijoiteta voittoja tuotantoon, vaan maksetaan osakkeina ulos! Perseestä!

   Poista
 8. Aina sitä miettii, että kun sais vähän höllätä tosta työssä raatamisesta, mut kun se tulee eteen noin, se vetää kyllä mietteliääksi. Ja nimenomaan kuten sanoit; ikärasismi jyllää! Omalla alalla sama kirjainpari tuupattiin tietoisuuteen viime maanantaina. Tsemppiä roppakaupalla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kauheasti tee mieli kuunnella uutisia tai lukea lehtiä....minä itseasiassa otin "lomaa" noista uutisista hetkeksi, meni ilmoitus omistakin yt:stä ihan sen vuoksi ohi - oli vaan mukavampi olla hetki ilman huonoja uutisia. Kaksi viikkoa nyt täynnä ilman kympin uutisiakin - radio ainoa josta ulee kuunneltua toisella korvalla.

   Poista
 9. No voi höhhien höh :( Mahtaa olla ns.pysähtymisen paikka... Mutta mitä olen sua tämän ihanan blogisi kautta oppinut tuntemaan, niin sähän kyllä keksit vaikka ja mitä puuhaa! Eläkkeellä,uudessa työssä,missä vaan :) Mutta ymmärrän kyllä oudon olon.Meidän firmassakin jyllää nuo samat ahneuden rattaat :(
  Aurinkoa päiviisi!
  t.toinen kähisijä (2 viikkoa vasta kestänyt tätä kurkkukipua....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä varmaan ehdin sitten eläkkeelläkin kyllästyä moneen otteeseen :) - ja jos mun faijaakin vielä seitsemänkymppisenä (kaiketi sen jälkeenkin) kutsuttiin pitkälle ulkomaankomennukselle, niin tuskinpa mun elämäni tähän loppuu! Millään lailla :)

   Älä kähise - nyt pitää olla suu supussa!!

   Poista
 10. Tsemppiä vaan sinne ja nuo asiat pistää kyllä aattelee ja sitten jos se osuu vielä omalle kohdalle. Itsekin painiskelen tuon asian kanssa. Kaikesta huolimatta kaikki jatkuu vain hieman muuttuneena:(
  Aina sitä itsekin ihmettelee eläkeiän muuttamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ihmettelee montaa muutakin asiaa....vaan täytyypä toivoa, että nuo päättäjät ihan oikeasti tekee viisaampia ratkaisuja kuin meikäläinen ehkä tekis.
   Vaan mahtuu oli tuolla johtoportaissa monessa paikassa kirveellä töitä....

   Poista
 11. Nuo kaksi kirjainta on tänä aikana aina jossain esillä. Ja tuo, että eläkeikää yritetään väenväkisin nostaa, miksi, kun ikärasismi työmarkkinoilla kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei taida mennä päivää ilman yt-ilmoituksia nykyisin. Siksi sitä ilahtuu suunnattomasti kun joku ilmoitaa palkkaavansa sata uutta! Näitäkin ihmeitä onneksi tulee :)
   (Mutta ei ne palkatut taida olla mitään senioireita)

   Poista
 12. Voi ei! Tosi paha paikka.. Voimia! T. Yksi joka miettii joka toinen päivä onkohan ensi kuussa vielä työpaikka pystyssä (tosin tämä mietintä on jo jatkunut pari vuotta) ja jonka palkka on 3 viikkoa myöhässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä ihmisen lapsi on erehtyväinen, mää luulin olevani "eläkevirassa" :)
   Meillä on ollut niiiiiiiin hyvä ja tuloksellinen yksikkö, että parempaa sai hakea.....ennenkuin uudet tuulet alkoi talossa puhaltaa....
   Toi on paska nakki, jollei palkkoja makseta!! Tosi pasaka!

   Poista
 13. Yt kun tuli meidän toimipisteeseen vapaaehtoisena lähdin uskoen siihen että muualtakin töitä saisin. Toisin on käynyt ikärasismin lisäksi tuntuu olevan koulutusrasismiakin. Liian koulutettu liian miehiselle alalle olen kuullut olevani monessakin paikassa. Paras oli kun eräs sanoi ettei voi ottaa mua töihin kun mulle täytyisi maksaa kunnon palkkaakin. HMM..... No toistaiseksi elämä on kantanut näinkin ja kyllä se Pepi siutkin kantaa. Mieto asioiden hyviä puolia niitä joita tuolla ylhäällä jo luettelitkin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumalautanen sentään, ylikoulutettu, nainen ja vielä joutuis maksamaan kunnon palkkaakin! Ja joku kehtaa päästää vielä ääneen suustaan! Kertoo paljon ajasta.
   Kantaa kantaa! Niin mä olen aina sanonut, toivottavasti olen ollut oikeassa :D
   (Häätynee hommata kunnon pitkävartiset mustat Kontiot jos vaikka alkaa upottaa...)

   Poista
 14. Ihan peestä en paremmin osaa sanoa,kohta viitsi enää lehteä lukea eikä uutisia katsoa kun aina se ja tämä ja tuo vähentää,saneeraa,lomauttaa ,lopettaa sen ja tämän ja tuon ja niin ja näin monta,muutama vuosi ja saa monttu auki katsoa ihmistä jolla vielä on töitä:/

  Naneten kanssa oon kyllä samaa mieltä siitä että jotain sä keksit kyllä vaikka eipä se tässä tilanteessa varmaan siltä tunnu eikä paljon lohduta.Sulla kuitenkin piisaa tuota virtaskaa ja elämäniloa enemmän kuin monella muulla paljon numeroissa nuoremmalla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo tuolla ylempänä totesinkin, niin mä oen pitänyt uutistaukoa! Lehdestäkin käätyy sopivasti sivu paskauutisten kohdalla!
   Juu, mä koitan pitää virtaskan päällä jatkossakin :D
   Ja onpahan ainakin aikaa rinsessoille. Lahjukset voi jäädä kyllä aika vähiin....

   Poista
 15. No voi p... Mitähän muutakaan tuohon nyt sanoisi:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooh.....mä sanon sun puolesta: onneks äiti on tehnyt mut siinä iässä kun teki! Jos olisin vuoden nuorempi, niin olisin nyt sitten todellinen väliinputoaja.

   Poista
 16. Näin ne kaikkein luotettavimmiksi ja ikuisiksi aikanaan rankatut työpaikat vaan näköjään pikkuhiljaa lakkaa olemasta. Tästä meidän pikku kaupungista on kaatuneet kaikki. (Ja Sanomaltakin saanut moni tuttu potkun persauksiin).
  Muistan kun 80-luvun puolivälissä mulle sanottiin, että jos haluan varman työpaikan loppuiäksi, niin se on Säästöpankki. Hehheh.

  Paska juttu, mutta putki on sentään jonkun sortin lohtu. Ja sun sisukkuus ja kekseliäisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin vähän pelko persiissä oltiin, vaikka tuudittauduttiinkin siihen uskoon, että eihän meitä voi korvata! Kuinka sitä erehtyykään. Vaan sitäpä tämä nykyisin, pörssiyhtiöt taitaa olla ne herkimmät kun pitää vaan jakaa omistajille rahaa ulos. Ja monella alla siinä sitten lähteekin ketjureaktio eteenpäin, teollisuudessa alihankintaan jne. Ei taida olla "ikuisia" kuin herrojen virat!

   Kahtellaan sitten, sano pässi mun pallinsa menetti.

   (Ps. Tuleeks mulle nyt putkinäkö?)

   Poista
 17. Oho, tulikos tieto ihan puskasta?! Meidän paikallislehdessä sanottiin, että Kotkassa alkaa työttömyysluvut olla jo 20%. Aikamoista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan puskista!
   Vaikka väliilä on jotain ounasteltu, niin ollaan oltu hyvässä uskossa kun kaikki epäilykset on aina kieletty.
   Herrat isot herrat on kummallisia saneeraajia nykyään.

   Aikamoista on meno kaikenkaikkiaan, Itella just ilmoitti alkavista yyteistä.

   Poista
 18. Ihan perseestä on meno monessa kohtaa. On sitä hyvääkin, mutta tuo yt on lyhytnäköistä puuhaa. Ei uskoisi että oot jo kohta putkessa, on se aika jännää.. varmasti moni odotteleekin eläkkeelle pääsyä, mutta kyllä se varmaan jonkunmoinen siirtymäriitti on kaikille. Mutta ajatteles jos pääsis putkeen, sitten vois puuhastella kaikkea just niinkuin itse haluaa :) rajattomat mahdollisuudet. Ja kun kyse on susta, voi olla että keksit yhtä sun toista kivaa..Saa nähdä siten mitä maailma tarjoilee meille vastavalmistuville kohtakkoin...Zemppiä vaan kaikille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kaikilla asioilla on puolensa. Tälläkin.
   Olihan se aika helpotus kuulla, että tuo mahdollisuus on, ettei ihan tyhjän päälle putoa.
   Vaikken minä mikään ikäloppu ole - niinkuin ei moni muukaan tässä iässä- niin ei tämä kyllä paras mahdollinen ikä ole roikkua työnhakijanakaan :)

   Että tsemppiä vaan meille kaikille, kenelle missäkin tilanteessa!

   Poista
 19. On tiedottaminen kyllä huipussaan nykyisin. Lehdestä suurinpiirtein saa kaiken lukea.
  Onneksi on tuollainen eläkeputki mahdollista. Voimahaleja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yllättävän moni tuntuu saavan uutiset nylkyisin netin kautta ennenkuin firma itse kertoo työntekijöilleen mitään. Olisko ehkä pikkuisen vikaa? Tässäkin asiassa.

   Poista
 20. Sisällöstä huolimatta tää oli jotenkin kiva postaus. Melko kurjasti on monessa paikassa. Mun työssä tuota mahdollisuutta ei ole, olisin ollut valmis jäämään eläkeputkeen jo aikoja sitten.... mutta minähän olenkin outo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on jo ne -90 -luvun lamavuodet käynyt läpi ja ottanut takkiinsa silloin, niin aika käsittämättömältä tuntuu, että Suomen talous ajetaan tähän malliin missä se on.
   Eiköhän meistä jokainen ole uneksinut niistä leppoisampitahtisista päivistä, muodossa tai toisessa.
   Minä olin kuitenkin valmistautunut siihen, että teen vielä yhden seitsemän vuotta, eli pari vuotta yli eläkeikärajan, ihan vain eläkeroposia kartuttaakseni. Ei ihan mene suunnitelman mukaan.
   Vaan eipähän tämä elämä aina muutenkaan...

   Poista
 21. Oi ei, on se kumma, että tuollaiset uutiset tulee nykyään ihan pommina :( Mutta uskon, ettet sinä toimettomaksi oloneuvoksena jää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, ja kumma kun ne saa lukea jostain nettisivuilta ennenkuin firman sisäinen tiedotus infoaa.
   Katsotaan nyt mitä elämä tuo tullessaan :)

   Poista
 22. Kun yksi firma aloittaa yyyteeet, on muiden näköjään moraalisesti tosi helppoa seurata perässä. Kirjainparia viljellään ahkerasti täälläkin päin. Tulee aika voimaton olo. Mutta sinäpä se olet kyllä niin ahkera ihminen, että uusi paikka löytynee tarvittaessa tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää touhu on jo suorastaan surkuhupaisaa, jotenkin ei vaan voi välttyä ajatukselta, että NYT pitäis olla yks kekkonen, joka antais noottia "firmat prkeleet, ei tämä näin toimi" tms....
   Joo, maailma on eri kuin silloin ennen, mutta kuitenkin :)

   Poista
 23. Eipä ole sinulla hätää...täällä putekessa on ihan mukava olla..:D Ei ole yhtään kertaa vielä tullut aika pitkäksi...tekemistä aina riittää..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä, että tekemisen puute yllättäis, sitä en pelkää yhtään :) - enemmänkin rahanpuutetta!
   Kyllä se aina kirpasee kun ei kukaan ole noita laskuja makselemassa mun kanssani, olin niin luottanut esimerkiksi siihen, että mökilainakin on maksettu sikseen kun eläkepäivät koittaa...

   Poista
 24. No mä oon täällä osmosaali mukin kanssa sohvaperunana että ei sikäli paljoo lujempaa mene..
  Game of Thrones on kyllä yks parhaista sarjoista ikinä!
  Varmasti tuollainen touhupakkaus vielä töitäkin saa jos haluaa. Toisaalta, jos mahdollisuus putkeen on niin mikäpä jottei! Mieti rauhassa mikä rupee tuntumaan oikealta ratkaisulta.
  Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lievää räkäisyyttä ja käheyttä pienen päänsäryn kanssa täälläkin vielä, mutta enköhän mä siinä kunnossa jo ala olla, että vois maanantaina taas mennä töihin. Loppurutistuksen aika :)
   Viikonloppuja sullekin, koitahan parannella - ja valkkaa se maali!!!

   Poista
 25. Aika harva firma ja vielä harvempi ala on vielä onnistunut yt:t välttämään, se vaan valitettavasti on ajan henki. :o(
  Olen ollut pöydän kummallakin puolen (onneksi en irtisanomassa, lomauttamassa vain) ja tuullut kahdesti irtisanotuksi. Eka kerta oli ihan kauheaa, toisella ei enää niin hetkauttanut, mutta kumpikin vei omalla tavallaan eteenpäin, kohti parempaa. Kai se sanonta, "yhden vaiheen loppu on toisen alku" pitää paikkansa, ison muutoksen edessä itsekin ajattelee avarammin ja on hanakampi tarttumaan haasteisiin.
  Voimia, kylläse vielä iloksi muuttuu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tämä näyttää valitettavasti nykyään menevän, käsittämätön buumi! Ei vanha jaksa ymmärtää :/
   Työntekeminen ja asunto pitäis olla ihmisen perusoikeuksia, toisesta tehdään mahdotonta ja sen myötä toinen alkaa olla liian kallista...

   Kahtellaan mihin tässä ollaan menossa :)

   Poista
 26. Voi harmi. On nuo yt-neuvottelut ikävä juttu, ja tieto johonkin "putkeen" joutumisesta. Aika oudon yhtälön muodostavat nämä kolme: eläkeiän nosto, ikärasismi ja ennenaikainen eläkeputki.

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥