maanantai 27. tammikuuta 2014

Kauppaan ja kirkasta?

Tänään muistin koukata Tokmannin kautta hakemassa sen pienenpienen ledin
jonka uusi valaisin vielä tarvitsi.
Nakkasin kristallin irti katosta ja piuhan kiinni....ja sitten odoteltiin.
Oli nimittäin valoisaa vielä.

Tulihan se pimeyskin.
Ja valo.
?
 Voi hitsipilli näiden ledien kanssa!
Helevatan ekologisia ja mitä lie (eikä nakata roskiin, eihän), mutta sais valoakin antaa.
 Että kauppaanko tässä pitää vielä mennä?
Ja kirkasta valoa ostaa?
Saman kokoisia palluroita on nimittäin ihan kirkkaina lamppuina, olisko halogeeni...
Pitäis nimittäin nähdä lukeakin....joten eikun irti ja testaamaan jalkalampussa.
 No joo. Kai siinä jotain lukeakin näkee.
Kuvat kyllä vähän sellai "noin niinkuin tarkasti" tai jotain.
Että jos kuvassa on vähän ryppysempi naama, niin ihan ookoolta se näyttää.
Voipi olla kyllä että käynti optikollakin auttais...
Pitäiskö pakata?
Liian asutun näköistä?

Eihän tässä vielä edes kiire!
_☺/

32 kommenttia:

  1. Jos oikein sanon, niin tuo lamppu uudistus on ihan hanurista!
    Oikeaa värisävyä ja tehoa ei enää löydä kuin sattumalta. Ennen kaikki oli niin selvää.
    Noustaan barrikaadille wattien puolesta!!! Luksit, kandelat ja lumenit hiiteen !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niiiiiiin samaa mieltä!
      Ja arvaapa kenellä on jemmassa kruunukynttilöitä loppuelämäksi ( varsinainen tuhlaajapoika siis täällä!)

      Tuo sävy on kyllä onneksi kiva ja lämmin, mutta ei se VALOksi riitä! Katsotaan nyt kuinka se passaa - ja onko sillä edes paikkaa...

      Poista
  2. Minä vielä "joudun" elämään sellaisen insinöörin kanssa jonka mielestä valot valitaan ensisijaisesti sen mukaan että niistä tulee tarpeeksi valoa isoihin huoneisiin. No, käytännössä meillä on sitten aika paljon lamppuja, isännän viisaat ja mun hianot valinnat joka huoneessa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasia että valoa on silloin kun sitä tarvitaan! Ja tilanteen mukaan :)
      Herranjestas, kenelläkään ei varmaan ole yhtä paljon valopisteitä kuin mulla....paitsi systerillä...?
      Varsinaisia valopäitä :)

      Poista
  3. Mä kanssa oikein ympäristöihmisenä hamstrasin airamipakkauksia muutamiksi vuosiksi eteenpäin... ;) MUTTA noihin mun hervottomiin mustiin pönttöihin jouduin ostamaan oikein isolla rahalla kaikista tehokkaimmat lamput mitä löytyi. Kun iskin niihin perus 40w hehkulamput, oli kuin olisi tuikkua poltellut. Mittään ei nähny ;)
    Olisin ostanut Clasulta joskus syksyllä noita samoja häkkyröitä, jos eivät olisi olleet loppu. Olivat kuulemma menneet kuin kuumille kiville. Ei ihme, ovathan ne niin kivat kopiot DHS:n Work Lampista ;) On se Clasu vaan epeli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isolla rahalla noita joutuukin ostamaan! Pieni puolen pikkurillin kokoinen ledi maksoi melkein kympin!! On sillä sitten kyllä kolmen vuoden takuukin...vielä kun olis valotehoakin, niin hyvä :/

      Mulla kun on noita kruunukynttiläjärpäkkeitä enemmänkin, niin on mulla sitten jemmassa lamppujakin viitisenkymmentä pakettia :)
      Tavallisia hehkulamppuja on Lillassa. Vähän aikaa pärjää.

      Eipä noita häkkyröitä nytkään montaa ollut...

      Poista
  4. Ei, ei ja ei, ei ne valot enää pelitä oikeilla väreillä täällä pohjoisessakaan. Täys kuutamokin on parempi vaihtoehto.Eikä optikkokaan voi silmään vaikuttaa; hanurin perästä kun värit on. Viime hetkellä kai sitten pakkaat ja uskon, että jotain hauskaa kommellustakin siihen sitten liittynee; jään kuulolle. Mukavaa alkavaa viikkoa kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä niin mietin illalla, että mikä tuosta mieleen tulee...no se kuutamo! :)

      Aah, tänään oon kotona koko päivän ja AION pakata! Mitä tässä enää panttaamaan, niin paljon menee tavaraa kasseihin kun kasseja riittää. Loput odottaa sitten vaihtokasseja.

      Poista
  5. Makia on timangilamppu:) Ei ollu meidän Clasulla noita kun eilen kävin kurkistamassa,pölliny oisin tavalla tai toisella ideasi,no ehken mä myöhemmin tuon onnistun saamaan:) Aikamoiseks arpapelikshän noiden lamppujen hankkiminen on menny,vanhoista hyvistä ajoista puhuminen lienee vanhanaikaista mutta siitäkin huolimatta sanon että vanhoina hyvinä aikoina jo lampun ostaessaan tiesi miten se valaisee,ei tarvinnu sanoa hups sen paikoilleen laittaessaan;) Rumemmista sanoista puhumattakaan,ei sillä että niitä olis koskaan suusta päässytkään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ne vanhat hyvät ajat edelleenkin :)
      Eilen poksahti parista valaisimesta lamppu, menin laatikolle ja otin uuden tilalle. Ihan kunnon vanhanaikaisen!
      Muutama energiansäästölamppu näkyy olevan samassa laatikossa ilman pakkausta, taitaa olla sellaisia, joita olen kokeillut ja laittanut sinne. Ei o kelvannut.
      Kylppärissä on niin onneton kattovalo, että sen täytyy olla joku energiapihi, ei varmaan ole kotona ollut tavallista isoa vaihtaa...eipä muuten olekaan, ainoat isot on Lillassa, koska sielä on tavallinen kattovalaisin! Mulla on kaikissa muissa valaisimissa joko kruunukynttilä tai se pienikantainen pyöreä!

      Poista
  6. Sen jälkeen kun hehkulamput hävisi kaupoista, on polttimon osto ollut yhtä tuskaa.En tiedä onko mulla ymmärryksessä vikaa vai miksi en löydä koskaan oikeanlaista lamppua.Kotona saa todeta juuri tuon että valo on liian himmeä tai lamppu antaa valon jotenkin kummallisesti...Ja oikeesti,mä en löydä tavallisen 40 w hehkulampun tilalle mitään!!

    Meinasin ostaa clasulta justiin tuon kauniin ison lampun mutta sillä kertaa tajusin juuri ennen kassaa ettei sillä tee yhtään mitään.Kuka oikeesti tarvii tuommosta yövaloa???

    Nyt harmittaa kun en jemmanut niitä hehkulamppuja enempää aikoinaan.Elämä olis siltä osin niin yksinkertaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla mullakin piiiiiitkään aikaan ainokainen tämän sortin ostos! Onneksi ei ole tarvettakaan!
      Mutta se täytyy kyllä tällä olemattomallakin kokemuksella todeta, että ei noista uusista oikein ole mihinkään.
      Sen mitä (mistä ihmeen syystä?) olen niitä kokeillut, niin tionne laatikkoon ovat joutuneen.

      Kai mää tuohonkin härpättimeen kohta käyn Lillasta hakemassa normaalin kirkkaan kuuskytäwattisen....johan näkis lukea...

      Poista
  7. Tuttu juttu, ikuinen valo-ongelma meilläkin. Minä olen jo vuosia sitten nimennyt nuo uudet lamput "murheen laakson lampuiksi". Otsalamppua en ole vielä kokeillut, mutta mielessä on ollut monta kertaa.
    Onneski vuodenkierto tuo pikkuhiljaa helpotusta tähänkin ongelmaan.
    Valoa!

    KissaKas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, onneksi valo lisääntyy koko ajan!
      Taitaa tulla yks tunnelmavalo lisää tuostakin härpäkkeestä, täytynee lukupaikat pistää muualle.

      Minä en kyllä oo yhtään energiansäästölinjalla tässä asiassa! Sytyttelen valot just niinkuin mieli tekee ja hyvältä tuntuu, ja ne palaa sitten kyllä sielläkin missä ei olla. Eli makuuhuonekaan ei koskaan ole täysin pimeä!

      Poista
  8. Siellä käy varmasti jo kova sutina, muutto lähenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun ei käy :)
      Mä huomasin olevani aika hyvällä mallilla vaikkei pakattuna kaikki olekaan.
      Taidan oikasta sohvalle ja ottaa leffamaratonin ....

      Poista
  9. Kovapäisenä en ole oppinut uusien lamppujen valotehoja ja liian usein tulee harhaostoksia kun lampuista puuttuu juurikin se valo. Hämärää on ihan omasta takaa, miksi myydään täysin tehottomia lamppuja? Nehän ovat vain sähkösyöppöjä. Toki tunnelmavalojakin tarvitaan, mutta tulkoon kirkkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy tunnustaa etten ole edes opiskellut, ei ole ollut tarvetta!
      Harvoin tulee käytettyä kunnon valoja, enemmän menee hämärän hyssyn ja lukuvalojen puolelle, mutta kun aamulla räväytän ruokapöydän päälle kristallivalaisimen valot päälle, niin johan näkee! Kaikki nuo mun kruunut on enemmän silmänilona, mutta kaikista löytyy se tarvittava VALO, ja se yhdistettynä silmäniloon palvelee mun tarpeitani.
      Tuosta uudesta häkkyrästä tosiaan meinasin lukuvaloa, mutta katsotaas kuin käy....

      Poista
  10. Oikeanlaisen lampun metsästys on kyllä sellaista salapoliisitiedettä nykyisin, ettei mitään rajaa. Suututtaa, kun löytää hyvän ja sitten seuraavaa ostaessa onkin jo unohtanut, mikä se hyvä oikein olikaan ja pakkkaustakaan ei tietenkään löydy tallesta mistään :/ Pitää varmaan palata kynttiköiden aikakaudelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuule muuta kun päreitä hirsien väliin :D
      Ja nukkumaan auringon laskiessa, mitä sitä nyt iltamyöhään kupeksimaan... Ei maar, totta turiset, olin minäkin eilen aika ihmeissäni tuolla Tokmannin hyllyillä kun osa ei edes näytä miltään lampulta! Ei tuokaan näyttänyt minkä ostin, onneksi leikkasin "lunttilapun" laatikon kyljestä, muuten olis kyllä jäänyt ostamatta!

      Poista
  11. Täälläkin kaivataan vanhoja kunnon lamppuja, melekosta arpapeliä on nykyään löytää oikeanlainen valo. Ei vanha koira opi uusia temppuja...vai oliko se emäntä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa mennä samaan sarjaan niin koirat kuin emännätkin :D

      Poista
  12. Sun vanha kotihan näyttää vielä siltä, kun et olisi mihinkään lähdössäkään ;D Toista se on täällä. Tunnelma on kun murtovarkaiden jäljiltä. On tyhjä kaappi siellä ja outo nurkka vailla mitään tuolla. Laatikkopinoja ja hassuja jälkiä seinissä siellä, missä joskus oli jotain, mutta ei enää olekaan. Ja koko ajan etsin jotain, joka on jo viety talolle. En enää muista mikä missäkin on. Arvelen, että orastava dementia saattaisi tuntua tältä.

    Nämä energiaa säästävät lamput. arrrgggggg! En tiedä mitä asiaa ne ajaa, mutta ovat ärsyttäviä. Meillä ne poksuu rikki sellaista tahtia, että mikään "20 000 tuntia" ei tule täyteen edes yhteenlaskettuna mun elinaikana tai ainakin siltä tuntuu. Ja miksi niillä kestää suunnilleen vartti saavuttaa se valon maksimi. Onhan se kivaa kun sytyttää valon nähdäkseen jotain siinä ja silloin, mutta joutuu odottelemaan tehokkaan vartin ennen kun lamppu viitsii valaista varjostinta pidemmälle.

    En tiedä mitä ne säästää, mutta ei ainakaan hermoja, eikä tunnu säästävän sähköäkään, kun niitä saa ostaa koko ajan lisää. Arrgh ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämäävää kodikkuutta :)
      Kun kaikki isot tavarat on paikallaan, niin tulee vielä kodikas fiilis, mutta kaikki kaappien sisällöt alkaa olla pakattuna. Ja voi miten monta kertaa olen hakenut vaikka mitä! Aamulla viimeksi kananmunaleikkuria....nyt mennään paperilautasilla ja helpoilla eväillä, nimittäin. Purkkihernekeittoa ja vastaavia, illalla innostuin keittämään kaikki huushollin kakskymmentä munaa ja olis kiva saada ne leivänpäälle nätisti viipaloituna. Vaan nytpä retkieväät näyttää retkieväiltä :)
      Taulut ja muut vastaavat lähtee viimeisinä, mitä niitä vielä ottaa pois, seinillä ne ei tilaa vie.

      Että kyllä tämä tästä :)

      Hetki hetkeltä olen tyytyväisempi siihen, että älysin jemmata vanhoja kunnon lamppuja. Mä ajattelin, että kun ne aikansa säätää näitten lediensä kanssa, niin eiköhän ne jossain vaiheessa ala kehitellä kunnolla toimivia ja valaisevia halogeeneja. Siihen asti minä pärjään omilla varastoila :)

      Poista
  13. Hah. Täälläkin on nykyään niin kummalliset lamppuhyllyt, että ei niistä osaa ostaa mitään. Ja meillä on vielä katossa sellaiset valaisimet, joista jatkuvasti palaa lamppu… Valaisin asiat onkin mietinnässä. Löysinkin ihanat pallurat, mutta maksavat mokomat niin älyttömästi…

    Jos huomenna on hyvä keli, meinasin käydä ostamassa sun kulhot. Tämä viikko on ollut kelien puolesta karsea, se aiheuttaa mökkihöperyyttä. Olis siis pakko päästä liikkeelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Çok teśekkürler! :) tinkaa kovasti :D

      Lampuista näyttää tullen kunnon riesa tuon uudistuksen jälkeen, minä en tiedä yhtälään ihmistä jolle olis selvää minkälainen lamppu pitää ostaa saadakseen saman valotehon mikä entisessä! (Tietty joku insinööri nyt kuittaa, että helppoo kuin heinänteko - mikä sekään tuskin kaupunkilaislapsille ihan selvää pässinlihaa :/ )

      Osta vaan pallutaisia sieltä jos rahkeet kestää, täältä jos löydät, niin hinta on kuitenkin ihan toinen.
      Ajattelepas sitä pöytääkin....

      Poista
  14. Ihana postaus. Luulin olevani ainoa, joka ei näe elää nuiden uusien lamppujen viidakossa. Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teitä on aika monta! Mä vielä huitelen vanhoilla varastoilla - tuo oli se harvinainen poikkeus :)

      Poista
  15. Voi näitä sun ihania juttuja :)))

    Samaa mieltä noista lampuista... väärään suuntaan on menty... ovat tosiaan himmeämpiä ja sitten niitä laitellaankin enemmän...että hohhoijaa tätä markkinatouhua.

    Mutta muuten ihana tuo sun lamppusi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan se joku suunniteltu juttu...tehdään niin himmeitä valoja, että jengi väsähtää kympin uutisiin mennessä ja menee maate, on pois pahan teosta? No, näinköhän.
      Lamppu on kiva, tykkään kovasti jo nyt kun se roikkuu ihan vain epämääräisessä paikassa tuolla jossain, katsotaas nyt saako minkälaisen elämän - ja missä!

      Poista
  16. Tua timantin mallinen härpäke on kyllä tosi kiva! Valo nyt on.. noh.. tunnelmavalo.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nii, kiva tunnelmavalo :)
      Taitaa sellaiseksi jäädäkin. Jos sille siis on pistoke katossa....

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥