maanantai 18. marraskuuta 2013

Mattoa hakemassa...

...ja muita höpinöitä.

Piiri pieni pyörii edelleen, tavarat vaihtaa pienimuotoisesti paikkojaan,
matto hakee kaveria ja toiset matot vaihtaa kotia.
Eli just sitä pikkurumbaa mitä voi kuvitellakin kun perkaa tavaroitaan tyyliin "tämä muuttaa mukana, tämä taas välttämättä ei".
(eikä sekään välttämättä mikä nyt saa "muuttaa"-statuksen tarkoita sitä, että se todella muuttaa)
Joten pari mattoa piti saada makuuhuoneeseen, toinen oli jo valmiina kotona eteisessä ja toinen Lillassa Annastinan alla (se on siis puusohva, se Annastina) rullalla.
Joten saapasta toisen eteen ja liikkeelle.
Keli mitä mukavin; kuiva maa, raikas ilma, kädet ilman kantamuksia.
Onneksi sentään kamera taskussa, matkalla oli kuvattavaa!
Uusi koti alkaa saada pihamaata - toiselta puolelta en viitsinyt kuvata kun miehet oli työn touhussa,
ties mitä olisivat luulleet...
Osassa asuntoja näkyy valot melkeinpä yötäpäivää, eli hommat käynnissä!
Hienoa, erittäin hienoa!!
Kevein askelin eteenpäin, kohta olinkin jo siirtolapuutarhan sorateillä ja voi pyhä lehmä mikä liikehdintä siellä kävi! Trafiikkia ja kuhinaa kuin isommassakin kylässä (tai Hitchkokin linnuissa)! Niitä harakoita ja/tai variksia en ehtinyt kuvata, mutta yksi rusakoista sai jonkun patsas-kohtauksen mun edessäni, se sai luvan tulla ikuistetuksi.
Aika hyvässä lihassa! (ja mikä minä muka olen sanomaan...)
Jätetään rusakot rauhaan ja suunnataan Lillaan.
Siellä se varsinainen yllätys nimittäin odotti!
Marraskuun kuva samalla, olkaa hyvä!
Tiesin kyllä, että puiden kaato alkoi alueella tänään, mutta en kyllä odottanut että se SuuriJuoppo oli jo maassa! Ja kuinka se siellä maassa oli....mun ainoa vienokaino toivomus oli ollut, että varokaa sitä mun villiviiniä, joka lähtee siitä koivun nurkalta porttikaareen!
Näettekös te mun porttikaaren jossain?
En minäkään. Villiviinistä en edes kysy.
Jossain tuolla alla on muutama puska norjanangervoa, ainakin yksi syyshortensia, jokunen muu yrttynen nimiä mainitsematta. Ja toivottavasti siellä jossain on se villiviinikin.
Porttikaaret on Lillan takana seinää vasten nojallaan.
Muista tykötarpeista en osaa sanoa....viiri on nostettu kuistille ja fillariparkki on palasin hiekkalaatikon päällä.

Olisin mä ne ihan itsekin kaikki siirtänyt ja purkanut ja laittanut talteen kun joku ystävällinen ihminen olis vaan etukäteen kertonut, että se koko suuri juoppo palastellaan mun etupihalle!
Laittelin äsken meiliä, että koskahan juoppo kuskataan muualle.
Saas nähdä. Olis nimittäin ihan kiva saada portti maahan a.s.a.p  ennenkuin maa vetää jäähän!
Ja pelastaa villiviinistä mitä pelastettavissa on.
Niinkuin mä sitä olen yrittänyt varjella :/
 
*huokaus*
Mutta...arvatkaas kuka haravoi tänä syksynä viimeiset koivunlehtensä ☺
 
Ja samaan syssyyn vielä toinenkin marraskuun kuva, koti-ikkunasta.
Tämä tässä on se sama maisema, jota olen kuvannut, mutta...
 ...koskapa se muutto nyt on tosiasia, niin otan seuraavat ja viimeiset kuvat tästä ikkunasta hieman edellisestä oikealle jatkossa, syystä että....
 ...tässä näkyy Tampesterin tuleva uusi  maamerkki!
Harmittavaa kun en älynnyt alunperin ottaa kuvaa tästä kulmasta, koska olis ollut aika hauska seurata mitä vauhtia tuo on noussut tuolta rakennusten takaa.
Ja tuo hotelli tulee (mitä todennäköisimmin) näkymään myös tulevan kodin ikkunasta.
Joten siitä on sitten hyvää jatkaa.
***
Ai, ne matot?
No mitä niistä?
Ne on lattialla, ei niissä toistaiseksi kummempaa.
Mutta nettishoppailu pitäis olla ehdottomasti kiellettyä, ainakin yöaikaan!
Menin ja tein sellaisen ostoksen, että koko uuden asunnon hyvin suunniteltu pohjapiirustus menee ihan melkein uusiksi. Olis ihan kiva kun pääsis käymään siinä tulevassa asunnossaan mittanauhan kanssa, voi olla että menee nimittäin senttipeliksi.
Ja jos menee toisin kuin nyt laskeskelin, niin menee suunnitelmat uusiksi vielä kerran.
Auts!
 
Että mitäkö ostin?
No en kerro.
Kaikki aikanaan!
Että pysykää linjoilla...
 
_☺/
ps. ne aiemmat -kuin myös nämäkin- 10 kuvaa kesään-kuvat ovat tuolla yläpalkissa.31 kommenttia:

 1. Hupsistaheijaa, johan oli juoppo saanut kunnon kyydit! Eikä edes ollut Eino asialla. Tai mistäs sitä tietää... Varsin Einomaista touhua kuitenkin :/ Toivottavasti saat puunrippeet tontilta pois pian. Onko puu muuten sun omaisuutta vai omistaako sen kaupunki tai joku muu taho? Meinaan vaan, että jos ei ala häviämään, sano vaan, niin toi meidän "metsuri" tulee hakeen ;D))

  VastaaPoista
 2. Onneksi EI ollut ainakaan se eino mitä luulen sun tarkoittavan :) - ei olis ollut tilaa kyllä kaatua mihinkään suuntaan!

  Taitaa olla paras vaan ilman jälkiviisasteluja todeta, että ei ole mun omaisuutta... :/

  VastaaPoista
 3. Noniin, nyt se sitten lähti se juopposi ja aikamoisen näyn jätti kuistillesi hoidettavaksi. Olisin ottanut sen meille niitylle tosi mielelläni, nyt saan kovalla työllä kasvattaa moista. Mutta kuten sanottu, koivu tai pari tänne meille tarvittaisiin pitämään pelto kuivana. Juuri nytkin se on kaikkea muuta! Toivottavasti sulla pysyy maassa nyt sopiva kosteus, ettei tule liian ikävä sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuodelle on onneksi pahimmalle alueelle talousarvioon laitettu salaojitus, jos nyt apua olis tulossa sitä kautta.
   Ja minä luotan siihen, ettei se mun tonttini sieltä pahimmasta päästä kuitenkaan...

   Poista
 4. Minä ensin ajattelin, että Eino-myrskykö se on käynyt, mutta puunkaatajaihmisethän ne vain olivatkin tuhojaan tehneet, voi voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä nyt voi oikein voivotellakaan, mun lupa kaatoon tarvittiin! Jos olisin sanonut että siihen jää, niin siinä olisi. Niin kauan kunnes luonto toisin päättäisi - ja sitä riskiä ei oikein auttanut ottaa, olis mennyt pari mökkiä ainakin jos tuo omia aikojaan olis rojahtanut. Ja siirtolapuutarha-alueelle kuulumattomiahan nuo puut on.

   Poista
 5. Mä luulin myös myrskyn tuhoiksi ekaks :). Kyllä nuo "työmiehet" joskus unohtavat aivonsa jonnekin huitsin nevadaan, kun lähtevät hommiin. Mitäpä siitä muiden kättenjälkiä säälimään, etenkin kun niitä jonnin verran noissa siirtolapuutarhoissa on.

  Jännityksellä odotan shoppailun tuloksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nuo jälkensä siivoa, kaadossa on muistaakseni viisi-kuusi puuta, joten kaiketi hakevat kaikki kerralla :)
   Ja onhan se ymmärrettävää, että ei niitä tielle voi jättää, jos vaikka joku mökki palais naapurissa, niin pakkohan sinne olis autoilla päästä...vähän kyllä harmitti oman tontin puolesta kun katsoi tien toiselle puolelle jossa yksi "normaalikokoinen" koivu pätkittynä. Vei pari neliötä :/

   Poista
 6. Heipparallaa Lillan valtijatar! Vai muuttopuuhissa siellä ollaan :) Tuo puunkaatoasia on harmistus. Miten se tuolleen? Eikö tajunnut niiden olevan tuossa, kun kaarta ei ole enää? Anna risua, nyt kun sitä on tossa saatavilla ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipparallaa vaan Jovelan Johanna :)
   Kaari kuule oli paikoillaan ja minä luulin (tyhmä minä) että kyllä ne kaverit yhden koivun osaa kaata vierestä.
   Ei osanneet, nipsuttelivat kaikki lenkit auki joilla villiviini oli työn ja tuskan ja siirron jälkeen kaariin tuettu ja nyt ensimmäisen kesän saanut kunnolla siihen kotiutua...purkivat kaaren ihan itse! Nyt vaan toivon, että se villiviini on tuolla jossain alla hengissä!!
   Ja mä niin meinasin jo valaa viime kesänä sen kaaren sementtiin kun Asta sen jo kaatoi, mitähän olisivat tehneet siinä tapauksessa kun ei se oliskaan noussut? Ottaneet rautasahan?

   Poista
 7. Tuskin kukaan iloisesti yllättyy, jos löytää kaatuneen juopon kotipihalta :). Mutta että on vielä peittänyt kaiken alleen, niin se on jo vähän liikaa. (Uskon kyllä, että asianomaiset ymmärtää hyvän sään aikana korjata tilanteen, koska muuten ovat vaarassa saada eräänkin aika topakan yrttysten kasvattajan niskaansa.. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkaan en olis iloinnut jos olisin löytänyt KAATUNEEN juopon ( tuskin olis ilahtunut vakuutusyhtiö tai naapurikaan) mutta tuo pätkittyksi joutunut juoppo ei kyllä kamalasti surettanutkaan. Ja mä koitan kestää kuin nainen ne tilsityt yrttyset!
   Kaikeksi onneksi tuo juoppo on ollut niin juoppo, että kaikki on ollut vähän kitukasvuista sen ympärillä (paitsi se villiviini!) joten ei tuolle puolelle pihaa ole paljon tullut panostettuakaan. Jos nyt sitten jatkossa....
   (Voipi olla että mutsin tontilta saapi villiviiniä, täytyykin muistuttaa. Tai mennä lapion kanssa...)

   Poista
 8. Tsiisus, mä oisin saanu halvauksen jos tuommonen näky ois odotellu tontilla! Toisaalta, mokoma juoppo lämmittäis meidän käkikellon varmaan koko talven :) Ja kyllä se sun villiviiniskin vielä hengissä on, siellä jossain...

  Pieni oletus on olemassa että siirtolapuutarhaan palkatut puunkaatajat ymmärtäis ympärillä kasvavan / rakennetun jotakin säilyttämisen arvoista! Että silleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tiesin varautua, mutta siltikin vähän löi kuin olis koivuhalolla huitastu...

   Ja täytyy sanoa, että alan olla sitä mieltä joissakin asioissa, että on erittäin hyvä kun ei oleta yhtään mitään!
   Ei tarvitse ainakaan kovin syvältä pettyä.
   Luojan kiitos tämä koivuoperaatio tuli nyt eikä silloin keväällä kun oli tarkoitus!! Se talven jäljiltä lillu maa olis varmaan vieläkin ihan paskakunnossa! Nyt ehtii sielu toivottavasti toipua, samoin kuin tonttikin, talven aikana :)

   Poista
 9. Johan on paikat rempallaan...! :D Toivottavasti villiviini toipuu. Onneks pääsit juoposta eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, asioilla on puolensa ja puolensa, tälläkin!

   Poista
 10. Miten kauniita polttopuita, tuli ensimmäiseksi mieleeni. Minähän olen nykyään takan onnellinen omistaja. Tai pankki on:). Mitähän sitä nyt sitten olisi ostettu, olisiko jotakin marokkolaista….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Olispa Lillassa kunnon ulkotakka, niin tuossa olis ollut meikäläiselle polttopuita loppuiäksi :)

   Poista
 11. Huh. Olen sanaton. Ainakaan ei ole ollut naispuutarhuri kyseessä. Paloiteltu juoppo...Kuulostaa aivan NCIS tai Bones-jaksolta tv:ssä... Jännityksellä odotan mitä alta löytyy .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotan minäkin ! Ja huokasin kyllä taas uudestaan, että onneksi tuo tehtiin nyt eikä keväällä kasvukauden alussa!

   Poista
 12. Vai muutto taas edessä :) haha, kyllä on juoppo laitettu palasiksi, toivottavasti vaan roudaavat sen piakoin veks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taas mennään! Nyt ei enää saman talon sisällä, jääköön tähän kolmeen asuntoon tässä :)
   Seuraava osoite on parin korttelin päässä.

   Poista
 13. No, onneksi se juoppo sai lähtöpassit!! Toivottavasti ei ole suurta tuhoa aiheuttanut....

  Mikä, mikä töjö se siellä sojottaa ?! Ai, hotelli vai?! Vautsi...

  Täällä saadaan vielä tornitaloja odotella ja muitakin tönöjä. Kaupungilla on viritteillä pariinkiin paikkaan, mutta taitaa olla pitkässä kuusessa :D

  Onko sulla mitään mahdollisuutta päästä sinne sen mittanauhan kanssa? Olisihan se ihan kohtuullista jo !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinne taida vielä olla mitään asiaa olla, mutta onpa mulla kuitenkin olemassa "plan B" :)
   Meinaan että jollei mun suunnitelma onnistu. Alkaa vaan naurattaa itseänikin kun teen noita sisustussuunnitelmia valmiiseen pohjapiirustukseen ja jo ekan kohdalla olin tyytyväinen..."se on tässä"-tyyliin! No, ei ihan ollut!
   Ei näytä olevan tuo toinenkaan, josko kolmas toden sanois :) - ja siinäkin on nyt ne ykkös ja kakkosvaihtoehdot.

   Mä odotan kovasti, että tänne aletaan rakentaa sitä omaa "hartwall"areenaa, pääsis vihdoin viimein hyviin tapahtumiin kotinurkilla!

   Poista
  2. No, ei ihan ollut, vai?! Hih, että pisti suupielet korviin tuo kommentti :=)

   Poista
  3. :D
   Mun rakkain kapistus on nyt mittanauha. Ja mielikuvitus!

   Poista
 14. Saanko vain laittaa terveisiä... sulle? Tänään vain on päivä, kun on kaikkia ikävä... ja Saa tosiaan myös oppia, että asioilla on puolensa ja puolensa. Kivahan täällä on linjoilla pysyä, kunnes toisin sanotaan:) terviisin Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan saa vaikka vaan terveisiä laittaa :D
   Asioilla ON puolesa...tiotesin just että mä osaan jotenkin piirtää, mutta kun pitäis koneella piirtää niin ei tule lasta eikä paskaa! Sellainen päivä tänään, persus puuduksissa yritän säheltää mutta ihan turhaan...taidan lähteä pehmeämälle penkille ja ottaa ihan vanhanaikasien kynän ja paperia.
   Jos sais ajatuksensa paremmin parerille :/

   Parempaa päivää huomenna - sinulle ja meille muillekin!

   Poista
  2. Kiitos paljon:) Juu, taiteilijasielut ainakin tarvii kynnää ja paperii ja persuuksien alle mukavat olot... hyviä näkyjä ja suunnitteluja sinulle. Minullakin ikävä vähän helpotti, kun aloin tekemään sytytysruusukkeita sukulaisille, kunhan eivät syö leivoksina, kun tuli niin paksu kerros steariinia... mutta kun oli ensimmäinen kerta! -J-

   Poista
 15. Voi että, se oli juopon kyytiä se. :) vähän oon kade, kun viimoset haravoinnit takana. :D
  Hienolta näyttää uusi osoite, jännittää jo mitä keksit sinne. :)
  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :)
   Puut on nyt hävinneet, mutta koko oksaläjä paikallaan. Saas nähdä koska ne häipyy, aika sotku sinne kuitenkin jää siivottavaksi - ja kaarien laitto takaisin.

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥