torstai 5. heinäkuuta 2018

Voihan valo!

- ja voihan mukavuudenhalu!
Nämä liittyy nyt tiukasti yhteen, suorastaan on silkkaa johdotusta asiasta toiseen.
Meinas vaan viivästyä koko touhun postaaminen pahasti kun jälkikasvun jälkikasvu otti ja valloitti taas kaikki masiinat. Tulivat pariksi yöksi, päättivät jäädä kolmanneksikin -ja sitten vielä "kerran kiellon päälle" hurahti se neljäskin yö mummulassa.  Sitten tuli jo ikävä kotiinkin.
Nyt on sitten taas masiinat vapaana omaankin käyttöön.

Mutta se valo!
Se on niin kiva olemassa, ihan ikkunan takanakin, mutta nyt oli probleema sen ikkunan tällä puolella.
Niin kauan kun makkarissa oli yöpöytä oli kaikki hyvin, valo oli pöydällä.
Ison sängyn myötä hävisi myös pöytä valoineen. Just kun olin taas oppinut sen pahan tavan, että luen sängyssä! Ja se paha tapa vaan paheni sen myötä kun vieraileva rinsessakaarti muutti nukkumaan olohuoneeseen ja minä sain makkarin ja oman sängyn takaisin. Mitäs sitä muuta kuin lukea illan hämärässä.  Mutta se valo. Lukuvalo.

Edellisessä makuuhuonetta koskevassa postauksessa näkyy (klik) taannoiset valonvälähdykset: nurkassa roikkuu katosta wir-valaisin, joka osoittautui aivan liian kirkkaaksi lukuvalona -eihän se passaa, että aivot ja silmät sanoo DING! kun otat kirjan käteen lukeaksesi hetken. Ei siinä valossa ala edes silmät lupsumaan, päin vastoin, piristyy vaan.
Toin sitten kellarissa huilimassa olleen lattiavalaisimen sängyn päätyyn. Ihan kiva. Hyvä valo, helppo kohdistaa sen mukaan millä kyljellä sitä makoilee....mutta! I S O mutta! Just kun alkaa silmä lupsaa  ja tekee mieli vetää vaan viltti korviin ja nukkua pitääkin kompiä sängystä sammuttamaan se valo, koska lattiapainike! Ja taas mun aivot sanoo DING! Shit.

Aloin sitten tutkailemaan valaisinkauppoja.
Ja VOI PYHÄ SYLVI ja muutkin sylvit mitä löysin!!
Tämän:
 (valaisin löytyy tästä)
 Ja kun muistaa, mitä on keittön ja makkarin katoissa, niin onkos tuo nyt ihme, että tykästyin ihan satalasissa ♥ 
Tässä heille, jotka eivät muista/tiedä:

Seikkailin sitten vähän enenmmänkin Nettilamppu.fi n sivuilla ja voi mitä herkkuja mä sieltä löysinkään! Samaa sarjaa enemmänkin ☺

TAP-seinävalaisin (klik)

TAP-pöytävalaisin (klik)

Kuin vesiputki! TAP-valaisin (klik)

Hanan muotoinen TAP (klik)

 Jotkut tuon punaisen hanan kanssa, jotkut ilman, mutta kaikki just sen näköisiä, että putkimies on ottanut ja leikkinyt kesken duunin ja saanut kaikkea mahdottoman sympaattista aikaiseksi.
Että nämä jäi mun sieluni sopukoihin kaikki -arvatkaas jos mulla olis vielä se pikkumökkeröinen...siellä menis varmaan kaikki valaisimet uusiksi!

Oli siellä vielä enemmänkin näitä rouheita valaisimia, nämäkin:Tämä viimeinen(kin) on hauska omalla tavallaan, kääntyvällä varrella varustettu.
Olispa mielenkiintoiset kaksin kappalein olohuoneen katossa...

Ettäpä ilmestyikö makkariin sitten tuo punaisella hanalla varustettu herkku?
No, ei ilmestynyt. Harkinta oli harras ja vakava, mutta kun jo aikoinaan olkkarin seinään taululistoja propatessa kävi ilmi, on aika riskaabelia hommaa iskuporailla näitä pula-ajalla rakennettujen kerrostalojen seiniä. Poraat neljän millin reikää ja saat kuuden millin. Ja vähän vielä ekstraa kaupan päälle. Sen verran monta reikää olis pitänyt tehdä, että olis voinut mennä puoli seinää sutuksi.

Pelasin varman päälle ja ripustin kattoon koukusta (samalla lailla kuin Wir oli nurkassa) kirkkaan pallovalon, ei liian kirkas, mutta hyvin näkee lukea. Eikä aivokaan enää suotta heräile 😉
Katkaisin on just passelisti kädenojennuksen takana. Kirjan ja lukimet saa ojentaa jakkaralle.


Ja se WIR. Se sukelsi ensin kaappin jemmaan, ennenkuin tajusin, että kokeilenpa sitä vielä kerran eteiseen. Pöytävalaisin oli monesti pienehköllä pöydällä vähän tiellä, valo ehkä joskus vähän riittämätön...ja kun en juurikaan kattovaloista välitä, niin nyt se kirkkaus onkin ihan paikallaan eteisessä. Siellä ei "asuta", eli se ei käy kenenkään silmiin.  Sekin siis löysi paikkansa.
Ja ettei pyöritys lähde ihan lapasesta sekä pöytävalaisin, että makkarin jalkalamppu lähtivät uusiin koteihinsa -kellariin ei enää hillota määräänsä enempää.

 Iltasin makkarissa on mukavan lempeä valo -ja eteinen saa paistatella ihan rauhassa.

 Ja kyllä! Se punaventtiilinen kummittelee edelleen. Ja kaverinsa myös.
Toiveikkaana odottelen josko keksin sopivan paikan noilta parilta seinältä missä on kipsilevy
- siihen asti käyn vain noiden linkkieni kautta haaveilemassa 😁

Hinnaltaan niin kukkaroystävällisiä, että  eiköhän se paikkakin jostain....
*toiveikkaana*

Alkoikois sua houkuttaa uusi valaisin??

12 kommenttia:

 1. Nyt heitit pahan, vanhaakin alkoi kiinnostaa. Majalla olisi aika päivittää muutama valaisin, mutta harkitaan. Ehkä en uskalla noita tarkemmin syynäillä-
  Mukavaa heinäkuun alkua! Täällä tulee vettä kaatamalla jo vuorokauden ja lisää on luvattu, että niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkaile vaan enemmän, tuolla on valaisin poikineen ja näyttää olevan kivat kesähinnatkin!

   Tänne piti tulla vettä tasaaeen tahtiin koko viikon, osin ukkosten kerakin, mutta ei taknnut tänään tulla pisaraakaan. Antaas kattoo mitä huomenna...
   Oikein mukavaa heinäkuun alkua sinullekin 😊

   Poista
 2. Siis todellakin alkoi houkuttaa! Melkoinen valikoima tuolla ja hinnat näytti olevan enemmän kuin mukavan maltillisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hyvä yhdistelmä 👌😁
   Mullakin tsekkaus jäi tämän postauksen myötä uudelleen vaiheeseen -iski jo runsaudenpula!

   Poista
 3. Kyllä sun olis ihan pakko joku niistä putkivalaisimista kotiuttaa. Ihan jo sen takia, että lamppuhan on ilmiselvä Pelle Peloton <3.

  Itse olen kanssa koittanut löytää uusia valoja yöpöydille. Nykyiset on ihan nätit juu (paitsi etten tykkää niistä enää yhtään), mutta lukea niitten valossa ei kyllä näe ja se on se ainoa juttu, mihin niitä lamppuja ylipäätään tarvii. Myös makkarin kattovalaisin tekis mieli vaihtaa, mutta etsintälaiskuus vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaan on tuo seinäongelma, eikä se ole mikään vitsi 😳 - ainoastaan makkarin ja keittiön väliseen seinään saisi noileesti kiinnitettyä, mutta kummallakaan puolella ei ole akuuttia tarvetta. Kirjoituspöydällä on Parolasta aikanaan ostettu ja köökin pöydän päällä se seinällä oleva kohdevalaisin. Harmittavan hyvin pullat uunissa 😊
   Mutta en mä vielä ole luovuttanut....

   Poista
 4. Kiva, että valaisimissakin on nykyään valinnanvaraa!

  Ps. Jos suunnittelet retkeä näyttelyyn Turkuun, sain juuri hetki sitten tiedon, että Brinkhall soi -tapahtuma ensi viikolla tuonee muutoksia näyttelymme aukioloaikoihin, koska tapahtumalla on näyttelytilassa kaksi maksullista lounaskonserttia 12. ja 13.7. sekä kolme maksullista luentoa 14.7. Näyttelyymme voi normaaliaukioloaikoina tutustua maksutta. Eli jos haluaa vain käväistä näyttelyssä, niin kannattaa harkita muita käyntipäiviä kuin edellä mainitut konsertti- ja luentopäivät. Normiaukiolot näkyvät sieltä blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikko on sen verran rikkinäinen, että meneekin nuo päivät automaattisesti ohi. Katsotaan nyt koska saan sen järjestymään, vähän muidenkin aikataulut vaikuttaa asiaan 😉 Todella mukava olis poiketa näyttely katsastamassa!

   Poista
 5. Jestas miten monta ihanaa lamppua löysin noilta sivuilta! Mulla kun kuitenkin on ihan liikaa pöytä- ja seinälamppuja.

  Mulla muuten meni koko makkarin seinät uusiksi, kun heiluin siellä iskuporakoneen kanssa parin viinilasillisen jälkeen. 1970 rakennettu talo ja seinät säästöbetonia. Betonin seassa on siis kivenmurikoita ja sellaiseen kun poran terä osuu niin nuljuaahan se.

  Piti vielä kokeilla useaan kohtaan... Lopputulemana palkkasin remppamiehen, joka tasoitti ja tapetoi seinät. Kalliiksi kävi ja sen hyllyn möin, mitä yritin kiinnittää seinään. En ole nykyään paljon poraillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaiset seinät täälläkin! Pyysin meidän huoltomiehen silloin aikoinaan poraamaan ja kun näin, ettei meinaa mennä ihan just jetsulleen, niin silloin päätin, että se mikä ei pysy kiviseinänaulalla saa olla. Paitsi että onhan se iso kallokin kyllä propattu. Huoltomiehen toimesta sekin 🤔😁
   Mutta seinälamput on kyllä saanut unohtaa...

   Poista
 6. Tosi upeita lamppuja! Tähän kauppaan täytyykin tutustua tarkemmin!

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥