perjantai 3. marraskuuta 2017

viimeiset tuokiokuvat

Kotiinpaluusta on jo hyvinkin pari viikkoa, taitaa olla jo kolmekin, mutta viimeiset kuvat on maanneet puhelimessa ja koneella luvattoman kauan.
Kaikenlaista pientä säätämistä ja pikkuvisiittejä ollut männäviikkoina sotkemassa muutenkin jo täysin sekaista kalenteria - se päviärytmi kun puuttuu, niin kokonaisuus on näköjään vallan helppo pistää ranttaliksi. 

Koitanpa nyt pikkuhiljaa palata jonkinlaiseen ruotuun, joten tässä nyt sitten Barcelonan vihoviimeiset kuvat. Aloitetaan Katedraalista. Joku kiertää kirkot kaukaa, mutta minä poikkean jos vaan sopivasti kohdalle sattuu. Vaikken mihinkään kirkkokuntaan kuulukaan.

(off topic: Barcelonassa on muuten ihan mieletön määrä skoottereita, niin liikenteessä kuin ryppäinä parkissakin. Olis kiva tietää kokonaismäärä!)  Katedraali on massiivinen kooltaan, tummanpuhuva sisältä, kultaa ja krumeluuria on paljon, alttareita joka pyhimykselle mitä mieleen tulee.
Oli kiva poiketa, mutta jotenkin tämä ei kuitenkaan sytyttänyt. Ei taida päästä edes top kymppiin.
Ulkopuolella oli hääpari kuvattavana ja jos jonkinlaista ihmispatsasta ja ties mitä viihdykettä -ja kerjäläisiä. Väkeä ihan kiitettävästi kaikenkaikkiaan.


Goottilainen kaupunginosa katedraalin ympärillä on mukavaa tienoota, kapeita kujia ja katuja.
Mukavan viileitäkin kuumana päivänä kuljeskella.

Näiltä nurkilta oli  hyvä ottaa suunta rantaa kohti.

Aikamme satama-altaan ympäristöä kierreltyämme osuimme ihan sattumalta  samanlaisen "risteilijän" kohdalle joita olimme jo aiemmin hiekkarannalta katselleet.
Lähtö puolentoista tunnin risteilylle oli piakkoin alkamassa, joten eikun liput käteen ja yläkannelle.
Mukavan väljästi siellä saatiin istuskella, olisko meitä ollut siellä hyvä jos kymmentäkään.
 Oli oikein rentouttavaa vain istuskella ja katsella maisemia mereltä käsin, tuollahan sitä vasta tallusteltiin rannalla.
Satamaan takaisin tullessa ei voinut kuin äimistellä joitakin paatteja. Liian hienoja meikäläisen makuun -vaan saattaispa olla ihan kiva joskus vaikka kurkata moiseen sisällekin.

 Näitä tavallisempia kokoja onkin sitten silmän kantamattomiin.
Purjevene poikineen.


 Sillan yli ja sitten jonnekin mihin mieli vetää.
Kurkattiin Columbuksen muistomerkki leijonineen lähempää kun oli jo bussista nähty ja satuttiin nyt lähellä olemaan. Rantakatua åitkin kohti kotikortteeria.
 Lopuksi vielä muutama fiilistelykuva sieltä sun täältä.
 Virpille kiitos matkaseurasta, viikko meni paljon mukavammin kun ei yksin tarvinut äimistellä kaikkea uutta! Ja kiitos teille, jotka jaksoitte täällä kuvat katsella.

Yhteenvetona voisi todeta, että kuten sanottu, lokakuu ON hyvä ajankohta matkustaa. Turisteja ei ole järjettömiä määriä, keli on mukavan kesäinen, mutta ei polttavan kuuma (ilmankosteus kyllä oli siellä 80 huitteilla, joten pikkuhiki oli päällä koko ajan)

Nähtävää jäi vielä paljon, vaikka tosi paljon  nähtiinkin.
Täytynee visiin poiketa toistekin....

Kiitos ja kivaa pyhäinpäiväviikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Kiva loppupläjäys matkastanne! Tuolla katedraalissa on myös sisäpiha, jossa on isoja valkoisia hanhia ja usein -etenkin jouluaikaan jotain seimiasetelmia. Sitä sisäpihaa ei niin helposti löydä jos ei tiedä, joko sisäkautta tai ulkokautta tuon "huokausten sillan" kohdalta.
  Samoin Kolumbuspatsaalle pääsee sisään sinne ylös kapealla hissillä. Sieltä on hyvät näkymät Ramblalle ja merelle. Muistan kun olin siellä tuntui että se olisi huojunut :D
  Mukavat viikonloput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, hanhet olis ollut ihan kiva nähdä! Ehkä sitten seuraavalla kerralla...
   Mulle noista kaposista torneista riitti aikoinaan Kirkontorni Riikassa, mentiin kaverien kanssa sinne katsomaan maisemat -se noista huojuvista torneista!! Ei enempää, kiitos 😉

   Kuvia on vielä niin paljon, että tätä reissua saa pyöritellä pitkään, saattaapa olla, että päätyy pitkästä aikaa valokuvakirjaksikin!

   Toivottavasti sun tautis hellittää, että saat nauttia viikknlopusta sinäkin.

   Poista
 2. Kiitos reissukuvista. Oli vähän niinkuin olis ollut itsekkin matkalla. Kirkot ja hautausmaat eri paikoissa kiinnostaa minuakin,vaikken niin uskovainen ole itsekään.
  Mukavaa viikonloppua Sinullekkin. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vasn! Kiva jos on voinut tuoda muillekin edes vähän iloa kuvilla, meillä oli tosi kiva reissu!

   Kivaa viikonloppua sullekin, mulla kivuus on taattu, rinsessat tulee huomenna yökylään!

   Poista
 3. KIva oli katsella Barcelonaa sinunkin silmin:).

  VastaaPoista
 4. Barcelona on minulta kokematta, joten oli oikein antoisaa päästä kurkkaamaan sinne täältä Huushollin kautta. Lokakuu on siitäkin mainio matka-ajankohta, että loma katkaisee syksyn mukavasti, eikä pahin aika tunnu niin pitkältä. Hyvää pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kaupunki ja paljon nähtävää, joten suosittelen ottamaan käyntilistalle 😉

   Kun kesä oli vähän mitä oli, niin D-vitamiinitankkaus ennen pitkää pimeää teki kyllä erittäin hyvää. Tällä jaksaa taas pitkään. Toivottavasti jaksaa, matkakassassa alkaa taas pohja pilkistää.

   Samoin sinulle!

   Poista
 5. Kiitokset kuvista ja jutuista. Hienoja kuvia ja mielenkiintoista oli katsella varsinkin, kun itsellä varattuna tuonne viikon reissu huhtikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva! Toivottavasti tulee hieno reissu! Ja miksei tulis, hieno kaupunki -ja talvikin menee kaiketi nyt sukkelaan kun on kivaa tiedossa.

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥