maanantai 21. elokuuta 2017

Härkää sarvista

- ja piste iin päälle!

Se mitä olen jo pitkän aikaa aina aika ajoin kuukkeloinut pitkin ja poikin nettikauppoja ja myyntisivustoja on iso kallo. Lehmän. Härän. Sarvineen, kiitos. Jonkun ison otuksen kuitenkin, liiallisuuksiin menemättä. Ei siis mitään minkä sarvienväli alkaa olla parissa metrissä, niitäkin näkyy.
Hirrrveen hintaisia poikkeuksetta, tai sitten niistä on puuttunut "se jokin".
Ja yleensä mynnissä Jenkeissä, mistä postikulut on ihan kiitettävät ja mistä tulleet tavarat kokemukseni mukaan poikkeuksetta tulevat tullin kautta. Eli lisää kuluja tiedossa.
Jäänyt mappi-ööhön ajatus makoilemaan ja muhimaan.

Päivän harkinta-aikaa tarvitsin kuitenkin vielä senkin jälkeen kun olin törmännyt siellä Nekalan Rauta-Otrassa tähän:

Tykästyin heti, ja kun hintakin oli hyvin kohdillaan -ja sitä vielä vähän kauppiaan kanssa viilattiinkin- jätin kuitenkin sinne missä oli. Oltiin kaffille sinne Lillaniin vielä menossa ja kun niitä ostoksia jo oli matkassa muutenkin...mutta kuten sanottu, kallo juuttui mun kallooni!

Seuraavaan päivänä viestittelin vielä kauppiaalta tarkempia mittoja, tuumasin, että mahtunee siihen mihin sitä niin kauan olen suunnitellut. Ja jollei, niin eiköhän se paikkansa jostain löydä kuitenkin. Että eikun hakemaan! 
Hieman herätti katseita kun en "kello kaulassa" vaan kallo kainalossa painelin nysseen ja toiseenkin.

Kotona sitten tutkailin tarkemmin. Sarviin asetellut narut oli vähän löysällä ja kun kalloa kääntelin huomasin, että taakse on porattu kunnollinen pikkurillin kokoinen reikä! Jee, narut pois kokonaan.Naputtelin kiviseinänaulan sopivaan kohtaan ja toivoin, että se kestää sen aikaa seinässä mitä kuvaaminen ja vähän kauempaa tarkastelu tarvitsi. Kesti se.
Seuraavana päivänä hihkaisin huoltomiehen visiitille iskuporakoneensa kanssa, että sain kallon kunnolla paikalleen. Sanoinko jo, että tykkään. Isosti!!

 Sen mikään metsästystrofee tarvitse olla ollakseen passeli - itse asiassa sellaista en suurin surminkaan ottaisi seinälleni. Elikot saa mielellään elää elämänsä hamaan vanhuuteen ja kuolla kupsahtaa sitten pöpelikköön tai vaikka saunan taa ihan omaan tahtiinsa, mun puolesta kaikkinainen metsästys saisi jäädä kalastamiseen... 
Eli tässäkään ei ole yhtään sen enempää vahingoitettu mitään luonnonluomaa kuin niissä pienenä itekseen kuolleissa tsirpuissakaan. Kallo on mitä lie massaa, hyvin aidon oloinen, mutta ei aito kuitenkaan. Hullu ei huomaa, eikä viisas virka mitään. Minä nyt virkan kuitenkin suuremman polemiikin välttämiseksi 😉
Joku kumminkin kysyy, että mitäs tuo "hirvitys" sitten maksoi... hinta on 79 € -ja suosittelen kysäisemään onko niitä saatavilla ennenkuin teette joukkoryntäyksen ostoksille ☺

Olin jo kirjoittelemassa tätä kun napsahti viesti kauppiaalta, joten jätin postauksen odottelemaan... viimeksi käydessäni kaipailin sitä paperijemmaa A4-kokoisille papereille ja päädyin siihen edellisen postauksen seinätelineeseen ja nyt oli tullut peltilootaa, joka saattais olla juurikin mitä tarvitsin -tarvitsisinko vielä?
Akuuttia tarvetta ei ollut, mutta pyysin pistämään jemmaan.
Tänään sitten kävin noukkimassa sen kotiin, tulostuspaperit on niin hankalassa paikassa, että suon itselleni sen mielihyvän, että ne on tulostimen päällä "jemmassa". 


Kiitos erittäin hyvästä palvelusta! Tämä on just eikä melkein! (mitä nyt tuo teksti taitaa saada kyytiä kunhan tässä ehdin asiaan syventyä)

Samalla napsin muutaman kuvan, syysuutta kun näyttää jotain jo saapuneen.
Laatikkohassuna iskin silmäni muutamiin passeleihin kannellisiin purkkeihin -eikä tuo kauppakassikaan yhtään hassumpi! (jäi mietintään...ihan niinkuin olis kasseista pulaa...)
Eikä yhtään huono tuo metallilankakorikaan! Ja uskokaa pois; hinnat on ihan kohillaan.

Yksi maitokaakaon värinen purkki lähti mukaan.
Eteisessä kun ei ole enää lipastoa, jonka laatikkoon oli hyvä piilottaa kolikkojemma, oli ihan tarvetta.
Pikkukolikoille. Minä kun jemmaan aina kaikki euroa pienemmät pois pyörimästä.
Nyt se on sopivasti eteisen pöydällä!
Tällaista tällä erää.

Pysykääpä linjoilla mikäli Habitare-liput kiinnostaa...messuthan on taas pian....

Palaillaan -mutta nautitaan sitä ennen näistä kovin mukavista keleistä!!


18 kommenttia:

 1. Kallohan näyttää aidommalta kuin minun aito, jonka on löytö meren rannalta. Kunhan nämä kiireet hellittäisivät voisi lähteä Tampereen keikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hieno! En tiedä yhtään mistä on tehty, mutta painaa kuin synti eikä yhtään muovisen näköinen niinkuin pahimmillaan voisi olla.

   Koitas tulla 😄 -vaikken minäkään viime syksyisistä lupauksista huolimatta ole (kaikilta sateilta?) päässyt sun tiluksien kesäloistoa katsastamaan! Onneks kesiä tulee...

   Poista
 2. Tuo kallo on ihan mielettömän hieno! Olen itse etsiskellyt samantyyppistä, mutta 200e hinnat ei ole oikein innostanut.
  Kiit0s tästä vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan 😄
   Toivottavasti näitä riittää valikoimissa hetken aikaa, hinta on niin kohillaan 👌

   Poista
 3. Itse en kalloista perusta, mutta toi sopii sun seinälle kuin sarvet päähän :). Tai siis kalloon. Ne täytetyt hirvenpuolikkaat sun muut ammu(tu)t on mun painajainen. Hrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirviä kauhistus 🙈 -juu, ei sopis semmoiset mun seinillekään. Mökkeröisessä nyt oli se se yks mikä-lie-peura, mutta sekin ehtaa muovia. Saas mähdä saako rinsessa sohvalla nukuttua tuon alla, vai pitääkö nostaa pois...

   Poista
 4. Minä tuskin ikinä kalloja tai sarvia seinälleni ripustaisin, mutta sinulle sopii sinne todella hyvin. Tosin jos oikein muistan, niin meillä jopa saattaa tuolla kellarissa olla jotkut sarvet seinässä edellisen asukkaan jäljiltä. Pitääpä ihan käydä muistia virkistämässä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään pelkkiä sarvia, pelkän kallon huolisin kyllä vaikka pöydälle, mutta edellytyksenä se, että se olis toooosi hieno 😄

   Poista
 5. Hyvältä näyttää kallo ja paperilaatikko myös. Rautakaupoissa on sitä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni miespuolinen immeinen tässä elämän mittaan on ihmetellyt, kun mä niin hyvin viihdyn rautakaupoissa 😄 -mutta mä nyt olenkin semmonen autotallissa kasvanut isäntyttö. Kyllä mä tuolla sisustuspuolellakin oikein hyvin 😉

   Poista
 6. Kallo on aivan mahtava! Itselläni on kalloa jos toistakin, sekä kokonaisia luurankoja yms.kotona vitriinien suljettujen ovien takana. Seinälle en ole mitään saanut laittaa. Mitäköhän toinen osapuoli sanoisi jos nakkaisin sarvekkaan myös seinään :'D. Nämä kun näyttävät niin upeilta yksinäänkin seinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kokeilla mitä siitä tuumataan!
   Se kn muuten kumma miten se "oma" löytyy, Hesassa jo muutamaa kalloa katselin sillä silmällä taannoin, mutta ei tuntunut kuitenkaan sitä lukkarinrakkautta mikä tämän kanssa löytyi heti 😉

   Poista
 7. Hyvännäköinen taulu-kalloasetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Jonna. Livenä kuulemma vielä parempi (tuumas pari kaveria eilen käydessään)

   Poista
 8. Hyvältä näyttää, ja livenä tosiaan oli aivan huippu! <3
  kiitos vielä viimeisestä, sun luona on aina kivaa, kaunista ja herkkua! :)

  VastaaPoista
 9. Aikamoinen tuo härän kallo sarvineen, mutta hieno sisustuselementti. Muistuttaa lapsuudesta kun isovanhempieni seiniä koristi erilaiset peuran, kauriin ja hirven päät. Kiva, että löysit mieluisan trofeen.

  VastaaPoista
 10. Sen verran mieleinen, että samassa paikassa roikkuu edelleen, vaikka moni asia ympäriltään onkin hävinnyt 😁

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥