maanantai 12. kesäkuuta 2017

Kesälounasta ja uusia tuulia tarjonnassa

Jo hyvän aikaa sitten sain monen muun lailla kutsun Tallink Siljan kesäiselle Silja Symphonylla lauantaina järjestetylle Suomi-100-lounaalle. Vastasin kutsuun samantien myöntävästi ajatellen, että mikä jottei - mikäs sen mukavampaa kuin katkaista normiarkea ja kun on jo jokunen mukava tapaaminen aimmiltakin ajoilta takana, niin tiesin, että kivaa on tiedossa.
Kotomon Taina innostui myös lähtemään, joten aamujunalla suunta isolle kirkolle. Suloinen suvipäivä ei ainakaan yhtään himmentänyt reissua!

 Melkoinen joukko some-vaikuttajia olikin paikalle saapunut. 
 VIP-lappua rintapieleen, skumppalasi käteen ja hetkeksi Atlantis-yökethon puolelle kuulemaan uusitusta ruokalistasta -jossa kaikki kasvisruoka tulee jatkossa olemaan vegaanista!
Matkustajia on jälleen kuunneltu.

Saimme myös maistiaisia tulevasta showsta, asialla unkarilainen Quantum XXL Dance Crew.
Laivalla on pienemmille suunnattua ohjelmaa klo 20, vähän varttuneemmille -eli lähinnä teini-ikäisille- klo 21 ja myöhäisillassa sitten aikuisille suunnattua tarjontaa.
Nyt näkemämme kooste oli tästä iltayhdeksän showsta ja täytyy sanoa, että oikein hyvin upposi myös tällaiseen "varttuneeseen" mummuihmiseenkin!!

Ohjelman jälkeen suuntasimme sitten Buffetin puolelle seisovien pöytien ääreelle.

Huikean rento fiilis uppo-outojen kesken kun koko joukko etsii kauniisti katetusta salista mieleisen paikan ja kohta seilaa kameroineen yhden seisovan pöydän ääreltä toisen ja kolmennen ja neljännen äärelle - kamerat räpsivät innolla kuvia ja voin vaikka vannoa, että jonkun muunkin vatsa jo mourusi siihen malliin, että teki hanakasti mieli tarttua lautaseen, täyttää se herkuilla ja suunnata kohti omaa paikkaansa nautiskelemaan 😉

Oma heikkouteni on kalalautanen, eikä voinut kyllä valittaa! Tarjontaa (hoututtelevaa sellaista!) oli ehdottomasti enemmän kuin vatsassa oli tilaa (vaikka kuinka oli kevyesti aamulla yrittänyt syödä)
Niin kala- kuin myös lihapöydissä löytyi asiakkaiden toiveiden mukainen suosikki aikojen takaa, nimittäin voileipäkakku. Ja täytyy myöntää, että se on hyvää! Ei ihme, että herkku on tehnyt uuden tulemisen.
Itse asiassa jo kylmät alkupalat olivat niin herkullisia ja täyttäviä, että jätin lämpimän ruuan vallan väliin, niin kutsuvat kuin tarjoilut olivatkin.
Jälkiruokaa huokailin...mihin mahaan...pakko oli päästä kuitenkin maistelemaan niin kakut kuin myös uuden tulemisen tehnyt suklaamousse. Nam. Ähky. Tuplaähky.

Myös viinit olivat erittäin hyvin tarjolla oleviin ruokiin sopivat, maistuvia kummatkin, niin valko- kuin punaviinikin. Luulin jo, että omalta osalta punaviinikausi jäi talven pimeyteen, mutta mikä jottei: hyvä, kevyt punaviini sopii kesäiseen hellepäivään vallan mainiosti.

Kiitos! Ruoka oli erittäin hyvää, vegeteema on toteutettu todellakin mausta tinkimättä!!

Laivasta ulos astuttua oli aurinko lämpöineen vastassa, joten muutaman muun bloggarin kanssa otimme vielä suunnan kauppatorin poikki Allas Sea Poolin terasseille vajentamaan masua ja nauttimaan vielä lasillisen kylmää juomaa. Sen jälkeen otimme sitten hissunkissun suunnan kohti rautatiesasemaa. Onneksi ei ollut kiireestä tietoakaan, Pohjoisespalla oli nimittäin varsinaiset karkelot menossa: sambakoulujen kulkueet olivat liikkeellä juuri sopivasti. Siinähän mekin sitten joukon jatkona nautittiin tästäkin annista.

Aurinkoinen Helsinki todella antoi parastaan -ja "sadepäivän sattuessa"-suunnitelmissa ollut Ateneum jäi johonkin hamaan tulevaisuuteen....

Vielä kun kotiintuomisina oli paketillinen makeisia (ja hei, ne on kaikki vegeä!! -lakujakin oli, mutta ne meni rinsessojen suihin) erittäin onnistuneen ja mukavan päivän päätteeksi, ei voinut kuin olla kaikin puolin tyytyväinen. 

Tosin ainoa "haittapuoli" oli se, että seuraavan kerran nälkä iski vasta seuraavana päivänä -ja silloinkin vähän niinkuin tyylin "joko uskaltais" ☺

2 kommenttia:

  1. Ähkyn puolelle olis tosiaan saattanut lipsahtaa :). Mutta hitokseen hyvältä näyttää tarjoilut kaikinpuolin. Olispa saanut vähän pakata mukaan ("Ota tupperiin" sanoo ukkeli aina ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten parhaat ruuat pitkään aikaan ☺ Ja voi, oliskin saanut evästä matkaan, en olis yhtään pistänyt vastaan jos olis omasta jääkaapistakin vähän aikaa löytynyt moisia herkkuja. Hyvin olis uponnut lisää...siis sitten siitä ähkystä selvittyä...

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥