tiistai 23. toukokuuta 2017

Kun kutsu kävi

Lauantai alkoi hyvin kevyellä aamiasella kotona, oli nimittäin tullut taannoin kutsu lounaalle ja tutustumaan kevätuutuuksiin. Paikkana ja kutsujana tuttu Tampereen Rauta-Otra Nekalassa.
Keli suosi joten fillarin selkään ja menoksi.

Pienen tevetuloa-jutustelun jälkeen siirryttiin yläkerrassa siaitsevaan kahvioon, jota ei voi kuin suositella. Hyvää kotiruokaa kukkaroystävällisillä hinnoilla -ja suosittu lounaspaikka se onkin lähitenoolla työskenteleville ja liikkuville.
Meille oli katettu oma pöytä rauhalliseen kulmaukseen, ja kattauksessa oli kätytetty tällä kertaa Somianan kertakäyttöastioita liinasta aina ruokailuvälineisiin asti. Helppoa kesäjuhiinkin.

 Ruokailun jälkeen kiertelinmme osin yhdessä osin kuka minkäkin mielenkiinnon kohteen tai/ja tarpeen sanelemana eri osastojen tuotteita tutkaillen ja niihin tutustuen.
Yksi todella mielenkiintoinen uutuus on Prafitin LUOVA-säilytysjärjestelmä, jonka saa juuri itselleen, omiin tarpeisiin ja mittoihin sovellettuna ja suunniteltuna. Kaikki osat kiinnittyvät helpolla systeemillä uraan, jotka nekin jyrsitään juuri tarpeen mukaan -kuvissa 10 ja 20 cm välityksellä.
Käyttötarkoituksia on juuri niin paljon kuin mielikuvitus keksii!! Ja vielä vähän päälle.
Jollen nyt ihan reikiä puhu päähäni, niin ymmärsin, että toistaiseksi tätä sarjaa on saatavilla vain Rauta-Otrasta sekä tietenkin suoraan Prafitilta.
 
 Jo aiemmin mainittu Somiana on tutustumisen arvoinen, löytyy nimittäin jos jonkinlaista tarviketta lastenjuhlista aina lastenhuoneen julisteisiin ja kortteihin. Aikuisten puutarhajuhliinkin löytyy tarvikkeita joka lähtöön. Onhan se hienoa, että vaihtoehtona kattaukselle on jotain muutakin kuin ne markettien valkoiset peruspahvilautaset, vai mitä. Omiinkin kesähetkiin on viirinauhaa ja lautasta jemmassa, voi sitä vaikka pienen parvekkeensakin koristella pihan puutteessa 😉

 Tuttuun CELLO- sarjaan on tullut paljon uutta ja pirtsakan väristä tavaraa, on pulloa, kippoa, kuppia, laatikkoa ja ties vaikka mitä. Omaan ostoskoriin eksyi yksi keraaminen maitopurkki, joku kun hövelisti jätti mökkeröisen myynnissä moiset tarvikkeet seuraavalle. Kotona on ilmennyt tarvetta aika ajoin. Ja yksi vallan hauska iso lautanen/tarjotin oli pakko ostaa, niille on aina käyttöä ja kun vielä yllätyin isosti, niin en voinut laskea sitä käsistäni; luulin nimittäin keraamiseksi, ja nostin niinkuin vähän painavampaa astiaa nostetaan -ja yllätys: se olikin peltiä!
 

 Lähitienoon asukkaille ja mökkeilijöille muuten tiedoksi, että täältä löytyy varmaan koko Pirkanmaan parhaat grillivaloikoimat!! Ihan mielettömiä grillimestareiden unelmia majesteetillisen kokoisista aina parvekegrillaajien tarpeisiin, käys kurkkaamassa!

 - eikäpä tuossa puutarha/pihakalustepuolessakaan mitään moittimista!

 Jos oma parveke olis yhtään isompi kuin on, niin sinne muuttaisi -olisi muuttnut jo- tämä penkki

 tai tämä maanmainio, soma keinutuoli.

 Ja jos olis yhtä rikas kuin on käyhä, niin mahtaisin tykätä tästä aikas mellevästä sadesuihkustakin!
(Tosin, voisi kyllä vaihtaa käsisuihkuun vaikka vain tuon uuden suulakkeen...)
  
Arvatkaas mikä oli päivän pirtein "tapaus" 
No, tämä grilli!!!
 Ai juu, Svaneforisn matot kuuluvat nykyisin Rauta-Otran valikoimiin!
Ihan vaan tiedoksi kaikille kyseisten mattojen ystäville, tiedän, että meitä on ...

 Viimeksi kävin maaliostoksilla ja pari kertaa jotain pientä hakemassa, nyt taas tuli todettua, että kyllä, on se vaan monipuolinen kauppa!
Mene vaikka itse katsomaan 😎

edit. kuluvan viikon perjantaina on muuten taas parkkipaikalla pihamessut, lapsillekin kaikenlaista kivaa!

2 kommenttia:

 1. Rautakaupoista on tullut kyllä aikamoisia sisustustavarataloja - mikä ei ole ollenkaan hassumpi juttu!
  Prafiatin säilytysjärjestelmä kiinnostaa - tuosta saisi vaikka kivan tsydeemin työhuoneeseen...
  Mukavaa helatorstaita, Pepi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon aina tykännyt rautakaupoista, ihan niistä perinteisistäkin 😄 -mutta kyllä nämä "kokoperheen" kaupat on iha oma lukunsa.
   Titustu ihmeessä tuohon Luova-systeemiin, siinä on mahdollisuuksia vaikka mihin. Minä jo näin maailman parhaan eteisenseinän mielessäni, mutta mene nyt vuokrakämppää remppaamaan 😳
   Sitä samaa sinnekin 😊 (hautajaustunnelmissa tosin tässä hetken kun Manua saatellaan)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥