sunnuntai 22. toukokuuta 2016

ja seitsemäntenä päivänä

...minäkin lepään.
Ei ole suunnitelmissa lojumista ja kärhönistutusta kummempaa.

Kulunut viikko onkin mennyt enemmän tai vähemmän ihan pihalla ja hyvä niin.
(Eilinen pelikin tuli "katsottua" niin, että telkkari päälle ja ääntä sen verran, että kuului ulos -välillä oli kyllä pakko käydä vähän ruudun äärelläkin)

Lippakioski tyhjeni jos ei nyt ihan kokonaan niin melko hyvin.
Tänne on tulossa uusi ryhmä, mutta palataan siihen sitten kun on sen aika.


Polyrottinkiset muutti kuistille, oli ihan pakko kokeilla mahtuuko vaiko eikö. Just just mehtuu  ja on niin loistavan hyvä ratkaisu, että en olis uskonutkaan. Tästä tuli ihan ykköspaikka. Mennen tullen tulee istuttua itse tuossa -ja niin tulee satunnaisten visiteeraajienkin.
Itse asiassa tässä istun nytkin vaikka ruutu vähän heijasteleekin. Kuka sitä nyt sisällä kun ulkonakin voi! Eli mokkulakin on muuttanut taas Lillaan.
 

Hommat jatkui vain lievästi suunnitelmasta poiketen -tai no, olikos se nyt suunnitelma, että halusin pyöreitä laattoja, mutta kun ei lompakko kestä. Enkä alkanut itsekään tekemään kun kestäisi ikuisuuden meikäläisen valmista-heti-eilen-aikataululla. Mä mittään kuukauden (kunnollista) kuivumisaikaa jaksaisi. Ja missä ne täällä mahtuis kuivumaan?? Nurmikollako? 
Ehei. Onneksi kaverikuljetus toimi niin hyvin, että tuskin ehdin mökille takaisin ja sain nurmikon leikattua kun oli jo pakettiauto pihassa ja laatat porttikaaren alla. Jotta eikun sommittelemaan.

 
- ja töihin - Oli muuuten taas Fiskarsit paikallaan! Olen tosi tykästynyt tuohon uuteen, kevyeen  pistolapioon.
Huomattavasti mukavampi käyttää kuin vastaavaa isoa varsinkin kun on tuntitolkulla yhteen soittoon lapion varressa. Näkeekin, että käytetty on -valkoiseksi sitä ei saa enää pesemälläkään, kuten ei tuota pikkukirvestäkään. Erinäinen VanhanJuopon juuri sattui laattojen alle, joten sain hakata niitä poikki urakalla. Vieläkin olis kirveelle töitä, mutta pitäis kääntää neliön verran nurmikkoa pois, että pääsisi yhteen isoon, paksuun juureen käsiksi. Se kun nousee aikamoisena makkarana nurmikon alla. Antaas nyt kuitenkin olla toistaiseksi.


Päivän palapeli. Laattojen alta pois ja siirto muualle. 


Tämän verran oli jo vanhan käytävän sulkua tehtynä...
 

- ja tässä se on nyt:


 Luulisin, että osaapi vieraat astella oikealle sisäänkäynnille ☺

Talvi kovine pakkasineen ilman lumen tuomaa suojaa kostautui siten, että moni perenna ei selvinnyt, useimmat kuitenkin. Kaikki villiviinit on "menneen talven lumia", vain yhdessä on pikkuisen elonmerkkiä.  Eli nyt mahtuu porttikaarestakin taas kulkemaan, vaikka en sitä pientä ahtautta olis kyllä yhtään pahakseni pistänyt. Jälkiviisautta, sano. 
Omppu sen sijaan yllättää. Se kukkii. Ei paljon, mutta kuitenkin! Sehän on tehnyt satoa vain joka toinen vuosi, välivuosina on tullut omppuja joko yksi tai kolmekymmentä. Nyt voisi tulla vaikka vähän enemmänkin ---joten pölyttäjät, huhuu, tänne päin!!


Tulppaaneista katoarvio (syystä tai toisesta) on noin sata.
Näin vähän ei ole noussut vuosikausiin, mutta nautitaan niistä mitä nousee!
Norjanangervo kukkii parastaikaa, tuo takana oleva parhaimmillaan liki kolmessa metrissä.
Köynnoshortensia oli rusakkosuojattu rungon osalta, antaas katsoa kuinka selvisi maaosuus, siellä on pikkuisen kato käynyt, mutta eiköhän siitä selvitä. Ja kullero alkaa avata suloisia kukkiaan ihan näillä näppylöillä ♥Eli Lilllassa kaikki hyvin.
Tai no, vähän viime yönä yhden aikaan soralla kuulunut rapina aiheutti yliääräisiä sydämentykytyksiä, mutta eiköhän ne kuitenkin olleet niitä tuoreita rusakonpoikasia, mitkä menee täällä välillä sinne tänne niin että sora roiskuu. Eli kaikki hyvin!

Ja on siellä Lippiksessäkin kalustus, ne kuistilla olleet majailee nyt tuolla.
Oikeastaan siellä on aika mukava lojumispaikka varjossa...antaas kattoo kuin ämmän käy kun ne uudet kalusteet saapuu. Ja ei, en ole tuhlannut vähiä rahojani. Voitin ne kalusteet. 
Että ei elämä ole pelkkiä takaiskuja ☺
 

 Ihania auronkoisia kesäpäiviä kaikille, nautitaan ♥

10 kommenttia:

 1. Hienoa, että tuli voitto kotiin! Ja niin kauniilta siellä näyttää, että voi voi. Minun pitäisi tutustua tuohon perennojen ihmeelliseen maailmaan, jotta ei tarvisi joka vuosi ostaa uusia kukkia. Niihinkin sitä rahulaista saa menemään ihan turhan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 -tulee melkein synttärilahjaksi!
   Kesäkukkiin uppoaa yllttävän paljon rahaa, mutta vähälläkin selviää kun on pakko. Yks amppeli ostettuns ja toinen tulee kunhan tulee myyntiin, yämän lisäksi olenkin ostanut oikeastaan vain orvokkeja -eli ei perinteistä amppelitaivasta enää! Perennat on järkevä sijoitus, nyt vaan tarvitsee jotain ostaa/saada/kerjätä, sen verran on penkkiä mustalla mullalla.

   Poista
 2. Onnittelut voitosta.
  Kiva polku ja ihana viherrys.
  Talvi on täälläkin kohdellut kasveja huonosti.:( Kyllä se hiukan harmittaa. Mukavaa alkavaa viikoa sulle. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks 💕
   Onneksi sentään isoin osa nousee, mutta on siellä tavallinen minttukin vähän kärsiöllä; ei oikein tiedä kasvaako vaiko eikö. Ja miutama muu samalla lailla😳
   Että kyllä se lumisuoja näillä leveysasteilla vaan on aika tarpeen. Ainakin silloin kun huidellaan -30* pakkasissa. (Olis mieluummin kuollu ne kotilot!)

   Poista
 3. No siellähän sattuu ja tapahtuu, ennenkaikkea tapahtuu...onneksi olkoon hienosta voitosta! Minne lie kadonnut edellisen postauksesi kommentti, mutta todettakoon nyt uudelleen: Olet sinä aikamoinen nainen!! Työkalut pysyvät kädessä ja ei puutu taitoa toteuttaa sitä mitä tahtoo...ja sinähän tahot ;) Hyvältä näyttää Lillassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Johanna 😊
   Eiks se vähän niin mene, että kyllä se työ tekijäänsä neuvoo? Kun ei o ketään ketä huutaa apuun, niin pakko se vaan on yrittää silloin itse. Enk mä kyllä mitään mahottomia uskalla halutakaan, täytyy tietää rajansa 😉
   Kommentit taitaa elää taas omaa elämäänsä, minä en pariin blogiin saanut edes kommenttilootaa auki, joten luovutin kaikkien kohdalla.

   Poista
 4. Koreata, koreata on. Ja kauheasti alkoi kiinnostaa tuo Lippiksen matto - mikä ja mistä, mitä materiaalia se on, kun ulkona kärsii pitää, pläästikkiäkö vallan?
  Kyselee Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Keekeläinen, plästiikkiäpä hyvinnii 😄 - ja pitäis kestää vedet ja lumetkin, vahinko vaan että taitaa olla jo joka Ikeasta loppu! Kesätavaraa, mutta meiltä oli loppu jo huhtikuun alussa, kaveri osti mulle Raision liikkeestä ja miniä sai omansa Espoosta tai Vantaalta.
   Eiks ole kummallista, kesäkin vasta tulossa ja kesätavarat loppu 😳

   Poista
  2. Sepä tietty, voihan bafka etten paremmin sano. Aina kun löydän jotain oikein iihanaa ja kutkuttavaa, se on myyty loppuun. Nooh, sanonpa niinku kateellinen pikkupoika, kun jäi paitsi naapurin hautajaisten kakkutarjonnasta, notta "vielä se kuolee meidänki mummo!" ;D
   Terveisin Keekeläinen - tuttavallisemmin Keekis vaan

   Poista
 5. Kiva et sua on onnistanut jossain arvonnassa. Olis nuokin tuohon sopinut ja kyll siell on kaunista.
  On myös nuo ilmat suosineet viimeaikoina meitä ja sitten Onnea milloin ne sun päivät sit ovatkin se on tää "kaksosten aika" :)

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥