tiistai 10. helmikuuta 2015

Pulassa

Hyvänen aika, mutta on aurinko tänään hellinyt!
Jos nyt ei ole kevättä ilmassa, niin ei koskaan.
Paitsi tietty sitten kun ne ensimmäiset leskenlehdet....
(älkääkä nyt pilatko tätä sanomalla, että vastahan on helmikuu ja lisää tulee lunta ja pakkasta ja hankikanto ja ja ja .....en usko! En suostu.)

Aamusta kun lähtee liikkeelle, niin ehtii paljon.
Ensin liukastella huonosti hiekoitetuilla vetisen jäisillä luistinradoilla joita jalkakäytäviksi täällä kutsutaan, sitten istua entisten duunikavereiden kanssa ilman sen suurempaa kiirettä  kakkukaffeella, käydä ostoksilla, viedä ostokset kotiin, haukata pikainen välipala -ja sitten se ihan pakko...Lillaan!

On siellä lunta!
Pihavahtikin pulassa, kaulaansa myöten.
(ilmankos siellä rusakot nyt mellastaa)
 Ja se lumi mikä oli vielä pari päivää sitten katolla oli nyt kuistilla!
(kuistivahdillakin pyyhkii vähän huonosti: tassuissa oleva kala on menettänyt pyrstönsä)
Eikun lapiohommiin. Olipahan muuten pikkuisen painavaa ja osin jäätynyttäkin, sai tehdä töitä ihan lämpimikseen, että pääsi sisälläkin poikkeamaan. Ihan vaan istuksimaan ikävissään hetkeksi.
 Jos oli lumi painunut alemmas lämpöisemmän ilman myötä, niin oli rusakonperkeleetkin taas käyneet esiin tulleella köynnöshortensialla....jossa muuten edelleen on vihreitä lehtiä. Ihan tuoreita, ei mitään pystyyn kuolleita. Kummallinen kasvi. Sai nyt kunnon lumikinoksen päälleen, jos sais vaikka olla rauhassa.
 On ne rusakot muutenkin siellä mellastaneet, nyt menee polkuja siksakkiin pitkin pihoja, niin minulla kuin muillakin. Ja tuntuu norjanangervotkin menneen parempiin suihin.
Aika tarkkaa työtä! Onneksi nämä on ne viimeiset pienikokoiset, eiköhän nämäkin kasva jo ensi kesänä sen verran, että saavat seuraavan talven olla rauhassa.
(nyt kun Vanha Juoppo on pois, niin riittää näillekin jo kasvumahdollisuutta)

Näille taasen on leikkuria tarjolla, omppupuissa on taas paaaaaaljon siivottavaa!
 Saas nähdä pääseekö tänä keväänä jo maaliskuussa saksimaan ihan "kuivalta maalta" kuten viime vuonna. Tästä alemmasta lähteekin taas jokainen oksa, tehköön uudet. Omppuja ei tarvi tämän vaivautua enää tekemään. Ikinä.
 Jos oli vielä hetki sitten se reilu puoli metriä lunta, niin nyt alkaa jo puksit paljastua :)
Ja katsokaa nyt tuota lunta! Sehän on ihan melkein pelkkää vettä!
 Eikös se vähän kevään merkki ole sekin kun iltapäivällä oli jo tätä mallia ne "luistinradat"?
 Onneksi on varusteet naista myöten...
 *loiskis*
Se sääkatsauksesta.

Lisää arskaa kiitos!
Have fun!
 

18 kommenttia:

 1. Oi mitkä saappaat, kyllä noilla kelpaa hypätä litsis lätsis lätäkköön :) Ihan selvä kevätkeli täälläkin, varjonkin puolella oli päivällä mittarissa 4,6 astetta,lumet tosissaan hupeni silmissä, lisää tämmösiä päiviä toivon mä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin huomaamaton, että piti vähän repästä :D
   Ei maar, kumppareita pitää olla joka lähtöön! Vatsinkin näillä liukkailla, crocsin saappaat ei o näille keleille muuta kuin luistimet.
   Vielä pari päivää nautitaan!!

   Poista
 2. hei,ei se kesä vielä tule....eilen oli kolmekymmentä astetta pakkasta ja tänä aamuna yksi aste lämmintä,joten ero aikamoinen!!!Nyt ei kannata uskoa enää mihinkää.Lunta jotaki metri kymmenen senttiä ja syksystä kaikki mitä satanu,jos olis jääny maahan,niin kaks metriä 70senttiä,mittauspiste ilmottaaa.Aika hurjat lukemat!!!Nyt kun kävin ulkona,sateli jotaki märkää,räntää ja vettä.Kyllä tää elämä on ihanaa....terkkuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauheeta! Ajatteles jos oikeesti tulis lunta joku parikin metriä niinkuin johonkin tulee :)
   Huh, kyllä me päästään vähällä ! Vaikka viikonlopulla tuleekin taas (ehkä) vähän lunta....

   Poista
 3. Täälläkin sulaa, lotisemalla. Oli siis kiireesti lähdettävä hiihtämään, vielä kun ehti. Kuopus on ollut hiihtokoulussa . Mummo on sinne kulettanut, mutta tänään oli mummolla muuta menoa. Lähdettiin siis miehen kanssa kuskiksi ja koetettiin, että kuinka itse pysytään suksien päällä. Pääosin pysyttiin, mutta yhdessä alamäen mutkassa menin metsään:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen hiihtänyt viimeksi vuonna -71 :)
   Lipsui ylämäessä ja tökki alamäessä, joten otin sukset olalle ja kävelin kotiin!

   Eipäs, olin mä kerran Lapissa hiihtämässä sen jälkeen ja muutaman kerran kotonakin samana talvena.
   Mutta siitäkin on jo aikaa....odotas...en kerrokaan :D (aloin tuntea ykskaks itseni vanhaks...)

   Poista
 4. Kiva kun sielläkin paistaa ja on leutoa, lumen sulaminen on parasta! Sulla on muuten ihan samanlaiset saappaat kuin minulla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tämmöi muutaman päivän kevät nyt :) (toivottavasti tehokas)
   Kumppareita pitää olla joka kelille, ja nuo oli ihan vastustamattomat kaupan ikkunassa :D

   Poista
 5. On kyll komeet saappaat sulla. Tuo auringon paiste oli niin ihanaa ja kyllä se sulatti lumia tuli heti parempi mieli.
  Saas nähdä kuin kauan jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli lompspteltua kumisaappaissa neljä tuntia putkeen, viimeinen puoli tuntia Lillan lumilla - kelpo vehkeet, mutta lumessa tuppas varpaat jo tykkäämäön huonoo :/
   Huominen kuulemmma enää ja sitten taas pakastaa :(

   Poista
 6. Nautin täysin rinnoin tästä keväthuumasta tässä ja nyt :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kevättalvisia kuvia! Ennen kuin huomataankaan, ollaan jo saksimassa puita ja pensaita. Kyllä tämä niin keväältä tuntuu =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että kunhan tässä saa muuton alta pois niin voi alkaa jo vetämään puutarhahanskoja käteen! Toivottavasti :)

   Poista
 8. Oi sua onnellista, kun olet saanut nauttia näistä keleistä! Olen voinut vaan ihastella toimiston ikkunasta moista arskaa! Kun kotiin kerkeää niin sitten jo hämärtää, mutta laitan toivoni ensi viikkoon, silloin on pari vapaapäivää....
  Onneksi kuistivahdilta meni vaan kalanpyrstö eikä koko katti jäänyt lumen alle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioilla on aina puolensa ja puolensa! Ja täytyy kyllä tunnustaa, että niin mielelläni kuin olisinkin töitäni jatkanut eläkeikään ja vähän päälle, niin kyllä tämäkin aika kivaa on :)

   Kattiparka on kovia kokenut jo ilmankin, niskatkin ruosteessa....ei ihme, että on vähän toistaitonen ilme.

   Poista
 9. Onpas frouvalla fiinit saappaat, ihan mun sieluväriäni;) Älä nyt pupuparkoja syyttele, kun et itse huomannut niille tarjota haavanoksia. Meillä Lumimies kiipesi yhteen vanhaan haapaan ja pudotteli syksyllä haavan oksia, joita puput ovat sitten järsineet. Yhtään pupun syömää kasvia en ole vielä löytänyt. Joskus puput kun nakertavat, niin pensaasta tulee entistä tiheämpi. Toista se on kuin hemmetin kotilot, jotka ovat syöneet minulta jo yhteensä kuusi jouluruusua maantasalle ja kuinkas ollakaan: Eivät ne sieltä sen jälkeen nouse. Jouluruusumania vie mut konkurssiin, mutta vain kiitos noiden pirun kotiloiden.

  Outoa, että minulla rusakot eivät ole ikinä koskeneet yhteenkään köynnöshortensiaan. Sitten kyllä voisin suuttua...Onnenpensaita ne ovat napsineet useinkin, mutta olen huono leikkaamaan pensaita, joten tuosta en ole niin pahastunut.

  Kevättä kohti ollaan menossa, joten ole nyt vaan ihan rauhassa: Äitini säätiedotus ilmoitti, että luvassa on varhainen kevät ja kylmä kesä, mihin viime mainittuun en ihan usko.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt hyvä ihminen kylmällä kesällä pelottele :) (en usko minäkään)

   Täytyy sanoa, että eipä olis tullut mieleenkään noita rusakonperkeleitä alkaa ruokkia, ei edes niillä haavanoksilla! Minä niin oon luottanut, että naapureilla on tarjolla paremmat eväät! Sen verran "uusi" puutarha mulla....vaan niinpä ne on napsineet kyllä portin toisenkin puolen puskat aikaisemmin, nyt ne on jo liian isoja ruuaksi. Ehkä nuokin jo ensi talvena.
   Ensi talvena tuskin (ja toivottavasti) enää kelpaa köynnöshortensiakaan, se on ollut niin onneton rääpäle tähän asti, että oli vielä helppo nakki. Voipi olla että suojaan se verkolla ensi syksynä, ihan jo varmuuden vuoksi :D

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥