torstai 14. marraskuuta 2013

Yritystä ja yrityksen puutetta.

Yksi odottaa lunta.
Toinen odottaa joulua.
Kolmas molempia.
Joku lottovoittoa.
Unelmien prinssiä.
Mitä lie...
 
Tulis prhna kesä!
Kevät edes.
Aurinko!
Mistäpä tulikin mieleeni, että kun mun sisäinen kelloni on heittänyt veslintua itsellään ja herääminen tuppaa olemaan aamu toisensa jälkeen tuskaa potenssiin syksy, niin ajattelin avittaa näinkin mukavaa ihmistä kuin itseeni vähäsen....menin ja nettishoppailin sarastusvalolampun.
Ja muuttuihan ne aamut!! Ette uskokaan.
Siinä missä valoisaan aikaan heräsin viitisen minuuttia ennen kuin kello pärähti soimaan ja olin ihan pirteä, muuttui tilanne pimeän tullen siihen, että kello soi seiskalta, minä herään umpiunesta jostain päin sänkyä yleensä kietoutuneena tuplaleveään peittoon noin kahdeksan tyynyn keskeltä ja hamuilen hulluna sitä kelloa. Mikä huutaa ja piippaa - ja on jossain! Siis tiedänhän minä, että siinä yöpöydällä, mutta mun aivot ei, ne on pihalla kuin lintulauta!
Sitten kun saan kellon hiljaiseksi, hipsin laittamaan valot ja radiot päälle ja yritän käynnistää itseni uuteen päivään. Aina toki jonniinmoisella menestyksellä....
 
No, nyt sitten on se sarastusvalo.
Joka alkaa sarastaa pikkuhiljaa puoli seiskan aikaan.
Seitsemältä alkoi (onneksi viikonloppuna kun testasin) joku pikkutsirpu kujertaa ja tais pöllökin jonkun huhuun huhuun huutaa...minähän olin jo jostain kumman syystä puolittain hereillä kun en oikein tiennyt mitä odottaa -että kyllä ne aivot viikonloppuna pelittää kun sais luvalla nukkua!- ja totesin itsekseni, että juu ei, tämä peli ei pelitä!
Minähän nukun kesät talvet ikkuna auki ja isoimman osan vuottahan siellä ikkunan takana jonkunsortin tsirpu karjuu, oli sitten kaupungissa tai vähän vähemmän kaupungissa.
Ei siihen herää! Siihen on tottunut!
Jotta eikun valitsemaan toista herätysääntä.
Joka toimii.
Melkein.
 
Radio Suomi! joka siis muutenkin on aina äänessä.
Nyt siis "aurinko" on noussut juuri ennen seiskaa, radio pamahtaa päälle, kajauttaa seiskan aikamerkin ja päräyttää uutiset maailmalle.
Juu, en nouse ylös.
Mä kietoudun sinne untuviin, vedän peiton korviin, venyttelen ja jään kuuntelemaan niitä uutisia!
Jotka normaalisti kuuluu asiaan kuunnella keittiön ja kylppärin radioista.
 
Arvatkaa tuleeko kiire!
Ja sitten käy niinkuin tänään, se makkarin ikkuna menee kyllä kiinni, mutta patterin termostaatti jää suurinpiirtein pakkasen puolelle.
Herramunjee tää kämppä oli kylymä kun mä tulin kotiin!
 
Nyt sitten uritän saada (joulu?)fiilistä ja lämmintä samaan aikaan.
 
 
(naapuri rimpautti yks ilta ovikelloa ja toi aikas kivan kynttilän, uskaltaa pitää tässä käden vieressä ilman pelkoa että huitasee vahingossa alas)
Munatkin saa valohoitoa.

 Huusholli lämpiää pikkuhiljaa. Ei sillä joulufiiliksellä niin kiire ole...
Ja mummu kiskoo urakalla niitä pienhiukkasia, jotka kuulemma on kuolemaksi.
Että kynttilätkin jo vaarallisia :/
 
Mutta ainakin varpaat on lämpösessä, tossuja tuppaa tulemaan taas urakalla.On niin kivan pimeetä, ettei edes näe että voisi pitäisi vaikka imuroidakin taas välillä.
Kun nyt ei vaan huvita. Ei oikein huvita pal mikään muukaan.
Että taidan avata telkkarin ja ottaa virkkuun käteen.
Näitä töppösiä riittäis taas kyllä teillekin, kympillä tulee kotiin asti.
Viininpunaiset taitaa olla sellaista 38-40 kokoa ja harmaat kaiketi 37-38.
Ja nopeet syö hitaat.
Tilatakin saa.
Ja facen kautta tilatut on jo ainakin matkalla jollei jo perillä.
 
Nähdään taas!
Viikonloppuja, mie menen taas itseeni parempaan seuraan.
_☺/

43 kommenttia:

  1. Siis meinasin kuolla kun luin kynttilöiden vaarallisuudesta. No ei mitään, antaa mennä sitten vaan, mutta meillä on tänäkin iltana palanut tunteja muutamia kynttilöitä ja viikonloppuisin niitä palaa kahdessa kerroksessa vähän enemmänkin.

    Kyllä tuossa ekassa kuvassa on ihan aitoa joulun odotusta eli sinussa saattaa elää pieni joulu/talvi- ja lumifiilistelijä;) By the way: Äidinkielenopettajat valitsivat joitakin vuosia sitten suomen kielen kauneimman sanan ja voiton vei LUMI! Sitä odotellessa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa syy minkä vuoksi mie toivon sitä lunta jossain kohden tulevan vähäksi aikaa on lapset! Suotakoon se riemu heille, muut lunta kaipaavat saa mun puolesta matkustaa pohjosiin sen perässä :)
      Mutta mä tiedän monta muksua jotka mieluummin leikkis hiekkalaatikolla ennemmin kuin palelis lumessa, että kakspiippunen jutte sekin....mie tykkään fiilistelystä, lumella ei sen kanssa ole tekemistä pätkän vertaa. Vaikka osaan mä niistä kauniista lumisista maisemista nauttia minäkin, kunhan sitä ei kestä kuukausitolkulla :D

      Poista
  2. Jaa ettei sit sarastusvalo toiminu :D. Meilläkin on sellanen. Talon epätoivoisimmalla herääjällä (joka en ole minä), ja yleensä kun valo on jo pidemmän aikaa illottanut yläkerrasta asti tänne alas ja se sekalainen lintukuoro rääkynyt ensimmäisen vartin, käyn tönimässä pojan hereille :). Kaikkeen tottuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toimiihan se! Ei tarvi sytytellä valoja ensimmäiseks :D
      Näkee heti mihin ne villasukat on unissaan jalasta viskonut. Muuten sen tehosta en vielä oikein osaa olla vakuuttunut, katsotaan viikon parin päästä kun on kunnolla pimeetä! Muuallakin kuin päässä siis.

      Poista
  3. Meillä kävi ihan samalla tavalla teinin kans kuin Annukan huushollissa.Ei mitään vaikutusta ollut kyllä missään vaiheessa.Koulubussit tuli ja meni ja valot paloi ja linnut lauloi ja tyttö vain nukkui.

    Kuolon uhallakin poltan myös kynnttilöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että teinit on sen sortin uusiutuva luonnonvara unineen, että niihin ei tehoa mikään!
      Hatara muistikuva oman pojan teinivuosista ja aavistuksen hatarampi omasta teini-iästä :)

      Poista
  4. Hyvä tietää ettei valohoito toimi herätyskellona , ei tartte hankkia :) Kynttilät on oiva lämmönlähde !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on siinä se hyvä puoli, ettei tarvi saada joka aamu sydäriä kun joku hullu kone alkaa huutaa kuin palosireeni pimeessä. Nyt alkaa tuttu aanmujuontaja höpistä valoisassa huoneessa :)
      Lempeää, lempeää! Joskaan ei juurikaan muuta muutosta.

      Poista
  5. Mä niin räkätän täällä! Yle Radio Suomi = keittiössä, olkkarissa, makkarissa, kodinhoitohuoneessa (josta se roudataan aina saunaan mukaan kun on akkuversio), yläkerrassa, Pikkutalossa, Lippakioskissa (josta se kulkee kottikärryissä ympäri pihaa ja terasseja tarpeen mukaan, koska on myös akkuversio), puhelimessa, työpöydällä, neukkarissa. Jaa ettäkö mää radio-hullu? Nääh,niin meinaat? ... ja siellä taidetaan olla samoilla aalloilla :))))) Öitä! Tulkoon kuolo kynttilöitä mut muistakaa pistää radio arkkuun mukaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, makkarissa, keittiössä, kylppärissä. Lillassa sisällä, yläkerrassa ja ulkona ikkunalaudalla, tarvittaesssa sen verra ääntä että kuuluu joka nurkkaan. Viereinen ja vastapäinen mökkinaapuri samalla kanavalla, että stereona parhaimmillaan :D
      Eikä kanava vaihdu!
      Että oikein arkkuun? Mä meinasin, että pahvilaatikko riittää siks hetkeks kunnes tuuli vie....

      Poista
  6. Itse asiassa Vespan takaboxia oon kaavaillu. Kai sinne mahtuu tomut ja radio...?

    VastaaPoista
  7. Mä kyllä odotan joulua AINA, kesälläkin. Vaikka kesäkin on kiva. Mutta tänä vuonna meille ei vissiin joulua tule ollenkaan, ajattelin nauttia siitä fiiliksestä etukäteen joulukuussa juoden nuo hartaudella säilötyt glögit ja tekemällä piparkakkuja omituisesta siirapista, mutta itse joulu on kyllä peruttu. :( Ehkä ens vuonna taas pääsee nauttimaan OIKEASTA suomalaisesta joulusta. Se on ihmisen parasta aikaa!
    Mutta kutimet voisin itsekin kyllä kaivaa esiin, sun kuvista inspiroituneena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle joulu on niin lasten juhla, että keksityn ihan niihin fiiliksiin :)
      Ja silloin kun olen yksin, voisin ihan hyvin viettää sen ihan missä tahansa - kaksi ääripäätä: pari joulua Niilin risteilyllä hyvissä kesäkeleissä, yksi NY:kissä joka on hurmaava joulukaupunki!
      Nyt varmaan lorvin kotosalla, luen, poltan kynttilöitä ja syön suklaata.

      Poista
  8. Täällä onneksi sarastaa luonnollisesti aika lailla samaan aikaan herätyskellon kanssa. Illalla sarastellaan kynttilänvalossa ja se on ihanaa se. Olen tuikkukynttilöiden ketjupolttaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla ei koskaan pitäis olla pimeetä :) siis siinä seiskan jälkeen!

      Muista sinäkin tuuletus, ettei ne kaikki pienhiukkaset pyöri sisäilmassa....en tiedä auttaako, mutta kiva kuvitella niin!

      Poista
  9. Täälläkin on sarastuslamppu - jossain kaapin perukoilla… Hirveen kiva, mutta siihen ei tosiaan herää :D Varsinkaan linnunlauluun. Paras vaihtoehto (ainakin itselle) taitaisi olla sarastuslamppu + puhelimen normaali herätyspiipitys. Mutta eihän se (muka) ole kiva että niitä herättimiä pitää olla monta siinä yöpöydällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa.....no, on se kuitenkin miellyttävämpi herätä muutama sekunti ennen uutisten alkua ja kuunnella sitten niitä kuin siihen herätyskellon piipitykseen tai pirinään. Sitä en ole ikinä voinut sietää!

      Poista
  10. Mutta, oi ihanuutta... Pepin savikoira se tuolla kynttilän valossa paistattelee... ja nyt sillä on tarina, Pepin pöydällä elämää katsellut! (Muistathan varmasti ottaa sen sitten mukaan, kun majasi muutat, että voi käydä jatkossakin
    moikkaamassa?!)
    Harmi, jos lamppu ei tehoa, meni sun rahat kankkulan kaivoon... mutta tulihan siitäkin postaus, iloksi toisille:)
    Koita kestää tää pimeä aika, kohta se kesä tulee... viikot hurahtelee tuosta noin vain:) terkustellen Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo turha kapistus ole :) - kuten sanottu, mieluummin siihen herää kuin vekkariin! Ei vaan meinaa sängystä päästä ylös!
      Ja koiruus kulkee ihan varmasti matkassa mukana :)

      Poista
  11. minä voisin ottaa molempia värejä yhdet terv maarit


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postitanko? Laitapa meiliä niin saadaan asia kuntoon :)

      Poista
  12. Niin tunnelmallisia kuvia...
    -ja ihanat töppöset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti, mä olen kova tunnelmoimaan! Ja aina töppöset jalassa :)

      Poista
  13. Hei pepii! :) kiva oli monen blogin kautta löytää sut, sä kun oot ollu ainakin multa kauan kadoksissa edellisen blogisi jälkeen ;) meikäläinenkin palasi blogimaailmaan jälleen, tuttuun ja turvalliseen hotel mamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro moro :)
      Täällä mä olen koko ajan ollut!! Ajattelin sua just yks päivä kun vaihdoin kukkasta siihen sulta tulleeseen jalalliseen ruukkuun....ja täällä sä sitten heti!

      Poista
  14. Kirkasvaloherätyskellolamppu vai mikä se nyt on, toimii tässä osoitteessa hyvin! Siihen linnunlauluun herää, vaikka keväämmällä se on vähän vaikeampaa. Silloin sirkuttavat oikeat linnut sen verran lujaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, tulee positiivistakin kokemusta :)
      Mulla on sellainen sirkutus käynyt välillä ikkunan takana niin kotona kuin Lillassakin, että en kyllä linnunlauluun uskalla luottaa pätkääkään! Mutta uutiset on ok, ja valot myös! Mä luotan, että tuosta tulee hyvä juttu kunhan totuttelen - ja joka aamu on herätty, vaikkakin peiton alle lojumaan :D

      Poista
  15. Siinäpä on laitettu töppöstä toisen eteen, heh! Tunnelma välittyy kynttilöiden myötä hyvin lämpimänä. Toivottavasti myös huoneisto on jo lämmennyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli jo huomattavasti mukavampi kotiutua, kyllä se patteri vaan täytyy muistaa aamulla säätää edes yölämmölle vaikkei täysillä töhöttäiskään :)
      Töppöstä syntyy reippaasti yli oman tarpeen :/

      Poista
  16. Kyllä vaan on tuo lepattava kynttilän liekki kaunis ja vie ajatukset hetkeksi pois kaamos masennuksesta:) vaikka en tiedä onko minulla vai ei sellaista, olen sellainen iloinen aamuvirkku!:) joka jatkuu piutkin päivää, mutta illan torkku.
    Pian ei saa varmaan täysillä enää hengittää, vaan sillai pintapuolisesti... Joka syksy kuulema haluan muuttaa, mutta jo päivällä kun valo.. aurinko paistaa, niin mieli taas muuttuu:)
    Makoisia nauravia ajatuksia...ihan pian on kevät!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mie usko että kukaan meistä tänne kirjoittelevista ainakaan masentunut on, ei kai silloin jaksa oikein mitään saada aikaiseksi .....tai no, en mä kyllä mitään aikaiseksi saa nyt, mutta ei se kyllä masennuksen piikkiin mene sekään :)
      Huomenna onneksi luvassa ihan ok päivä, luulenpa että Lillan maisemat kutsuu ainakin poikkeamaan, samalla voi ohikulkeissaan kurkata mitä kuuluu tulevan kodin maisemiin....että tässä tämä, kesää odotellessa :D

      Poista
  17. Munien valohoito, heh, hassu siä. Miä ootan lunta ja myyriä ja jäätä ja lunta ja myyriä ja oravia.... -myrtti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokos siellä on myyräkranssi valmistunut? Sillä aikaa kun täällä munat saa valohoitoa... :D

      Poista
  18. Ei ihme, että ihmiset ennen kuolivat varhain, ei ollut kuin kynttilänvaloa, puulämmitys eikä pölyimureista tietoakaan, elämä oli yhtä hiukkaskaaosta. No, elämä on aika vaarallista kaiken kaikkiaan. Toivottavasti EU ei aseta ihan pian kynttilänpolttokieltoa. Salapoltto saisi ihan uuden merkityksen :) Tunnelmallisia hetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! Ei se ollutkaan rankka elämä mikä tappoi, ne oli ne perhanan kynttilät ja uunit ja muut :)
      .....mitäs teit talvella? .....salapolttelin.... :D juu-u!

      Poista
  19. En odota prinssiä, enkä lottovoittoa (mitä se on?! :) Odottelen sitten niitä molempia ;D

    Vaarallista tai ei, mä polttelen kynttilöitä uhallakin. Ei kaikkea kivaa voi kieltää - tai saahan sitä yrittää, hmphh. Kuka tuonkin on keksinyt... Life is dangerous anyway.

    Mikä toi sarastusvalolamppu oikein on ?! Mä varmaan heittäsin (vesi)lintua tai jotain sellaisella.

    Töppöset jalassa täällä nautitaan täysillä ♥

    VastaaPoista
  20. Kaikki kivahan tuntuu menevän kiellettyjen listalle, juo kahvia niin kuulet, että se on myrkkyä, polta kynttilöitä; vaarallista! Tee herranen aika molempia yhtaikaa, niin sanotaan kohta itsetuhoisaksi :D

    Jee, eletään vaarallisesti!

    VastaaPoista
  21. Oliko sulla tosa kuvaa siitä herääaamullapikkuhiljaa(ko?)- systeemistä?? Sekä ääneen että valoon yhtaikaako? (en o vielä oikein kunnolla heränny,..)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole kuvaa, mutta kuukeloipa philipsin sarastusvalo. Sellainen pyöreä kartionmallinen systeemi.
      Mä alan tykästyä siihen, ja olen jo tottunut siihenkin, että nousen nykyään sängystä sen kymmenisen minuuttia myöhemmin mikä menee aamu-uutisten parissa. Se linnunlaulu-mikä-lie-tsirputus on ihan hanurista, pistää vaan kaipaamaan kesää enemmän, joten tuo radioherätys on poikaa. Ja muistin jopa eilen illalla ottaa pois herätyksen päältä ettei se tänään herättänyt, eli tämä aamu on ollut ihan luomu :)

      Poista
  22. No kyllä oon sitä mieltä että jos kynttilöiden polttelu tappaa,ja nyt en tarkota tulipaloa,niin kuoleepahan ainakin kauniin tunnelman takia,huonompiakin vaihtoehtoja on pilvin pimein,niinkuin nyt vaikkapa se että meinasin äsken tukehtua siideriini sun siideripissis kommenttisi takia,jumatsuka sulla on sana hallussa:D Vaikka sitten taas toisaalta,ei se naurava lähtökään hullummalta kuulosta;)
    Ihana tunnelmapläjäys,onks toi oikeeta kiveä tuo tuikkujuttu,no oli mitä oli niin aikas makee on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kuule varmaan naurettu jo sen verran lisäikää ettei nyt ainakaan siiderinliraukseen voi kuolla. Siis vielä. Ainakaan. Ja omalla kohdalla mie oon sitä mieltä ettei se jumala huoli eikä piru pidä kiirettä kun tietää kuitenkin saavansa. Että porskutellaan :)

      Kiveä on! siks sen uskalsin pöydänreunalle pistääkin, ei luikaha vahingossa lattialle!

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥