torstai 22. helmikuuta 2018

Ne yölliset ideat!

Ne ahaa-elämykset, yleensä yölliset:  "näin se pitää olla/tehdä/järjestää" - ei ne aina loppuviimeksi kuitenkaan ole niitä maailman parhaita ideoita. Enkäpä kyllä tiedä olisko tilanne kuitenkaan yhtään tämän kummoisempi jos vaikka miettisi joskus päivän tai pari...se kun on päähän jämähtänyt, se idea, niin mihinkäs se meikäläisen päästä. Kokeiltava on.

Niinkuin nyt vaikka se syksyinen yöllinen "penkit, haluan penkit"!
Hitto soikoon, mulla on entisessä elämässä kerran ollut penkit!
Että piti toisenkin kerran kokeilla josko ne vaikka nyt olis mukavammat.
Jos vaikka neljäkymmentä vuotta olis tehnyt kovista puupenkeistä istuttavat.

No ei ollut.
Puhun nyt siis näistä:

Olihan niissä se hyvä puoli, että tytöt ei keinuneet niillä - ja vain koska eivät voineet.
Vetivät esiin niitä juuri sen verran, että saivat itsensä pöydän ääreen ja minä pelkäsin koska joku kaatuu selkä edellä. Ja vedin penkkiä kauemmas pöydästä.

Kyllä ne silmää miellytti (miellyttää kuvassa toki yhä) ja oli kiva kun ne sai pöydän alle vaikka kokonaan piiloon.
Mutta...

En millään lailla aktiivisesti -edes vähemmän aktiivisesti- katsellut uusia tuoleja, en torista enkä Ikeasta, en mistään. Ajattelin tulevan vastaan jos tulevat, penkeillä mennään siihen asti.
Harvemmin minä niillä kuitenkaan istuin kun on paha tapa yksin ollessa kuskata se lautanen olohuoneeseen telkkarin ääreen. Tyttöjen kanssa syön toki aina yhdessä pöydän ääressä.

Parolan Rottingista tuli sitten yks kaunis päivä asiakaskirje, poistivat joitakin tuotteita kokonaan valikoimista ja tarjosivat asiakkailleen edulliseen hintaan -ja minä jopa taisin miettiä yön, jollen peräti kahden, yli!  Pistin sitten tilaten. Kotiinkuljetuskin kun vielä.


Taisi tulla koko neljän satsi kuljetuksineen suurinpiirtein yhden tuolin hinnalla.
Kakkoslaatua. Kestävät sitten minkä kestävät.
Omaa silmää miellyttävät ja ovat huomattavasti penkkiä mukavammat istua -ja tulee jopa ruokailtua pöydän ääressäkin aiempaa useammin.

Aina aika ajoin joku on ihmetellyt miksi ruokapöydällä pitää olla valaisin.
No siksi kun minä en tykkää kattovaloista muuten kuin silloin kun niiden valo on työskentelyä varten sytytettävä. Tykkään iltaisin tunnelmallisemmasta valosta, olkoon se sitten välillä vaikka kynttilä.
Yleensä se on joku pieni valaisin.


Se, mitä olen etsimällä etsinyt siitä asti kun pöytä muutti tuolle seinälle, on  seinävalaisin.
Ihan tietynlainen ja musta. Kerta tosiensa jälkeen kun löysin mieleisen oli hintaa aivan liikaa, en ihan menneen kesän mansikoita kuitenkaan ole valmis valaisimeen satsaamaan.
Kerran netistä jotain selaillessa pistin taas kerran hakuun -ja kappas, ihan siedettävän näköinen ja vielä siedettävämmän hintainen (alle 40€) löytyi Verkkokaupasta. Oli muutaman viikon toimitusajalla, oli vasta tulossa varastoon, joten yllätyin possitiivisesti kun tulikin vajaassa viikossa.
Ja ai että tykkään kun valo tuleekin nyt keskelle pöytää!


Iltavalaistuskin just kohillaan.
 

Nyt on toki jo kevättäkin sen verran rinnuksissa, että verhot on vaihtuneet vaaleampiin, pääsköön valo sisälle kun sitä kerran on tarjolla.


Istuinmukavuuteenkin satsasin sen verran, että männä viikolla tilasin Parolan Rottingista vielä  lampaankarvat tuoleihin. Rinsessatkin on täällä sen verran usein pitkiä viikonloppuja, että onhan se nyt pikkupepuille yöhepenissä huomattavasti mukavampi kuin paljas rottinki (vaikka niissä pyöreät Ikean pehmusteet jo olikin)



 Ai miten niin vaihtelunhaluinen 😂

Kuvista jopa puuttuu ne Pikkutalon Sannalta ostetut tuolit, jotka lopulta jäivät Lillaan.
Eli ei ne tuolit niin kauhian usein ole vaihtuneet, enemmänkin muu kalustus on pyörinyt...
(Ens kuun alkupuolella muuten tulee kolme vuotta täyteen tässä kodissa)

Nyt taidan ottaa lempiasennon ja kaivaa esille kahden kuukauden pinon lukemattomia lehtiä.
Tammikuun sisustuslehdetkin on lukematta ja uutta pukkaa luukusta.
Elämä nyt vaan on välillä tällaista. Muka kiireistä.



*pus*

14 kommenttia:

  1. Kehuinkin jo tuoleja, ne on kauniit! Kyllä olen taas niin iloinen kerran siitä että on olemassa joku joka muuttaa mieltään yhtä tiuhaan tahtiin kuin tämäkin emäntä 😀 Taljat on muuten kiva lisä, tykkään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs me mielensämuuttajat 😄
      Nuo on muuten ainoat tuommoset lyhytkarvaiset ja ohuehkot taljat mitä olen missään nähnyt. Hypistelin joskus tuollaisia valkoisia siellä ja piti varta vasten kysäistä josko niitä löytyis muitakin. Saavat nyt luvan palvella kesälläkin, pitkäkarvaisia en vois edes kuvitella 😉

      Poista
  2. Mulla ei budjetti kestä kaikkia ideoita :D Ihailen kyllä tuota sun toteutustahtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minen jätä mitään muuta nurkkiin (eli varastoon) pyörimään kuin tekstiilit, ei mahdu. Että ei nämä tarjous/alennusmyyntitavarat niin hirveitä maksa loppuviimeks kuitenkaan, nuo taljat tosin vähän kirpas, mutta ne menee tarvittaessa monessa muussakin tuolissa.
      (Matkakassa vähän oheni, eipä tartte Barcelonasta haaveilla ihan tälle keväälle 😉)

      Poista
  3. Ihan julmetun hienot tuolit! Ja tekevät keittiöstä vieläkin kodikkaamman näköisen. Mulla muuten rupes heti päässä raksuttamaan, että käviskö minunkin keittiön pöydälle tuommoinen lamppu (niitä kun täältä löytyy), mutta ei. Pöydän pääty kun on ikkunaa vasten ja muulla tavalla sitä ei pysty sijoittamaan keittiössä. Aika isokin se on, kun kuuluu mummolani vanhaan ruokasalin kalustoon. Muut osaset on olohuoneessa.

    Noita pöytälamppuja mulla löytyy kanssa, kun en tykkää pitää kattolampuissa valoa. Nyt piti ihan laskea ja kahdeksan niitä on. Tällä hetkellä. Pari viikkoa sitten kävelin kirppikseltä vanha lamppu kainalossa (12€) eikä tietoakaan sijoituspaikasta. Eteisessä se nyt on vanhan puuarkun päällä kuin olisi aina siinä ollutkin.

    Mukavaa kevään odotusta sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutamalla valmistajalla on samantyyppisiä valaisimia kattoon, arvaapa olisko mulla sellainen jollei hinta hirvittäis 😱
      No, kaikkea ei ole tarkoituskaan saada, haluta voi mitä vaan.

      Valaisimet on mulla aika pitkäikäisiä, harvemmin teen impulssiostoksia, mutta tuolit on olleet aina heikko kohta! Niitä on välillä ollut niin paljon, että riittäis vaikka komppanialle, mutta nyt ei ole kuin yksi Ikean jakkara kellarissa virattomana, sekin päässee kesäksi parvekkeelle.

      Valaisimista ja niiden valoista vois tehdä vaikka oman postauksensa -olohuoneessakin on tällä hetkellä seitsemän, pari vähemmän kuin ennen viimeistä pyöritystä.

      Poista
  4. Vau, hienot on jälleen kerran! Hih, jos minä noin usein haluaisin sisustusta vaihtaa olisi mies jo aika huolissaan että koska on hänen vuoronsa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän minä oon aina sanonut, että onneks täällä ei asu ketään miestä, se olis varmaan koko ajan pelko persiissä 😂

      Poista
  5. Mitäs tähän nyt enään sanois, tuttua Pepiä. Rouvan sukatkin on sävy sävyyn verhojen kanssa. t RIITTA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttua, tuttua, mihinkäs sitä vanha apina metkuistaan 😄
      Huomasin muuten tuon yhteensopivuuden itsekin kuvasta, kukkapöksyt ei oikein mätsää...

      Poista
  6. Moni kauppa on menettänyt sinussa idearikkaan ja nopean somistajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko, olen ollut parikymmentä vuotta kaupan alalla ja tehnyt somistajan hommiakin 😊 -toki se olis (ollut) mööpelipuolella kenties antoisampaa.

      Terveisiä muuten "tuntemattomasta", tulin just leffaa katsomasta!

      Poista
  7. Ai että tuo kuvakavalkadi kyllä on hupaisa - niin hyvin kuvittaa luonnettasi. Mutta, jälleen kerran on myönnettävä, että muutos toimii: uudet tuolit ovat todella houkuttelevat, joten ihme on, jos ei nyt ruoka kelpaa ruokapöydässä ;) ja kun sait tuon mustan lampun viereen, niin se jotenkin tasapainottaa kokonaisuutta, on piste i:n päälle ja vähän enemmänkin. Hieno muutos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kuule sellaista pyöritystä ollut (eikä näytä loppua tulevan) että alkaa jo itseänikin naurattaa 😄
      Ja totta, nyt houkuttelee istahtamaan -ja kukas sitä nyt huonommaksi vaihtaisikaan...
      Täytyy vaan todeta vähän itseironisesti taas kerran, että kyllä tästä vielä hyvä tulee 😂

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥