torstai 1. joulukuuta 2016

HIUKAN ON VETTÄ VIRRANNUT

...Seinessä sitten viime käynnin.
Silloin oli kesä -71. Oli jo kenties korkea aikakin päivittää tämä kaunis kaupunki.
En varmaan viittä sekunttia miettinyt kun systeri muutama viikko sitten soitti ja kysyäisi josko lähdettäis käymään. 'Ei sen väliä', taisin sanoa, sitten vasta kysyin, että  koska.
Ja eikun kalenterista tsekkaamaan, ettei satu "pitkää viikonloppua" rinsessojen kanssa. Ei sattunut.

Sielläpä siis oltiin Pariisissa perjantai-iltapäivästä maanantaiaamuun. Kelit oli kivat, kymmenen lämpösateen kieppeillä, aurinko ei juuri näyttäytynyt, mutta eipä tullut vilu jos ei hikikään.
Systeri oli hyvä opas, monesti käynyt, minä olin ihan pässinä narussa ☺

Paljon ehdittiin nähdä -ja fiilikset käääntyi kummasti joulun suuntaan, kyllä ne vaan noissa isoissa kaupungeissa osaa!






Notre Dame on muuten ihan älyttömän upea kirkko! Ulkoa suurellinen, mutta sisältä nöyrä!
Yksi ehdottomasti kauneimpia kirkkoja joissa olen käynyt -nyt satuttiin sopivasti kirkonmenojen alkuun, mikä ei millään tavalla ainakaan latistanut kokemusta!


Kirppareillakin käytiin tekemässä löytöjä.




 





 Sacre Coeur ja Montmartren alue on ihan huikean kaunista.
Ja niin on sikäläiset hautausmaatkin. Tehtiin pieni kurkkaus. 






  

   






 Champs Elysees on ihan oma lukunsa -ainakin näin joulun alla! Aina siellä on ihmisiä, mutta nyt taisi olla normaaliakin enemmän - siellä nimittäin oli oikein kunnon joulukylä!! Sanoisin, että meidän pikkukyhäelmät kalpenee näkymättömiin tämän virityksen rinnalla. Sitä nimittäin riitti ja riitti ja riitti, molemmin puolin katua, koko puiston verran. Ja niin riitti ihmisiäkin. Ja tuoksuja!


 Ei normimarkkinoilla/torillakaan mitään vikaa...





 (mitä nyt joku ruoka tuijottelikin viikset(?) väpättäen ja silmiään muljautellen...)
Ja Rene´ja De´de´ soi taustalla nytkin ☺

Katsokaa nyt noita parvekkeita!! Yleisilmehän koko kaupungissa on hyvin samanlainen, kaunista vanhaa rekennusta toisensä perään, parvekerivistöjen takorautakaiteet toinen toistaan kauniimpia.
Mitä tämä onkaan kesällä, aurngon kullatessa kaiken ja valon taittuessa ikkunoista.
Puustoa muuten on melko vähän katujen varsilla, taitaa olla ne puistobulevardit erikseen (jollaisella holtellimmekin oli, puiden katveessa) -puistoja on sitten erikseen siellä täällä.
 





Louvressa käytiin ihan vain "alakerrassa" visiitillä, ei menty tauluja (Mona-Lisaa) katsomaan.
En ikimaailmassa olis kuvitellut mikä ostoskeskus tuolla lasikartioiden alla on! Ziljoona kauppaa, ainakin, ruokapaikkoja toinen mokoma ja mitä lie kaikkea.

Sori kamalan suuri kuvapläjäys, enemmänkin olis, mutta joku tolkku...
En viitsinyt/ehtinyt/jaksanut alkaa jakaa useampaan postaukseen kun aikataulutus on tällä hetkellä aika tiukka, muutakin tekemistä piisaa. 


  Muuttuiko lempikaupunki? No, ei. New York se on edelleen. 
Ei Pariisissa mitään vikaa löydy, kiva oli päivittää....josko sitten neljänkymmenenviiden vuoden kuluttua taas...hehheh...☺


Käveltyä tuli 49,5km (voi kun tietäis kuinka paljon tuli metrokilometrejä, niitäkin tuli!)
Askelia  66 984, kerroksia 76. 
Nuo kerrokset muuttuu mielenkiintoisiksi kun ne laskee yksittäisiksi rapuiksi: 1216.

Menis jo varmaan ne Pispalanportaatkin...

Palaillaan!

28 kommenttia:

  1. Kivoi kuvia taas.On niin hauska tehdä tälläisiä nojatuoli matkoi ja suot niihin mahdollisuuden:)Paljon on teillä ollut näkemistä ja monenlaisia tunnelmia.
    Löysitkös jotain kivaa kirppareilt :)
    Hyvää Joulun alus aikaa Sinulle ja päivänjatkoi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin "jotain kivaa" ja postailen niistä kyllä kunhan tässä ehdin 😉 -tuossa ne ostokset makas pari päivää pussissa läppärin vieressä mihin ne laskin kotiin tullessa, jotenkin on ollut muut asiat mielessä. Ja käsissä. Muttakyllä tää tästä! Ostin jopa äsken ensimmäisen hyasintinkin, että eiköhän nämä kotifiiliksetkin pikkuhiljaa sinne joulun suuntaan käänny 😄

      Poista
  2. Hautausmaa on tosi erikoinen tosiaan ihan toista kun meidän pohjoismaan .....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noilla hautausmailla menis tovi jos toinenkin, nyt aika antoi periksi vain pieneen kulmaukseen. Mutta kiva oli edes tuon verran tutkailla.

      Poista
  3. No ei kuule ollu yhtään liikaa kuvia. Enemmänkin olisin mieluusti katsellut, mutta hattua nostan jo tälle määrälle, kun ei se blogiin lataaminen kuitenkaan ihan hetkessä käy. Tai sitten oon vaan itse hidas..

    Se on kyllä jännä, miten toi Eiffelin torni näyttää kuvissa "vaan" tornilta, jonka kokoa ei oikein tule ajatelleeks, vaikka näkeehän sen tottakai, ettei ihan pieni ole. Mutta vasta ensimmäisen (ja toistaiseksi myös ainoan) kerran kun oikeasti seisoin siellä juurella, niin ei voinu käsittää, miten korkea se oikeesti on. ja joku hullu vielä sinne kiipeää. Huuuuh. Olen niin korkeanpaikankammoinen, että mulle ne jalatkin oli liikaa...

    Kirppispöydältä taisin bongata jotain, mikä sittemmin taisi päätyä systerin olohuoneeseen..?
    Mahtuiko kaikki ostokset laukkuihin :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä silloin -71 kiersin Näsinneulassa pitkkn sisäseiniä, mutta samana kesänä kävin Eiffeltornissa -ja sinne jäi mun korkeanpaikankammoni! Tarpeeksi korkealle kun mennään, niin ei tunnu enää missään. Niitä rappusia ja lattioita tosin kartan edelleen, joista näkee välistä ja läpi.
      Paljon mukavampaa on kuitenkin käydä vähän matalammissa paikoissa joista oikeasti näkee jotain niin, ettei kaikki vaan latistu sinne jonnekin alas. (Ne maailman korkeimmat tornit ei vois vähempää kiinnostaa, saman näkee lentokoneestakin)

      Eikä tarvinut ostaa matkalaukkua paluumatkalle, ostokset mahtui hyvin käsipakaaseihin...mitä nyt systerin sorsapariskunta tarvitsi oman paperikassin 😄 (Kuvissa olevista ei tainnut mikään lähteä mukaan, vaikka kaikkia siivekkäitä sillä silmällä katseltiinkin)

      Poista
  4. Kaunis Pariisi. Joskus vielä haluaisin tehdä joulunalusmatka perinteen. Sitten joskus. Olisi niin monta kaupunkia, jotka haluaisin nähdä jouluasussaan. Mutta itse joulun olen mieluiten kotona:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kun en edelleenkään ole mikään varsinainen joulufani, niin hyvin voisin olla jouluni melkein missä vaan (kun en sitä kuitenkaan vietä rinsessojen kanssa) mutta kyllä se vaan sydäntä aina kummasti lämmittää kun näkee sen vaivannäön mikä noissa isoissa kaupungeissa nähdään, olkoon sitten Pariisi, NY tai mikä tahansa.
      Nytkin monessa paikassa kiipeili miehiä naputtelemasa havuköynnöksiä paikoilleen, hieno homma 👌

      Poista
  5. Pariisi on ihana. Kerran olen käynyt viikonlopun 8 v sitten juuri joulukuun alussa. Lämpötila oli sopiva liikkumiseen ja jouluvalot loistivat. Missä yövyitte (vai menikö tieto ohitseni kuvia katsellessa)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bulevard Poissonnierella oli hotelli, parisen kilometriä Louvren kohdilta ylöspäin. Mukava matka kävellä joka suuntaan -ja metro ihan vieressä.
      Tämä on kiva ajankohta, jouluvalot taisi joka paikkaan syttyä samohin aikoihin kuin Champs Elyseesillä, eli parisen viikkoa sitten.

      Poista
  6. Hienoja kuvia, varmasti mahtava kaupunki ja vielä näin joulun alla! Kiitos kauniista sukista, ylpeänä annan ne lahjaksi ihanalle työkaverilleni : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hieno, ei siitä mihinkään pääse.
      Kiva kun tykkäät sukista, minust ne on yhdet kauneimmista mitä olen tehnyt 😉

      Poista
  7. Kyllä nyt käy kateeksi. Ton matkan lentäen vielä kestäisi. 5v sitten olin bussiretkellä, pari päivää viivyttiin. Ehkäpä sitä vielä joskus. Kiitos kuvista.
    Mukavaa viikonloppua t Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo kiva matka lentää, vähän toista kuin joku jenkkilään meno. Ja kun norwegianilla vielä pääsee ihan sopuhintaan, niin......vaikka kyllä noilla reissuilla aina yllättävästi rahaa palaa, nyt täytyy pistää pussin suu kiinni 😐

      Poista
  8. Voi ihanuutta, Pariisi on aina Pariisi. Tuolla olen viettänyt monia hauskoja hetkiä. Minusta Pariisin kaunein kirkko on Sainte-Chapelle ja hautausmaillahan pitää aina vierailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei ollut vaikeutta nyt valita kirkkoa, sen verran oli aika rajallinen 😉 - Ja hautausmaalla olis kevyesti mennyt enemmänkin aikaa. Itse asiassa missä tahansa! (Paitsi joulumarkkinoilla 😛)

      Poista
    2. Sainte-Chapelle on upea! Täysin erilainen kuin mikään muu kirkko.

      Poista
    3. Herääpi kysymys miksei käyty 😳 Noin lähellä Notre Damea. Hieno!!! (Piti kuukkeloida 😄)

      Poista
    4. Olen siitä kyllä kertonut, mutta, ja, kaikkea ei voi, eikä ehdi saada 😄

      Poista
    5. Eihän sitä kaikkea voi muistaa(kaan) 😂

      Poista
  9. Kiitos kuvapläjäyksestä, alkoi Edith Piaf soimaan päässä kuvia katsoessa. Jännä miten kaikki kuvissa näkyvät ihmisetkin ovat ihan ranskalaisen näköisiä, Pariisikin juuri sellainen millaiseksi sen, koskaan siellä käymättä, kuvittelenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni taitaa Pariisin kuvitella juurikin, tai ainakin suurinpiirtein, sellaiseksi kuin se onkin. Ilmeisesti sen verran monissa leffoissakin näkynyt, että saa hyvän mielikuvan. Ja jos tuolla jollain puistonpenkillä kesällä (varsinkin) istuskelis ja ihmettelis elämänmenoa, niin takuuvarmasti sois päässä edith piaf 😉

      Poista
  10. Oi joi, kun tuli ikävä tuonne!! Mä voin lähtee seuraavan kerran mukaan... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyntien välit on yhtä pitkät kuin tähän asti, niin saadaan kunnon zombiekööri matkaan 😂

      Poista
  11. Aaaaah, ihana kuvakavalkadi! Ihan kuin jo melkein olisin itsekin paikalla...
    Haaveiden matkakohde siis, vielä toistaiseksi. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yhtään hassumpi paikka, ihan melkein vois kuvitella pitkää viikonloppua joskus kesällä...ainakaan nyt ei nene yhtä kauan kuin edellisten reissujen välissä 😂

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥