keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Se säätiedotuksista!

Lauantain piti olla silkkaa aurinkoa!
Ei ihan ollutkaan.
Hirrrrveä tuuli, puuskittainen, luvassa jonniinlaista sadetta.
Apua. Sotkeutuutko suunnitelmat?

Ei auta kuin kiristää takkia tiukemmin ja ottaa suunta vastatuuleen, sontsa kainalossa.
Tihuuttaa koko ajan, mutta just sitä miljoonasadetta mikä ei "tunnu missään" -mutta kastelee ennemmin tai myöhemmin.

Matka käy eteläkärkeen. Aioin poiketa matkalla vähän sivuun reitiltä, mutta keli on suoraan sanoen hyytävä (noin viisi astetta, tuntuu hiivatin paljon kylmemmältä), joten tihennän askeleita ja vauhtia...toiveikkaana, ettei sää ainakaan ainakaan paskemmaksi muuttuisi!
Tämä suunnitelma kun oli tehty silloin kun säätiedotukset jatkuvasti lupasivat lauantaille silkkaa aurinkoa ja pariakymmentä astetta lämmintä.
Olen nimittäin menossa helikopterilennolle! Perjantaina ei pörrännyt taivaalla kopterin kopteria, vähän alkoi olla pelko persuksissa, että jos keli huononee, niin ei pörrää pian tänäänkään.
Se on jo kuitenkin varmaa, että maisemat ei ole ihan sitä mitä on toivonut, sadesää syö taatusti puolet.

Koskapa en tehnytkään mitään suunniteltuja mutkia matkassa, savuin helikopterikentälle reilun tunnin etuajassa -no, mikäs, voi sitä täälläkin odotella. Ainakin lämmintä.

Loppujen lopuksi -yksin kun olin- pääsinkin lentoon jo tuntia ennen varattua aikaani!
Sieltä se pörrää se meidän punainen kentälle.

 Siinä meni yksi perhe ensin (valokuvattavaksi), minä odottelin sen aikaa tarkoin määrätylla paikallani.
Ja sitten lähdetään! Vartin päästä sitten oltiinkin taas takaisin maan kamaralla.
Ihan ei ollut käsi vakaa joka kohdassa...tai no, käsi oli kaiketi vakaa, mutta kyyti ei.
Keikautti meinaan aika perkuleesti aina välillä kun sattui sopiva tuulenpuuska.
Alimmat kaksi ilmakuvaa on napsaistu videon pysäytyskuvasta, tuumasin, että turha tässä yrittää kuvia kuvina ottaa kun kyyti on epätasaista, kohdennus epävarmaa, ikkunassa piskoja, ja paikkakin on aikas ahdas.
Instan puolella siellä jossain kuvien keskellä löytyy yksi videopätkäkin jos ketä sattuu kiinnostamaan (@pepi_nelli)

Tästä seikkailusta kiitos kavereille, ne synttärilahjaksi tulleet taalat (ja eurot) oli osin korvamerkitty juurikin tähän ♥ Piti joskus aikoinaan systerin kanssa tuo tehdä, mutta kun päätettiiin se aika extempore, niin eihän meillä sitten ollut niitä vaadittavia passeja silloin tietenkään matkassa, joten jäi vain haaveeksi sillä erää.

Siinä vaiheessa kun puoliltapäivin olin takaisin hotellilla olikin jo sateisempaa, eli näkyvyys olisi ollut vielä huonompi jos olisin joutunut odottelmaan omaa alkuperäistä lentoaikaani. 
Kävi siis ihan säkä tässä kohden.

Loppupäivä olikin sitten sitä hyytävää tuulta ja ajoittaista sadetta, joten parkkeerasin itseni ihan suosiolla ostoksille. Kunhan kulutin aikaani ilman sen kummempia "tarttee ostaa"-suunnitelmia tavaratalon useissa kerroksissa ja ihmettelin mitä kaikkea ne designerit taas oikein onkaan kehitelleet.
Rinsessoille lähinnä jotain pientä ostelin. Ja laukun. Tai pari.

Kun lähtiessä onnistuin pääsemään kadun yli ilman että maijapoppanen-sateenvarjo nosti ilmaan (hehheh, ilmassa on tungosta ennenkuin meikäläinen lentää) päätinkin pyyhkäistä ensimmäisestä vastaantulevasta ovesta sisään. Näin jonkun italiaan viittaavan kyltin...

Italy is eataly!


 Ihan melkein houkutteli jäämään viinilasilliselle, mutta en nyt sitten kuitenkaan.
Hilpaisin takaisin alakerroksiin ja löysin vielä katutasosta alaspäin vievät liukuportaat. Sinne siis.
Liikkeitä, liikkeitä, mutkia, käytäviä...ja hups, yks kaks olinkin muutaman muun kanssa siinä julmetun isossa ostoskeskuksessa (joka vilahti aiemmassa postauksessa -ja jonka nimeä en edes muista) Näkyi, että on viikonloppu.

 Arkipäivänä siellä oli paljon tyhjempää...
 Tuota sitten jatkuukin sinne sun tänne, metroasemat löytyy molemmissa päissä, toisesta mennään Manhattanin ulkopuolelle, toisesta pohjoisosiin ja etiäpäinkin.
Lähdin seurailemaan käytäviä, jostain pääsi One Wold Centeriin ja sen Observatorioon.
Lopulta löysin itseni rannan tuntumasta, olin tullut Winter Gardeniin.
Eli alitin rannan tuntumassa Memorialin vieressä kulkevan valtatien (ja koko WTCn alueen siinä samalla.)

 Hyvin selvisi sadekelistä maan alla ☺ No, eikun takasin samaa reittiä tuonne ostoskeskukseen asti, sieltä Memorialin kautta taas hotellille.

Kävelyä ei tälle päivälle tullut kuin kymmenisen kilometriä, kamalan laiskaa touhua...mutta vastatuuli on vastatuuli. Seli seli. 


12 kommenttia:

 1. Iso KÄÄÄK! Mua ei olis ikinä saanut tuonne taivaalle. Ei edes hyvällä kelillä. Mutta kuvista näkee, että paljosta olisin jäänyt paitsi. Peukut sun rohkeudelle!

  Ja toistan nyt tätä, mutta on muuten ihan helkkarin hyviä kuvia täällä nykyään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helikopterilennot on ihan mukavia 😉 Tämä oli mulle kolmas kerta. Valitettavasti vaan taisi olla edellisen päivän lentämättömiä lentoja buukattu tuolle päivälle muiden joukkoon -tuntui nimittäin lyhyemmältä kuin sovittu 18minuuttia! Yleensä kopterit pörrää hyvän aikaa paikallaan tuossa WTCn yllä (ehtii kunnolla kuvaamaan) nyt ei edes pysähdytty! Mutta oli se hintansa väärti 😊

   (Mä edelleen luulen, että jotain ihmeellistä tapahtui vanhan blogipohjan kanssa koska siellä ne kuvat suttuuntui!!!)

   Poista
 2. Tuo helikopteriajelu varmaan oli huippu noin hienon kaupungin päällä!! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei voi valittaa 😄 -mitä nyt kelistä ihan vähäsen...onneksi ei ollut edelliselle päivälle varattuna kuitenkaan, noista olis voinut olla aika kiven takana rahojen takaisin saaminen, luulen.

   Poista
 3. Vau, vitsin hieno helikopterilento! Minä olen aina haaveillut sellaisesta, kaikenlaisilla muilla härpättimillä on tullut jo lennettyä. Meinattiin viime vuonna lähteä Floridassa kopterin kyytiin muttei raaskittukaan eikä siellä Fort Lauderdalessa olisi ollut mitään näkemistäkään. Iso kaupunki näyttää tosi huikealta yläilmoista!
  Samaten hieno toi ostoskeskus...vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ollut enemmän tai vähemmän suunnitelmissa koko ajan! Eipä ollut mitään tarvetta enää mennä Observatorioon tuonne One World Traden huipulle 😉
   Onko liikaa hehkutusta jos sanon, että koko Manhattan on WAU❤️👌!

   Poista
 4. Olipa hienoa, että sait käytyä. En edes tiennyt, että tuollaista olisi ollut tarjolla. Ja Eatalystäkään en tiennyt, mutta Istanbulin vastaavassa on tullut käytyä, joten hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on vähän niin, että sitä mitä noissa suurkaupungeissa ei ole, sitä ei tarvitse ollakaan 😉
   Olkoon sitten mikä kaupunki tahansa 😊

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ajattele jos olis ollut aurinkoista 👌😄 (ja tyyntä!)

   Poista
 6. Ilmasta käsin tarkastelu onkin varmaan valaisevaa, upeat näkymät. Laivalla olen joskus kiertänyt Manhattania ja se oli myös avartava kokemus. On muuten melko vaikeaa kommentoida tätä uudenlaista blogiasi mobiililla, ainakin Chromen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla vempeleillä on jo tullut kierrettyä aiemmin, niin veneellä, bussilla kuin limusiinillakin 😉 -tämä puuttui vielä.

   Mikä mättää kommentoinnissa???
   Käkkö homna kun vanha pohja sutturoi kuvat sameiksi enkä ole yhtään ehtinyt uhrata edes ajatusta mikä pohja olisi toimiva 😳 En nimittäin ulkoasullisesti tykkää tästä yhtään varsinkaan läppärillä!
   Pitäis varmaan jonain yön tunteina perehtyä asiaan.
   (Puhelimella itsekin yleensä, iPhonella pelittää ihan kuin ennenkin)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥