tiistai 15. marraskuuta 2016

Mistä pukki tulee?

Minä mikään pukkiasiantuntija ole, mutta yhden pukin osalta tietoa on enemmän kuin ennen.

Männä viikolle sattui mukava kutsu tulla tutustumaan mitä HAVIn tehtaalla Riihimäellä touhutaan.
Mielellänihän minä sinne nyt kun ei oikein muuta olekaan kuin aikaa.

Keli oli talvisempi kuin täällä Tampereella, mutta vastaanotto kaikin puolin lämmin.

 Melkoinen joukko väkeä oli paikalla, kuvassa vain osa porukasta, paljon oli tuikituntemattomia bloggareita, onneksi jokunen tuttukin.

 Täytyy antaa kaikki mahdolliset pisteet (myös) tarjoilusta, täällä oli todella huomioitu vieraat viimeisen päälle! Seisovasta pöydästä naposteltiin herkkuja ennen mitään virallisempaa osuutta ja seurusteltiin kuka kenenkin kanssa.
 


Showroomissa oli esillä paljon ensi keväälle tulevia uusia tuotteita, paljon uutta Havis´s -perhettä, mutta myös tämän hetken myyntituotteita. Yhteistyötä tehdään monella rintamalla, mukana on niin Moomin-tuoteperhettä kuin myös Samujin kanssa suunniteltuja tuotteita. Finlayson vahvasti mukana. Tehdaskierros oli mielenkiintoinen, oli huikea tuikkulinjasto tehokkainta tätä päivää, mutta oli myös vanhoja koneita edelleen käytössä -niiillä valmistettaan edelleen mm. antiikkikynttilät ja juhlakruunukynttilät.
Tuikkua muuten tulee puolitoistamiljoonaa kappaletta vuorokaudessa, tuikkukupitkin valmistetaan itse paikan päällä! Oli siinä kuulkaa tuikku poikineen! Jaa, ettäkö se pukki...että miten se liittyy asiaan?
No, täällä on se varsinainen wanhawanha "pukintekomasiina" -juurikin se, millä ne kaikille tutut joulupukkikynttilät tehdään! Kyllä, yhä edelleen samalla koneella kuin aina.
Siinä se odotteli seuraavaa satsia sydänlangat valmiina.

Havihan on Suomen ensimmäinen kynttilänvalmistaja, yrityksen juuret ovat Karjalankannaksella Viipurin Havin-kaupunginosassa, mistä nimikin. Talvisodan puhjetessa tehdas evakuoitiin Riihimäelle, missä tuotanto on jatkunut moninaisin vaihein omistajan välillä vaihtuessa, mutta tuotannon jatkuessa. Nykyisin Havi on Suomen Kerta Oyn omistuksessa, kotimaisissa käsissä jälleen
.

Huikean kiva reissu!
Täytyy sanoa, että entistäkin enemmän arvostan tämän reissun jälkeen kotimaista laatua, vaikka Havin kynttilät on aina osin olleet matkassa tähänkin asti. Osin rinnalla toki muitakin.
Kotona kun illalla syttyttelin ostamiani pöytäkynttilöitä yhden ennestään jo poltellun rinnalla ei voinut kuin todeta, että on sillä Havilla vaan piru vie sa mainoslauseestakin tuttu "hyvä sydän" -kyllä se vaan niin paljon kauniimmin palaa kuin halpis-siskonsa.
Olis pitänyt vaan ostella enemmänkin kuin se yksi kassillinen kun kilohinnalla pääsi ostamaan suoraan paikanpäältä. Tehtaanmyymälässä onkin sitten niin kynttilää, servettiä ja kertakäyttöastiaa kuin myös laaja valikoima Finlaysionia. Sinne kuulkaa jouluostoksille!

Kiitos erittäin mukavasta illasta kaikille asianosaisille!

12 kommenttia:

 1. Oioi. Olis ollut kynttilähamsterille paha paikka :). Tai siis hyvä. Tavallaan...

  Tuolla olis ollut kiva olla mukana! Tuikkulinjasto näyttää aika huikealta. Pukkien vauhti on onneks vähän maltillisempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vähän jäi harmittamaan, etten ostanut enempää! Vaikka pienessä tilassa ei montaa voikaan yhtaikaa polttaa, niin kyllä niitä vaan kuitenkin talven mittaan kuluu!

   Tuikkulinjasto OLI huikea!! Taas tuntee itsensä vähän viisaammaksi kun silmät ymmyrkäisenä katseli ja kuunteli. Mutta mä olenkin aina tykännyt kaikenlaisista tehtaista, tehtaan kupeessa kun kasvanut 😉

   Poista
 2. Epäreilua. Kävin pe bussireissulla mm. Havilla. ei näkynyt tuikkujentekoa eikä tarjoilua....:(. Muuten hyvä paikka. Olen poikennut sillointällöin(lue;jos kuski suostuu) matkalla tytönluo Espooseen. Mukavaa viikonjatkoa t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinkas tää maailma reilu olis ollut 😂
   Mutta kivaa viikkoa sullekin 💕

   Poista
 3. Mä olisin tuolla seonnut, ai missä en?, kynttiläfriikki, kun olen. Joka matkalta kynttilöitä haalin olis kesä tai talvi. Poltan niitä sitten kesällä ja talvella, ulkona ja sisällä. Mistähän saisin bonsorin??? Kiitos kuvista ja kertomuksesta! Mie täällä nautin.
  Mukavaa alkutalvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kynttiläkausi melkoisen pitkä on minullakin, mitä pimeämpää ulkona sitä enemmän kynttilöitä. Nykyisin osa on kyllä ledkynttilöitä, muuten olis kuin saunassa, kyllä ne sen verran lämmittää 😉

   Mukavaa talvea sinullekin 😘

   Poista
 4. Mielenkiintoista. Tuolla tehtaanmyymälässä voisi tosiaan poiketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono poikkeamispaikka ollenkaan 😉
   Jos olis rautatieaseman kupeessa, niin voisin poiketa vielä minäkin.

   Poista
 5. Huikean hyvä kohde oli retkelläsi! Mulla on tänä syksynä palanut ennätysmäärä havilaisia, kun bongasin uusia kivoja malleja.
  Sulle on haaste mun blogissa: http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2016/11/kuusi-kuvaa-kesasta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuoksuu uusien Havin tuoksutuikkujen "miehinen" tuoksu....bergamottia ja patsulia. On kuulemma naustrn suosikki -enkä yhtään ihmettele 😄

   Kiitti haasteesta! Vanha tuttu juttu 😉

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥