perjantai 4. maaliskuuta 2016

olohuoneen nurkassa

tapahtui viimeiset tuolinpyöritykset.

Tuossa joku aika takaperinhän mainitsin, että voitin Avotakan Instagramissa järjestämän kisan ja sain lahjakortin Finnish Design Shopiin. 
Siinä samoja aikojahan ehdin ostaa sen vitosen tuolinkin ja verhoilla uusiksi...mitä rahan haaskausta :)

No, päätös ostoksesta oli äärettömän helppo, tämä HAYn About a Chair sieltä kotiutui.
Erittäin hyvä työtuoliksi, hakkaa pari aiempaa versiota mennen tullen.
Jokunen on jo ehtinyt Instan ja Facen kuvien perään kyselläkin tuolista, ja voin kyllä lämpimästi suositella! (sananmukaisestikin, peffa ei ainakaan palele tässä ☺)
 
 Nyt on myös sellainen projekti työn alla, että tässä taitaa tulla kevään mittaan istuskeltua tovi jos toinenkin, joten tuli jopa ihan selkeään tarpeeseen. Ilman lahjakorttia en olisi millään raaskinut ostaa, kyllä tämä ilman töitä eläminen sen verran käy kukkaron päälle. (Pää kestää kyllä.)
Sen verran lähti tuolin hinnasta pois, että alkoi jo olla jollei nyt ihan lompakkoystävällinen, niin ihan siedettävässä hinnassa.


Tämä allaoleva on se kuva, jolla voitto irtosi...
 

...ja tänne samaiseen nurkkaanhan tuoli majoittautui.
Yllä olevan kuvan eteisen tuoli pääsi takaisin omalle paikalleen.
 

Vaikka tuon värin vuoksi teinkin päässäni pientä uudelleensäätöä, niin kyllä tämä valkoinen saippuakäsitellyillä jaloilla oli kuitenkin se ainoa oikea. Sen verran tummat värit on olohuoneessa nykyisin, että joku muu olisi hukkunut jo jos ei sentään tapettiin niin verhoihin!
 
 Nyt on pienenä lievänä ongelmana se mikä valaisin jää käyttöön. Tuo makkarista lainassa oleva taittovartinen lukuvalo on erittäin hyvä kun sitä voi siirrellä tarpeen mukaan pöydän päälle tai nojatuolin lukuvaloksi. Sillä on vaan niin massiivisen kokoinen tukijalka, että se vie turhan paljon tilaa pöydältä, tähän kun kummasti tuppaa kerääntymään kaikenlaista tilpehööriä. Pöydänkulmalle parkkeeranneesta vesipullosta lähtien.


 Nyt pöydällä on "kiertolainen" (olohuone-kellari-keittiö-olohuone), riittää koneella työskentelyyn ja nojatuolissa kutomiseen, mutta tuskin lukemiseen. Ja tuskin siihenkään valontarpeeseen kun otan kynät käteen sitä projektia varten. Silmää tämä miellyttäis kyllä enemmän.


Olisihan kellarissa kyllä se lattiamallinen lukuvalo - sen vaan jostain syystä hylkäsin heti kättelyssä.
Enkä enää edes muista miksi. Ja nyt se on siellä kellarin perimmäisessä nurkassa, edessään tuoli jos toinenkin ja ties mitä kaikkea. Joten olkoon nyt ainakin hetken se vaihtoehto auki.

Pistin tilaukseeni mukaan Arne Jacobsenin LETTERS-sarjan mukin, P:n niinkuin Pepi.
Nyt en vaan ole ollenkaan varma raaskinko kuitenkaan pitää kynäpurkkina...


Välillä valitettavasti käy niin, että asiat ei mene ihan putkeen. Joskus kun yksi asia menee vituralleen saattaa tulla dominoefekti ja kaikki lähtee menemään päin mäntyä.
Tässä kävi juuri niin. Oli unohtunutta tilausta, väärää tuolia, toistamiseen unohtunutta tilausta ja lopulta aivan väärä lasku ...no, puhelimitse selvisi kaikki asiat sujuvasti, piti vaan pirautella useamman kerran, että missähän se mun tuolini mahtaa luurata kun ei näy ei kuulu. 
Täytyy hattua nostaa sikäli, että Finnish Design Shop on aina ollut toimituksissa lupauksensa mittainen (tavarat toimitetaan parissa päivässä), olen sieltä tilaillut aiemmin Eero Aarnion "elikoita" rinsessoille -ja varmaan jotain muumimukejakin Finskin pisteillä. Jos nyt vähän toimituksessa asiat tökkikin, niin kuten sanottu asiat korjattiin sujuvasti.
Ja tuo K-muki tuli hyvityksenä P:n kaveriksi. 
Loppu hyvin, kaikki hyvin!


Tältä maailma näyttää pöydän toiselta puolelta, siitä lokoisammasta tuolista, johon juurikin aion asettua kutimen kera.

Kiitosta vaan Avotakka ja Finnish Desing Shop, täällä on hyvin tyytyväinen tuolin omistaja!
♥Viikonloppuja  vaan kaikille♥
Nyt vois sitten hetken huilatakin, takana on ollut kiva touhuvikko.
Rinsessat ovat olleet täällä joka päivä (ja yhden yönkin), että vanhemmat ovat saaneet tehdä työnsä normisti hiihtolomaviikollakin - ja täytyy sanoa, että onpahan viikko mennyt liukkaasti.
Pulkkamäessä ☺

16 kommenttia:

 1. Mahtava, että loppu hyvin. Ja tuoli on nätti, mukit kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä ne asiat tuppaa yleensä järjestymään vaikka välillä vähän oliskin mutkia matkassa :)

   Poista
 2. On kyllä niin viihtyisän näköinen kokonaisuus, että voisin tulla teille tekemään pari odottavaa rapsaa loppuun;)
  FD on yksi suosikkiostospaikoistani. Nytkin, kun keittiöremppamme on käynnissä, tilasin sieltä Iittalan hyllyjä lisää. Toimitus on aina nopea ja luotettava ja saan niitäkin tuotteita, mitä ei Oulusta muutoin löydy. Käyhän kurkkimassa blogissani rempan etenemistä. Postailen sinne illalla lisää kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa viihtyy! Mulla on läppäri jäänyt vähän huonolle käytölle kun ei ole ollut sille omaa paikkaa, nyt huomaan jättäväni sen valmiustilaan usein, tuohon on kiva istahtaa.

   Täytyy tulla illalla kurkkimaan ;)

   Poista
 3. Sopii hyvin tuohon nurkkaukseen tuo tuoli ja väri. On sulla ollut taas kaikkea tuossa tuoli rumbassa mutt onneksi on kaikki nyt hyvin.
  On se joo noiden rinsessojen kanssa sellaista touhuu ja menoo ja välillä viihdytystä mutta kuitenkin niin hauskaa heille. Itsellekkin on seuraa. Mulla oli ne omat edellisellä viikolla jolloin täällä loma.
  Viikonloppui Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne vaan "hankalat nurkat"kin saa silmää miellyttävästi käyttöön. Tuoli on kyllä ihan piste iin päälle!

   Lapsenlapset on kyllä sellainen rikkaus, ettei sanat riitä! ❤️❤️❤️

   Poista
 4. Valkoinen oli erittäin hyvä ellei täydellinen värivalinta tuolille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisen toisenvärisillä puujaloilla olisin ottanut, mutta nyt olen ihan tyytyväinen. Saattaapi olla hyväkin, ettei niitä toisia ollut varastossa :D

   Poista
 5. Maton pyörittämisestä tuolin pyörittämiseen. Ja mikähän mahtaa olla seuraava:)?

  VastaaPoista
 6. Onpas näpsäkkä työnurkkaus, tuoli aika nappivalinta väreineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Eiks vaan :)
   (tein pienen muutoksen, nyt mä näenkin sen)

   Poista
 8. Onnitelut voitosta, hieno tuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti -on se kiva kun joskus tulee jotsin kivaa ihan puskista :)

   Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥