torstai 10. heinäkuuta 2014

Pientä pintaremonttia

Mitään ei jaksa tehdä, mutta jotain kuitenkin täytyy tehdä.
Ihan vaan varmuuden vuoksi - jos vaikka roilasee jossain kohden kesää taas vettä, niin  eipäs tule enää Lippakioskin katosta läpi.
Pääsi meinaan näin käymään vaikka kuinka tein panelikaton. Vesi etsii reitinsä - ja nyt kun puu on kuivunut, niin rakoja alkoi tulla oikein urakalla. Vedät tiukasti ponttiin rakentaessa, mutta eikös nuo perhanat ala kieroilemaan kuitenkin.
 No, mie silloin männäviikolla tuota sikakittiä kävin jemmaamassa odottelemaan inspistä ja katon kuivumista. Eilen illalla kymmenen aikaan se inspis iski.
Jokainen katon panelien väli on nyt saumattu.
 Kyllä siitä kuulkaa vielä hyvä tulee :)
 Mutta tyött kutsuu, pitäis olla jo menossa....pari kukkaa kuitenkin...
 - katsopa tätä:
 Mahtuisko amppeliin enempää kukkia??
Kivaa loppuviikkoa!
Palaillaan!

28 kommenttia:

  1. Samoin Sinulle ja työniloa.
    Itse tässä palaillaan arkeen mökkiviikkojen jälkeen ja pyykkivuori odottaa. Onneksi kelit suosii kuivumista :)
    Oot sä aika homman tehnyt tuon lippakioskin eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lippis on kaiken siihen uhratun työn väärti :)
      Eilen vielä irrottelin tuon koristeikkunankin ja siirsin keskelle kaidetta, se kun oli vielä sen kangaspaviljongin jäljiltä silloisessa keskikohdassaan. Alkaa olla pikkuhiljaa (toivon mukaan) tuokin nurkka kondiksessa.
      Ainakin siellä oli ihan mukava porukalla kahvitella porottavalta auringolta suojassa.

      Poista
  2. Muksaa viikonloppupuolta sinnekin!
    Just samaa eilen katseltiin Helenan mökillä, hyvin on kattolaudat sielläkin eläneet tämän kuivan kauden aikana ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tiesin, että noihhan siinä käy :) -oli hyvä kun oli jo tarvikkeet valmiina!
      Nyt sitten vaan naatiskellaan....?

      Poista
  3. Jotkut jaksavat helteelläkin. Iso urakka, mutta totta kai ne sateetkin vielä tulevat. Uskomaton amppeli, upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illalla alkoi olla jo sellainen sopiva työkeli :)
      Samaa ei voinut enää sanoa Lilla. Vintistä, siellä oli aikas lämmintä vaikka tuuletin hötköttikin ilmaa ja ikkunat oli molemmissa päissä sepposenselällään.
      Amppelit on iloja silmälle, melkein jokainen !

      Poista
  4. Sen verran hikistä on ollut, että päätin tänään sulattaa pakastimen! Tulee viileyttä kämppään, kun pakastin ammottaa sepposen selällään :) Ja nopea sulatus, kun lämpöä sisällä piisaa! Upea amppeli, mikä mahtaa olla kukinnan salaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa se kaikkinainen viilentäminen tapahtua jätskin avustuksella :)
      Tuutti pakastinlokerosta käteen ja ah, auttaa hetkeksi!

      Meillä taitaa olla Tammelantorilla kaupungin parhaat amppelit aina kesän aluksi, sieltä minäkin nuo roudaan. Ja kun petuniat muistaa nyppiä päivittäin, niin kyllähän ne kukkia tekee - ainakin kun lämpöä riittää! Tuon nyppimisen vuoksi mulla on niitä yleensä vain pari, nyt on vain tuo yksi....vois kyllä olla useampikin, on ne niin upeita!

      Poista
  5. Ekassa kuvassa kiska näyttää ihan vaaaaltavan kokoselta :).

    Toivotaan, että sika pitää ja vesi luikertelee oikeisiin suuntiin sitten kun sitä taas tulee. (En nyt halua maalailla yhtään mitään seinille, mutta mun loma alkaa viikon päästä, joten eiköhän se siihen kokolailla ajoitu se seuraava sadejakso.)

    PS. Mahtiamppeli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Annukka, sehän ON valtaisa :D - tai no, on se nyt kumminkin isompi kuin se missä lättyjä pisteltiin.
      Eikä tässä nyt mitään sen kummempia sateita tule, kaikki kadonneensäänmetsästäjät on luvanneet, että tätä jatkuu jonnekin syksyyn. Mä hyväksyn ja uskon sen :)

      Poista
  6. Oi, kun ihanan näköistä pihaa! Oikein kutsuu luokseen :) Ja kesäkukat kukkii. Itse hommasin kesäkukkia vasta tällä viikolla ja valikoima oli aikas pieni... Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siihen malliin kutsuukin, että eipä paljon alennusmyynnitkään houkuttele :)

      Kesäkukat pitää hommata HETI kun tulee kesä, ehtii näin nauttia niistä koko rahan edestä!! Mitä siitä jos yksi tai kaksi ehtii palaltua pahimmassa tapauksessa - ne muut sitten jaksavat rehottaa senkin edestä :)

      Poista
  7. Aivan huikean kauniilta näyttää! Paviljonki on niin kutsuva <3
    Aurinkoisia päiviä sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Micu! Kyllä sinne kiva on mennä viilentymään :) - ja ihan yhtä kiva ottaa ruokalautanenkin, ei tarvitse pelätä, että tsirput kakkii puun oksalta lautaselle (ne pienet peijoonit on melkoisia suttaania tähän aikaan!)

      Poista
  8. Taitaa olla Lillan piha nyt parhaimmillaan , niin on nätti ❤️ Tammelantorilta olen joskus vienyt äidille amppelikukan , joka oli pitkälle syksyyn myös uskomattoman täynnä kukkia ! Omasi on mahtava !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta, kohta! Kuhan alkaa kukkia...minttu, malva, helokki... :)

      Poista
  9. Niin sä ootkin sellanen joka sillinkin kun ei jaksa mitään tekee kuitenkin vaikka ja mitä:)
    Ällistyttävä tuo amppeli,koskaan tuollasta nähny,ettei vaan ois kiristys,lahjonta ja uhkailu sulla siellä käytössä,niin ja sormet jotka jaksaa nyppiä silloinkin kun eivät jaksa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, sen ensimmäisen kesän jälkeen en ole kyllä enää väsymystä tuntenut :D
      Se kolmiviikkoinen rutistus silloin vei kyllä akasta niin mehut, että hyvä kun en yks yö kotiin ajessa vetänyt yhteen toisen fillaristin kanssa. Niin pihalla olin, että en edes tajunnut, että joku tulee sivusta!
      Nyt kun on helteessä istunut lukemassa on ihan intopiukeena tekemässä edes j o t a i n kun vaan keksii että mitä :)
      Kävin muuten yhdestä toisesta amppelista nappaamassa kuvan, ei ne kaikki ole tuollaisia, mutta se uhkailu....se taitaa olla se juttu! Joo! Koitan muistaa laittaa sen seuraavaan postaukseen.

      Poista
  10. Kyllä täällä saa oottaa niitä puolukoita ja karpaloita,muuta ei maha tulla.Panen iitan vaikka mättään koloon nukkuun,että saan poimia,sulle asti kans.Ja hyvähän se on tuossa rakennus työmaan ympäriltä nokostella niitä....neitihän menee jo semmosta kyytiä ja nousee puuta vasten...vasta se oli mummon kainaloinen...,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun kiva :)
      Just katselin sitä laittamaas kuvaa ja ajattelin, että vastahan tuo oli sun sylissäs vastasyntyneenä! Hirmuista vauhtia nuo lapsoset vaan kasvaa, ei voi mitään! Täälläkin jo pienin vetää noita vintin rappusia hurjalla vauhdilla - ajatteles jos itse pitäis kiivetä tikkailla, joissa eka askelma on jossain oman reiden puolivälissä! Ja vauhdilla vielä :)

      Poista
  11. Voi huoh, siellä on niin kaunista! Melkein tulee inspis opetella hoitamaan pihaa ja istuttaa kukkia. Tänään töistä tullessa bongasin meidän tontilta ainakin pujon ja päivänkakkaraa, pitäisköhän kuvailla niitä? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis sulla on kaikki tämä kiduttava ihanuus veilä edessäpäin??? :D
      Melkein kateeks käy!!!
      Ja päivänkakkarasta on hyvä lähteä :)

      Poista
  12. Kaunis ja herttainen on satumaasi :-) Mutta kuinka lippiksen muoviprofiilit oikein asennettiin (ruuvit päällä, ei toisen levyn alla limittäin)? Monta olen nähnyt ja kyllä vettä pitävät. Pelkään että sikafleksi alkaa rapistua nokare nokareelta. Lykkyä tykö jotta sadun hohde pysyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on asennettu sanonko miten! En sano :)
      Joka tapauksessa, vahinko on tapahtunut ja näillä mennään, kyllä mä sen tilkittyä saan...ja eikös sikaflexin pitäis olla kelin kuin kelin ja sään kuin sään kestävä. Ainakin niin siinä luvataan....kaupansetäkin lupas...

      Poista
  13. Aina kun sun otsikossa on sanat -pientä ja remonttia- mulla on kylmä rinki p-läven ympärillä että mitähän se nyt on keksinyt?!?!?!? Nyt päästiin pelkällä säikähdyksellä, yleensä on jotain mullistavampaa :) Lienee helle tehnyt sittenkin tehtävänsä ja painanut jarrua :))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja joka kerran kun sorrun johonkin niin tylsää kuin "pientä pintaremonttia" tai "pientä fixausta" se tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että aivot on narikassa ja/tai on helvetillinen kiire.
      Ei aamulla pitäis mitään postausta tehdä :D

      ....menen nyt tekemään...

      Poista
  14. Millä sää lannotat tota amppelia? Jumaleisson, kestääkö kiinnitykset varmasti, ettei rojahda niskaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sesaa kuule ihan jotain tavallista kukkalannoitetta silloin harvoin kun muistan sitä lorauttaa! Tärkeämpää taitaa olla kastelu ja nyppiminen päivittäin :)

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥