torstai 13. huhtikuuta 2017

*vink vink*

Hirmuista haipakkaa tuppaa päivät menemään, milloin mitään sen kummempaa edes aikaiseksi saamatta, milloin rinsessakolmikon kanssa, välillä lehtinivaskaan pleraten.

En unohtanut, että lupasin joitakin uustuuksia ja/tai hyväksi havaittuja juttuja postailla.
Oli vaan aina jotkut pienet sormet näppäimillä silloin kun olisin istatanut postaamaan..."anna mummi mä vielä vähän aikaa katson, jookos" -ja niinhän sitä joku lastenohjelma taas valloitti senkin tuokion.
Selityksen makuan? No, niin vähän taitaa olla.
Tosi asia kuitenkin on, että kun päivästä puuttuu se tietty "pakollinen" rytmi, niin hommat tuppaa leviämään kuin jokisen eväät. Sitä vaan siirtelee tekemisiään muka parempaan hetkeen, eli suoraan sanoen tuuppaa pois alta. Olkoon ne sitten pyykit. silitykset tai koneella istumiset.
Keskittyy vaan vaikka nyt sitten uuden kuvioneuleen tekoon sukissa. Havaitsee niin mukavaksi, että päättää aloittaa toisenkin parin siihen rinnalle.
Yks kaks huomaa, ettei edes telkkaria ole avannut viiteen päivään, on ollut niin kiva istuskella kutimien tai lehtien parissa ja antaa radion posottaa yötä myöten mukavaa musiikkia.

Että tämmöistä tänne.

Mutta ne lupaamani jutut! Vuosia sitten ostin Ikeasta lautasia, jotka ovat aikansa palvelleet, suurelta osin jo vaihtuneet uudempiin ja mieleisempiin, mutta leipälautaset eivät liikahtaneet mihinkään. Ei suinkaan siksi, että olisin tykännyt, vaan siksi, etten löytänyt uusia mielisiä. Leipälautasen koko on vallan passeli pikkulikoillekin vaikka ruokalautaseksi, joten käyttöä niillä kyllä on.

Kun Ikea sitten esitteli kesän -17 mallistonsa löysin "omani" heti. Sopii hyvin siihen sekalaiseen seurakuntaan mikä lähinnä Indiskan valikoimista on tullut kasattua. Väriä vain jäin miettimään.
Kolme ihanaa valittavana, harmaa tuntui lopulta siltä mitä jaksan pidempäänkin katsella.
 (katso myös muut sarjan tuotteet t ä ä l t ä )


Toinen lautasongelma tulikin yllättäin. Kakkulautasia tarvitaan tosi harvoin, enemmän niillä on ollut käyttöä mökkeröisellä -ja sinnehän ne sitten jäikin! Samasta sinikeltaisesta kaupasta löytyi uudet, hinta sen verran kirpaisi, että mietin pitkään, mutta kun kaveri toi kaksi pakettia vaihtarina tilattuihin villasukkiin, niin toisen kaksi pakettia sitten hilpaisin hakemaan myöhemmin.
 Kahdeksalla mennäään jo aika pitkälle. Lautaset on upean yksinkertaiset, laatu on riisiposliinia mikä selittää vähän ikena normihintoja kalliimman pakkaushinnan. Kuulin vähän mutkan kautta, että olis kuitenkin postuva tuote -tiedä sitten- joten olen vinkannutkin, että nyt ostamaan jos haluaa.
(enpä tiedä löytyykö enää, nettihaku ei tuottanut tulosta, enkä hetkeen ole osastolla pyörähtänyt)
 Kumma kuinka mieltä lämmittää kun ateriansa ja välipalansa nauttii kauniista astioista.
Aamupuurokin Indiskan kauniista kulhoista maistuu joka aamu niiiiin hyvälle! Ja kyllä, olen opetellut moisen tavan, puurolla päivä käyntiin -ja kahvi sitten joskus kun muistaa.

Niitä muita uutuuksia on tipahdellut vähän sinne sun tänne.
Svaneforsilta sain loputkin tilauksestani (tosin, tein jo uuttakin...) parin ihanan mandala-kuvioisen tyynynpäällisen muodossa. Ja kyllä se niin on, että sohvanmutkaan tarvitaan isot, muhkeat tyynyt! 
 (nyt tosin haluan vähän väriä näiden kaveriksi...katsotaas mitä tapahtuu...)

Näistä matoista on niin monta kyselyä tullut lukijoilta (kiitos vaan meileistä!), että lupasin yhdelle jos toisellekin vastata tänne. Matot minulla ovat suurimmat mahdolliset, 2x3m ja niitä on kaski rinnakkain. Tyynynpäällisten kanssa tuli vielä yksi pieni 60x90cm parvekkeen oven eteen, olin niin tottunut, että sielläkin -melkein katseilta piilossa- on matto, jtoen kiva kun on samaa sarjaa.
Mattojen materiaali on nahka ja juutti. Oiva yhdistelmä! 
Ja huomattavasti mukavampi jalan alla kuin äkkiseltään voisi kuvitella.

Svaneforshan löytyy tuolta lahden takaa, mutta tuo Suomeen tuotteitaan, postimyyntiä ei ole, joten laitan linkin jonka kautta pääsee kotimaisille sivuille, sieltä löytyy myös jälleenmyyjät. Aina kannattaa kysäistä siltä lähimmältä mitä ihanaa sieltä löytyy -ja saako vaikka jotain vielä tilattua.

Mandala.
Siihen tuntuu nyt törmäävän vähän siellä sun täällä.
 Jollakin makkarin seinällä. Tai verhona. Täällä  keittiössä pöytäliinana.
Tilasin pari mandalakangasta, toinen vartavasten tähän liinaksi -eiks passaakin mainiosti tuon ikean löytöpisteestä taannoin löytyneen juuttimaton kanssa-  ja toisen mustavalkoisen vähän niinkuin  varuiksi samaan tarkoitukseen josko vaikka innostun sen mustavalkoraitaisen maton kaveriksi kaivamaan mustat pitsiverhot ikkunaan...no, se suunnitelma meni jäihin tuon maton myötä.

 Nyt pistin tilaukseen vielä pari mandalaa (140X200), toinen tulee arvontaan tänne blogin puolelle ja toinen Instaan heti kunhan kusti ne tänne asti polkasee -joten olkaapa kuulolla mikäli  kiinnostaa moinen.

Se on kuulkaa niin, että ihminen tuppaa tekemään kaikkea mikä on kivaa kun on aikaa.
Minä kaivelin taas jostain jemmasta kynät ja päätin, että opinhan minä en kissankin piirtämään, jos ei muuta niin mallista! Ihan ilman lupaa nappasin instasta Sulo Naukulan  kuvan malliksi ja tämmöinen siitä syntyi. Taidan jatkaa piirustelua joskus kun taas on sopiva rako...nyt on pääsiäissukkien aika, nyt ei kerkee 😛

Eipä tässä kai muuta tällä erää, vähän meni sillisalaatiksi, mutta niinhän se tuppaa elämäkin menemään. Pääsiäinen menee kuitenkin aika tarkkaan prinsessaseurassa -joten ei muuta kuin 
HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ !!




19 kommenttia:

  1. Olipas tässä päivityksessä vaikka mitä ihanaa, mandalat, lautaset ja hieno kissapiirros! Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, että kauniista astioista maistuu ruokakin paremmalta. Ja aivan taatusti noin nätisti laitetussa kodissa tuntuu kevään odotuskin hitusen kivammalta! :). Erityisesti matot kiinnittivät huomioni, tosi hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi 😘
      Olen kovin tyytyväinen mattoihin, napakat ja nätit. Kevään odotus on nyt kyllä tehnyt tiukkaa kun kunto oli alle arvostelun niin pitkään, mutta eiköhän se tästä helpota kun nämä viimeisetkin lumisateet toivottavasti pääsiäisenä väistyy 😉

      Poista
  3. Minä olen myös kauniiden astioiden kannalla. Ja etsin suurta (ja edullista) mattoa suuren pöytämme alle, sillä lattia on melkoisesti kärsinyt niiltä kohdin. Tarpeeksi isoa ja edullista mattoa on vain niin pirskatin hankala löytää. Tuollainen 2x3m olisi ihan minimivaatimus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt annan sulle vinkin! Menepä ebayhin, hae handknotted oriental rug ja huuda itsellesi kunnon iso vanha matto!!! Syke nousee kummasti kun viimeinen minuutti on menossa 😄 -sieltä saa muutamalla satasella 3x4m maton jos säkä käy! Huusin just systerille noin ison mston tulevaan "projektiinsa", siihen tosin kelpasi konekudottukin vähän edullisemmalla hinnalla 😉

      Poista
  4. Matot on kyllä ihanat ja moni muukin asia kodissasi. Mutta sitten tuo KISSA, nyt tiedän keneltä poika on perinut piirtämisen taidon!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuppaa noita sukuvikoja olemaan 😂
      (Vähän yhtä sun toista, todettiin taas pojan kanssa tänään 😉)

      Poista
  5. Sinulle aukeaisi varmasti ura kissamuotokuvien tekijänäkin. Kaunis piirros.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Cheri 💕
      Kunhan mä nyt tässä opettelen noita ihanan omituisia otuksia 😄

      Poista
  6. Ihan mielettömän kauniit noi alemmat lautaset. Ne olis ihan mun. En ymmärrä, miksen olen niitä muka itse nähnyt, vaikka justiin Ikeassa käytiinkin.

    Ja tyynyt on kans hianot. En tiennyt ton kuvion nimeä ennenkuin Kirsi esitteli Instassa sen kankaansa, jollaista aloin kans kuolamaan, muttei riitä kärsivällisyys alkaa tilailemaan mistään kaukaa.

    Ja juu. Samaa mieltä Cherin kans <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkaanko onko lautasia vielä, pitäis joku päivä poiketa Ikeassa?
      Olis vissiin pitänyt mainita nuo mandalat vähän aiemmin, samassa tilauksessa olis tullut useampikin. Annoin jo sen oman mustavalkoisenkin eteenpäin 😳 -eli tais niin sanotusti jäädä luu jakajan kouraan!

      Poista
    2. Tekis mieli vastata, että kurkkaa vaan, mutta hitsit, kun on niin huonosti tilaa uusille. Paitsi että noita voisin käyttää sellasina koristelautasina, joihin asettelisin jotain. Ehkä... Että eihän se haittaa vaikka kurkkaisit, kun muutenkin käyt. Ei ne sillä vielä tänne siirry :). Kiitos

      Poista
    3. Mä rimpautan sulle sitten kun olen kurkkimassa jos niitä on 😄 -todennnäköisesti to kun silloin pääsee (Netan) kattausta äänestämään 😉

      Poista
  7. Olet Todella taitava piirtämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊
      Yritystä ainakin on -aina aika ajoin 😉

      Poista
  8. Huikea kuva kauniista kisasta!
    Upea!

    VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥