tiistai 26. huhtikuuta 2016

? lunta ?

Ei ole vuodet veljiä keskenään, ei.
Vaikka on sitä ennenkin tullut lunta tupaan tähän aikaan vuodesta -myöhemminkin.
 
Onneksi on päiviin mahtunut muutakin kuin lunta ja räntää.
Rinsessat oli viikonloppuna yökylässä, telttakylä oli kova sana -ja vei julmetusti tilaa kaikkine tykötarpeineen, siinä nimittäin lähti niin kaikki torkkupeitot kuin tyynytkin mukaan leikkeihin.
Vaan hyvinpä sitä sopii yhden viikonlopun ajan silloin tällöin olla huonekalut nurkkiin työnnettyinä, ei se nyt niin ole just jetsulleen aina oltava ☺
Leipominen on kuitenkin niin kivaa hommaa, että just ja just maltettiin pitää pieni breikki.


Lilla seisoo paikallaan lumi/räntäsateen keskellä ja niin seisoo kaikki hommatkin.
Risukuormanhakijasta ei kuulu mitään, vettä ei saada ilmeisesti edelleenkään ja vuorenkilvetkin odottelee vielä osin jätesäkeissä. Loppui hotsitus kesken. Jos vaikka torstaina taas...


Kyllä siellä hommiakin on tehty, toki.
Kompostit on sulaneet samaa tahtia maan kanssa ja kun kerran multakuormakin on tulematta, niin minähän tuuppasin uudet fiskarsit kompsostiin.




 Jestas kun ne onkin kivan kevyet ja passelin kokoiset -sitä, kuinka kauan ne on valkoiset en lähde edes veikkaamaan. Olisin nimittäin tuonkin rupeaman jälkeen pesassut ne, mutta jotenkin nyt vaan ei kannettuja kahvivesiä viitsinyt siihen käyttää. Saati niitä jokapaikanpeppupyyhkeitä!

Kasvu on kovin vaatimatonta, tulppaanin ja narsissin tiittejä kyllä nousee, mutta hitaasti.
Krookukset on saanee olla rauhassa (kop kop) ilmeisesti kahvinporojen ansiosta, joskin nekin pitävät kukkansa melkoisen tiiviisti supussa. Ei helli lämpö meitä, ei.


Ai niin, se keli tänään. Lunta ja räntää!
Ei viitsi paljon pihalle katsella saati mennä kun ei ole pakko.


Alla olevista linkeistä päåäsee kurkkaamaan miltä näytti edellisinä keväinä tähän aikaan.



2013 oli niin kylmää, että en edes ulkona kuvannut, maalailin vaan sisällä. 

Taidan hautautua takaisin tuolinmutkaan, ottaa sukankutimet käteen ja pistää jonkun sarjan pyörimään. Onnea tämäkin, että saa olla kuin ellunkana lämpimässä ♥

18 kommenttia:

  1. On kyllä jäätävä keli,mutta sitä ihanampaa nauttia velttoillen sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein alkaa jo ahistaa kun on tottunut ulkon olemaan, mutta kai tässä pari päivää menee -onneks on netflix!!

      Poista
  2. Niin on mielenkiintoiset kelit tosiaan :( enpä ois kaivannut tuota lunta enää. Mut onneksi lähtee suht pian pois kun aurinko näyttäytyy :)
    Olen samaa mieltä kanssanne et onneksi saa olla kotosalla .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin on nyt ihan pysähtynyt ja turta kun on sateita pakoillut kotosalla, jäänyt kaikki happihyppelyt melkein kokonaan väliin -ei tämmönen vetele! Päivä vielä menee, mutta ei näin. Nyt aurinkoa peliin, kiitos!!

      Poista
  3. Jestas, on meilläkin lunta satanut, mutta ei se onneksi ole jäänyt maisemaa valkaisemaan. Ei erottuisi valkovuokot ollenkaa. Lillassakin on taas sohva vaihtunut, kerkeeväinen Pepi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks ei nämäkään lumet pesää tehneet, mutta kyllä ne tuossa maisemaa pilaamassa ihan tarpeeksi kauan oli.
      Nyt pitäis jostain kerätä se tuolien ja sohvien alle valunut energia, että pääsis kaivelemaan kompostia uudelleen, ei ne vuorenkilvetkään kamalan ilahtuneita varmaan siellä jätesäkissä ole...

      Juu, kerkeeväiselle tuli niinsanottu pakkorako sohvan kanssa ☺

      Poista
  4. Viikonloppuna kokeilimme ihan uutta strategiaa. Kun alkoi sataa peukalonpään kokoisia rakeita ja sen jälkeen räntää, ei viitsitty enää hytistä ulkona ja käperryttiin sisään kamiinan lämpöön (kuten sinä) nukkumaan päikkäreitä. Kun avasimme silmät, aurinko paistoi ja lumi oli sulanut maasta :). Poissa silmistä, poissa mielestä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka monta kertaa näiden päivien aikaan olen toivonut, että Lillassa terkenis jo! olis ollut niin paljon mukavampaa viettää nämäkin laiskat päivät siellä -vaikka samanlailla sähkötakan töhötyksessä olen molemmissa paikoissa. Nyt ei tosin olis auttanut edes ne pitkät päiväunet, taitaa arska suvaita näyttäytyä sunnuntain jälkeen ensimmäisen kerran vasta huomenna!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Aina aika ajoin tulee etsittyä noita tietyn ajan postauksia mennneiltä vuosilta -tikkujen uhallakin ☺

      Poista
  6. Ihan sama hämmästely täällä, kun lunta ei ole ollut aikoihin ja maanantaina aamulla pihaan oli yön aikana satanut 5 cm lunta. No, se suli kyllä pois iltapäivällä ja nyt kuulostaa satavan kaatamalla, mutta vapuksi on jo luvattu kivoja ilmoja, jotta niitä kohti ja jännäämään saadaanko kolmas viileä juhannus putkeen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tainnut puoli Suomea saada ei-niin-toivottuja valkoisia herätyksiä.
      Ei siinä mitään siinäkään, mutta ei nyt tarttis päivätolkulla työntää jotain koko ajan! Paitsi jos se toinen vaihtoehto on raekuuurot kesäkuulla, niin antaa palaa nyt vaan!

      Ja jussina on kyllä hyvät kesäkelit, moon tilannu! Me vietetään Lillassa juhannusrinsessan synttäreitä! Ulkona! ♥

      Poista
  7. Oletko saanut pelargoniat talvehtimaan kotona ikkunalaudalla vaiko jossain kellarin viileässä. Ovat meinaan ihanan topakasti jo puskemassa kukkaa. Itse en ole onnistunut saamaan kerrostalolämpötiloissa niitä pysymään elossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on olleet koko talven rappukäytävän ikkunalaudalla, kastelin välillä ja keväällä aloin käännellä vähän etteivät kallistu yhteen suuntaan.
      Ne on nyt jo jonkin aikaa olleet sisällä, vaihdoin mullat ja vähän joitakin leikkasin -ja nehän on hirmuisessa kasvuvauhdissa! Sisällä mulla selvisi yksi hengissä (vähän huonossa hapessa tosin) joten ilmeisesti rappukäytävä on ihan ok, vaikkei mikään kylmä olekaan!

      Poista
  8. Voi kamalaa. Toivottavasti lumet myös lähtivät jo? Täällä siltä lystiltä säästyttiin. Tekisi niin mieli jo pistää kukkia pihalle, mutta eihän se nyt tietenkään käy… Siemenperunat kyllä pitäisi hankkia, sillä viime vuonna olin liian myöhään liikkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähti ne, mutta maa on joka paikassa ihan mahdottoman märkää, vettä on tullut enemmän kuin omiksi tarpeiksi.
      Orvokkeja mun tekis jo mieli...ja perunaa kanssa, mutta kun odottelen vielä että joku tois multaa ☺

      Poista
  9. Minnen tykkää lumesta! paitsi jouluna! Haluun kukkapenkkiin peppu pystyssä heilumaan ja se sais tapahtua pian... Lumi hiiteen1!

    VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥