tiistai 27. lokakuuta 2015

Taajamajunailua ja mattoja.

Olen varmaan viimeisen kuluneen vuoden aikana matkannut junalla enemmän kuin koko aiemman elämäni aikana yhteensä. Ja mikäs sen mukavampi matkustusmuoto, vielä kun matkatkin on sopivan mittaisia. Sunnuntaina oli suunta taas Parolaan.
Hämeenlinnan seudulla oli sisustussuunnistussunnuntai!
Sain puhuttua systerin "matkaseuraksi" -ja meidän osoitteemme oli vain ja ainoastaan Parolan Rottinki. Aika vipinäpäivä siellä olikin, porukkaa oli jo tupa täynnä kun puoli kahden pintaan mentiin ja koko ajan ovi kävi siihen kun puoli viiden aikoihin suunnattiin takaisin radan varteen.
Kyllä, monta tuntia oltiin, eikä tehnyt edes tiukkaa - noita junavuoroja kun ei Parolan ja Tampereen välillä kamalan tiuhaan mene, isoin osa kun vaan suhahtelee ohi, niin oltiin varauduttu siihen, että ei siellä ihan vain kääntymässä käydä.

Viimeksi kun PR:ssa vierailin oli tarkoitus kotiuttaa muutama tuikkukippo, mutta kuinkas kävikään, mattoihinhan minä silloin sorruin. Kotiin keittiöön yksi ja Lillaan pari. (klik)
Nyt sitten ajattelin, että ne tuikkukipot viimeinkin. Eikä mattoja.
Juu, eipä ei...ihan vähän oli kyllä mielen vieressä, että katson ainakin...
Koko kauppa on puleerattu uuteen uskoon, sanoisinko, että kodikas, lämminhenkinen ja hurmaava!
Yläkerroskin on maalattu kauttaaltaan ja kalustettu uusiksi, sielläkin valikoimaa sitten perusteellisen paljon. Ja löytöjä, edullistakin edullisempia.
Uskokaa tai älkää, aika meni niin sukkelaan, että kuvatkin älysin ottaa vasta viime hetkellä.
Enkä niitäkään montaa, enkä sellaisia joissa on talon väkeä tai vieraita, koska ikinä ei tiedä kuka ei halua tulla jonkun tyypin blogiin ikuistettua missään nimessä.

On tunnustettava, että en ostanut tuikkukippoja. Vieläkään.
Kolmas kerta sitten kaiketi toden sanoo?? Joulunavajaisissa..??
Mutta piti ostaa ostoskori. Että sai ostokset kotiin...
 Julmetun iso kori! Torkkupeitoille ja näköjäään tuolle yhdelle uniselle nallelle joka asuu täällä.

Ja tuota....näyttääkö tutulta?
 Minä niiiiin tykästyin noihin Svaneforsin mattoihin, kaikkiin niihin, että oli ihan pakko ostaa makkariin samanlaiset mitkä Lillassakin on. Matot kun on 100% puuvillaa, niin ne on jalan alla aivan ihanat. Lillassa muutama päivä sitten paljain jaloin hilputtelin niillä, vaikka mökki ei ole lämmitystä nähnyt hetkeen -oli lämpimämmät jalan alla kuin se iso karvalankamatto.
(Taitaa olla mun kukkaroni onni, että Svaneforsilla ei (ainakaan toistaiseksi?) ole suuren suuria mattoja -rinsessat nimittäin ei kamalasti tykkää olohuoneen villamatosta kun se on leikkien alla niin karhea (tietäähän sen rinsessojen hienon hipiän ☺), äkkiäkös meikäläinen uuden maton löytäis...)
 Kooltaan just eikä melkein passelit mun pienen pieneen makkariini.
Joka muuten koki pienen muutoksen -ei voi sanoa, että pyörityksen, ei siellä mahdu mitään pyörittämään- kun hermostuin päivänä muutamana niihin hiivatin kapoisiin käytäviin sängyn molemmin puolin. Tuuppasin sängyn melkein seinään -ei ihan kiinni, mutta ei paljon muutakaan- ja sain toiselle puolelle kunnolla liikkumatilaa.
Yöpöytä näytti kovin pieneltä ja yksinäiseltä, mutta ei tarvnut kuin vilkaista ovesta keittiön puolelle, niin homma oli sillä selvä: tuo madallettu hyllykkö keittiöstä makuuhuoneeseen (hyvä lehtipinoille) ja toinen yöpöytä keittöön sen tilalle. Tuolinkin sain kellarista ylös ja käyttöön. Toimii!
Ja nyt saan viimein makuuhuoneen ihan pimeäksikin kun molemmat ovet saa kiinni, sänky oli aiemmin toisen oven sulkemisen esteenä.

Mutta niihin ostoksiin palatakseni...
Tyyny sängyllä oli kaveri matoille, Svaneforsia sekin (ja hintakin vain vähän päälle kympin, ei paha! Eikä ne kalliita ole nuo matotkaan, toinen 29 ja toinen 49€ -ei pelkoa ainkaan pahasta konkurssista)

 Jossain hyllyssä osui silmiin kierrätyspuusta tehtyjä hedelmäkippoja ja samantien välähti:
tämä pienempihän on kuin tehty mun eteisen pöydälle kaikelle sekalaiselle tilpehöörille!
Kuinka monta kippoa ja kuppia tähän on kokeiltukaan, eikä mikään ole ollut hyvä.
 Ja samanlainen astetta isompi olohuoneeseen. Tällä pöydällä seilaa aina mm. sukkapuikkoa ja virkkuukoukkua, sama juttu kuin eteisessä -ei ole vaan osunut sopivaa säilytintä, jokohan nyt olisi.
Sadekaan ei pilannut kivaa päivää, vaikka kotiin päästessä oltiin kuin kaksi uitettua koiraa.

Jos oikein ajattelee, niin tuntuuhan se hullulta hypätä junaan ja lähteä johonkin Parolaan, mutta tosiasia on, että elämässä tarvitsee välillä tehdä jotain vähän omituista.
Se hyvä mieli mikä päivästä jäi onnistuneine ja tarpeellisine ostoksineen ja erittäin mukavine ihmisineen ei ihan heti unohdu. Ja kun kerran kauppa on mieleinen, niin mikä jottei.
Näitä päiviä vaan tarvii aika ajoin.
Mitä niistä New Yorkeista kun lähempänäkin on kivaa ♥

Kiitos kaikille asianomaisille!
Ja hei kaikki...menkää käymään _☺/

jk. pääsin kurkkaamaan vähän ennakkoon Svaneforsin tulevaa kevättä, ei hassumpaa tavaraa ollenkaan, ei...näinköhän niihin joihinkin täällä vielä törmäilee...

24 kommenttia:

  1. Voi helkatti Pepi sun kanssas, niiiin oikeeseen osu Annukka kun veikkas ettei vetoa kannataas lähteä lyömään sen puolesta ettet mattoja osta :D
    Vaan ihanat nuo matot on, onkohan noilla postimyyntiä, täytyy käydä kohta kurkkaamassa, ja jos ei ole niin taas yks vierailukohde lisää kotimaan turneelle:) Sopis nimittäin meillekin tuommoset matot kuin nenä päähän.

    Looking goood koko huusholli sanon mä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan olla niin ennalta-arvattava....
      Taitaa Parolan Rottingilla verkkokauppa olla, mutta vielä vähän vaiheessa. Anitta kyllä varmaan postittaakin jos sähköpostilla ottaa yhteyttä. Matot tais mennä sunnuntaina aika finaaliin, mullekin tuli kiirus yks kaks etten jää ilman. Vaan eiköhän siellä jo uusi tilaus ole sisällä, mä luulen :)
      Vaan kiva paikka poiketakin, junamatkailukaan ei ole yhtään hassumpaa :D

      Poista
  2. Hienot tuikkukipot!! =D Ei vais, on niin kivat matot ja muutkin ostokset, että tuikkukipoista viis. Harmitti vaan jättää teidät sinne Parolan sateeseen. Hitto kun olis tajunnut, olisitte päässeet kyydissä meidän cityn asemalle ja hypänneet siitä KUIVANA samaiseen junaan. Olis meinaan ollut asema auki tai ainakin joku sadesuoja, missä odotella. No, kaikkea ei aina ummarra viksumpikaan ;D
    Kiva kun kävitte! Otetaanko sitten joulunavauksessa uusiksi? :) Sitten pääset(te) taas pirssikyydillä jostain johonkin - vaikka siltä meitä lähimmältä toimivalta asemalta, jossa pysähtelee junat vähän tiuhempaan kuin Parolassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me siellä Parolassa kastuttu vaan vasta täällä Tampesterin päässä! Siellä me oltiin ihan sateensuojassa sillan alla (kuulostaapa oudolta), siinä rappusilla. Ei vaan viitsitty täällä avata sateenvarjoja, sen verran viistoon tuli sadetta :D
      Ne tuikkuipot on niin iso investointi näköjään, että pitääköhän mun luopua ajatuksesta ???? :D
      (ei siis Parolaantuloajatuksesta, ehei )

      Poista
  3. Jos en olis jo viittäkymmentä vuotta pystynyt olemaan sanomatta, että "Mitäs mää sanoin", niin nyt saattaisin tota lausetta vaikkapa käyttää, mutta pysyn periaatteissani, enkä sano mittään :D.
    Kivathan noi matot on ja sopii tohon makkarin lattialle paljon paremmin kuin tuikkukipot ;). Ja hinnatkin on kyllä edullisia, ei oo moittimista niissä(kään).

    Mää pistin vielä torkkupeiton kaappiin odottamaan sitä, että olohuoneen kaappien putsaus on sillä mallilla, että koen ansainneeni palkinnon ja otan sit vasta sen peiton käyttöön. Kannustan siis itse itseäni tekemään homman valmiiksi :)

    Rottingin myymälä oli kyllä tosi kiva. Sellanen lämminhenkinen ja kodikas. Hyvää työtä tytöt oli tehneet.
    Jaa niin. Ukkeli ilahtui kovin uudesta mattopiiskasta, kun vanha muovinen olikin jo säpäleinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattele kuinka tylsää olis jos olisin ostanut vain ja ainoastaan tuikkukippoja!!! En olis edes itseäni yllättänyt, saati muita. Vaikka tuskinpa kukaan yllättyi nytkään :)

      Mutta nää matot on poikimassa verhoporjektin.....apuaaaaaaa......

      Ota nyt hyvä ihminen se ihanapeitto käyttöön! Illalla käperryt sen sisään sohvalle, otat lasin viiniä ja nautit ♥ Lääkärin määräys.
      Olet sinä jo sen verran urakoinut (ja hauskuuttaut meitä muita) että olet sen ansainnut!
      Muovinen mattopiiska? auts :)

      Poista
  4. Hurmaava kauppa on Parolan Rottinki, en ole ennen kuullutkaan. Tuolta olisi lähtenyt tavaraa omaankin kotiin.
    Kiitos Pepi esittelystä. Olen jo pidemmän aikaa seurannut blogiasi. Ja päätin nyt vähän kertoa omastanikin.
    Olen nyt lokakuussa aloittanut uuden blogin Tuula's life (entinen tuli tiensä päähän) - uusi blogi on monimuotoisempi, tänään tein sinne kotoani sisustusjutun, ensimmäisen sellaisen. Käy kurkkaamassa.
    Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä blogistaniassa sana kulkee mukavasti, uusi tuttavuus minullekin oli - toki nimi tuttu valmistajana, mutta siinäpä se.
      Ehdin jo aamulla poiketakin blogissasi kun tein kierrosta, on vaan ollut niin kädet täynnä, että en ole tainnut mihinkään ehtiä jättämään minkäänlaista tassunmerkkiä :) nytkin vaan kääntymässä kotona...

      Poista
  5. Huusholli kaunistuu entisestään. Hyvä vinkki, täytyy lähteä käymään PR:ssä, sehän ei ole kovin kaukanakaan. Ja jos kerran toimii NY-korvikkeenakin niin ei kun kaasu pohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ystäväiseni ❤️

      Jotenkinhan tässä itselleen täytyy selitellä kun ei pussi kestä pidempiä matkailuja - ja systerinpeeveli on keväällä menossa sinne mun lempikaupunkiin!
      Kannattaa hurauttaa tuonne, ehdottomasti :)

      Poista
  6. Toi on kyllä kivan oloinen kauppa tuo Parolan Rottinki! Täytyypä joskus käydä! Ja niin näyttää Huushollissa nätiltä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks olekin kiva kun täällä "saa vaikutteita" :D
      Ja kiitti, muru ❤️

      Poista
  7. Kyllä tuli käytyä. Aivan ihana paikka. Blogiin tulossa myös juttua, on työnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin noteerata, että sinäkin olit siellä, mutta siihenpä se sitten jäikin :)
      Kummasti aika meni nurkkia tutkaillessa, mutta tätähän se välillä on!

      Poista
    2. No oisit napannut hihasta kiinni, tosin mun hihassa roikkui koko ajan yksi viisi vuotias.

      Poista
    3. Mä taisin olla suustani kiinni jossain koko ajan :D

      Poista
  8. Olipas kiva nähdä ja superhyvät hankinnat tet❤
    T. Kati (Call it Home blogista)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva tavata, mukavaa kun blogien takaa tapaa livenä ihmisiä, elämän suolaa :)
      Eikäpä tuolta varmaan huonoa hankintaa olis voinut tehdäkään...?

      Poista
  9. Pepi vauhdissa. Kauniilta näyttää. Piti kysyä, että kuinka lähellä asemaa on. Mutta eipä taida olla, kun saitte kyydin, mikäli oikein ymmärsin.
    Junalla on nyt kuljettu kolmevuotta, ja onnksi taajamajuna kulkee. Muuten olis ollu pissassa näinä vuosina, ilman ajokorttia. Tai no tuskin ilman yhteyksiä, vaikka ei niin kovin hyviä, tänne oltais tultu.
    t Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan on kävelymatkan päässä, systeri oli katsonut, että 2,9km asemalta. Käveltiin me toiseen suuntaan, mutta lähtiessä satoi sen verran, että kelpuutettiin autokyyti hyvin mielellämme.
      Sinne vaan ostoksille!! (Tosin taitaa pitkin päivää saada varautua tällaisiin vähän pidempiin ostosreissuihin, ei niitä taajamajunia kamalan usein kulkenut näköjään - vai onko se niin vain sunnuntaisin?)

      Poista
  10. reissunne kuulostaa hulluudessaan tosi hurmaavalta! Ja ostokswesi on kivoja, kuten ilmeisesti koko puoti. Ihan pakko tonne olisi päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kaks kertaa lähtee tuikkukippoja ostamaan, eikä vieläkään niihin asti ole päässyt (jos ei hiplaamista lasketa) niin kertonee paikasta jotain :D

      Poista

♥kiitos kiitos kiitos ♥