lauantai 23. toukokuuta 2015

hyvin suunniteltu?

Pari-kolme vuotta kun suunnittelee kärhölle paikkaa (sen jälkeen kun on tappanut sen ensimmäisen),
niin luulis onnistuvan.
 Ristikko on hommattu jo viime kesänä, mutta kun joku on niin hidas käänteissään, niin eihän sille paikkaa löytynyt...kun piti kokeilla tuonne ja tänne -eikä missään näyttänyt omalta.
Yks päivä sitten meinasin hermostua itseeni, ajattelin, että pakkohan sille on paikka olla!
Tai muussa tapauksessa heitän sillä veslintua. 
Vähän puolivahingossa keksin sen ainoan oikean paikan kun siirsin tolpan päässä olevaa amppelia noita verhoja laitellessa. Siinäpä se. Eikun kärhöä ostamaan!
 Mutta kas...helpommin sanottu kuin tehty. Kaikki kärhöt myyty!!!! Ei voi olla totta!
Maakunnassa kyllä yks sun toinen kauppa ilmoittelee jos vaikka ja minkämoisia, mutta ei enää näissä lähitienoon kaupoissa. Kasvoivat kuulemma niin isoiksi, että "myytiin pois -50%-hinnalla"
Sekin vielä. No, minä ostin sitten krassinsiemeniä, tuuppasin ne liotuksen jälkeen maahan ja nyt sitten odotellaan ihmettä tapahtuvaksi.  Kärhöongelmaana päätin palata ensi keväänä.
A j o i s s a!

Lippakioskin takanakin alkaa olla jo vallan puoliviidakko. Tuo keltainen pläntti on semmoinen pieni yksittäinen kevätesikko. Puolisen metriä kanttiinsa...mistä se siihen pölähti??
 Ja että alkaa näyttää omannäköiseltä oli pakko laittaa taas tiskipaikkaan verhot, ei mun sielu kestä niitä pöniköitä ja sekalaisia härpäkkeitä siellä alla. Mukavampaa kun helmat hulmuaa.
Nyt ei sitten enää tarvitsis paljon sataa...ne verhot voi muuten pian olla ruosteessa.
On nimittäin nitojalla pistelty kiinni pöydän lautoihin :D

Omppupuutilanne: sitä samaa. Kukkia odotellessa. Ja lämmintä.
 Vihreä lisääntyy kiitettävästi, kohta häviää näköyhteys käytännössä joka puolelle.
Uskomatonta tämä kasvamisen meininki kyt kun se on vauhtiin päässyt.
Vaikka ollaankin kai parisen viikkoa jo viiveellä kylmien kelien vuoksi...näin olen itselleni antanut luvan ymmärtää....voi olla, että olen ihan väärässäkin...
 Pian on tulppaani poikineen! Ah, ihanuutta!

Mitäs sitä tekis lämpimikseen pirun kylmänä ja tuulisena päivänä?
Siis sen jälkeen kun on vähän käynyt auttamassa parin kellarin ja yhden askarteluhuoneen tyhjentämistä turhista tavaroista roskalavalle?
Noooh, ottaa vaikka maitokärryt ja käy lastaamassa PellePelottoman lauta- ja rimavarastosta kaikki poltettavaksi kelpaavat  ja pistää ne moottorisahan ja kirveen kanssa sopivaan mittaan. On taas mitä lykätä pömpeliin palamaan. Ja lämmöllä muistella tulen loimussa faijaa, joka osasi ninn paljon kaikkea kivaa jemmata pahan päivän varalle - meillä on systerin kanssa ollut monta rattoisaa hetkeä!
Ja samaan maitokärryyn systerin varastosta yksi nukkekodinraakile.
Siellä se nyt odottelee uudellenliimattuna (ja tilapäisesti teipattuna) ja kalustettuna hyllyllä asukkeineen, saas nähdä kelpaako huomenna rinsessoille. 
Jotenkin nämä hommat tuntuu kummasti pysyvän balanssissa :D

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista helluntaita kaikille.

12 kommenttia:

 1. Yritän olla marisematta säästä. Mihinkäs se marinalla muuttuu? Mutta tänä aamuna kun taas vettä pukkasi, rupesi ensin vähän ärsyttämään. Onneksi se asenne vielä kääntyy, kun itselleen järkeä puhuu:). Ja johan se illaksi kirkastui ja sain jo mallaitua kasvilavojen paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin yritän. Mutta kun katselee pöydiltä pudonneita kukkaruukkuja, tuulen solmuun pistämiä liinoja ja naapureiden kaatuneita keinuja, niin harrrrmittaa! Sormet kohmeessa tekee pihalla hommia ja takka töhöttää niin Lillassa kuin illalla kotonakin. (Ei täällä niin kamalan kylmä varmaan ole, mutta kun itse on luita ja ytimiä myöten kohmeessa, niin kiva kun tuokin töhötin on olemassa)

   Ja kuule, kohta meillä on ne piiiiitkät valoisat yöt!! (Joita olis kiva viettää Lillassa kunhan tuo yölämpötila nousis edes sinne kymmeneen asteeseen, mieluummin vähän päälle)

   Poista
 2. Ai että sinä hidas käänteissäs, anna mun kaikki kestää :D Eikä tollai saa sanoo, se kun tekee kaikista muista ihan etana-ellejä:)
  Sulla kyllä näyttää ihan kesältä siellä vaikka lämpötilat ei samaa kertoiskaan,ihan aivan kertakaikkisen kaunista!
  Hyvin on kyllä tosiaan sulla hommat balanssissa kun samana päivänä heiluu sekä moottorisahan kanssa että sisustaa nukkekotia, ihan paras oot kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä kuule välillä vähän oon :D
   Tai sitten mä vaan unohtelen asioita. Jätän kai hautumaan! Ei ne hautomalla yhtään sen kummemmiksi tule, mutta eipähän tuu tekemisissä ruuhkaa :)

   Tänään oli ihan kesäisen olostakin kun parkkeeras satunnaisesti paistavaan aurinkoon, mutta heti kun meni pilveen oli pahuksen kylmä. Ja tätähän tämä on ollut jo jonni aikaa. Ihan oikeesti sais tulla kunnon kesä, yhtään en postäis hanttiin. Enkä varmasti valita jos on liian kuuma....tai no, vähäsen :) (pysyy balanssissa sekin)

   Poista
 3. Lillassa näyttää aina kesäiseltä, mutta taitaa olla yhtä viileää kuin täälläkin. Onneksi sulla on pömpeli, jonka ääressä lämmitellä ja klapejakin näyttää syntyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut monta päivää niin tuulista, ettei ole tulien sytytteleminen käynyt edes mielessä. Ei tuolla tarkene olla kuin sisällä tai työntouhussa ulkona. Hanskat kädessä!
   Kesäistä? Kyllä :D - ja paranemaan päin koko ajan, mutta niin taitaa olla sielläkin!!

   Poista
 4. On se nyt näyttänyt taivaan merkit, eilinen myrskytuuli melkein sai poikki minun juuri aureamassa olevat tulppaanini. Huh kun nurkissa paukkui ja pelotti ihan että katot lentelee taivaan tuuliin. Saisi nyt jo tulla kunnon kelit, että saisin valittaa kuumaa ja kuivaa eikä aina sadetta ja kylmää.
  Mutta paljon sinä ehdit tuossa surkeassakin kelissä tekemään.
  Nyt heleätä helluntai päivää.

  VastaaPoista
 5. Niin tuo pahan päivän varalle jemmaaminen :) toivon et ei periytyis itselle muuten on kohta kaikki nurkat täys mun isä kanss varastoi :) itsessänikin joskus tuntuu et on tuota vikaa kanss...jää siin just sit tulevalle polvelle hommii /selvittelyy...
  Kivan näköinen nukkekoti miksi ei kelpais :)
  Sunnuntain jatkoi

  VastaaPoista
 6. Hallittu liekki Pelle Pelottoman muistolle <3. Varmaan sieltä jostain seurailee, kuinka tyttö pärjäilee.

  VastaaPoista
 7. Oi, miten kaunista sinulla onkaan! Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 8. Joopa, että sinä niin hidas liikkeissäsi ettet ehdi körhöä hankkia.... Heh, Heh, olipas hyvä vitsi!

  VastaaPoista

♥kiitos kiitos kiitos ♥